• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokullarında kahvaltı kalktı mı ?

Şaka mısınız siz ya. Alenin verecek parası yoksa çocuğun eğitim beslenme hakkı yok mu. Ayrıca herkes devlete maaşından olsun dolaylı vergilerden olsun şakır şakır para veriyor niye bir de kamu hizmeti için para ödesinler
Siz şaka mısınız asıl? Üslubunuza dikkat edin mesajımı da dikkatli okuyun. Devlet vermiyorsa okuldakiler ne yapabilir? Kendi ceplerinden mi ödesinler? Sizin dediğiniz buraya çıkıyor.

Deprem bölgesi dışında verilmeyecek dendi bize ve evden gönderiyoruz. Yeni açılan bir okul bu yüzden bizi mi isletiyorlar merak ettim internette net bı haber de yok.

Eğer doğru ise bu durum tasarruf tedbirlerine masumların rizkindan kısarak başlamaları beni üzdü

Halam okul öncesi öğretmeni gelen yemekleri çok saçma buluyor. Çocuklardan çok öğretmenler yiyor diyordu.

Oğlumun öğretmeni geçen sene çocuklar çok aç kaldı. Beslenme verseler bile siz gene de koyun dedi.

Zaten günlük 11 lira ödüyomuş devlet. O da kalkmış. Kırk yılın başı devletin bi hayrını görecektik yine olmadı.

Geçen sene 1 ayda ödediğim anaokulu parasını burada 1 yıllık gidere harcadım. Güncel fiyatını ise daha masraf çıkartsalar bile harcayamam devlet okulu ne isterse istesin elimden geleni de yaparım. Benim çocuğum orada sonuçta, bir de ben sevindim kalkmasına. Evde kendim yapıp koyunca içime daha çok siniyor. Zaten hepi topu 4.5 saat. Çok önemli değil yemek.

Deprem bölgesi dışında verilmeyecek dendi bize ve evden gönderiyoruz. Yeni açılan bir okul bu yüzden bizi mi isletiyorlar merak ettim internette net bı haber de yok.

Eğer doğru ise bu durum tasarruf tedbirlerine masumların rizkindan kısarak başlamaları beni üzdü
Evet bizim müdürde yemek yardımı sadece deprem bölgesine yapılacak dedi ama bizden aidat alacak mecburum dedi bizde kabul ettik. Ayrıca yardımcı abla ve aşçı içinde vereceğiz aidat

Mayıs ayında sadece bakanın açıklaması var resmi hiçbir bilgi gelmemiş ana okullarına bnde kızımı yazdırdım şuan evden beslenme koyuyoruz geçen sene iki ay yemek ödeneği gelmiş bu yıl henüz ne olacağı ile alakalı bilgi akışı yokmuş bizden de iki yüz lira temizlik abla ücreti adı altında her ay ödeme yapmamızı bekliyorlar ama herşey muaamma yazılı açıklama bekliyoruz diyorlar

Mayıs ayında sadece bakanın açıklaması var resmi hiçbir bilgi gelmemiş ana okullarına bnde kızımı yazdırdım şuan evden beslenme koyuyoruz geçen sene iki ay yemek ödeneği gelmiş bu yıl henüz ne olacağı ile alakalı bilgi akışı yokmuş bizden de iki yüz lira temizlik abla ücreti adı altında her ay ödeme yapmamızı bekliyorlar ama herşey muaamma yazılı açıklama bekliyoruz diyorlar
Bizede aynı şeyi söylediler bizden 600 lira aidat istedi ama şimdi yemek desteğinin kalkmasıyla 200 300 lira daha aidatın artacağını söylediler

Evden beslenmeye de karşıyım verdikleri liste sadece karbonhidrat hiç doğru değil en azından parasını verip okulda sulu sıcak sebze yemekleri yemesini tercih ederdim

Bizede aynı şeyi söylediler bizden 600 lira aidat istedi ama şimdi yemek desteğinin kalkmasıyla 200 300 lira daha aidatın artacağını söylediler
Biz evden beslenme hazırlıyoruz keşke okulda verilse hazırlayacağımız listeyi görseniz gulersiniz çok saçma bir kek bir kapalı paket meyve suyu tarzı hepsi karbonhidrat ve benim kızım sevmez yemez

Biz evden beslenme hazırlıyoruz keşke okulda verilse hazırlayacağımız listeyi görseniz gulersiniz çok saçma bir kek bir kapalı paket meyve suyu tarzı hepsi karbonhidrat ve benim kızım sevmez yemez
Bizde de aynı gibi dün kek süt vardı bugün yoğurt makarna verdiler Sabahçılara da çorba poğaça vermişler

250 TL 300 TL çok komik rakamlar gibi gözükebilir ama bu ülkede onu bile veremeyecek aileler var hala. Kaldı ki maaslarimizdan en az %30 bandında vergi kesiliyor. Bu sene 2 tane ek MTV vergisi konuldu misal. Devlet bizden fazla fazla alıyor, velisinden tuvalet kağıdına kadar istiyorsa oturup vergilerin nerelere gittiğini düşünmek gerek sanırım?
Çok haklısınız da şu an hizmetli yok kahvaltı yok ödenek yok ne yapacağız? Ben düşünüyorum isyan ediyorum ama yapılabilecek ne var sürekli sağlık için para kesiliyor devlet hastanesinde sıra bulamıyorum ya da kaliteli hizöet bulamıyorum
Bari cüzi miktar aidat alsınlar da Çocıklar iyi bir yere gtsin diyorum açıkçası

Back