- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.447
- 698
Bu devlet okulları için mi geçerli?
Evet devlet okulları için
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu devlet okulları için mi geçerli?
Hocalar perişan stajyerler da çoğu okulda yok.
Devlet anaokullarının tümünden ücretsiz olan beslenme kalktı. Ama gerçekten anaokulu olan okullarda belli bir ücret karşılığı yemek işi devam edebilir.Neyse ki bu yıl 1. sınıfa başladı oğlum. Cidden o aidatlarla dönüyor anaokulları. Çok saçma olmuş böyle.
Tam gün olan anaokullarından kulüp ücreti alıyorlar o tarz okullarda yemek ve kahvaltı devam ediyor olabilir
Devlet anaokullarının tümünden ücretsiz olan beslenme kalktı. Ama gerçekten anaokulu olan okullarda belli bir ücret karşılığı yemek işi devam edebilir.
Yaşadığınız yerlerdeki okul idarecileri insaflıymış. Birçok tanıdığm ilkokul 1 için eğer ki istedikleri Öğretmen olacaksa 10 bin veya üzeri ödemeler yaptılar..
Ortaokullar içinde Ticarethane gibi işleyen okullar var yine Matematik fen sınıfına çocuğunu vermek istiyorsan 20 binden başlıyor..
Tabi bu söylediklerim de hep yeterli temizlik personeli ve eleman tutmak için yapılıyor maalesef.. Okullar bir çok konuda yalnız.Devlet anaokullarının tümünden ücretsiz olan beslenme kalktı. Ama gerçekten anaokulu olan okullarda belli bir ücret karşılığı yemek işi devam edebilir.
Yaşadığınız yerlerdeki okul idarecileri insaflıymış. Birçok tanıdığm ilkokul 1 için eğer ki istedikleri Öğretmen olacaksa 10 bin veya üzeri ödemeler yaptılar..
Ortaokullar içinde Ticarethane gibi işleyen okullar var yine Matematik fen sınıfına çocuğunu vermek istiyorsan 20 binden başlıyor..
Devlet okuluysa Yemek size ait bizimde devlet okulu bugün toplantı yapıldı dönemlik 2bin kahvaltı da içinde bizde deprem bölgesiyizDeprem bölgesi dışında verilmeyecek dendi bize ve evden gönderiyoruz. Yeni açılan bir okul bu yüzden bizi mi isletiyorlar merak ettim internette net bı haber de yok.
Eğer doğru ise bu durum tasarruf tedbirlerine masumların rizkindan kısarak başlamaları beni üzdü
Biraz para verip çocuğa sürekli beslenme hazirlamamayi tercih ederdimDevlet okuluysa Yemek size ait bizimde devlet okulu bugün toplantı yapıldı dönemlik 2bin kahvaltı da içinde bizde deprem bölgesiyiz
Benim verdiğim okul yarı özeldi. Şikayet almışlar 200tl bağış için okula soruşturma açılmıştı
Devlet okullara para vermiyor, sonra da her şeyin dört dörtlük olması bekleniyor. Koskoca okula verirlerse eğer 1 hademe veriyorlar. 1 o kadar. Sonra da orası niye öyle burası niye böyle. Velileri de anlamıyorum. Veriver ne olur yani? Ne eksilecek senden?
Çevremde okul/ öğretmen seçmek için bağış! yapan tanıdıklarım var. Özele güç yetmeyince en azından eli yüzü düzgün bir okul olsun diye uğraşıyor herkes. Mevcut hükümetin en eline yüzüne bulaştırdığı şeylerden biri eğitim sistemi oldu. Sanırım istedikleri daha da cahil bir toplumdu...oda oldu.Devlet anaokullarının tümünden ücretsiz olan beslenme kalktı. Ama gerçekten anaokulu olan okullarda belli bir ücret karşılığı yemek işi devam edebilir.
Şaka mısınız siz ya. Alenin verecek parası yoksa çocuğun eğitim beslenme hakkı yok mu. Ayrıca herkes devlete maaşından olsun dolaylı vergilerden olsun şakır şakır para veriyor niye bir de kamu hizmeti için para ödesinlerDevlet okullara para vermiyor, sonra da her şeyin dört dörtlük olması bekleniyor. Koskoca okula verirlerse eğer 1 hademe veriyorlar. 1 o kadar. Sonra da orası niye öyle burası niye böyle. Velileri de anlamıyorum. Veriver ne olur yani? Ne eksilecek senden?
Kesinlikle.. Ben ileride daha sıkıntılı durumların da olacağını düşünüyorum..Çevremde okul/ öğretmen seçmek için bağış! yapan tanıdıklarım var. Özele güç yetmeyince en azından eli yüzü düzgün bir okul olsun diye uğraşıyor herkes. Mevcut hükümetin en eline yüzüne bulaştırdığı şeylerden biri eğitim sistemi oldu. Sanırım istedikleri daha da cahil bir toplumdu...oda oldu.
250 TL 300 TL çok komik rakamlar gibi gözükebilir ama bu ülkede onu bile veremeyecek aileler var hala. Kaldı ki maaslarimizdan en az %30 bandında vergi kesiliyor. Bu sene 2 tane ek MTV vergisi konuldu misal. Devlet bizden fazla fazla alıyor, velisinden tuvalet kağıdına kadar istiyorsa oturup vergilerin nerelere gittiğini düşünmek gerek sanırım?Devlet okullara para vermiyor, sonra da her şeyin dört dörtlük olması bekleniyor. Koskoca okula verirlerse eğer 1 hademe veriyorlar. 1 o kadar. Sonra da orası niye öyle burası niye böyle. Velileri de anlamıyorum. Veriver ne olur yani? Ne eksilecek senden?
Biz de yeni başladık. Aidat kalktı ama sabahçı gruba kahvaltı, öğlencilere de ikindi kahvaltısı şeklinde veriliyor. En baştan belirtmişlerdi bu düzenin devam etmesi için aylık bin lira okul aile birliğine ödeme yapılacak diye. Fazladan personel var mesela, aidatlar kalkınca onların da parası ödenmeyecekmiş. Öyle olunca kabul edenler kayıt yaptırdı. Gördüğüm kadarıyla itiraz eden de yok. Ben de yemek ve temizlikten taviz vermek istemedim bin lira için. Bu bahsettiğim devletin bağımsız anaokulu.Deprem bölgesi dışında verilmeyecek dendi bize ve evden gönderiyoruz. Yeni açılan bir okul bu yüzden bizi mi isletiyorlar merak ettim internette net bı haber de yok.
Eğer doğru ise bu durum tasarruf tedbirlerine masumların rizkindan kısarak başlamaları beni üzdü
Ben bu sene tam gün gönderiyorum devlet anaokuluna. Yarım günler ücretsiz ve yemek yok sanırım ama tam gün aylık 2500 lira, içinde kahvaltı ve öğle yemeği de olacakmış sanırım. İkindi kahvaltısı işi nasıl olacak bilmiyoruz. Bu hafta okula öğretmen atanmadığı için gitmedi bizimki. Haftaya kesinleşir.Deprem bölgesi dışında verilmeyecek dendi bize ve evden gönderiyoruz. Yeni açılan bir okul bu yüzden bizi mi isletiyorlar merak ettim internette net bı haber de yok.
Alınan vergiler okullara yansıyor mu? Hayır. Veli çaresiz ama idareci de çaresiz250 TL 300 TL çok komik rakamlar gibi gözükebilir ama bu ülkede onu bile veremeyecek aileler var hala. Kaldı ki maaslarimizdan en az %30 bandında vergi kesiliyor. Bu sene 2 tane ek MTV vergisi konuldu misal. Devlet bizden fazla fazla alıyor, velisinden tuvalet kağıdına kadar istiyorsa oturup vergilerin nerelere gittiğini düşünmek gerek sanırım?
Onu sen ben düşünüyoruz da belli bir kesim düşünmüyor işte… sonra da olan çocuklarımıza oluyor ne yazık ki.250 TL 300 TL çok komik rakamlar gibi gözükebilir ama bu ülkede onu bile veremeyecek aileler var hala. Kaldı ki maaslarimizdan en az %30 bandında vergi kesiliyor. Bu sene 2 tane ek MTV vergisi konuldu misal. Devlet bizden fazla fazla alıyor, velisinden tuvalet kağıdına kadar istiyorsa oturup vergilerin nerelere gittiğini düşünmek gerek sanırım?