• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası anane mi bakıcı mı?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Mrb;
Bence bakıcı baksın ananesi yanlarında göz kulak olsun en makulu bu.... aklında bebeğinde kalmaz...ben çalışmıyorum ama dışarı çıktığım zamanlarda mutlaka bebeklerimin yanında ananeleri yada teyzeleri oluyor asla tek bırakmayı gözüm yemiyor ne kadar referansı olursa olsun hiçbir bakıcıya güvenmem ve de güvenmeyin......

bu kadar ön yargılı olmayın lütfen.ben bakıcıyım ve hiçbir zaman ailelerlede bebişlerimlede sorun yaşamadım,Allah a şükür.güven vermeyen insanlarla sırf mecburiyetten anlaşıp daha sonra sorun yaşıyor insanlar..hepsi bir yana ben hep şunu düşündüm,çalıştığım evlerde kamera var mı yok mu bilmiyorum,ama şunu biliyorumki Allah beni kameranın göremeyeceği yerde dahi görüyor ve bu bebiş bana onun emaneti..

Arkadaşlar bence bir çocuğa ne olursa olsun annesi bakmalı.Şimdi ''öyle olmuyor işte'' diyenlerinizi duyar gibi oluyorum.Ama işe bi de şu açıdan bakmakta fayda var.Yaş gereği zaten herkes belli bir yaştan önce emekli olamayacak.O yaşa kadar da mutlaka iş gününüzü doldurmuş olursunuz.Bence kırın dizinizi ve evde oturun.Çalışıpta 2-3 bin lira maaş alırsınız ona bişey diyemem.Amaaa 1 lira alıpta onun 700-800 lirasını bakıcıya yada kreşe verince insan bir düşünüyor.Evde oturmayı yada çocuğuna bakmayı gözü yemiyor gibi oluyor o zaman.O miniklerin BİZE annelerine ihtiyaçları var.Ben de okudum iş hayatına atılmayı herşeyden çok istedim.Ama oğlum doğunca erteledim.3 yaşına kadar kırıp dizimi oturdum ve çocuğumu yetiştirdim.Bakın YETİŞTİRDİM diyorum.Ne çoğu bakıcının yaptığı gibi sadece baktım,ne de yaşlıalrımız gibi ağlamasın diye her istediğini yaptım.Çalışmanız o miniğin hayatından kopardığınız anılara değecekse çalışın...

kesinlikle ailenizden birine baktırmanızı tavsiye ederim ben bu öğle tatilinde eve gittiğimde şok geçirdim. alper ve bakıcı ablası evde yalnız idi.. alper yanlışlıkla lazımlığına çiş yapınca antrede ablasının ayağına dökmüş sanırım.. alpere baktığımda sağ yanağı ve kulağı kıpkırmızı idi. alper ne oldu sana dedim ağlamış belli gözlüklerinin camında göz yaşı vardı. bişey olmadı çiş yaptı döktü bez arıyorum falan dedi ve alperle beni hiç yalnız bırakmadı.. tabi benim suratım anında düştü alper bana öle sıkı sarıldı kii korkmuş zaten belli.. sürekli bana bakıyor hiç gözlerini gözlerimden ayırmıyor alper ne oldu niye bakıyorsun dediğimde bakıyom anne işe gitmee diyor ve ablasını hiç istemiyor logo larını odasına taşımış belki ondan olmuştur falan başladı ama belli vurmuş logo taşıma olayı değill işe geldim ağladım ağladım şimdii.. ne yapıcammm ben şimdi yaaaaaaaaa ne zahmetlerle dünyaya getir sen gelsinn elin bakıcısı benim çocuğuma vursun bu ayın 6 sında idi maaşı bu akşam iş çıkışı maaşını vericem ve göndericem ne olursa olsun ... 3 yaşında olacaklar daha yüksek sesle konuşmadımm hafif sesimi yükseltsem ağlarlar zatii hiç alışık değiller.. çocuğumun pskolojisi bozulacak diye korkuyorumm bunu yazmamın sebebii çok iyi gözlemleyin yada kamera yerleştirin biryerlere benden size tavsiyee ay çok kötü oldum yaa içim acıyorr .. en iyisi aileden birinin bakması kayınvalidem akına bakıyor annemde alpere bakıyordu ama bahçe işleri var bu kışta kivileri çoğaldı imkansız bakamayacakk.. işte bu öğlen bu başıma geldiii

Mesajı geç gördüm ama bunun için annelerin çalışmasına gönlüm razı gelmiyor bir türlü.Keşke anneler çalışmak zorunda kalmasaAnne vursa çocuğa okadar koymaz ama yabancı vurunca annenin vurduğu gibi olmaz.Anne vbursa 2 dk sonra döner gönlünü alır sever.

bu kadar ön yargılı olmayın lütfen.ben bakıcıyım ve hiçbir zaman ailelerlede bebişlerimlede sorun yaşamadım,Allah a şükür.güven vermeyen insanlarla sırf mecburiyetten anlaşıp daha sonra sorun yaşıyor insanlar..hepsi bir yana ben hep şunu düşündüm,çalıştığım evlerde kamera var mı yok mu bilmiyorum,ama şunu biliyorumki Allah beni kameranın göremeyeceği yerde dahi görüyor ve bu bebiş bana onun emaneti..

Herkes sizin gibi olsa keşke:).Düşünceniz takdir edilesi:)

kızım 14 aylık işe başladığıma 1 ay oldu ilk günlerde çok kkorkmuştum ama endişem bakıcıdan deil ananesi neyse bakıcı da aynı ama 8 yıl aradık ve ben mecburiyyen işe tekrar başladım (hiç istemesemde) bebeğimin piskolojisinin bozulacağından çok korktum sadece 1. gün bakıcısını zorlamış sonra meme emdiği için geceleride benim gitmem korkusuyla uyku bozuklukları oldu ama şimdi oda abende gayet halimizden memnunuz yavrum hafta sonları babası ve yanında olduğumuz için o kadar mutlu oluyorki (bakıcınızdan memnunsanız çalışmak işte olmak güzel)

Back