• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anal Fissür

Bence tedavi olmadan hamile kalmayın çok zorlanırsınız çünkü okuduğum kadarıyla hamilelikte kabızlık yaşanıyomuş ve çoğu ilacı kullanamıyosunuz
Duphalac kullanılabiliyor ama procto kullanılıyor mu bilmiyorum. Tedavi olarak sadece hap ve fitil verdi ameliyatlık değil dedi. Ne yapabilirim ki ? Zaten 4 yıldır gebe kalamadim bunun yüzünden daha erteleyemem ki gebelik istiyorum inşallah çok sıkıntılar olmaz o zamana kadar geçer

Merhaba bende de 3 aydır kanama ve kaşıntı oluyor.Doktora gittim anal fissur dediler krem verip yolladılar.Sayisiz doktora gittim hepsi aynı şeyi diyor.Bol su içiyorum kabız da değilim ama aynı ve daha 21 yaşımdayım çok korkuyorum
Çözümü ameliyat başka türlü geçmiyor ne kadar dikkat etsekte

Duphalac kullanılabiliyor ama procto kullanılıyor mu bilmiyorum. Tedavi olarak sadece hap ve fitil verdi ameliyatlık değil dedi. Ne yapabilirim ki ? Zaten 4 yıldır gebe kalamadim bunun yüzünden daha erteleyemem ki gebelik istiyorum inşallah çok sıkıntılar olmaz o zamana kadar geçer
Doktor hamileyken bana ilk dort ay tedavi edici ilac krem veremem demisti.bebegin organlarinin gelisimi acisindan.bende katlanirim yeerki bebegime bise olmasin dedim.ama benim hamilelikte olustu oncesinde yoktu.sonra kendiliginden gecti fito diye bi krem surdumki cok etkili bir krem degil diye biliyorum.belkide kendiliginden duzelecek sizinkide bilemeyiz insallah oyle olur.gebe kalmak istediginizi tam sabah namazindan sonra okudum.tesaduflerin bir nedeni oldugunu dusunurum her zaman.kendim icin bir bebek isterken sizin icinde dua ettim.Rabbim gonlumuze gore versin.ve tabikii sifada..

Doktor hamileyken bana ilk dort ay tedavi edici ilac krem veremem demisti.bebegin organlarinin gelisimi acisindan.bende katlanirim yeerki bebegime bise olmasin dedim.ama benim hamilelikte olustu oncesinde yoktu.sonra kendiliginden gecti fito diye bi krem surdumki cok etkili bir krem degil diye biliyorum.belkide kendiliginden duzelecek sizinkide bilemeyiz insallah oyle olur.gebe kalmak istediginizi tam sabah namazindan sonra okudum.tesaduflerin bir nedeni oldugunu dusunurum her zaman.kendim icin bir bebek isterken sizin icinde dua ettim.Rabbim gonlumuze gore versin.ve tabikii sifada..
Tüp bebek tedavisi oldum iki kez ikisinde de tedavinin yan etkilerini hissetmedim makat ağrım var diyip duruyordum yan etki sanıyordum meğer çatlak varmış ama felaket kabız oldum tedavide. Gebelikte bu kadar kabız oluyor mu ilaçlar çok mahvetti vücudumu. Allah razı olsun inşallah sizinde herşey gönlünüzce olur gebelik istiyorsanz bir an önce sağlıkla hayırlısıyla olsun 💐 ağrısız sızısız geçsin . Benim annemin de doğumda olmuş çatlakları o doğum ağrısı saniyormus ama catlakmis sonra kendiliğinden geçti birkaç kez ağrım oldu demişti

Tüp bebek tedavisi oldum iki kez ikisinde de tedavinin yan etkilerini hissetmedim makat ağrım var diyip duruyordum yan etki sanıyordum meğer çatlak varmış ama felaket kabız oldum tedavide. Gebelikte bu kadar kabız oluyor mu ilaçlar çok mahvetti vücudumu. Allah razı olsun inşallah sizinde herşey gönlünüzce olur gebelik istiyorsanz bir an önce sağlıkla hayırlısıyla olsun 💐 ağrısız sızısız geçsin . Benim annemin de doğumda olmuş çatlakları o doğum ağrısı saniyormus ama catlakmis sonra kendiliğinden geçti birkaç kez ağrım oldu demişti
Tup bebek surecini bilmiyorum.iki oglum var ve sekiz yil sonra bir tane daha olsun istedik gecen yil hamileydim.ben gebeliklerimde afedersiniz hep ishal seklinde olurum.folikasit magnezyum falan yumusatiyor beni.ama diyorumya oldumu oluyo yani.cevremde surekli kabizlik cekip catlak yasamayanlarda var o yuzden nedeni yok bence.sizinkide kendiliginden gecer umarim.sizdende Allah razi olsun..mevlam ikimizinde kucagini doldursun insallah 🤲

Gecen yilki gebeligimin ilk ayinda sadece birkac gun kabiz gibi oldum ama ishal derken devamindan bahsettim.gebeligin devaminda hic kabizlik problemi yasamadim.

Hadi bununla gecmis olsun Allah birdaha yasatmasin cok sevindim gercekten.bende ameliyat tarihi aldiktan sonra anuflex krem aldim.bulundugum ilcede eczanelerde bulamamistim.uc gundur hic agrim kalmadi.tuvalettede gittikce rahatlama oluyor hatta cok afedersiniz dun aksam hic zorlanmadm desem.dayanabilinir sekilde kasintim var sadece.genellikle yara iyilesirken kasinti olurya o sekilde.beslenmeme dikkat ediyorum ama herseyden yiyorum.bazi kisiler sadece lifli beslenmeye calisiyormus bu yanlismis.herseyden dengeli yemek gerekiyormuski bagirsak diskilamak icin yeterli dolulukta olsun.dikkat ettim.sikayetim baya azaldi Rabbime sukur..ama ameliyata gidicem cunku kroniklestigi ve makat sekli bence bozuldugu icin tekrarlayabilir.yeni gebelik dusunuyorum sonrasinda cekmemek icin.bakalim doktor ne der..cok uzattim..hayirli sahurlar ☺️
Bir de nasıl besleniyorsunuz ben de her şeyden yemeye çalışıyorum dengeli şekilde hergun de tuvaletimi yapıyorum ama sanki diskim sert oluyor ne yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim☺️

Back