Anadolu Üniversitesi AÖF - Çocuk Gelişimi Bölümü Okuyanların Paylaşım Alanı

kızlar size birşey sormak istiyorum ben imam hatip son senedeyim ilahiyat için ygs ye giricem ve ben hem ilahiyat hemde çocuk gelişimi okumak istiyorum acaba ikisini de açıktan okuma imkanım var mı yoksa biri örgün biri açıktan mı okunabilir bilenler bilgilendirirse sevinirim..

Okunabilir ama okullar farklı olacak ygs de misal ilahiyata yerleşirsin anadolu üniversitesine oraya kayıt olursun sonrada Erzurum Atatürk üniversitesine sınavsız 2.üniversite kapsamında kayıt olursun çocuk gelişimi bölümüne.

oluyo yani sevindim çok saol arkadaşım inş olur

oluyo yani sevindim çok saol arkadaşım inş olur
Oluyor evet aynı anda 3 aöf bölümüde okunur ama okullar farklı olacak.Anadolu üniversitesi,istanbul üniversitesi,ve erzurum atatürk üniversitesi,sizin zaten ilahiyata sınavsız geçiş hakkınız var sınava girmeyip sadece geçiş hakkınız ile temmuz ayında üniversite tercihi verebilirsiniz yada sınava girip hemde sınavsız tercih hakkınız yine olur ,eğer sınava girip barajı geçemezsenizde üzülmeyin sınavsız tercih hakkınız yanmaz.

evet sınavsız geçiş varmış ama kontenjanlıymış o yüzden mecbur sınava girmem gerek bide lys galiba mecburmuş dün yök açıklamasına baktım ama kafam karıştı ilahiyata ek paunla geçiş sistemi başladı diyor o yüzden ben ikinci üniv.zor demiştim ama inş ikinciyide okumak nasip olur yani iki üniversite.

Aaaa çocuk gelişiminde aöf ne zaman açılmış yeni duyuyorum çok şaşırdım..

Aöf ygs den alıyor aöf için lys şartı yok ki örgün içindir o.Siz sınava girsenizde girmesenizde eğer aöf istiyorsanız her türlü geçiş hakkınızla yerleşeceksiniz eğer yerleşme durumu olursa .
Ek puanda kalkmıştı yeni mezunlara yok eski mezunlara var geçen sene böyleydi.

Aaaa çocuk gelişiminde aöf ne zaman açılmış yeni duyuyorum çok şaşırdım..
Erzurum Atatürk üniversitesinde zaten vardı yeni değil,anadolu üniversitesine yeni açıldı.
Anadolu üniversitesi taban puanı 306.
Erzurum Atatürk üniversitesi 282.

eger üniversite mezunu isen Erzurum Atatürk üniversitesi aöf ye sınavsız 2.üniversite kapsamında kayıt olursun.

şimdi anladım bilgilerin için çok teşekkür ederim..

Canım ben çocuk gelişimi mezunuyum zaten de çok şaşırdım hiç haberim olmadı bunca zaman, çok güzel olmuş mutlu oldum bu bölümü aöfden okumak isteyen çok kişi var çünkü :)

başvurlar bugünde değil mi örgün mü istiyorsunuz peki.4 yıllık.
başvurular ygs ye bugün evet ben iki yıllık ilahiyat istiyorum belki sonra yükselte bilirim ama içimde çocuk gelişiminide okumak var o yüzden olursa ikinci üniv. diye onu düşündüm oda iki yıllık olarak istiyorum..

o zaman sınava girin yüksek puan çekerseniz çocuk gelişimini 1.sıraya yazarsınız ilahiyata 2.üniversite olarak kayıt olursunuz.Yada duruma göre her ikisinide tercih verin hangisi gelirse ona kayıt olursun diğerine 2.üniversite olarak kayıt olursunuz.

bende öyle düşünmeye başladım inş yüksek puan alırım gerisini rahatça tercihlerimi yaparım...bilgilerin için çok saol..

Aöf için sanırım puan türü şartıda mı getirilmiş geçen seneye kadar hangi ygs puan türü en yüksek ise onunla yerleşiyordun ygs1-2-3 vs fark etmiyordu sanırım bazı bölümlere getirilmiş klavuzu inceledin mi.

bende öyle düşünmeye başladım inş yüksek puan alırım gerisini rahatça tercihlerimi yaparım...bilgilerin için çok saol..
sınavsız geçiş kalkmış onun yerine ek puanla yerleşme gelmiş,başvurunuzu yaptınız mı ygs ye.

Selam kızlar.. yarın sınavım var ama bizim ufaklık yeni uyudu daha yatamadım. Sorum şu ki vizeler orta şeker geçti. Temel bilgi teknolojiler hariç ondan 11 aldım. Şimdi ikinci sınavda toparlarsam yani 50 falan alsam kurtarır mıyım? bulca m buralardaysan gör beni..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…