ANA pozitif olup da doğal yoldan hamile kalan var mııı

Dilekdilek06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2018
284
131
23
Evet kızlar son zamanlarda buna taktım. ANA (anti nükleer antikor) pozitif olup da ilaç kullanmadan doğal yoldan hamile kalan var mı? Doktorlar gebe kalmada engel değil diyor ama ben örnekleri merak ediyorumm

Biliyorum bağışıklıkla ilgili ama sebebi falan araştırılmıştır sanırım? Çünkü pozitif çıkması tek başına anlamlı değil, başka testler de yapılmalı. Bende de ANA pozitif çıktı, ardından bir sürü tahlil yapıldı ama sebep olabilecek diğer hastalıklar çıkmadı. Emin olmak için altı ay sonraya tekrar randevu verdi romatoloji doktoru. Bazen sık olmasa da normal kişilerde de poziti çıkabiliyormuş. Onu merak ettim sebebi çıktı mı sizde diye.

Hımmm pardon ben yanlış anladım, benim de diğer bütün testlerim negatif çıktı pıhtılaşma dahil her şeye bakıldı. Ben bir de haşimato hastasıyım ama kontrol altında tsh 1 kusurlarda. Sizin gebelik durumu var mı?

Kimyasal oldu maalesef, başlığı görünce merak ettim. Bildiğim ve araştırdığım kadarıyla ANA pozitifliğinin gebeliğe etkisi yok ama bu ay kimyasal olunca kafama takılmadı değil.. sebep yok, belki yalancı pozitif de olabilir bilemiyorum sonraki kontrolde çıkar sanırım ortaya.

Benim de kimyasal olmuştu 14 çıkmıştı hcg sonra düştü. İngilizce okuduğum bazı yerlerde kortizon ve çocuk asprini veriyorlar. Ama ben hangi doktora gittiyse ANA ile bi ilgisi yok deniyor. Ama gebelik oluşmayınca ve kimysal olunca ben artık şüphelenmeye başladım

Benim de adetten bir gün önce 24çıktı adet olmam gerekenden iki gün sonra 22 çıktı ve kanamam başladı. Bugün dördüncü günüm yine betaya bakıldı 14 çıktı. Umarım bir ilgisi yoktur. Size romatoloji ne dedi diğer testleriniz de yapılınca? Bir daha kontrole çağırdılar mı? Ne zaman be sebeple öğrendiniz pozitifliği? Ay çok sordum

:) benim altı yıl önce geçirdiğim bir rahatsızlık sonucu ortaya çıktı ama ek olarak yapılan bütün testler negatifti, sıkıntı yok dendi, ben de unuttum. Sonra geçen sene gebelik düşününce bu pozitiflik aklıma geldi bir daha römotologa gittim. Bütün testler negatif çıktı doktor sağlıklı kişilerde de böyle olabilir dedi hamileliğe engel bir durumun yok dedi. Ama bir yıl geçti ben hala hamile kalamadım ve ingilizce bazı bilgiler okuyunca bugün gene gittim aynı doktora gene aynı kan testlerini istedi sonuçlarım çıkınca kortizon ve bebek aspirinini sorucam. Kendisi profesör aslında çekiniyorum bilgiçlik taslamak da istemiyorum ilaçları söyleyip ama bir şekilde sorucam:)

Bir d ekşmyasal gebeliğiniz için de çok geçmiş olsun umarım bir ilgisi yoktur ama ben de ysşadım durumumuz da aynı gözüküyor sizin ANA ne için bakıldı?

Bir d ekşmyasal gebeliğiniz için de çok geçmiş olsun umarım bir ilgisi yoktur ama ben de ysşadım durumumuz da aynı gözüküyor sizin ANA ne için bakıldı?
Çok teşekkür ederim sağlıkla tekrarını görürüz inşallah belki benzerdir durumumuz, geçen sene üveit diye bir rahatsızlık oldu gözümde. Onun da göğüs hastalıkları, dermatoloji, romatoloji birimlerinde araştırılması gerekiyormuş. Çünkü görme kaybına sebep olabilen, nedeni bulunmazsa atakların devam edebileceği ve önlenemeyen bir rahatsızlıkmış üveit. Romatolojik tahlil ve tetkiklerde çıktı ortaya ama bana da tüm testler temiz çıkınca sağlıklı insanlarda da bazen ANA pozitifliği görülebildiğini söyledi. Acaba jinekoloğa da söylemek gerekir mi bu durumu? Ben hiç bahsetmedim.

Ben bahsettim hatta tüp bebek merkezine güttim tüp bebek yapmadılar sizin doğal yolla bebeğiniz olur 6 ay deneyin olmazsa gelin dediler. Ana gebelik için problem değil dedi

Ben bahsettim hatta tüp bebek merkezine güttim tüp bebek yapmadılar sizin doğal yolla bebeğiniz olur 6 ay deneyin olmazsa gelin dediler. Ana gebelik için problem değil dedi
Benim de gözümde çıkmıştı 10 gün geçmeye baş ağrısı yaşamıştım ateş çıkmıştı ateş de aft çıkartmıştı ama bir kez yaşadım bunu

Slm Ana testi pozitif oldugunda ne gibi belirtiler oluyo acaba kardesim gebelik zehirlenmesi yasadi yuksek tansiyon oldu test yaptilar normol cikti Ana testi 1/100 cikti dr gidecek normalde saglik problemi yoktu

Benimde ANA ıfa pozitif ve 1 yıldır gebe kalamadım.Yazışmayı gördüm ve meraktayım gebe kalabildiniz mi acaba yazışmanın üstünden 2 yıl geçmiş?

Benimde ANA ıfa pozitif ve 1 yıldır gebe kalamadım.Yazışmayı gördüm ve meraktayım gebe kalabildiniz mi acaba yazışmanın üstünden 2 yıl geçmiş?
Ben konu sahibi degilim ama cevap vermek istedim. Ana testim 1:360 pozitif cikti , diger testlerim negatif. Yani bagisiklik sistemi ile ilgili bir rahatsizligim yok.Doktor bazi saglikli kisilerde de pozitif cikabilecegini, anlam ifade etmedigini soyledi.

Suan dogal yolla hamileyim ama oncesinde 1.5 yil kadar hamile kalamadim. Ben ayrica tip2 diyabet hastasiyim, adetlerim duzensizdi daha sonra ilaclarimi duzenli kullanmaya baslayinca duzene girdi. Ben daha cok buna bagliyorum hamile kalamamis olmami.

Çok teşekkür ederim içime su serpildi benimde 1:360 Ana titrem yurt dışından makaleler okudum bağlantı kuruyor ama bunu yaşayan birinden bilgi almak çok rahatlattı

Eklentiler

• 74CEB2C1-7DC8-4D9A-8FAB-0A6BA134E034.png
    273,9 KB · Görüntüleme: 352
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…