Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları ana okulu uyum sorunu lütfen yardım

Ben de evde çocuğuyla ilgilenmeyip, kendi doğurduğu çocuğu eğitmeyi öğretmenden bekleyen zihniyete hastayım. O öğretmenmiş, işi neymiş... sen annesin, senin işin ne? Konu sahibi en azından sorumluluğunu bilmek istiyor. Konu açıyor, yorumlar şahane valla. Öğretmene işini öğretmeye çok meraklılardır da kendi çocuklarına davranış öğretmek akıllarına gelmez. Kendi 1 tane çocuğuna eğitim veremez, kaç yaşına kadar bozuk davranışla getirdiği çocuğunu, bilmemkaç kişilik sınıflarda öğretmenin düzeltmesini bekler. Bu cehaletle okulların içler acısı haline şaşmamak lazım. İsteyen alınsın üzerine.

Okula davranış problemiyle getirip senelerce problemlerin farkında olup "aman çocuk o" diyerek göz ardı edip sınıfa gelince bütün yükü öğretmene atan velilere hastayım. Lafım size değil konu sahibi, en azından ne yapabilirim diye soruyorsunuz. Ben evde uyaracaksam öğretmen ne yapacak gibi düşünenlere sözüm. Öğretmen 1 sene çeker, 4 sene çeker ama siz ömür boyu çekeceksiniz. İş birliği içinde çalışmadıkça sorunlar da çözülmez. Öğretmen istediği kadar okulda uyarsın, evde anne-baba önemsemeyince çocukta kafa karışıklığı olur, işe yarar bir gelişme olmaz.
Kesinlikle. Veli doğurduğu çocuğun huyunu suyunu bilip öğretmene anlatacak ki beraber bir çözüm bulsunlar. Biz müneccim miyiz o çocuk evde nasıl bir ortamda büyüyor görelim? Çocuğun hasbelkader büyüsün, doğruyu yanlışı gösterme, sonra at öğretmenin başına, ''Eee, öğretmenler ne işe yarıyooo?'' de. Biz çocuğun bakıcısı değiliz, dadısı değiliz. Karakter ve davranış eğitimini önce anne baba verir, öğretmen değil. Sen çocuğuna terbiye ve davranış eğitimi vereceksin, biz destekleyip akademik eğitimle birleştireceğiz. Şaka gibi insanlar var gerçekten.
Konu sahibini tenzih ediyorum tabii ki, ben bir pedagogla görüşmenizi öneririm çünkü bilinçli yapmıyormuş bu davranışları, istemsiz olduğu belli. Ayrıca bir sorunu yoksa bile götürülmeli bence, kontrol amaçlı gibi. Belki bir sorunu var ama biz göremiyoruzdur.

okul öncesi öğretmenleri oyunla öğretir yasami,kuralları! Herşeyi bu kadar bilirken bunu da bilseydiniz keşke. Sizin gibi düşünen insanlar olduğu surece çocuklarda sorunlu olmaya devam eder. Oldu yahu millet evde sorunlu cocuk yetistirsin,ogretmenden super kahramanlik beklesin.Vay be arkadas.Konu sahibi lütfen alinmayin sözüm size yada cocugunuza değil. Bu yorumu yapan arkadaşa.
Benim ne dusundugumu yaptığım yorum ile kıstas alıp bu şekilde suçlamalar da bulunamazsiniz. . Bana bu şekilde sizin gibi dusunen insanlar yüzünden çocuklar sorunlu yetişiyor diyemezsiniz. Konuya yaptigim yorumun icine diger dusunduklerimi eklememis olmam bu denli problem olmamali .Benim yorumum sadece çocuklardan gürültülerinden hep isyan eden ,veliye sadece uyarın diyen ,ama hiç bir yönlendirme yapmayan ,veli öğretmen öğrenci ilişkinin önemini bildiği halde bunu uygulamakdan üsengeclik gösterenlereydi. bu konuda bu yorumda bulunacak şekilde gözlerimle gorduklerim kulaklarimla bir anaokulu öğretmenin ağzından isittiklerim ve hayret edisim var.ayrica bir anaokulu sahibinin calistigi ogretmenler ile ilgili yasadigi sorunlari biliyorum ..Yoksa kafamdan uydurarak asla ahkam kesecek biri değilim . Hayatta herkese her düşünceye saygım var . Ayrıca sizede hak veriyorum bütün yük öğretmenlerde tabikide olmamali .hayatta hiç bir şey tek taraflı zaten yürümez .karşılıklı anlayış iletişimin doğru ve kuvvetli olması kişileri doğru sonuca ulaştırır. Ayrıca herseyi bilen bir insan değilim .Aksine ogrenmeye fazlasıyla açık biriyim . Düşündüklerinize saygım var ama suçlamalarıniz bir yorumdan yola çıkarak tanımadığıniz biri hakkında herkese açık bir forumda ağır konusmaniz hic hos degil .neyse yinede canıniz sağ olsun .

X