• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ana gibi yar olmaz m gerekten ?

EfLaH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
563
5
0
38
Kocaeli
merhaba, sıte cok guzel,paylasımlar da oyle uzun zamandır sessizce takıp edıyorum epey yararlandım.. Şimdi
çıkmazda olduğum su gunlerde de '' başka bakış açıları - fikirler '' arıyorum .. ben artık olaylara , kişilere objektif normal bakamadığımı dusunuyorum ve yardımınızı istiyorum.. dusuncelerınızı belırtırsenız sevınırım.. ama unutmayın siz olsaydınız diye soruyorum,yardım ıstıyorum ..

- Ben 3,ablam 4 yaşındayken annem,babam ayrılmışlar
babanem(gelinini)sevmemiş,kaynana-gelin çatışması,,yokluk derken
Birgün annem almış eşyalarını babasının evine gitmiş.Bizi babanemin başına
bırakmış,babanem çok hasta ve 4 cocuguyla yokluk içinde birde bizimle uğraşmak istememiş,Defalarca anneme haber göndermiş,( ya cocuklarını al yada ben bu cocukları vericem diye) ama cvp gelmemiş,neyse sonuç olarak benı baska ablamı başka aılelere vermişler..Yıllar geçti.. ben 15 yaşımda öğrendim bu gerçeği..ablamla tanıştık..çok kıyametler koptu hayatımızda..Derken öz annemiz oldugunu iddia eden br kadın çıktı..Çok çatışmalar,yıkıntılar yaşantı.. İlk zamanlar evlatlarına çok değer veren-mağdur bır anneydi.Devamlı bize hedıyeler alır,kontor atardı.Zamanla bazı seyler yerıne oturdu.biz bıze yıllarca bakan aılelerdeydık.hayatımıza yenı bır anne ve akrabalar eklenmış,karmançorman yasıyorduk ki.. Ablam evlendi ( öz annemız bu evlılıgı desteklemedı ) benı ablama ablamı bana doldurdu,benım ablama soylemedıgımı,ablamın bana soylemedıgı seylerı soylemısız gb gosterıp ablamla aramızdakı bağı kopardı.(biz bunları sonradan anladık,yaşarken anlıyamadık)aylar boyle kavga-gurultu-huzursuzluk-çekişmelerle devam ederken bana yıllarca gercek annelık yapan benı gozunden sakınan benım ıcın mahşerde öz annem dedıgım bana 17 yıl bakan kadını kaybettım.hemen arkasından da eşi ( benı alan kadının kocası benım için öz babam)hastalandı,kanser şüphesiyle hastanelere düştük 3 yıl hastanelerdeydık)bu zaman zarfında babamla hastanelerdeyken kımse yardım etmedı,herkez kendı köşesine cekıldı,hasta bir adamla hastane koselerınde yapayalnız kaldım.Derken öz annemı aradım,yardım istedim(maddi deıl,manevi) telefonda kufurler etti,hakaretler etti,beddualar etti.ve son sozunu son nefesıme kadar unutmuycam '' BEN SİZİN KAŞINIZA GÖZÜNÜZE MERAK ETTİM ÇIKTIM,SİZİN DERTLERINIZ BENİ İLGİLENDİRMEZ NE B..YERSENİZ YİYN '' su cumleyı yazarken bile yıkılıyorum..yaşadıklarım aklıma geliyor.. neyse telefonda fena bır kavga ettık.ona son sozum '' ben senden razı deılım Allah'ta senden razı olmasın bundan sonra asla karsımıza cıkma,Allah yolunu acık etsın benden uzak ol '' dedim..telefonu kapattım..aylarca,yıllarca hastanelerdeydık,bana sahıp cıkan babamın akrabalarıyla cok kotu seyler yaşadım(beni istemediler,dışladılar(sanırım mal,mulk ortak olcam dıe korktularr)hem hastanelerde yanlız olmak hem boyle sorunlarla ugrasmaktan yıldım..neyse Allah yardım etti babam ıyleşti evımıze sağ sağlım donduk..bayrmda öz annem tekrar aradı.sankı aramızda hıcbısey yasanmadı o kufurlerı eden o deılmıs gb. '' Nasılsın kızım '' dedi..Şok oldum.. Sen benı nasıl ararsın dedım tekrar kavgaya tutustuk.. '' Allah belanızı versın dedi,hak edıyorsunuz yaşananları,sız evlat deılsınız gb... bırsuru hakaretler edıp '' kapattı .. sımdı bu 3.bayram bu akşam yıne aradı..konuşmadım ben .. DİNİMİZE GÖRE ; anneye babaya küslük olmaz AMA BEN NE YAPAYIM ? siz olsaydınız ne yapardınız ? kalbinizi her defasında parça parça yapan kadına Anne dıyebılrmıydınız?ablanızla-akrabalrınızla aranıza fitne sokan,ara bozan kadına Hürmet edermıydınız ?
- Ben Allah katında Anne hakkından sorumlumuyum??

degilsin canım annelik
bu mudur ya
bir kere anne olmak asla dogurmak degil
annelik evladını gözünden sakınmak canından cok sevmek gecelerde uykusuz kalmak gözünün içine bakmak yavrunun birşey olmasın diye
sana bu kadar emek veren kaybettiğin kadınsa senin annen o dur diğeri ise dogurmuşta olsa bir yabancı
bircok kadın boşanma esnasında sırf cocugunu alabilmek için nelere katlanıyor seninki babaannen verdiği halde almıyor
sonra siz büyüyünce artık ben bunda art niyet ararım kusura bakmayın ortaya cıkıyor annenizim diye kesin cıkar planları var sizin üzerinizden
bence tamamen uzak durun

sadece doğuran ne kadar anadır bilemem ama bence sorumlu falan değilsin Allah kolaylık versin canım

esmacım ınankı suanda şok oldum..kendı kendıme boyle anne olurmu dedım ama oluyomus işte.ben sana cok hak verıorum benmde basımaa boyle bısey gelse aynı seylerı yapardım..ınsanın basına gelmeden anlayamaz belkı ama senn durumunda olsaydım anne hakkında sorumlu olmazdım...hem sızı bırakıp gıtmıs hemde yıllar sonra karsınıza cıkıp ben sızın annenızım demışş bıde ustune ustluk yapmadıgı kotuluk kalmamışş...ben olsaydım o kadının yuzune bakmazdım canım

genede sen saygıda kusur etme ama
bence fazla görüşmesen daha iyi malesef hiç ii bi kadın dilmiş annen
allah yardımcın olsun
umarım düzenli bi aile isteğini eşinle kuracağınız evliliğinizde yaşarsınız

Gerçekten biran kendimi senin yerine koymayı denedim. Ben olsaydım tüm bu yaşananlar sonucunda kim bilir nasıl bir hal alırdım... Allah sana güç vermiş sabır vermiş. Hiç kolay şeyler değil. Dünyada nasıl insanlar var....
Buyrun işte örneği...
Allaha büyük konuşmak gibi olmasın ama böyle bir insana anne demek bile doğru değil. Benim fikrim bu yerinde olsam hayatımda zerre kadar yer vermem.. Bazı insanlar şansız olur. Ama her olumsuzlukta bir açık kapı bulmak aramak lazım. Üzülme seni hiç birşeyin yıkmasına izin verme... Aksine yaşanan her olay seni kamçılasın. Ayaklarının üstünde nasıl durabilirsin bunun yollarını ara. Çünkü bu hayatta senden başka seni düşünecek kollayacak kimse yok...
Allahına sığın. O senin en büyük yardımcın olacaktır. Kalbini temiz tut Rabbim inşallah sana güzel bir kapı açar... Hayatın en kısa sürede rayına oturur umarım...

Birgün Peygamber Efendimizin (S.A.V.) huzuruna bir adam gelmis...

"Ya Resulallah benim bir akrabam var, ben ona hep iylik etmeye calissamda o bana hep kötülük etti, halada ediyor...ne yapmaliyim?

Her kim aile veya akrabasinin bir ferdi ile 3 günden fazla küs kalirsa bizden degildir diyen sen bana bu konuda ne buyuyorsun diye sordu...

Efendimiz sen yinede ona iylik et diye cevap verdi....

2 gün sonra adam yine geldi " Ya Resul ben iylik ettim ama o bana yine kötülük ediyor, huzursuz ediyor" Efendimiz sen yine iylik et diye buyuruyor adama....

3 gün sonra adam yine geliyor "Ya Muhammed yine kötülük görüyorum, ne yapayim ben bu insanla?

Efendimiz " Bundan sonra görüsme diye cevap veriyor....

Aile, Akraba ve komsu iliskilerinde bu kadar net olan Efendimiz bile zarar gördügmüz insanlardan uzak durmamizi tavsiye etmistir....bu kisiler Anne ve Babalarimizda olsa..

Allah rahmetli Anneciginin mekanini cennet kabrini nur eylesin canim, seni doguran kadinada akil fikir versin....bence görüsme....görüstükce ondan daha cok nefret etmemenin icin görüsme.....Bayramin mübarek olsun...babacignada gecmis olsun insallah:Saruboceq:

Allah yardımcın olsun gerçekten zor günler yaşamışsın ve halen yaşıyorsun..sen görevlerini layıkıyle yapmışsın kendini sorgulama..ınsan keyfine göre anne olmaz, sen böyle üzülürken nasıl içi rahat ediyor anlamadım.Annenle görüşürsen daha çok üzüleceksin zaten zor zamanlar atlatmışsın..sen bilerek kötü konuşma sadece mesafeli bir şekilde hatırını sorarsın,için rahat olsun..

canım benim, sen; seni anneye en ihtiyacın olduğun zamanda bırakıp giden kişiye zaten bir şans vermiş, görüşmüşsün.. ama o sizi bırakıp gitmekle size yaptığı yanlışı affettirmek, sizsiz geçirdiği onca yılın acısını çıkartmak için evlatlarına sarılmak yerine, yaptıklarıyla sizi kendisinden iyice soğutmuş .. böyle davranan bir insanı Allah'a havale et...zaten ufacık yavrularını bırakıp gittiği, düşünmediği, sahip çıkmadığı için yeterince günaha girmiş..bir de bu yaşında seni ve ablanı üzmüş, aranızı bozmuş...
yerinde olsam artık hiç görüşmez, telefonlarına dahi çıkmazdım...
Allah katında hesabını verecek olan da odur, üzülme sen..
Rabbim hep iyi günler göstersin bundan böyle yüzün gülsün inşaAllah..

Ben şuan ağlıyorum ..
o kadar yorgunum,o kadar bıkkınım ki hayatla,insanlarla çatışmaktan,anlaşmak için savaşmaktan.. Bugun bayram .. bilerek bayram kutlamalarına girmedim..
Çünkü ben 3 yıldır bayramların manasını yitirdim .. Sabah eli öpülcek bir anneyi bulamamak ..
Annelerinin ellerini öpenlerin yanında ezilip büzülmek bayramı,işkenceye çeviriyor..

Bayramı bayram gibi geçiren herkesin bayramı kutlu olsun .. yazılarınız ve desteklerınız için de tşk ederim ..

Vicdani olarak rahatım aslında , bizi ellerin eline atmış bir kadın yıllar sonra çıktığında bile kapımızı açtık o'na şans verdık ama o anneliğin manası anlıyamadı tekrar kaybetti ..Ama yaşananları düşününce.. canım yanıyor,her bayram,her özel gün .. anne diye seslenen bır cocugu gordugumde başımı çevirip annesının ona sevkatını gordugumde hep aynı kareler gözümün önünde.. bunlar hayata devam etmekte beni çok zorluyor sekteye uğratıyor..
-- Bu günlerde geçer ama yıkıpta geçer -- sözü ne kadarda doğru..

ınsanlar ne kadar kötü değil mi .. Bir bayram 2 saat lık mesafe var aramızda o kadınla..
o şuan evinde,annesi- babası - abileri,abilerinin colugu cocugu oturup bayram akşamı sohbetteler.. ben burda içimi dağlayan acıları sıralıyorum..
Bunları yazmamın bir sebebi ki EN ÖnemLi Sebebi ; Annenizin kıymetini neolur bilin..
ellerini öpün,ayaklarını öpün,yüzünü öpün .. O'na sarılın .. helallık alın .. onu sevındırın .. Allah eğer hala annenız'i sizden almamışsa emin olun siz bu dünya aleminde ki en şanslı insansınız.ne yaşarsanız yaşayın bu gerçek değişmez..
..

yaşadıkların gerçekten çok zor.Allah yardımcın olsun.gerçekten dicek bir söz bulamadım okuren boğazım düğümlendi.sena bakan annene Allah rahmet eylesin.doğuran annenede Allah merhmet versin.hiç konuştunuzmu acaba neden böle davranıyo,psikolojik sorunlarımı var acaba.çünkü bütün bu anlattıklarınızı aklı başında hiç bir insan yapamaz

Canım senı o kadar ıyı anlıyorum kı.benımde babam bıze hıc bakmadı.o kadar fakırdık kı kucukken yıyecek bır parca ekmegımız kıs gununde gıyecek ayakkabımız yoktu.babam bıze hıc bakmadı.yıllar sonra karsıma cıktı.bırkez gorustum ama hıc degısmemıstı.ben affedemedım.affetmıycemde.oda bıze babalık hakkını helal etmıyor.sımdı pesımızde olmasının tek sebebı artık buyuduk durumumuz ıyı sıgınacak bır yer araması.okadar dertlıyım kı...ınan senı cok ıyı anlıyorummm

Ve ben beraber gezen baba kız gordugumde hala cok uzuluyorum.benım hıc babam olmadıkı...25 yasındayım ama aslında ben kucuk bır kız cocuguyum.suan aglamamak ıcın kendımı zor tutuyorum.ben senın yerınde olsam affetmezdım kader arkadasım

Ben şuan ağlıyorum ..
o kadar yorgunum,o kadar bıkkınım ki hayatla,insanlarla çatışmaktan,anlaşmak için savaşmaktan.. Bugun bayram .. bilerek bayram kutlamalarına girmedim..
Çünkü ben 3 yıldır bayramların manasını yitirdim .. Sabah eli öpülcek bir anneyi bulamamak ..
Annelerinin ellerini öpenlerin yanında ezilip büzülmek bayramı,işkenceye çeviriyor..

Bayramı bayram gibi geçiren herkesin bayramı kutlu olsun .. yazılarınız ve desteklerınız için de tşk ederim ..

Vicdani olarak rahatım aslında , bizi ellerin eline atmış bir kadın yıllar sonra çıktığında bile kapımızı açtık o'na şans verdık ama o anneliğin manası anlıyamadı tekrar kaybetti ..Ama yaşananları düşününce.. canım yanıyor,her bayram,her özel gün .. anne diye seslenen bır cocugu gordugumde başımı çevirip annesının ona sevkatını gordugumde hep aynı kareler gözümün önünde.. bunlar hayata devam etmekte beni çok zorluyor sekteye uğratıyor..
-- Bu günlerde geçer ama yıkıpta geçer -- sözü ne kadarda doğru..

İnsanlar ne kadar kötü değil mi .. Bir bayram 2 saat lık mesafe var aramızda o kadınla..
o şuan evinde,annesi- babası - abileri,abilerinin colugu cocugu oturup bayram akşamı sohbetteler.. ben burda içimi dağlayan acıları sıralıyorum..
Bunları yazmamın bir sebebi ki EN ÖnemLi Sebebi ; Annenizin kıymetini neolur bilin..
ellerini öpün,ayaklarını öpün,yüzünü öpün .. O'na sarılın .. helallık alın .. onu sevındırın .. Allah eğer hala annenız'i sizden almamışsa emin olun siz bu dünya aleminde ki en şanslı insansınız.ne yaşarsanız yaşayın bu gerçek değişmez..
..

Aglama be güzelim....hayat farkli farkli siniyor hepimizi!:1hug:

Bazimiz ailesi ile sinaniyor, bazimiz evladi ile bazimizda esi ile.....önemli olan her ne olursa olsun her daim yinede sükür etmek....beterinden korusun demek..a.s

Kimse dört dörtlük mutlu degildir inan bana....o dört duvar arasinda neler oluyor neler bitiyor kimbilir derdi rahmetli Annem....

Sen kendi evladlarinda tüm yasayamadiklarini yasayacaksin....Hem Anne olacaksin hemde yeniden bir cocuk.....:hulya:

Her insanlar icinmis bu dünyada.....Allah yardimcin olsun:Saruboceq:

yaşadıkların gerçekten çok zor.Allah yardımcın olsun.gerçekten dicek bir söz bulamadım okuren boğazım düğümlendi.sena bakan annene Allah rahmet eylesin.doğuran annenede Allah merhmet versin.hiç konuştunuzmu acaba neden böle davranıyo,psikolojik sorunlarımı var acaba.çünkü bütün bu anlattıklarınızı aklı başında hiç bir insan yapamaz

Mesele ne biliyormusunuz ; Kaynanasıyla-kocasıyla ve onların akrabalarıyla hep çatısma içinde olmuşlar,cahilce ağız kavgaları,çekişmeler yaşamışlar.İki taraftada hırsa,inata binmişiz biz.iki tane çocuk.. dusunun insanların hırslarına kurban gitti
Bu'da inat etmiş,ben o cocukları bulucam sizide cezaevine tıktırıcam die.Baba tarafıda çocukları bıraktın gıttın basımıza,bizde gostermıycez dıe tutturunca gerısını siz düşünün..Sonunda sözde annem kazandı..mahkemeye vermış baba tarafını hemen buldular bizi..bir ilgi alaka.. meğersem davacı olunmasın dıyeymışYani aralarındaki savaş bitti..biz eşyayız ya .. Şimdi herkesin hevesi geçti..tamam işte yaşıyoruz.Daha ne .. Canları isteyince arıycaklar,canları istemeyince biz onlara dokunmuycaz.. MANTIKLARI BU ..

Canım senı o kadar ıyı anlıyorum kı.benımde babam bıze hıc bakmadı.o kadar fakırdık kı kucukken yıyecek bır parca ekmegımız kıs gununde gıyecek ayakkabımız yoktu.babam bıze hıc bakmadı.yıllar sonra karsıma cıktı.bırkez gorustum ama hıc degısmemıstı.ben affedemedım.affetmıycemde.oda bıze babalık hakkını helal etmıyor.sımdı pesımızde olmasının tek sebebı artık buyuduk durumumuz ıyı sıgınacak bır yer araması.okadar dertlıyım kı...ınan senı cok ıyı anlıyorummm

En azından annen varmış,canım.. ben nerelere vurayım kendimi..
Facebooktan gördüm.Herkez kendine yeni hayatlar kurmuş..sanki hiçbişey yaşanmadı..Bizim kucucuk hayatımızı alt ust ettıler acılar cektık..Ama şimdi kimse bizi hatırlamıyor..herkez kendı hayatında.. Annemiz bile yok.. babamız zaten yoktu.baştan kartları açık oynadı.. Ah bu hayat ah .. Ne dıyım .. Allah senınde yardımcın olsun .. :çok üzgünüm:

Allah yardımcın olsun canım.olan bız cocuklara oluyor.gerısı bos.bak bu saatte benı de aglattın.aglama canım aglama.senın bırdamla gozyasının kurbanı olsun o kadın.o gozyasını da haketmıyor ya neyse...rabbım elbet bırgun soracak.sakın kendını uzme tamam mı tatlım.degmıyor cunku

Okurken icim burkuldu; hüzünlendim...
Allah annene rahmet eylesin; mekani cennet olsun o elleri ayaklari öpülesi kadinin...
Seni doguran kadini da Rabbim islah etsin...
Haraketlerinde tutarsizlik var; psikolojisi hicte normal gibi gelmedi bana...
Nasil daha az zarar görecegini düsünüyorsan öyle davran...

Öncelikle o senin annen değil sadece biyolojik uzantın, senin annen sana yıllarca bakıp büyütmüş ve hayatını kaybetmiş olan kişidir, zaten sen de öyle görüyorsun, yıllar sonra ortaya çıkıp sizden af dileyen ama en ufak maddi bile değil manevi beklentinizde yine sırtını çeviren bir kadına nasıl evlatlık vazifesi yapacaksın ki, senin yerinde olsam görüşmezdim, size zarar veriyor artık psikolojiniz etkileniyor, sen hala evlatlık vazifem diye çabalamaya çalışıyorsunz kötü de olsa anne statüsünde görüp Allahın rızasını almaya çalışıyorsun kalbinizi açmışsın ama anlamamış ne hali varsa görsün

canim benim oncelikle gecmis olsun...cok zor seyler yasamissin hayatinda...cok zor bi durum bu ama bence annenle gorus, uc gunluk dunya tatlim kin tutma kimseye...ama mesafeli ol, ablanla aranizi acmis falan temkinli de ol ama gorus arada...

ablanla konuş bence, onunla birlik ol. birbirinizi kaybetmeyin. kol kanat gerin birbirinize.

Back