Ana arter transpozisyonu hk.

statistician41

kocam baba oluyor...
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
1.209
1.859
83
Merhaba arkadaslar. Ilk bebegime 34 haftalik hamileyim. ekim basi insallah yavrumu omerimi dunyaya getirecegim. Ben yavrumu her anne gibi hemen kucagima alamayacagim. Hemen emziremeyecegim ve hatta koklayamayacagim bile.

Yaklasik 4 ay once ayrintili ultrason sirasinda bebegime buyuk arter transpozisyonu teshisi konuldu. Yani kisacasi kalbe giden damarlarimizi cikisi ters. Buda bebgimin ilk nefes alisi ise temiz kanin akcigere kirli kanin ise vucuda gideceginin bir gostergesi.

Gebeligi sonlandirmami isteyen doktorlara inat bebegim icin savas verdim bu zamana kadar. Dogum yaklasti malumunuz. Bebegim dogar dogmaz yogun bakima alinacak ve ilk 1 hafta icinde de kalp ameliyati gecirecek. Bu durumu yasayan, duyan arkadaslarin onerilerine ihtiyacim var.

Simdiden herkese tesekkur ediyorum.

Son düzenleme:
Bu hastalığı biliyorum. Kardeşimde de vardı aynı problem. Temiz kanla kirli kan birbirine karışıyordu. Ameliyat oldu 7 aylıkken. Şimdi bi delikanlı çok şükür =) Siz de hiç korkmayın iyi olacak inşallah..

Konu ile ilgili bilgim yok ama yazmadan edemeyeceğim.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Sıkıntılı günleriniz su gibi akıp gitsin tez zamanda

Öncelikle hayırlı doğumlar nasip etsin Rabbim.
Bizde de hamilelik süresince hiç sıkıntı yoktu lakin 10 gün erken ve mekonyum aspirasyonu ile doğdu kızım ve 28 gün yoğun bakımdaydı.
Rabbim güç veriyor canım.

Ne denir bilmiyorum ama Allah yardımcınız olsun
Allah şifa versin size

geçmiş olsun şimdiden

:) bebek sapasağlam doğabilir!
Allah sınıyor mu bilmiyorum ama bu tür sıkıntılar yaşayıp bebeği doğurmayı seçenler sapasağlam sağlıklı bir evlat getiriyorlar dünyaya

Cok tesekkur ediyorum iyi dilekleriniz icin. Yaradana sigindik basta cok yiprandik uzulduk ama simdi umutla bekliyoruz. Aslinda hastaligi bat diye geciyor buyuk arter transpozisyonu. caneem kardesiniz nerde gecirmisti bu operasyonu acaba? Benim oturdugum ilde hic bir hastane yapamiyor bu ameliyati bu nedenle dogumda operasyonda istanbulda olacak.

Konu ile ilgili bilgim yok ama yazmadan edemeyeceğim.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Sıkıntılı günleriniz su gibi akıp gitsin tez zamanda
cok tesekkur ediyorum iyi dilekkeriniz icin. Insallah oyle olur su gibi akip gider zaman. Ve zaman ile birlikte dertlerimiz

ben de hiç bilmiyorum ama Allah şifa versin atlatırsınız inşallah
Cok tesekkur ediyorum cok saolun. Insallah atlatiriz saglikla.

Sizlerede cok gecmis olsun. Kavustunuz mu yavrunuza? Bu surecte emzirmek icin bebeginizi gormenize izin verildi mi acaba?

Allahım yardımcınız olsun sizin de bebenizin de inşallah.

Amin insallah. Cok sagolun

Kardeşim Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde ameliyat olmuştu.
Ne mutlu size insalalh benim yavrumunda hikayesi sizin kardesiniz gibi olur :)

Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahÇok geçmiş olsun şimdiden herşey güzel olacak inanıyorum geçecek bugünlerde gönülden dualarım sizinle

gecmıs olsun sımdıden
cıkısların ters oldugunu duymamıstım, hangı hastanede dogum olacak ve opr. nerede olacak acaba? dr arayıslarınız olmustur mutlaka

Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahÇok geçmiş olsun şimdiden herşey güzel olacak inanıyorum geçecek bugünlerde gönülden dualarım sizinle
Cok tesekkur ediyoruz cok sagolun. Insallah guzel olacak %90-95 basari orani var. Bir anne icin kucumsenmeyecek bir oran bu. Insallah atlatacagiz bizde

gecmıs olsun sımdıden
cıkısların ters oldugunu duymamıstım, hangı hastanede dogum olacak ve opr. nerede olacak acaba? dr arayıslarınız olmustur mutlaka
Cok tesekkurler. Evet uzun sure arastirdik. Istanbul atakent acibaden hastanesine karar kildik. Ersin erek kalp cerrahi. Takibimizi yapan kalp doltorunuz ise prof. Dr. Ender Odemis.

Benim minik kızım da da son hafta da temiz kan bana kirli kan ona gidiyordu. 34+3 ken doktor doğum yaptırmaya karar verdi. Ciğer geliştirici iğneyi iki hafta olmuştu başlatalı ilk kızım erken doğum olduğu için buda erken gelebilir dedi ve ön görüsü doğru çıktı. Kızım doğdu 2.170 gr olarak. Hemen yoğun bakıma aldılar. Vücudunda çok enfeksiyon vardı. 36 bin kadar. Kalbinde sıkıntı çıkmadı bende ki enfeksiyon dan dolayı ters akım başlamış. 1 hafta yoğun bakımda kaldı. İlaç tedavisi gördü şuan 19 aylık prematüre demiyor kimse. Allah öylr büyük ki herşeyi öyle güzel tasarlıyor ki dua etmekten başka çare kalmıyor bize. Dua edelim bol bol Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Çok şükür kızım şimdi 31 aylık.22.güne kadar emziremedim hatta enfeksiyon riskinden dolayı dokunamadım bile.Zira %96 enfeksiyonu vardı.Şimdi binlerce kez şükürler olsun ki iyiyiz.Sadece diyeceğim yok meme tutmaz,yok annesi ilk gün kucağına almadı bağ iyi olmaz diyenleri umursamamanız.Bebiş hastanedeyken bol bol sütünüzü sağın geri gitmesin.

Hic merak etmeyin Rabbim sifasini verecektir. Siz sinavinizi atlattiniz ve bebeginizi birakmadiniz beki de sapasaglam dogacak ve ne mutlu size ki hemen tedavi olabilecek. Tez zamanda saglikla kavusun ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…