• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyotik bant mı ? Amniyon zarı mı ?

Pera_1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2017
108
43
98
Merhaba arkadaşlar . İngiltere de yaşıyorum ve Tr ye 3 haftalığına aile ziyaretine gittm 14 haftalık gebeyim. Tr de kontrol amaçlı kadın doğumcuya gittiğimde kesenin ortasından bi şerit geçtiğini gördü doktor ve amniyotik bant dedi iki haftaya bir takip et bunu dedi ve olası zararlarından bahsetti. Çok telaş yaptım. Özelde doçent olan başka bir doktora gittim. O da bu amniyon bant değil zarı önemli bişey değil zamanla rahim duvarına yapışcak dedi. Bi rahatladım. Ama iki hafta sonra tekrar doktora gittim. O da bant dedi. Yurt dışına dönmeden önce son bi kez farklı birine gideyim dedim o da bant değil dedi.amam bebeğin alanı dar dedi. Anlamıyorum bunlar nasıl doktorlar! Hepsi farklı konuştu. Şuan ingiltere deyim ve yarın kontrol üm var. Burdaki doktor ne diyecek merakla ve biraz da korkuyla bekliyorum. Böyle bir durum yaşayan var mı ? Ultrason fotoğrafını da alta bırakıyorum. Ok işareti ile gösterdiğim şerit

Eklentiler

• IMG_7962.webp
    IMG_7962.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 134
Ben anladığımı yazacağım size. Sanıyorum iki farklı görüş var bu konuda. Rahim genişleyebilen bir organ olduğu için bu gibi şeyleri problem etmeyenler. Ve rahim şekil bozukluklarının gebelik kaybına yol açabileceğini söyleyenler. Ben tedaviler gördüm hamilelik öncesi. Rahim üstten hafif basıktı. Bunun için gebelik kaybına neden olabilir diye histereskopi oldum. Aynı doktorun asimetri gibi durumlarda da bu operasyonu yaptığını biliyorum.

Bu yapı yumuşak dokuda olup rahimde kenara yapışıp önemsiz hale de gelebilir, sert bir direk gibi orda durup bir şeylere de engel olabilir sanıyorum.

Perinatolog var mıydı gören doktorlar arasında?

Hayır kadın doğum doktolarına göründüm. Aralarında doçentte vardı ama o bile bant olmadığını söyledi. Bugün ingiltere de kayıtlı olduğum hastanedeki kadın doğum doktoruna göründüm. O da bant olduğunu ama rahim duvarına yağışacağını korkulacak bi durum olmadığını söyledi. İlerleyen haftalarda umarım yapışır. :( Bebeğim küçücük bir alanda kalmış 🙁

Canım ben bu konuyu çok araştırdım basıma da geldi. Açtığım konuyu okuyabilirsiniz

canım bir türlü açtığın konuyu bulamıyorum :KK43:( bana da söylediler nasıl okuyabilirim :KK43:
Siz kaçıncı haftanızdasınız? Tr de bana 2
12.haftamda 2 haftaya bir kontrol ettirmem söylenmişti. Şuan 29. Haftamdayım çok şükür bebeğim iyi. Bantlarında kendi aralarında zararlısı ve zararsızı var. Onu takip etmek gerekiyor. Takipte olduğunuz sürece Allahın izniyle hiç birşey olmaz bebeğinize🙌🏻

Back
X