• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

amniyosentez yaptıranlar yardım lütfen..........

canım öncelikle bebeğinin sağlıklı olmasını dilerim. ama değilse ve sen onu doğurmak istiyosan da bu senin tercihin.. aksi de olabilirdi. ama ne olursa olsun kararını saygı duymayan yada yorumda bulunmak isteyen insanlar olacaktır olabildiğince insanların yanında çok fazla konuya girme girmelerine de izin verme bence.. insanların yapacağı konuşmalr seni üzeblir. toplum olarak hemen fikrimizi söyleme ve insanları yönlendirmeye çalışma konusunda üstümüze yoktur... eminim doğurman durumunda oluşabilecek iartları senin neyin beklediğini düşünmüşsündür ama insanlar hep bunları sana hatırlatırcasına konuşmalr yapmak isteyip seni etkilemek isteyebilirler şunu unutmaki tercih senin tercihin bu aldırmak da olabilir yaşamasına izin vermek de olabilir... sizin için bol bol dua edicem... allah gönlüne göre versin inşallah....

canım öncelikle Allah gönlüne göre versin yanındayım arkadaşım bende 19 haftalık gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldım ( bebek 17 haftalık görünüyodu gerci ) gelişimi yoktu ve maalesef bir sürü bozukluk vardı doplerde 1 saat kaldım ben ve 10 gün önce zeynep kamilde sonlandı 6 gün yattım bana birazcık umut verselerdi yada ben bunu hissetseydim inan seni,n gibi bende bebegimi dogururdum ama o kadar araştırma yaptım ki maalesef dr ne dediyse ( daha dogrusu 1 prof 2 uzman ve 5 asistan) ben hepsini biliyordum ve bana sonucu biliyorsunuz dimi dediklerinde evet sonlandırılacak dedim maalesef dediler eşimi cekip bile konuşmuş prof benim sonradan haberim oldu tekrar diyorum içindeki ses saglıklı diyorsa hiç kafanı yorma dogur benim umudum yoktu ve ben hissetmiştim problem oldugunu nitekim öylede oldu Allah saglıklı bir şekilde kucagına almayı nasip etsin canım....

canım kusura bakma anca cevap verebiliyorum ben bebişimi kaybettim gerci topik actım okumuşsundur belki cevapta yazdım ama inan hatırlamıyorum yeni yeni kendime geldim benim bebişim amniyodan gitmedi ama bulgularda trizomi 18 oldugu tespit edildi ve gebeliğim sonlandırıldı düşük yaptım yani anlayacagın düşünsene 5 aylık cocuk 240 gr mış daha yani kurtarma olasılıgım 0 dı Allah senin bebişine saglık versin canım

cok üzüldüm mercan inan ne denir bilmiyorum
allahım sana sabırlar versin senağlamasenağlama

mercan76...mevlam sana hem sabır versin hem de inşallah yeniden bebek versin...bu defa sağlıklı sıhhat li olsun inşallah...

begonvil07 canım hala senden haber beklemekteyiz....

mercan76...mevlam sana hem sabır versin hem de inşallah yeniden bebek versin...bu defa sağlıklı sıhhat li olsun inşallah...

begonvil07 canım hala senden haber beklemekteyiz....

benim sonucum iyi çıktı şükürler olsun....

çok sevindim canım hayırlısıyla kucağına al inşallah yavrunu....darısı bizlere olsun canım dua et bizler için de....

çok teşekkür ederim darısı sonucunu merakla ve kalp çarpıntısıyla
bekleyen tüm anne adaylarına:Saruboceq:

dualarım sizinle inşallah en az üzüntüyle geçirirsin bu 3 haftalık bekleme
süresini:Saruboceq::Saruboceq:

canım benim meleğim için de 3 lü tarama testinde down sendromu riski çok yüksek çıktı ben girdim evet o dönemi beklemek çok zor yaşayan bilir ama bol bol dua et allahın izniyle hiçbirşey çıkmayacak sağlıkla kucağına alman dileğiyle opuyorumnanaktan

merhaba kızlar, ben de 3 hafta önce amniyosentez yaptırmıştım, bugün sonucu aldım, çok şükür bebeğim sağlıklıymış... bu arada ben 42,5 yaşındayım, ne ikili ne de üçlü test yaptırmadım, direkt olarak amniyosenteze karar verdim yaşım yüzünden... çok şükür ben mutlu haberi aldım, dilerim diğer tüm bekleyenler hayırlısıyla güzel sonuçlar alır ve içleri rahat eder, bekleme süreci çok zor, bunu hepimiz yaşadık ve halen yaşayan arkadaşlarımız var, Allah tüm bekleyenlerin ve yaptıracak olanların yardımcısı olsun ve güzel sonuçlarla karşılaştırsın :)

merhaba kizlar bende 14+1 hamileyimama biz cok uzgunuz.Bebegimdeki ense kalınlıgı cok fazla cıktı yıne guvemeyip 3 ayrı doktora gosterdik.Ben yurtdisinda italyada yasiyorum .Bu yuzden de doktorlarla turkce konusamadigimdan daha da zorluk cekiyorum.Bebegimin ense kalınlıgı su an 6.5mm ve oldukca yuksek bir veri .ve yasim 35 bu yuzden direk diger testler yapilmadan beni koryon villus biopsiye gonderdiler.Amniyosentez 16 haftada yapildigi icin bu ona benzer daha erken yapilan bir test ..Neyse sonuc 15 martta cikacak ama 2 gun sonraki verdikleri on sonuc iyi cikti..ama deghisebilir tabi..Sonra beklerken dun rutin doktor kontrolumuze gittik kalınlık 1.5 hafta once 4.5 mm idi ve su an 6.5 mm ye cıkmıs doktora eger test sonucu negatif cıkarsa yani kromozon bozuklugu vs yoksa ne olabilir bu ense kalinligi dedigimde..bir cok hastalik olabilir. ama bu kesin oldugu anlamina gelmez dedi.. Bebisim icin cok uzuluyorum 22 . haftadaki detayli ultrasondda ancak gorulebilecekmis bir problemi olup olmadigi.. Dusunun eger kromozon bozuklugu cikmaz ise su an 22. haftaya dek bekleyecegim bebegim olacak 5.5 aylik ve derlerseki problem var nasil kiyacagim bebegime bilmiyorum ama risk buyuk gorunuyor. cok korkuyorum.. bu konuda bilgisi ya da tecrubesi olan var mi? bebegimin saglikli olma sansi var mi..o sislik sonra inebiliyor mu inmezse nolcak bilmiyorum ama cok uzgunum
Allah herkese saglikli bebekler nasip etsim.Bu yuzden kilo aldim vs vs gibi onemsiz konulari inanın takmayin kafaniza bunlar cok onemsiz seyler.. 30 kilo bile alinsa bebek saglikliysa baska birsey istememek gerekir..Allah olmayanlara da versin...

merhaba kizlar bende 14+1 hamileyimama biz cok uzgunuz.Bebegimdeki ense kalınlıgı cok fazla cıktı yıne guvemeyip 3 ayrı doktora gosterdik.Ben yurtdisinda italyada yasiyorum .Bu yuzden de doktorlarla turkce konusamadigimdan daha da zorluk cekiyorum.Bebegimin ense kalınlıgı su an 6.5mm ve oldukca yuksek bir veri .ve yasim 35 bu yuzden direk diger testler yapilmadan beni koryon villus biopsiye gonderdiler.Amniyosentez 16 haftada yapildigi icin bu ona benzer daha erken yapilan bir test ..Neyse sonuc 15 martta cikacak ama 2 gun sonraki verdikleri on sonuc iyi cikti..ama deghisebilir tabi..Sonra beklerken dun rutin doktor kontrolumuze gittik kalınlık 1.5 hafta once 4.5 mm idi ve su an 6.5 mm ye cıkmıs doktora eger test sonucu negatif cıkarsa yani kromozon bozuklugu vs yoksa ne olabilir bu ense kalinligi dedigimde..bir cok hastalik olabilir. ama bu kesin oldugu anlamina gelmez dedi.. Bebisim icin cok uzuluyorum 22 . haftadaki detayli ultrasondda ancak gorulebilecekmis bir problemi olup olmadigi.. Dusunun eger kromozon bozuklugu cikmaz ise su an 22. haftaya dek bekleyecegim bebegim olacak 5.5 aylik ve derlerseki problem var nasil kiyacagim bebegime bilmiyorum ama risk buyuk gorunuyor. cok korkuyorum.. bu konuda bilgisi ya da tecrubesi olan var mi? bebegimin saglikli olma sansi var mi..o sislik sonra inebiliyor mu inmezse nolcak bilmiyorum ama cok uzgunum
Allah herkese saglikli bebekler nasip etsim.Bu yuzden kilo aldim vs vs gibi onemsiz konulari inanın takmayin kafaniza bunlar cok onemsiz seyler.. 30 kilo bile alinsa bebek saglikliysa baska birsey istememek gerekir..Allah olmayanlara da versin...

çok geçmiş olsun inşallah herşey yoluna girer.neden o değer artar daha sonra düşer mi ya da düşerse risk geçer mi bilemiyorum.ben de bebeğimi 21.haftada aldırmak zorunda kaldım.vücudu,akciğerleri ödem yapmıştı.detaylı da ortaya çıktı.bi önceki kontrolde herşey normaldi.o zaman ense kalınlığı artmıştı.ama doktor vücut su topladığı için artar demişti.aynı şey değildir tabi zaten öyle bişey olsa doktor mutlaka görürdü sende de.neden olduğu bulunamadı.doktorun dediği tanımlanamamış binlerce sendrom var onlardan biri buna neden olabilir demişti.benim amniyosentez,bebeğe yapılan otopsi ve eşimle benim kromozom analizlerimiz herşey temiz çıktı.yani o tanımlanamayan sendromlardan biri olabilir dendi.inşallah detaylı da herşey temiz çıkar.
ben de ufak tefek şeyleri kafaya takan hamilelere çok kızıyorum içten içe.yok çatlarmıyım yok 10 kilo aldım.....yahu en önemlisi bebeğin sağlığı gerisi boşşş.neyse allah herkesin gönlüne göre versin.güzel haberlerini alırız inşallah. :Saruboceq:

arkadaşlar merhaba 18 haftalık ikiz bebeklerime hamileyim 17. haftada amniyosentez oldum dr. bebeklerden birinde bağırsaklarda parlaklık ve beyinde kist gördü, amniyosentez için gittiğimiz doktorda onayladı sadece bir bebekten aldılar acaba diğerinede yaptırmalımıydım. benimle aynı sorunları yaşayanlar varsa lütfen yazın siz neler yaptınız.

slm arkadaşlar 12+6 haftalık hamileyim ve düşük riskimde var.. ikili test yaptırdım riskli çıktı.. sonuçlarım yüksek çıktı.. amniyosentez istedi dr ..çok korkuyorum yaptırmak ve yaptırmamak arasındayım..ne yapacağımı bilmiyorum..36 yaşındayım sağlıklı bir oglum var inşallah bebişimde sağlıklı olur..

Amniyosentez hakkında
Kızlar merhaba;
ben de bu konuyu çok araştırdığım için endişeli olan anne adaylarına bilgi vermek istedim. Ben ikinci doğumuma hazırlanıyorum ve oranım 314 de 1 çıktı 3lü tarama testinde. Bana kalsa yaptırmayacaktım, ilk kızımda da yaptırmamıştım ama eşim ısrar etti, doktoruma danıştım o kendi eşine her iki doğum öncesi de yaptığını ve düşük oranlarının aslında güncel olmadığını söyledi. Ben de dün yaptırdım.

1. 5-10 dk süren çık kısa ve acısız bir işlem.Amniyosentez sonrası kan uyuşmazlığı için olduğum iğne çok daha fazla acıttı

2. 1 gün dinlendim, dinlenme harici yapılacak hiçbirşey yok

3. bence bu denli önemli bir konuda özellikle çocuğunuzu riske atmayın, bir ömür pişman olmaktansa yaptırın derim ben

4. Benimki 150 TL tuttu, resmi rakam buymuş, haberiniz olsun:

hem ikili hem üçlü testim temiz çıkmıştı içim çok rahattı takii ayrıntılı ultrasona girene kadar orda radyolog bebeğimin ellerini açmadığını açması gerektiğini ve amniyon sıvımın fazla olduğunu söyledi 1 saat arayla 3 kere ultrasaona girmeme rağmen bebeğim elini açmadı tıp fakültesinde doçente gittik ve amniyo sentez önerdi geçen cuma amniyo sentez oldum perşembe gününden beri ağlamaktan halim dermanım kalmadı ne olduğunu bilmiyorum bebeğimin diğer herşeyi normal suyum fazla ve elini açmıyor dua edip beklemekten başka çarem yok çok üzgünüm çoookk

hem ikili hem üçlü testim temiz çıkmıştı içim çok rahattı takii ayrıntılı ultrasona girene kadar orda radyolog bebeğimin ellerini açmadığını açması gerektiğini ve amniyon sıvımın fazla olduğunu söyledi 1 saat arayla 3 kere ultrasaona girmeme rağmen bebeğim elini açmadı tıp fakültesinde doçente gittik ve amniyo sentez önerdi geçen cuma amniyo sentez oldum perşembe gününden beri ağlamaktan halim dermanım kalmadı ne olduğunu bilmiyorum bebeğimin diğer herşeyi normal suyum fazla ve elini açmıyor dua edip beklemekten başka çarem yok çok üzgünüm çoookk
Merhaba şuan aynı durumu yaşıyorum çok kötüyüm ellerini açmadı 3 Defa 1 saat aralıklar ile baktı ama açmadı amniosıvımda fazla amniosentez alındı ama ben olayın şokundayım hala lütfen konuşabilirmiyiz sonrasında ne oldu

Merhaba şuan aynı durumu yaşıyorum çok kötüyüm ellerini açmadı 3 Defa 1 saat aralıklar ile baktı ama açmadı amniosıvımda fazla amniosentez alındı ama ben olayın şokundayım hala lütfen konuşabilirmiyiz sonrasında ne oldu
Merhaba son durumunuz zor acaba sıvıda bir fazlalık olmadı ama bebeğim ellerini açmıyor

Bende aynı durumu yaşıyorum. Lütfen bilgi verir misiniz bebeğinizi kucağınıza aldınız mı sağlıklı mı? Çok endişeliyim..

Back