- 25 Nisan 2012
- 4.527
- 1.076
- 173
pranatest yurtdısına gonderılenkan testisizin kan testidediginiz hangisi
Merhaba cocugunuz sağlıklı dogdumu? Harmony testini sormus arkadaş sanirim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
pranatest yurtdısına gonderılenkan testisizin kan testidediginiz hangisi
Arkadaşlar 13.haftalık hamileyim ,Hizmet hastanesinde yaptırmış olduğum 2"li test normal çıktı .Yanlız doktorum 36 yaşındasın down sendromlu bir çocuğu kabul ederim dersen Amniyosentez yaptırma, ama yok istemem dersen Amniyosentez karından su alma işlemini yaptırmalısın dedi. Şoke oldum ağır geldi ,halamın kızını aradım kendisinin başından böyle bir şey geçmişti kendisinin ,2li test ,amniyosentez yaptırmaması sonrasında 7 .ayında ultrasonda doktorunun bebeği down sendromlu olmasını saptaması sonrası amniyosentez yapılarak gebelik sonlandırılmış. Banada yaptırmamamı söyledi çünki 1%200 ihtimal düşük ihtimali olduğunu belirtti. Kan alınarak yapılanı tavsiye edebilirim.
bende de sağ 12. kaburga karşılığı yoktu ve sağ böbrekte idrar birikimi fazlaydı. kan testini yaptırdım yukarıda yazdığım gibi. harmony test ismi. neyse sonuc temiz çıktı. çok şükür bir sorun yok. böbrekteki idrar birikimini takip edin demişlerdi sanırım erken sünnet olacak. onun dışında kaburga eksikliği kişi için bir şey ifade etmezmiş. eksik olan bir çok insan varmış. vs vs vs... korkunç bir 15 gün geçirmekten ve maddi zarardan başka bir şey yaşamadık çok şükür.
ben de çok korktum. dün bana da kan testi yaptırmamı önerdi. risk yüksek değil dedi. ama hiç risk yok diyemeyiz, her anne yaptırmalı eğer sağlıklı çocuk istiyorsa dedi. ya da dawn senromlu da olsa aldırmam ben diyorsanız yaptırmanıza gerek yok dedi. insan kara kara düşünüyor. çok düşük bi ihtimal bile olsa, ya öyle doğarsa.. anne babasının bakımına muhtaç olucak hep. biz ölünce nolucak? öyle doğucana doğmaması daha iyi olabilir. ama öte yandan, bu durum 8-9 haftalarda bari teşhis edilseydi. şimdi kalbi atıyor bedeni şekillenmiş, nasıl aldırır insan :'(
Merak ettim çocuğunuz doğdu mu? Test sonucu ne oldu ?4 yıl olmuş siz bu konuyu açalı ama merak işte. Kardeşim için de bu ihtimalden söz ettiler geçen hafta cuma günü. 3lu test sonucu 1/57merhaba,ben amniyosente yerine kan alınan , amniyosentez testine alternatif olan testi yaptırdım. Sonuç bekliyorum. Ücret acısından pahalı gelebilir ama düşük riskiniz sıfır. Bende tavsiye ederim. istenildiği taktirde lab. iletişim bilgilerin verebilirim. zaten istanbulda bir tane var. Buarada halanızın kızından bahsetmişsiniz taa 7. ayda detaylı ultrasonda mı down sendromlu olduğu anlaşıldı.? ve belirtisi neydi benimle paylaşır mısınız?
turkiyede yapılsa bu testler keske çok zor olmamalı bir kanla bakilıyorsa burdada olmalı bencede,amniyosentez yaptırımasın ben onun yerine cokkk iyi bir dr buldum canım,o günler kabus gibiydi benim için yemesin uyumadım günlerce için içimi yedi ,sonra rıdvan abiyle tanıştım için rahatladı çok pipirikliyimdir
Çocuğun doğdu hatta topuk kani alıyorlar biseyi çıkarsa bir ay içinde dönüyorlarmış sağlık bakanlığından
O bir ayda diken üstünde durdum yinede ararlar diye
3 lu testi herkes yaptırmıyor 2 li kotu çıkarsa yapılıyor ,mesela 1% 150
150 kadının içinde sin demek
Bir oda dolusu kadın düşün 150 tane,
bir tanesinin çocuğunun down sendromlu olma riski var demek
Bu arada yasin kaç ? 35 yas ortalamasına takılmıştım ben
Toptan cvp veriyim dedim
Çocuğunu sağlıcakla kucağına al inşallah
Kusura bakma arada kaynamış burası görmedim. Şimdi bişi yazılınca bildiri gelmiş de farkettim.
Amin inşallah sağlıkla alalım yavrularımızı kucağımıza.
ben de yaşa takıldım ondan risk var dedi yoksa başka bi anomali bozukluğu filan yok genlerde.
306 da bir idi sanırım benim oran.
biz istanbulda bir labratuvar bulduk oraya gidip yaptırıcaktık. Türkiye içinde yapılıyormuş abd ye gitmiyormuş kan örnekleri. Az önce yazan arkadaşa da cevap olsun bu hem. Ben bu testlerin yurtdışınd ayapılmasına güvenemezdim. Bizi çok seviyolarmış gibi süper zeki bi çocuk doğsun da istemezler bence. Belki de test gayet iyi çıkacak ama özellikle kötü diycekler sırf aldırılsın diye. Ya da dawn sendromlu ihtimali yüksek olacak, ama durumu iyi diycekler, sırf ülkede sağlıksız çocuk çoğalsın diye. Biraz komplo teorisi gibi ama elin yabancılarına güvenmiyorum ben budur yani. Atamız bile güvenmemiş beni Türk hekimlerine emanet edin demiş.
Zaten devlet o sonuca göre bebeğin alınmasına izin vermiyor da amniyosentez istiyorsa, devlet de güvenmiyor demektir. O zaman ne diye kendi ülkesinde bu işlemi sosyal güvence altına alıp yaptırtmıyor. Haa bu tür kandan yapılan testlere güvenmiyorsa, o zaman da serbest bıraktırmıycak. ABD nin pazar yeri mi burası? Sonra bi sürü yolucu çıkabiliyor, ailelerin bu konuda zaafından yararlanıyor. İnsanlar dişinden tırnağından borç harç artırıp gidip yaptırıyorlar bunu. Ötkeiler de köşe oluyor.
Bakın ben araştırdım o dönem. Bu testi yıllar öncesinden araştırmalarla kendi labratuvarlarında GATA yapmaya başlamış. Prof. Dr. u da buldum konuştum şu an Antalyada özel bir hastanede çalışıyormuş. Çünki bildiğiniz gibi GATA da diğer askeri yerler gibi devlete geçti bu yaz ve artık personel o eski askeri personel değil. Ordaki rütbeli doktorlar hocalar emekli olmuşlar.
Ankaradaki bu eski GATAyı aradım doktorlarla konuştum. Çoğu birbirine soruyor bişeyleri direkt cevap evrebilen olmadı. Daha düzen mi oturmadı yoksa, o konuyu ilk araştıran ve uygulamaya koyanlar kadar bilgileri mi yok bilemiyorum. Şöyle bi bakınca öncekiler bilimadamlarıymış, şimdikiler sadece doktormuş gibi bi his uyandı bende. Fiyat 2300 dü sanırım. gün verdiler uzak bi tarihti bizim için. Eşimin izni o an olamıycaktı falan filan..
İşte sonra İstanbuldaki yerli labratuvarda yapılanı öğrendik 2200 denmişti. gidecektik, bazı özel durumlar sebebiyle gitmedik. Zaten 16 haftalık olmuştu bebeğimiz. O vakitten sonra olumsuz da olsa insan aldırmaya kıyamaz diye düşündüm, ben aldıramazdım. Eşim de öyle düşünüyordu. Gereksiz bulmuştu o testi hatta ilk andan itibaren. Para tuzağı gibi gelmişti ona. Ama için rahat etsin istiyosan yaptırırz demişti.
Doktorumuz da bir kağıt imzalattı. Devlet istiyormuş. Kendi isteğimizle testi yaptırmıycaz diye. doktor bize bilgi evrdi diye. Madem develt bunu zorunlu kılıyor o zaman bi zahmet sosyal güvence altına soksun. Çok tuhaf.. Ben de öyle yazdım zaten imlazarken.
Şimdi yavrumuz 27 haftasında. Şu hesaplamayı bi türlü aklımda tutamıyorum gerçi. Saymayı da sevmiyorum öyle ısrarla bekler gibi çünki. Geleceği zaman gelecek o biz inşallah sağ salim. Acelemiz yok =) Mümkünse vaktinde gelsin lütfen..
Bir tanıdığı var eşimin genetikçi bir prof. Onu arayıp sordu. O da, ultrasonda bile belli olur çocukta bir bozukluk olur bedensel olarak farklı görünür ense kalınlığı vs gibi dedi. Gerek yok öyle testlere dedi. Risk var evet ama İnşallah sağlıkla doğar. Evlat bu, hasta da olsa atıcak diliz, anneliğin nasıl bişey olduğunu şimdilerde çok daha iyi anlıyorum. O hareket etsin diye dört gözle bekliyorum. İyi olduğunu bileyim istiyorum. İçinde sana muhtaç senin parçan bir can var. Bu ne müthiş bir duygu. Bir mucizeye ortak olmak bu. Allah isteyen herkese hayırlısıyla, hayırlıysa nasip etsin.
<3
Gitmek istersen yardımcı olurum ,ben yaşadım o günleri kötüydü çok o ana kadar oldum dirildim ayni gün 8 dr,a gittim düşün
Cokkkkk guzel anlatmissin duygularini. Peki turkiyede guvenebilecegimiz lâboratuvarlar hangisiii yardimci olur musunuxKusura bakma arada kaynamış burası görmedim. Şimdi bişi yazılınca bildiri gelmiş de farkettim.
Amin inşallah sağlıkla alalım yavrularımızı kucağımıza.
ben de yaşa takıldım ondan risk var dedi yoksa başka bi anomali bozukluğu filan yok genlerde.
306 da bir idi sanırım benim oran.
biz istanbulda bir labratuvar bulduk oraya gidip yaptırıcaktık. Türkiye içinde yapılıyormuş abd ye gitmiyormuş kan örnekleri. Az önce yazan arkadaşa da cevap olsun bu hem. Ben bu testlerin yurtdışınd ayapılmasına güvenemezdim. Bizi çok seviyolarmış gibi süper zeki bi çocuk doğsun da istemezler bence. Belki de test gayet iyi çıkacak ama özellikle kötü diycekler sırf aldırılsın diye. Ya da dawn sendromlu ihtimali yüksek olacak, ama durumu iyi diycekler, sırf ülkede sağlıksız çocuk çoğalsın diye. Biraz komplo teorisi gibi ama elin yabancılarına güvenmiyorum ben budur yani. Atamız bile güvenmemiş beni Türk hekimlerine emanet edin demiş.
Zaten devlet o sonuca göre bebeğin alınmasına izin vermiyor da amniyosentez istiyorsa, devlet de güvenmiyor demektir. O zaman ne diye kendi ülkesinde bu işlemi sosyal güvence altına alıp yaptırtmıyor. Haa bu tür kandan yapılan testlere güvenmiyorsa, o zaman da serbest bıraktırmıycak. ABD nin pazar yeri mi burası? Sonra bi sürü yolucu çıkabiliyor, ailelerin bu konuda zaafından yararlanıyor. İnsanlar dişinden tırnağından borç harç artırıp gidip yaptırıyorlar bunu. Ötkeiler de köşe oluyor.
Bakın ben araştırdım o dönem. Bu testi yıllar öncesinden araştırmalarla kendi labratuvarlarında GATA yapmaya başlamış. Prof. Dr. u da buldum konuştum şu an Antalyada özel bir hastanede çalışıyormuş. Çünki bildiğiniz gibi GATA da diğer askeri yerler gibi devlete geçti bu yaz ve artık personel o eski askeri personel değil. Ordaki rütbeli doktorlar hocalar emekli olmuşlar.
Ankaradaki bu eski GATAyı aradım doktorlarla konuştum. Çoğu birbirine soruyor bişeyleri direkt cevap evrebilen olmadı. Daha düzen mi oturmadı yoksa, o konuyu ilk araştıran ve uygulamaya koyanlar kadar bilgileri mi yok bilemiyorum. Şöyle bi bakınca öncekiler bilimadamlarıymış, şimdikiler sadece doktormuş gibi bi his uyandı bende. Fiyat 2300 dü sanırım. gün verdiler uzak bi tarihti bizim için. Eşimin izni o an olamıycaktı falan filan..
İşte sonra İstanbuldaki yerli labratuvarda yapılanı öğrendik 2200 denmişti. gidecektik, bazı özel durumlar sebebiyle gitmedik. Zaten 16 haftalık olmuştu bebeğimiz. O vakitten sonra olumsuz da olsa insan aldırmaya kıyamaz diye düşündüm, ben aldıramazdım. Eşim de öyle düşünüyordu. Gereksiz bulmuştu o testi hatta ilk andan itibaren. Para tuzağı gibi gelmişti ona. Ama için rahat etsin istiyosan yaptırırz demişti.
Doktorumuz da bir kağıt imzalattı. Devlet istiyormuş. Kendi isteğimizle testi yaptırmıycaz diye. doktor bize bilgi evrdi diye. Madem develt bunu zorunlu kılıyor o zaman bi zahmet sosyal güvence altına soksun. Çok tuhaf.. Ben de öyle yazdım zaten imlazarken.
Şimdi yavrumuz 27 haftasında. Şu hesaplamayı bi türlü aklımda tutamıyorum gerçi. Saymayı da sevmiyorum öyle ısrarla bekler gibi çünki. Geleceği zaman gelecek o biz inşallah sağ salim. Acelemiz yok =) Mümkünse vaktinde gelsin lütfen..
Bir tanıdığı var eşimin genetikçi bir prof. Onu arayıp sordu. O da, ultrasonda bile belli olur çocukta bir bozukluk olur bedensel olarak farklı görünür ense kalınlığı vs gibi dedi. Gerek yok öyle testlere dedi. Risk var evet ama İnşallah sağlıkla doğar. Evlat bu, hasta da olsa atıcak diliz, anneliğin nasıl bişey olduğunu şimdilerde çok daha iyi anlıyorum. O hareket etsin diye dört gözle bekliyorum. İyi olduğunu bileyim istiyorum. İçinde sana muhtaç senin parçan bir can var. Bu ne müthiş bir duygu. Bir mucizeye ortak olmak bu. Allah isteyen herkese hayırlısıyla, hayırlıysa nasip etsin.
<3
Merhaba. ben de bu testi yaptırdım. bebeğim için amniyosentez dediler. ben de kolumdan 2 tüp kan aldırdım. bir tanıdığımı amniyosentez nedeniyle kaybettikten sonra o riski almamak için hem bebeğim hem kendim için bu fetal DNA testini yaptırdım. Burada okudum güveni %99.98 miş. İkizlerde de sıkıntısız sonuç veriyormuş. Benim sonucum 10 günde geldi. Herkeste çok ilgili davrandı. Siz memnun kaldınız mı? Yaptıranlar memnun kalmış. Diğer testler Çin de vs yapılıyormuş. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu canım Çİn de test yaptıracak kadar diye düşünüyorum. Biyoloji mezunu olarak ve istatistikle ilgilenen birisi olarak her açıdan güvendiğim Serenity oldu. Zaten İnsan Genom projesine azıcık aşinalığı olan İllumina teknolojisine güvenir..VE Serenity yaptırı diye düşünüyorumGeçen gün ayrıntılı ultrasona girdiğimde doktorun ofisinde bir sürü broşür görüm. Daha 3-4 sene önce fetal na analizi yokken şu an hızla çoğalmış ve yayınlaşmış durumda bir çok firma bu testi uyguluyor. Ve daha da güzeli bu testi Türkiye'de uygulayan laboratuarların olmasıyla döviz yükselişine rağmen fiyatların bu aralıkta kalması. Şimdi bir bakarsak
Roche firması etiketiyle en yaygın Harmony test var. Hatta gebeler arasında nescafe misali fetal dna testlerinin tümü harmony olarak çağırılıyor.
Prena test
Panoroma test
Serenity test
Materny-21
Nifty test
Bunlar benim duyduklarım. Biogen, genoks derken laboratuarlar da çoğalmış durumda. Fiyatlar 1500 civarı başlayıp 3000-4000lere kadar uzanıyor. Teslim süresi taramanın genişliğine göre 3-10 işgünü yani totalde 15 güne kadar oluyor. Teknik açıdan 8. haftadan itibaren yapılabilse de hem etik hem yasal olduğunu düşündüğüm sebeplerden dolayı 10. haftadan itibaren yapılabiliyor. Ama gebeliğin haftası ilerledikçe kanda daha çok bebek dnası saptandığından daha iyi sonuçlar elde ediliyor. Doğruluk oranı gördüklerime göre %96lardan %99lara kadar çıkıyor. anne ve bebeğe hiçbir sakıncası yok. Bir tüp bazı şirketlerde 2 tüp kan ile iş halloluyor.
Ama önemli bir mevzu var ki, devlet bu testi allah korusun negatif bir durumda gebelik sonlandırmak için yasal veri kabul etmiyor. Kötü bir olasılıkta bu işlem için tekrar amniyosentez yapılması gerekiyor. Bir de net olmamakla birlikte karşılaştığım hekimin iddiasına göre geniş bir amniyosentez incelemesinde ya da cvskordosentez...v.s sonucun alınması 1 ay bulsa da tüm genetik hastalıklar bakılıyormuş. Kapsamı daha genişmiş.
Her firma kendinin bir konuda iyi ve tek olduğunu söyleyerek broşür hazırlıyor.
Şöyle bir baktığımda broşürlerde geçen ifadeler şu şekilde:
En düşük yalancı negatiflik oranı
En düşük yalancı pozitiflik oranı(sanırım harmony idi)
En çok genetik rahatsızlık tarama( bu pencere testten teste inanılmaz değişiklik gösteriyor. Hatta bazı şirketler paket yapmış sadece trizomi, cinsiyet kromozomu dayalı olanlar, full inceleme gibi)
Tüp bebek ve ikiz gebeliklerde tarama yapabilme( gördüğüm bir tek niftynin böyle bir iddiası var. Diğer çoğu çoğul ve tüp bebelikte tarama yapmıyor.)
Diyeceğim şudur ki zaten zor maddi ve manevi şartlarda bu testlere kalıyoruz. Elimizden gelen her türlü bilgiyi(fiyat, firma, laboratuar, temsilci ile iletişim, sonuç süresi ve şekli, neden testi yaptırdık, sonuçlar sonrası yavrumuzu sağlıkla kucağımıza alabildik mi....v.s.) verip deneyimlerimizi paylaşalım ki birbirimize yardımcı olalım. Gönül isterdi ki devlet tüm o aptal tarama testlerini hatta amniyosentezlerin çoğunu çöpe atsın yaygınlaşan bu uygulamayı hizmet haline getirsin. Çünkü amniyosentezi bile hocada para ile yaptırıyoruz. Artık daha fazla üzüntü ve acaba yaşamayalım evlatlarımız hakkında.