Merhaba arkadaşlar,
Durumumu kısaca özetleyecek olursam :
2. tüp bebek tedavisi sonrası çok şükür hamile kaldım. hamilelik boyunca çok şükür bir sıkıntım olmadı. 18 haftada herşey normaldi.
21. haftada detaylı ultrason için doktorum beni profa yönlendirdi.
prof detaylı ultrasonda herşeyin normal olduğunu fakat bebeğin gelişiminin 2 hafta geriden geldiğini söyledi. 21 haftalık olması gerekirken ultrasonda 19 haftalık gibi görünüyormuş. Suyumun azaldığını ve el serçe parmağında kısalık olduğunu, bunların hepsinin down sendromu alarmı olabileceğini söyledi ve amniyosentezi düşük riski olduğu için önermedi. Ben den kan alınıp almanyaya 2.200 tl karşılığında yollanıp 4 hafta sonra çıkacak sonuçla gebeliğin devam edip etmeyeceği kararına varılabileceğini söyledi. o an neler neler geçti aklımdan bilemezsiniz. başka dr larada gittim. diğerleri de az çok doğruladı 2. gittiğim dr da amniyosentezi önerdi. kan mı amniyosentez mi derken iyice kafam karıştı önemli olan benim bu çocuk hakkındaki karaarımdı. böyle durumlar yaşayan arkadaşlar neler yaptınız paylaşabilir misiniz. kafayı yemek üzereyim..
merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. hangi şehirdesin ve detaylı ultrason için hangi doktora yönlendirildin?
bizde de benzer şeyler çıktı. böbrekte sıvı bvirikimi , kaburga eksikliği , ayak baş parmak büyüklüğü vs vs vs...
öncelikle berbat hissediyorsun biliyorum. bir gün içinde tam 3 doktorla görüştüm. aydır muayene olduğum doktor hastaneden istifa edip gittiği için başka başka üç doktora gittim. bir kere doktorlar açık ve net konuşmuyor hiç biri risk almak istemiyor! yani %1 bile risk almak istemiyor. diğer doktor için açık açık yok canım saçmalamış o da demiyor,diyemiyor. bu yüzden biz yok yere dünya para verip ki bizim için zor bi dönemdi o testi yaptırdık. ve sonra anladık ki resmen ticari bi oyuna geldik!
bende sana yaptırma diyemem. sadece bebeğin şu an kaç hafta ? test sonucu geldiğinde kaç haftalık olacak?eğer down sendromu ise ve bebek 22 23 24 vs haftalarda ise nasıl tahliye ettireceksin?
bana kurul raporu lazım dediler.onuda aldın diyelim ve tahliyeye tamam dedin . yani gerisini anlatmak istemiyorum. bana anlatıldı korkunctu. bunlarıda düşün. ilk başta gercekten güvenilir bir doktor bulmaya çalış. biraz ticari işler bu test olayları. zor ama sakin düşünmeye çalışın.