amniyosentez testine alternatif kan testi

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. hangi şehirdesin ve detaylı ultrason için hangi doktora yönlendirildin?
bizde de benzer şeyler çıktı. böbrekte sıvı bvirikimi , kaburga eksikliği , ayak baş parmak büyüklüğü vs vs vs...
öncelikle berbat hissediyorsun biliyorum. bir gün içinde tam 3 doktorla görüştüm. aydır muayene olduğum doktor hastaneden istifa edip gittiği için başka başka üç doktora gittim. bir kere doktorlar açık ve net konuşmuyor hiç biri risk almak istemiyor! yani %1 bile risk almak istemiyor. diğer doktor için açık açık yok canım saçmalamış o da demiyor,diyemiyor. bu yüzden biz yok yere dünya para verip ki bizim için zor bi dönemdi o testi yaptırdık. ve sonra anladık ki resmen ticari bi oyuna geldik!
bende sana yaptırma diyemem. sadece bebeğin şu an kaç hafta ? test sonucu geldiğinde kaç haftalık olacak?eğer down sendromu ise ve bebek 22 23 24 vs haftalarda ise nasıl tahliye ettireceksin?
bana kurul raporu lazım dediler.onuda aldın diyelim ve tahliyeye tamam dedin . yani gerisini anlatmak istemiyorum. bana anlatıldı korkunctu. bunlarıda düşün. ilk başta gercekten güvenilir bir doktor bulmaya çalış. biraz ticari işler bu test olayları. zor ama sakin düşünmeye çalışın.

bende malum doktorsuzdum sonunda birini buldum. o da boşu boşuna yaptırdığımı ima etti harmony testi.. böbrekteki sıvı birikimi normale dönmüş bizde. çok şükür. inşallah sizde de aynı şekilde olur. tekrar geçmiş olsun.

ne güzel işte umarım yükselmez tekrar bu arada sen nerdesin yani hangi şehir ben türkiye hast. figen hn. gidiyorum riskli gebeliklerle ilgileniyor eğer gerekirse bir düşün derim ben çok memnunum benim kan pıhtılaşmasından 2 düşüğüm vardı şimdi onun sayesinde 6. ayı bitirdik

istanbuldayım. özel çapa hastanesine gittim geçtiğimiz cuma. burnumun dibinde çokta ciddiye almadığım bu hastane büyük dediklerimi utandıracak derecede iyi çıktı. en azından doktor detaylıya bile neden gittiğimi anlayamadı. yani ticari kaygı yok. 8. aydayım ben. burada doğururum artık. :)

merhaba doğum yaptınız mı? Merak ettim.

Merhaba.. doğumunuzu yaptınız mı.. memnun kaldınız mı hastaneden..

ikili testim negatif ti fakat dörtlü testim 1:135 down riski çıktı.. harmony test önerdi dr. ama ne yapacağımı bilmiyorum.. amniyosentez de riskli.. eşimde taraftar değil yaptırmaya.. doğuma 5 ay var daha nasıl geçecek..

Bende dün yaptırdım. Maternity21 plus. Birkaç test sayıldı en iyi ve en pahalı buydu 3000 tl tuttu. Bebeğimde çift taraflı beyin kisti ve kalpte parlaklık var. Ikisinin birden olması risk teşkil ediyormuş. Sabırla nasıl beklicem bilmiyorum. Sabahtan beri pc deyim araştırıyorum. Herkesin bir tek bulgusu var. Ya kist yada parlaklık. Ikisi birden olan bulamadım. Hakkımızda hayırlısı

Son düzenleme:
http://www.kantahlili.net/harmony-prenatal-test/ sanırım bu testi söylüyorsunuz gerekli bilgileri linkte bulabilirsiniz

kızlar birsey sormak istiyorum. benimde ikili tarama testi 1/146 cıktı. 4 aylık hamileyim. internetten araştırırken biogen medikal firması 1600 tl fiyat verdi. Ankarada yaptıranlar bu firmayı biliyor mu?

herkese merhabalar arkadaşlar benim bu başlığa özellikle yazmamdaki sebep bu başlığı okuyanların birazcıkta olsa umutlanması. İkili testimde hersey normal cıktı riski 1/7000 idi ,ilk gebeliğim suanda 19.haftadayım doktorum 16.haftada ulstrasonda klorus pleksus kisti gördü ve dörtlü test yapalım dedi dörtlü testte riski 1/30 cıktı. Hiç beklemiyordum yaş riskim yok ailede genetik birsey yok dünya basıma yıkıldı ense kalınlığı , burun kemiği ,bebeğin gelisimi hersey normaldi.Doktorum istersen amniyosentez istersen harmony dedi. Amniyosentezde azda olsa risk oldugu için harmony istiyorum dedim. Haberi aldığım gün yani 02.01.2014'te gelab 'a gttim hemen kan verdim 10 gün bana gecmek bilmedi. 12.01.2014'de aksam saat 18.00'de aradılar ve mail attılar sonucum negatif yani iyi doktorumlada konustum hersey normal dedi 20. haftada detaylı ultrason var. arkadaşlar lütfen iyi düşünün ve kendinizi üzmeyin ikili testiniz normalse ve ultrasonda herhangibir bulguya rastlanmamıssa bosu bosunuza kendinizi yemeyin.

kızlar birsey sormak istiyorum. benimde ikili tarama testi 1/146 cıktı. 4 aylık hamileyim. internetten araştırırken biogen medikal firması 1600 tl fiyat verdi. Ankarada yaptıranlar bu firmayı biliyor mu?
Meraba arkadaslar 2008 dogumlu oglusum vsr ve sizin yasadiklarinizin aynisini bende yasadim ikili tarama testinde oranim1:40 cikmisti ve ben agla agla bir hal olmustum ozamanlar aminiyosentezde 5aylik olmadan yapilmiyodu ve brn srastirmalarim sonu cok cok iyi nur dr buldum izmirde omer sudekan diye sagolsun o aldi sıvıyı ve banada bebegimin gayet saglikli oldugunu sivi almaya bile gerek olmadigini soyledi ama anne yuregi tabi hersey tam olsun istiyor sonuclar ise ozamana gore 1ay sonra geldi oldu gebegim 6aylik Allaha sukurler olsun sapasaglamdi oglum sadece ayak patmaklari hagig ust udte diye cikmisti o sonuc oyle vok sukur du an 1.sinifa gifiyo bu arada ikinviyide düşünüyorum ama hafi hayirlisi yani kisaca hic endilenmeyin korkmayın aminiyosentez ne korkulacak nede enfise duyulacak birsey en onemli olan nereye yaptırıldığıdir bu arada ozamsn ben 900 odemistim

Slm bende yaptırdım bu testten 3 lu taramam riskliydi ne kadar guvenli acaba ayrintili uulrtasonda hersey iyi ciktimi bilgi verirseniz bize umut olursunuz sevgiler

Merhaba bu testin güvenirliği için % 99.9 deniyor. Detaylı ultrasonda hersey normal çıktı.20. Haftada yapıldı. Zaten böyle bir test gecmişiniz oldugu için doktor her ultrason muayenesinde daha dikkatli bakıp inceliyor .testinizin sonucu geldi mi ? İnsallah sağlıklı bir şekilde evladınızı kucagınıza alırsınız.

Dünden beri araştırma içindeyim ve önüme çıkan her yazıyı okuyorum. Ense kalınlığı ve organ gelişimine normal dedi. İkili test için kan verdim daha amadım tabii sonucumu. Dr'um yaşımdan dolayı(40) sanırım bana NIFTY testi istedi. Yani ben yaptırmanı öneririm dedi. Yani hem maliyeti çok çok fazla, hemde düşünüyorum ya olumsuz bir şey çıksa ben ona kıyabilecekmiyim diye?
Off çok ikilemde kaldım. Allah yardımcımız olsun.

merhaba arkadaslar 17 haftalık hamıleyım gebelıgımın 13.haftasında doktorumun tavsıyesı uzerıne pranatest yaptırdım bır hafta sonra sonuc aldım sonuc pozıtıftı dunya basıma yıkıldı doktorum butestın yanılma payının cok az oldugunu soyleyıp saglamasını yapmak ıcın amnıyosentez yapıcaklarını soyledı 3 hafta beklemek zorundaydım cunku amnıyosentez 16. haftada yapılıyordu.gunler gecmek bılmedı sabahlara kadar bu sayfalarda bır ısık aradım ama durum umutsuzdu yaptıran herkes teste cok guvenıyordu gunler boyu bebegımın yuzde 99 downlu oldugunu dusundum.Bunun nasıl bırsey oldugunu sadece yasayan bılır.Durumum herkese ıbret olsun dıye yazıyorum.sonunda amnıyosentez yaptırdım ve sonuclar temız cıktı.omrımden omur gıttı.gunlerce agladım…bosu bosuna..benım sıze tavsıyem mutlak sonuc ıstıyorsanız mutlaka amnıyosentez yaptırın..

merhaba arkadaslar 17 haftalık hamıleyım gebelıgımın 13.haftasında doktorumun tavsıyesı uzerıne pranatest yaptırdım bır hafta sonra sonuc aldım sonuc pozıtıftı dunya basıma yıkıldı doktorum butestın yanılma payının cok az oldugunu soyleyıp saglamasını yapmak ıcın amnıyosentez yapıcaklarını soyledı 3 hafta beklemek zorundaydım cunku amnıyosentez 16. haftada yapılıyordu.gunler gecmek bılmedı sabahlara kadar bu sayfalarda bır ısık aradım ama durum umutsuzdu yaptıran herkes teste cok guvenıyordu gunler boyu bebegımın yuzde 99 downlu oldugunu dusundum.Bunun nasıl bırsey oldugunu sadece yasayan bılır.Durumum herkese ıbret olsun dıye yazıyorum.sonunda amnıyosentez yaptırdım ve sonuclar temız cıktı.omrımden omur gıttı.gunlerce agladım…bosu bosuna..benım sıze tavsıyem mutlak sonuc ıstıyorsanız mutlaka amnıyosentez yaptırın..

Merhaba. Pranatest dediginiz yurtdisinda yapilan test mi? Ben de amniyosentez veya kan testi yaptirmek durumundayim. Amniyosentezde dusuk riski var diye korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…