Merhaba arkadaşlar,
Durumumu kısaca özetleyecek olursam :
2. tüp bebek tedavisi sonrası çok şükür hamile kaldım. hamilelik boyunca çok şükür bir sıkıntım olmadı. 18 haftada herşey normaldi.
21. haftada detaylı ultrason için doktorum beni profa yönlendirdi.
prof detaylı ultrasonda herşeyin normal olduğunu fakat bebeğin gelişiminin 2 hafta geriden geldiğini söyledi. 21 haftalık olması gerekirken ultrasonda 19 haftalık gibi görünüyormuş. Suyumun azaldığını ve el serçe parmağında kısalık olduğunu, bunların hepsinin down sendromu alarmı olabileceğini söyledi ve amniyosentezi düşük riski olduğu için önermedi. Ben den kan alınıp almanyaya 2.200 tl karşılığında yollanıp 4 hafta sonra çıkacak sonuçla gebeliğin devam edip etmeyeceği kararına varılabileceğini söyledi. o an neler neler geçti aklımdan bilemezsiniz. başka dr larada gittim. diğerleri de az çok doğruladı 2. gittiğim dr da amniyosentezi önerdi. kan mı amniyosentez mi derken iyice kafam karıştı önemli olan benim bu çocuk hakkındaki karaarımdı. böyle durumlar yaşayan arkadaşlar neler yaptınız paylaşabilir misiniz. kafayı yemek üzereyim..
ben bu testi yaptırmadım cnm zaten ayrıntılıdan bir hafta sonra kendi dr.uma sonuçları gösterdim yaptırmadın umarım bu testi dedi yok dedim hiç gerek yok okadar önemli bir durum değil zaten dedi doğuma kadar her kontrolde böbreğinide takip edicek okadar
bende malum doktorsuzdum sonunda birini buldum. o da boşu boşuna yaptırdığımı ima etti harmony testi.. böbrekteki sıvı birikimi normale dönmüş bizde. çok şükür. inşallah sizde de aynı şekilde olur. tekrar geçmiş olsun.
ne güzel işte umarım yükselmez tekrar bu arada sen nerdesin yani hangi şehir ben türkiye hast. figen hn. gidiyorum riskli gebeliklerle ilgileniyor eğer gerekirse bir düşün derim ben çok memnunum benim kan pıhtılaşmasından 2 düşüğüm vardı şimdi onun sayesinde 6. ayı bitirdik
ne güzel işte umarım yükselmez tekrar bu arada sen nerdesin yani hangi şehir ben türkiye hast. figen hn. gidiyorum riskli gebeliklerle ilgileniyor eğer gerekirse bir düşün derim ben çok memnunum benim kan pıhtılaşmasından 2 düşüğüm vardı şimdi onun sayesinde 6. ayı bitirdik
istanbuldayım. özel çapa hastanesine gittim geçtiğimiz cuma. burnumun dibinde çokta ciddiye almadığım bu hastane büyük dediklerimi utandıracak derecede iyi çıktı. en azından doktor detaylıya bile neden gittiğimi anlayamadı. yani ticari kaygı yok. 8. aydayım ben. burada doğururum artık. :)
Merhaba, öncelikle kısaca başımızdan geçeni anlatayım. şu an 25 haftalık hamileyim. gebeliğimin ilk dört ayında gittiğim 29 mayıs hastanesinde ki doktorum Zehra hnm 5. ay kontrolümde diğer kadın doğumcularla birlikte hastaneden ayrılmıştı. Alternatif bir doktor olmadığından başka bir hastaneye , medical park fatih hastanesinde Şule hnma gittim. Şule hnma gittiğimde 22 hafta 5 günlük hamileydim. Bu kontrolümde benden renkli ultrason istendi. Renkli ultrason için biraz geç kalmakla beraber ancak 23 hafta 5 günlükken mecidiyeköydeki uzman doktordan randevu alabildim. Renkli ultrasonda bebeğimin sağ böbreğinde idrar birikimi fazlaydı ve 12. sağ kaburgasının karşılığı gözükmüyordu. bu iki belirtinin aynı anda olduğu için down sendromu riski var denildi. 2li testim 1/4307 - 3lü testim ise 1/10000 lerde idi. Buna rağmen detaylı ultrasondaki bu belirtiler , 25 haftalık hamile olmam ve amniyosentez ,işlemiyle başbaşa bırakılmam bir oldu. Doktorlar kendilerine açılan davalar nedeniyle en ufacık ihtimalleri bile hastalara söylüyorlar. evet doğrusu bu fakat bizim tıp bilmediğimizi unutuyorlar. onların ufacık gördüğü bu ihtimal bizim için yıkım oldu. medical park hastanesindeki şule hnm bu olayda beni rahatlatamadığı gibi olaya inanç sistemiyle bakıp down sendromlu bir çocuğa bakamayacağımı söylediğimde bu duruma şaşırdı. Oysa benim o an istediğim olaya açıklık getirilmesiydi. bu belirtiler beni amniyosenteze götürmek için yeterli miydi... doktorumdan bu cevabı alamadım.
Amniyosentez hakkında yaptığım araştırmada düşük riski 200 de bir bile olsa can sıkıcı. tüm bunları düşünürken alternatif bir test olduğunu öğrendik. henüz sadece amerika da yapılan bu test için istanbulda bir merkez kanınızı alıyor ve bunu amerikadaki laboratuvara gönderiyor. şuan ki fiyatı 1500 tl. 15 gün içerisinde sonuç ulaştırıyorlar. test annenin kolundan kan alınarak yapılıyor. amniyosentez gibi düşük ihtimali yok ,sıfır. bebeğin suyundan alınarak doğasıda bozulmuyor. Genetiks isimli yer istanbulda. Ve en önemlisi amniyosentez gibi %100 sonuç verdiği söyleniyor. şu an sonuçları bekliyorum.
Meraba arkadaslar 2008 dogumlu oglusum vsr ve sizin yasadiklarinizin aynisini bende yasadim ikili tarama testinde oranim1:40 cikmisti ve ben agla agla bir hal olmustum ozamanlar aminiyosentezde 5aylik olmadan yapilmiyodu ve brn srastirmalarim sonu cok cok iyi nur dr buldum izmirde omer sudekan diye sagolsun o aldi sıvıyı ve banada bebegimin gayet saglikli oldugunu sivi almaya bile gerek olmadigini soyledi ama anne yuregi tabi hersey tam olsun istiyor sonuclar ise ozamana gore 1ay sonra geldi oldu gebegim 6aylik Allaha sukurler olsun sapasaglamdi oglum sadece ayak patmaklari hagig ust udte diye cikmisti o sonuc oyle vok sukur du an 1.sinifa gifiyo bu arada ikinviyide düşünüyorum ama hafi hayirlisi yani kisaca hic endilenmeyin korkmayın aminiyosentez ne korkulacak nede enfise duyulacak birsey en onemli olan nereye yaptırıldığıdir bu arada ozamsn ben 900 odemistimkızlar birsey sormak istiyorum. benimde ikili tarama testi 1/146 cıktı. 4 aylık hamileyim. internetten araştırırken biogen medikal firması 1600 tl fiyat verdi. Ankarada yaptıranlar bu firmayı biliyor mu?
Slm bende yaptırdım bu testten 3 lu taramam riskliydi ne kadar guvenli acaba ayrintili uulrtasonda hersey iyi ciktimi bilgi verirseniz bize umut olursunuz sevgilerherkese merhabalar arkadaşlar benim bu başlığa özellikle yazmamdaki sebep bu başlığı okuyanların birazcıkta olsa umutlanması. İkili testimde hersey normal cıktı riski 1/7000 idi ,ilk gebeliğim suanda 19.haftadayım doktorum 16.haftada ulstrasonda klorus pleksus kisti gördü ve dörtlü test yapalım dedi dörtlü testte riski 1/30 cıktı. Hiç beklemiyordum yaş riskim yok ailede genetik birsey yok dünya basıma yıkıldı ense kalınlığı , burun kemiği ,bebeğin gelisimi hersey normaldi.Doktorum istersen amniyosentez istersen harmony dedi. Amniyosentezde azda olsa risk oldugu için harmony istiyorum dedim. Haberi aldığım gün yani 02.01.2014'te gelab 'a gttim hemen kan verdim 10 gün bana gecmek bilmedi. 12.01.2014'de aksam saat 18.00'de aradılar ve mail attılar sonucum negatif yani iyi doktorumlada konustum hersey normal dedi 20. haftada detaylı ultrason var. arkadaşlar lütfen iyi düşünün ve kendinizi üzmeyin ikili testiniz normalse ve ultrasonda herhangibir bulguya rastlanmamıssa bosu bosunuza kendinizi yemeyin.
herkese merhabalar arkadaşlar benim bu başlığa özellikle yazmamdaki sebep bu başlığı okuyanların birazcıkta olsa umutlanması. İkili testimde hersey normal cıktı riski 1/7000 idi ,ilk gebeliğim suanda 19.haftadayım doktorum 16.haftada ulstrasonda klorus pleksus kisti gördü ve dörtlü test yapalım dedi dörtlü testte riski 1/30 cıktı. Hiç beklemiyordum yaş riskim yok ailede genetik birsey yok dünya basıma yıkıldı ense kalınlığı , burun kemiği ,bebeğin gelisimi hersey normaldi.Doktorum istersen amniyosentez istersen harmony dedi. Amniyosentezde azda olsa risk oldugu için harmony istiyorum dedim. Haberi aldığım gün yani 02.01.2014'te gelab 'a gttim hemen kan verdim 10 gün bana gecmek bilmedi. 12.01.2014'de aksam saat 18.00'de aradılar ve mail attılar sonucum negatif yani iyi doktorumlada konustum hersey normal dedi 20. haftada detaylı ultrason var. arkadaşlar lütfen iyi düşünün ve kendinizi üzmeyin ikili testiniz normalse ve ultrasonda herhangibir bulguya rastlanmamıssa bosu bosunuza kendinizi yemeyin.
Merhaba. Pranatest dediginiz yurtdisinda yapilan test mi? Ben de amniyosentez veya kan testi yaptirmek durumundayim. Amniyosentezde dusuk riski var diye korkuyorum.merhaba arkadaslar 17 haftalık hamıleyım gebelıgımın 13.haftasında doktorumun tavsıyesı uzerıne pranatest yaptırdım bır hafta sonra sonuc aldım sonuc pozıtıftı dunya basıma yıkıldı doktorum butestın yanılma payının cok az oldugunu soyleyıp saglamasını yapmak ıcın amnıyosentez yapıcaklarını soyledı 3 hafta beklemek zorundaydım cunku amnıyosentez 16. haftada yapılıyordu.gunler gecmek bılmedı sabahlara kadar bu sayfalarda bır ısık aradım ama durum umutsuzdu yaptıran herkes teste cok guvenıyordu gunler boyu bebegımın yuzde 99 downlu oldugunu dusundum.Bunun nasıl bırsey oldugunu sadece yasayan bılır.Durumum herkese ıbret olsun dıye yazıyorum.sonunda amnıyosentez yaptırdım ve sonuclar temız cıktı.omrımden omur gıttı.gunlerce agladım…bosu bosuna..benım sıze tavsıyem mutlak sonuc ıstıyorsanız mutlaka amnıyosentez yaptırın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?