Merhaba, öncelikle kısaca başımızdan geçeni anlatayım. şu an 25 haftalık hamileyim. gebeliğimin ilk dört ayında gittiğim 29 mayıs hastanesinde ki doktorum Zehra hnm 5. ay kontrolümde diğer kadın doğumcularla birlikte hastaneden ayrılmıştı. Alternatif bir doktor olmadığından başka bir hastaneye , medical park fatih hastanesinde Şule hnma gittim. Şule hnma gittiğimde 22 hafta 5 günlük hamileydim. Bu kontrolümde benden renkli ultrason istendi. Renkli ultrason için biraz geç kalmakla beraber ancak 23 hafta 5 günlükken mecidiyeköydeki uzman doktordan randevu alabildim. Renkli ultrasonda bebeğimin sağ böbreğinde idrar birikimi fazlaydı ve 12. sağ kaburgasının karşılığı gözükmüyordu. bu iki belirtinin aynı anda olduğu için down sendromu riski var denildi. 2li testim 1/4307 - 3lü testim ise 1/10000 lerde idi. Buna rağmen detaylı ultrasondaki bu belirtiler , 25 haftalık hamile olmam ve amniyosentez ,işlemiyle başbaşa bırakılmam bir oldu. Doktorlar kendilerine açılan davalar nedeniyle en ufacık ihtimalleri bile hastalara söylüyorlar. evet doğrusu bu fakat bizim tıp bilmediğimizi unutuyorlar. onların ufacık gördüğü bu ihtimal bizim için yıkım oldu. medical park hastanesindeki şule hnm bu olayda beni rahatlatamadığı gibi olaya inanç sistemiyle bakıp down sendromlu bir çocuğa bakamayacağımı söylediğimde bu duruma şaşırdı. Oysa benim o an istediğim olaya açıklık getirilmesiydi. bu belirtiler beni amniyosenteze götürmek için yeterli miydi... doktorumdan bu cevabı alamadım.
Amniyosentez hakkında yaptığım araştırmada düşük riski 200 de bir bile olsa can sıkıcı. tüm bunları düşünürken alternatif bir test olduğunu öğrendik. henüz sadece amerika da yapılan bu test için istanbulda bir merkez kanınızı alıyor ve bunu amerikadaki laboratuvara gönderiyor. şuan ki fiyatı 1500 tl. 15 gün içerisinde sonuç ulaştırıyorlar. test annenin kolundan kan alınarak yapılıyor. amniyosentez gibi düşük ihtimali yok ,sıfır. bebeğin suyundan alınarak doğasıda bozulmuyor. Genetiks isimli yer istanbulda. Ve en önemlisi amniyosentez gibi %100 sonuç verdiği söyleniyor. şu an sonuçları bekliyorum.
Amniyosentez hakkında yaptığım araştırmada düşük riski 200 de bir bile olsa can sıkıcı. tüm bunları düşünürken alternatif bir test olduğunu öğrendik. henüz sadece amerika da yapılan bu test için istanbulda bir merkez kanınızı alıyor ve bunu amerikadaki laboratuvara gönderiyor. şuan ki fiyatı 1500 tl. 15 gün içerisinde sonuç ulaştırıyorlar. test annenin kolundan kan alınarak yapılıyor. amniyosentez gibi düşük ihtimali yok ,sıfır. bebeğin suyundan alınarak doğasıda bozulmuyor. Genetiks isimli yer istanbulda. Ve en önemlisi amniyosentez gibi %100 sonuç verdiği söyleniyor. şu an sonuçları bekliyorum.