amniyosentez sonucu triozmi21 down sendromu olanlar ne yaptınız

Allah sağlıklı versin diye dua ediyorum sonuçta Allah vermeyi diledi mi testlerde sorun çıksa da çıkmasa da hastalık oluyor, vermek istemedi mi de testte 2/1 risk çıksa yine de sağlıklı doğuyor. Allah beterinden saklasın.sağlıklı doğup sonradan hastalık geçirip down sendromundan çok çok kötü durumda olanlar oluyor. Allah herkesin kendisine de evladına da sağlık versin, bugününü aratmasın.
bu arada kistik higroma ne demek nasıl anşalılıyor?
Boyun tarafında olan bir kistmiş genelde anne karnında ölüme sebep oluyormuş.İlk 2li testte çıktı.ayrıntılı ultrasonda da belli oluyor

Boyun tarafında olan bir kistmiş genelde anne karnında ölüme sebep oluyormuş.İlk 2li testte çıktı.ayrıntılı ultrasonda da belli oluyor
şimdi internetten baktım. Allah yardımcınız olsun. ALlahın mucizeleri, lütfu sonsuzdur. Allah meleğinize şifa versin, sağlıkla doğsun, tüm doktorlar yanılmış olsun.

• Beğen
Reactions: nev
şimdi internetten baktım. Allah yardımcınız olsun. ALlahın mucizeleri, lütfu sonsuzdur. Allah meleğinize şifa versin, sağlıkla doğsun, tüm doktorlar yanılmış olsun.
Dilekleriniz için teşekkür ederim.Bebeğim doğdu,şu an küvezde kalp rahatsızlığı ve down sendromuda var.Kistik higroması var mı doktorlar net bir yorum yapmadı,küvezde olduğu için bizde anlayamıyoruz.Testler yapıldıktan sonra anlaşılacakmış net dururmu.

Dilekleriniz için teşekkür ederim.Bebeğim doğdu,şu an küvezde kalp rahatsızlığı ve down sendromuda var.Kistik higroması var mı doktorlar net bir yorum yapmadı,küvezde olduğu için bizde anlayamıyoruz.Testler yapıldıktan sonra anlaşılacakmış net dururmu.
yazınızı yeni gördüm. yoktum bayadır. Şuan bebeğinizin sağlık durumu ne? Umarım iyidir. Allah yarıdmcınız olsun, sağlık versin

yazınızı yeni gördüm. yoktum bayadır. Şuan bebeğinizin sağlık durumu ne? Umarım iyidir. Allah yarıdmcınız olsun, sağlık versin
12 gündür küvezde emzirmeye başlayacağım emerse taburcu olacak.Kistik higroması görülmüyor gibi dediler ama tekrar kontrol edilecekmiş 2-3 ay sonra kalp ameliyatı olacak.

Merhaba herkese.29 haftadaaktor kontrolünde bebeğimin karni su toplamisti.Doktor bağırsaklari suyun içinde yüzüyor acil kanuni sultan süleyman hastanesine git dedi.Perinatoloji inceledi kordosentez yapildi.2 hafta sonra genetik bölümüne eşimle gittik doktor dow sendromunlu Bebeğinizin deyince şok olduk.ikili testte risk çok yüksek çıkmamisti ve ense kalınlığı normaldi.Hiç doktor kontrollerini aksatmamistim.Tekrar konseye girdim allah kimseye yasatmasin o konsey odasınin önü cenaze evi gibi.ilk başta karni su toplanmışti ancak beyni ve tum cilti su toplamis dediler yani hidrops denilen bir hastalikti.Sonlandirilmasi için bir seçenek sundular.Ne dicegimizi bilemedik.Nişantasinda prof.doktorlara gittik aldirilmasi bebek için en hayırlısı dediler.Her an kalbi durabilir doğduğunda 1 ihtimal yaşayabilir ama çok zor bir süreç dediler.Esim ben yavrumun acı çekmesine dayanamam dedi.32.haftada iğneyle öldürüldü.Karnimin içinde hareket ederken bir igne yapıp uyusturdular.Sonra çok uzun bir iğneyle kalbine iğne yaptilar.Bize imza attirdilar öncesinde ben yazamadim eşim yazdi.Bebeğimin kalbine iğne yapilarak öldürülcegini biliyorum gibi cümleler.2 gün ilaç verdiler.Bütün doktorlara sezeryan yapin diye yalvardim ancak senin öyle bir seçim hakkin yok dediler.2 kg 200 gram bebeğim 2 günün sonunda normal doğumla alindi.Neler çektiğimi şuan neler hissettigimi tahmin bile edemezsiniz.Allah kimseye yasatmasin.
Rabbim size ve esinize dayanma gücü versin inşallah gerçekten çok üzüldüm.

Allah yardımcımız olsun bende 6 ekimde kızımı kucağıma aldım üç aylıkken cvs yapıldığında öğrendim downsendromlu olduğunu çok zor bir süreçti şimdi ise ona baktıkça ne kadar yersizmiş üzüntüm diyorum evlat ne olursa olsun evlat ölmeyi haketmiyor o çok tatlı çok sevimli hem dünyam hem ahiretim
Biliyorum çok kolay olmayacak belki ama şunu söyleyebilirim hangi çocuk çok kolayki Ahsen benim 4 üncü çocuğum diğerlerindede farklı sıkıntılar yaşadım
Rabbim üstesinden gelecek gücüde veriyor bu benim acizane fikrim YANİ DÜNYANIN SONU DEĞİL!!

Canim çok geçmiş olsun, benim de 17 haftalıkken down sendromuna bağlı kalp anomalisi yüzünden bebeğim karnımda öldu ve suni sancı ile doğum yaptım :KK43: su an sağlıklı bir bebeğin var sanırım, Allah bağışlasın..Doğumdan sonra ne kadar korunmuştun? Ve nasıl bir tedavi uygulandı? greenpepper greenpepper

Canim çok geçmiş olsun, benim de 17 haftalıkken down sendromuna bağlı kalp anomalisi yüzünden bebeğim karnımda öldu ve suni sancı ile doğum yaptım :KK43: su an sağlıklı bir bebeğin var sanırım, Allah bağışlasın..Doğumdan sonra ne kadar korunmuştun? Ve nasıl bir tedavi uygulandı? greenpepper greenpepper
Ne güzel sen bir müdahalede bulunmamışsın
Allah öyle istemiş.sana da çok geçmiş olsun
Sonrasında korunmadım tekrar bir kez tedaviye gittim olmadı sonrasında da kendiliğinden oldu şu an hamileyim ve Doğum yaklaştı.üçlü testim riskli çıkmıştı ama ben bunu hiç aldırmayı düşünmediğim için.başka tetkik istemedim.
İnşallah hayırlısıyla sağlıkla kavuşurum bir ömür boyu da öyle olur darısı size ve tüm isteyenler Rabbim nasip etsin hep dua ediyorum.

cnm benim başın saolsun seninle aynı durumdayım geçen yıl aldırmak zorunda kaldım bebeğimi trizomi 21 yani down sendromu yaşadıklarını acını pişmanlığını emin ol herşeyi çok iyi anlıyorum Rabbim sana bana bizim durumumuzda olan herkese sabırlar versin inş
Benimde 2 li ve 3 lu riskli çıktı amniyosentezden korktum yaptırmadım belirtiler nasil

Ne güzel sen bir müdahalede bulunmamışsın
Allah öyle istemiş.sana da çok geçmiş olsun
Sonrasında korunmadım tekrar bir kez tedaviye gittim olmadı sonrasında da kendiliğinden oldu şu an hamileyim ve Doğum yaklaştı.üçlü testim riskli çıkmıştı ama ben bunu hiç aldırmayı düşünmediğim için.başka tetkik istemedim.
İnşallah hayırlısıyla sağlıkla kavuşurum bir ömür boyu da öyle olur darısı size ve tüm isteyenler Rabbim nasip etsin hep dua ediyorum.
Canim doğmuştur sanırım bebeğin ve inşallah sağlığı yerindedir..Rabbim güzel,upuzun huzurlu bir hayat nasip etsin size

Bir yanlış yapmısşısnz evet inşallah Allah affeder o çok büyük tövbe edin. Benim bebeğim için de yaşamaz diyorlar aldr diyo her doktor her dediklerinde canım çok yanıyo ama bebeğimden vazgeçmeyecem ne kadar ömrü varsa onu yaşasın diyorum. Allah elbet yüzümüzü güldürür

Sen başkasına nasıl günaha girdin diye fetva veriyorsun? Herkesin manevi gücü bunu kaldıramayabilir, sen kaldıracağını düşünüp doğurursun başkası çocuğu bakamayıp mundar etmekten korkar. Tercihinizi paylaşın varsa tıbbi bilgipaylaşın ama insanlara fetva verip dünyası ahireti üstüne yorum yapmayın.

evet yazdım çünkü bu konuyu doktorlr insanlara zorla sanki yaptırmaya çalışıyorlar. farkındaysanız insanlar bu yüzden pişman önemli olan pişman olmaktr ben kimsenn böyle bi yanlışa düşmesini istemiyorum çünkü çok üzücü bi durum.

Doktorlar kimseyi zorlamıyor, durumu anlatıp seçenek sunuyor, anne baba istemedikçe kimse gel çocuğu alalım demiyor. Herkesin tercihi kendine, inancı kendine.

New arkadaşın dediği tümüyle yanlış evet.Kimse kimseyi yargilayamaz.Allah bilir ,sonuçta bu dünyaya engelli bir bebek getirip bakmak çok zor.Yalniz arkadaşlar new'in bebeği olmuş ve engelliymis.Bu kadar üstüne gitmeyelim şu an o da çok üzgün ve desteğe ihtiyacı var

Arkadaşlar yazdıklarinizin hepsini okudum benimde ikili tarama testim risksiz çıkmıştı ayrıntılı ultrasonda bebegimde kalp rahatsızlığı cikti sonra doktor doktor gezdim.kimi.dedi.down sendromlu kimi degil derken dogumumu istanbulda yaptim bebegim down sendromlu ve agir kalp rahatsızlığı vardi 30gun küvezde kaldi 5gun evde baktım malesef ameliyat olması.icin kilo alimini bekledik ama minik kalbi dayanamadi kaybettik hamileligm boyunca butun doktorlar aldırmami onerdi ben doğurmakta israrliydim rabbimin verdigi cani almak gibi bir karari veremezdim hicte pisman degilim.eger aldirsaydim pisman olurdum vicdan azabi çekerdim 6ay oldu bebegimi kaybedeli tam.kendimi toparlayadan hamile oldugumu ogrendim insallah bu yavrumu saglikla kucagima alirim

Tum annelere önerim tabi bu benim kişisel görüşüm hic bir yavrunuzdan vazgeçmeyin burasi gecici bi dunya rabbim bizi imtihan edio zor evet kabul ediorum hemde cok.zor ama rabbimin bi emaneti dierek sabirla allahtan gelene razi olmak tevekkül etmek gerekir rabbim imtihanı gecebilen kullarında eylesin

Merhaba forumda gezerkn seneler sonra denk geldim konu baslina Seneler olmus ama yinede Allah sabir versin demek istiyorum :KK43: ayni seyler den 1 2 ay oncede ben gecdim . 20 gun once de bende down sendromu sebebi ile bebegimle vedalasmak zorunda kaldim . Cok kotu gunler den geciyorum biraz iyiyim ama ilac sayesinde . Eminim acisi bir yerlerde hep kaliyordur. Umarim sonrasinda bebek sahibi olmussunuzdur? Acaba daha sonra saglikli bebegniz oldu mu ? Korkuyorum suan tekrar hamile kalirsam ayni seyleri yasar miyim diye ?

Arkadaşlar yazdıklarinizin hepsini okudum benimde ikili tarama testim risksiz çıkmıştı ayrıntılı ultrasonda bebegimde kalp rahatsızlığı cikti sonra doktor doktor gezdim.kimi.dedi.down sendromlu kimi degil derken dogumumu istanbulda yaptim bebegim down sendromlu ve agir kalp rahatsızlığı vardi 30gun küvezde kaldi 5gun evde baktım malesef ameliyat olması.icin kilo alimini bekledik ama minik kalbi dayanamadi kaybettik hamileligm boyunca butun doktorlar aldırmami onerdi ben doğurmakta israrliydim rabbimin verdigi cani almak gibi bir karari veremezdim hicte pisman degilim.eger aldirsaydim pisman olurdum vicdan azabi çekerdim 6ay oldu bebegimi kaybedeli tam.kendimi toparlayadan hamile oldugumu ogrendim insallah bu yavrumu saglikla kucagima alirim
merhaba . Basiniz soagolsun oncelikle . Forumda gezerken denk geldim seneer sonra. Tekrar hamileyim yazmissiniz Allah umarim saglikla kucaniza vermisdir acaba tekrar down sendromumuydu yoksa saglikli mi dogdu. Ben tekrar bebek dusunuyorum fakat cok korkuyorum ayni seyleri yasamakdan?

X