amniyosentez sonucu triozmi21 down sendromu olanlar ne yaptınız

amin cnm Allah yardımcın olsun. inşallah doktorlar yanılır ve binde bir olan mucize gerçekleşir. bebeğin sapasağlam doğar. dualarım herkes için.

amin cnm Allah yardımcın olsun. inşallah doktorlar yanılır ve binde bir olan mucize gerçekleşir. bebeğin sapasağlam doğar. dualarım herkes için.

Amin Sağol. Allah herkese sapasağlam çocuklar versin. Allah size de yardımcı olsun Allah yüznzü güldrsün

Bir yanlış yapmısşısnz evet inşallah Allah affeder o çok büyük tövbe edin. Benim bebeğim için de yaşamaz diyorlar aldr diyo her doktor her dediklerinde canım çok yanıyo ama bebeğimden vazgeçmeyecem ne kadar ömrü varsa onu yaşasın diyorum. Allah elbet yüzümüzü güldürür
Ya tamam da herkesin mesajının altına yanlış yapmışsınız şunu yapmışsınız
Yaptığım doğru mu yanlış mı doğru mu diye sormamış bayanlar
Acılarını paylaşmışlar, dertleşmek istemişler
Herkes sizin fikirlerinize göre yaşamak zorunda değil
Zaten acıları büyük bir de yanlış yapmışsınız demeyin artık herkesin kendi düşüncesi

Ya tamam da herkesin mesajının altına yanlış yapmışsınız şunu yapmışsınız
Yaptığım doğru mu yanlış mı doğru mu diye sormamış bayanlar
Acılarını paylaşmışlar, dertleşmek istemişler
Herkes sizin fikirlerinize göre yaşamak zorunda değil
Zaten acıları büyük bir de yanlış yapmışsınız demeyin artık herkesin kendi düşüncesi

evet ortada bir yanlış var sebebi doktorlar. benim derdim kimseye yargılamak değil derdimi paylaşmak

Herkesin mesajının altına çok günah, tövbe edin, cinayettir, yanlış yapmışsınız vs laflarınız yargılamadır.

evet yazdım çünkü bu konuyu doktorlr insanlara zorla sanki yaptırmaya çalışıyorlar. farkındaysanız insanlar bu yüzden pişman önemli olan pişman olmaktr ben kimsenn böyle bi yanlışa düşmesini istemiyorum çünkü çok üzücü bi durum.

• Beğen
Reactions: nev
Merhaba herkese.29 haftada doktor kontrolünde bebeğimin karni su toplamisti.Doktor bağırsaklari suyun içinde yüzüyor acil kanuni sultan süleyman hastanesine git dedi.Perinatoloji inceledi kordosentez yapildi.2 hafta sonra genetik bölümüne eşimle gittik doktor dow sendromunlu Bebeğinizin deyince şok olduk.ikili testte risk çok yüksek çıkmamisti ve ense kalınlığı normaldi.Hiç doktor kontrollerini aksatmamistim.Tekrar konseye girdim allah kimseye yasatmasin o konsey odasınin önü cenaze evi gibi.ilk başta karni su toplanmışti ancak beyni ve tum cilti su toplamis dediler yani hidrops denilen bir hastalikti.Sonlandirilmasi için bir seçenek sundular.Ne dicegimizi bilemedik.Nişantasinda prof.doktorlara gittik aldirilmasi bebek için en hayırlısı dediler.Her an kalbi durabilir doğduğunda 1 ihtimal yaşayabilir ama çok zor bir süreç dediler.Esim ben yavrumun acı çekmesine dayanamam dedi.32.haftada iğneyle öldürüldü.Karnimin içinde hareket ederken bir igne yapıp uyusturdular.Sonra çok uzun bir iğneyle kalbine iğne yaptilar.Bize imza attirdilar öncesinde ben yazamadim eşim yazdi.Bebeğimin kalbine iğne yapilarak öldürülcegini biliyorum gibi cümleler.2 gün ilaç verdiler.Bütün doktorlara sezeryan yapin diye yalvardim ancak senin öyle bir seçim hakkin yok dediler.2 kg 200 gram bebeğim 2 günün sonunda normal doğumla alindi.Neler çektiğimi şuan neler hissettigimi tahmin bile edemezsiniz.Allah kimseye yasatmasin.

Merhaba herkese.29 haftada doktor kontrolünde bebeğimin karni su toplamisti.Doktor bağırsaklari suyun içinde yüzüyor acil kanuni sultan süleyman hastanesine git dedi.Perinatoloji inceledi kordosentez yapildi.2 hafta sonra genetik bölümüne eşimle gittik doktor dow sendromunlu Bebeğinizin deyince şok olduk.ikili testte risk çok yüksek çıkmamisti ve ense kalınlığı normaldi.Hiç doktor kontrollerini aksatmamistim.Tekrar konseye girdim allah kimseye yasatmasin o konsey odasınin önü cenaze evi gibi.ilk başta karni su toplanmışti ancak beyni ve tum cilti su toplamis dediler yani hidrops denilen bir hastalikti.Sonlandirilmasi için bir seçenek sundular.Ne dicegimizi bilemedik.Nişantasinda prof.doktorlara gittik aldirilmasi bebek için en hayırlısı dediler.Her an kalbi durabilir doğduğunda 1 ihtimal yaşayabilir ama çok zor bir süreç dediler.Esim ben yavrumun acı çekmesine dayanamam dedi.32.haftada iğneyle öldürüldü.Karnimin içinde hareket ederken bir igne yapıp uyusturdular.Sonra çok uzun bir iğneyle kalbine iğne yaptilar.Bize imza attirdilar öncesinde ben yazamadim eşim yazdi.Bebeğimin kalbine iğne yapilarak öldürülcegini biliyorum gibi cümleler.2 gün ilaç verdiler.Bütün doktorlara sezeryan yapin diye yalvardim ancak senin öyle bir seçim hakkin yok dediler.2 kg 200 gram bebeğim 2 günün sonunda normal doğumla alindi.Neler çektiğimi şuan neler hissettigimi tahmin bile edemezsiniz.Allah kimseye yasatmasin.

Allah sabır versin

ikil testte down sendromu ve kistik higroma çıktı.Başka bir doktor ayrıntılı ultrasonda doğruladı ve kalp hastalığını ekledi..CVS yaptılar onda da aynı sonuç çıktı.
ikili testte risk kaç çıktı ve ayrıntılıyı kaçıncı haftada yaptırdınız? benim ikilimde de biyokimyasal risk yüksek çıktı. 16.haftada üçlü ve ayrıntılı yaptılar sorun yok denildi. ama içim rahat etmiyor :KK43:

ikili testte risk kaç çıktı ve ayrıntılıyı kaçıncı haftada yaptırdınız? benim ikilimde de biyokimyasal risk yüksek çıktı. 16.haftada üçlü ve ayrıntılı yaptılar sorun yok denildi. ama içim rahat etmiyor :KK43:

benim de ikili taramam yüksek çıkmıştı sonra harmony test yapıldı sokıntı yok dendi harmony testin % 99.9 doğruluğu var dendi kan verip yurt dışına göndermiştim tabi daha doğum yapmadım bilemiyoruz ama içim rahatlamıştı benim. sağlıklı olur inşallah bence rahat olun bebeğiniz mutlu olsun :-)

Riski hatırlamıyorum.kistik higroma yüzünden kötü demişlerdi,ölebilir demişlerdiİkili testten sonra ayrıntılıyı özel bir doktor yaptı .20 haftalardan sonra hastanede de yapıldı.Sonuç hiç değişmedi.3lü test istemediler.Direkt CVS deddiler

Riski hatırlamıyorum.kistik higroma yüzünden kötü demişlerdi,ölebilir demişlerdiİkili testten sonra ayrıntılıyı özel bir doktor yaptı .20 haftalardan sonra hastanede de yapıldı.Sonuç hiç değişmedi.3lü test istemediler.Direkt CVS deddiler
Allah sağlıklı versin diye dua ediyorum sonuçta Allah vermeyi diledi mi testlerde sorun çıksa da çıkmasa da hastalık oluyor, vermek istemedi mi de testte 2/1 risk çıksa yine de sağlıklı doğuyor. Allah beterinden saklasın.sağlıklı doğup sonradan hastalık geçirip down sendromundan çok çok kötü durumda olanlar oluyor. Allah herkesin kendisine de evladına da sağlık versin, bugününü aratmasın.
bu arada kistik higroma ne demek nasıl anşalılıyor?

down sendromu teşhisini nasıl koydular. doktorların ölr dedğine bakamyın. bana da durmadan aldr diyorlar birine senin fikrini mi sordum diye bozacam. Annenin sağlığını tehlikeye sokmuyorsa anne karnındaki bebeği aldrmak cinayettir dinimizde. Siz doğrusunu yapmışsınız

Sizin burda yaptığınız o kadar ayıpki. Burda bir kadıncapız derdini paylaşıyo, olmuş bitmiş bir olay yüzünden. Kimse kimsenin neler yaşadığını bilemez. Size göre ters olabilir ama siz günah, cinayet vs vs deyip kadıncağızın iyice kanına girmişsiniz. Size düşmez bunu yargılamak. Herkesin günahı sevabı kendine. Hemen din hocası kesiliyo herkes. anı yanan bir kadına bir tekme de siz atıyosunuz. Bir de ben yargılamıyorum diyosunuz. Ben konu sahibinin yerinde olsam size asla hakkımı helal etmem.

Tatlım canının yanması çok normal. Allah işallah sabrını verir size.Siz kendinize göre bir karar vermişsiniz. Bunun doğru ya da yanlış bir karar olduğunu sormak kimseye düşmez. Siz bakmayın milletin cinayet, günah diyenlere. Kendilerinizn kimbilir ne günahları var...

evet ortada bir yanlış var sebebi doktorlar. benim derdim kimseye yargılamak değil derdimi paylaşmak

Valla kusura bakmayın, derdim kimseyi yargılamak değil demişsiniz de mesajlarınız hep tövbe edin, cinayet işlemişsiniz deyip durmuşsunuz. Yaralı olan birine bir yara da siz açmışsınız. İyi ya da kötü kimsenin ahını almayın, yarın öbür gün çıkar sizden bunun acısı.

Sizin burda yaptığınız o kadar ayıpki. Burda bir kadıncapız derdini paylaşıyo, olmuş bitmiş bir olay yüzünden. Kimse kimsenin neler yaşadığını bilemez. Size göre ters olabilir ama siz günah, cinayet vs vs deyip kadıncağızın iyice kanına girmişsiniz. Size düşmez bunu yargılamak. Herkesin günahı sevabı kendine. Hemen din hocası kesiliyo herkes. anı yanan bir kadına bir tekme de siz atıyosunuz. Bir de ben yargılamıyorum diyosunuz. Ben konu sahibinin yerinde olsam size asla hakkımı helal etmem.

yazdığım mesajı iyice okudunuz mu acaba

Valla kusura bakmayın, derdim kimseyi yargılamak değil demişsiniz de mesajlarınız hep tövbe edin, cinayet işlemişsiniz deyip durmuşsunuz. Yaralı olan birine bir yara da siz açmışsınız. İyi ya da kötü kimsenin ahını almayın, yarın öbür gün çıkar sizden bunun acısı.

kimsenin ahını almadım isterseniz sorun bu böyledir ne yazıkki o insanların suçu değil zaten bu ben onlara üzülüyorum çünkü bunu yaptırtan ne yazıkki doktorlar. niyetim kimseyi üzmek değil olamaz da.

kimseyi de yargılamıyorum ki yargılamak ne haddime yargılayacak kişi ben değilim.

X