amh ve tüp bebek

elmalar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2021
350
63
48
32
arkadaşlar selam, amh ım 0.6-.07 0.8 arası gidip geliyor. regl iken 0.6 değilken 0.7 0.8 çıkıyor. toplam yumurta/folikül sayım 8-9 olarak değişiyor sağda 5 solda 3-4 şekilde.
bugün yunus emre devlet hastanesine gittim tüp bebek bölümüne. hsg çektirdim sorun yok. sperm sonuçlarımız iyi. 5 ay oldu deneyeli. doktor 1 sene dedi. sonra amh değerimi bi açtı 0.7, tüp bebek bu değer dedi. 33 yaşıma giriyorum.
tüp bebek hakkım olduğu için sizce denemelimiyim? devlette tüp bebek mantıklı mı? doğal yolla gebelik çok zor mu? sperm sonucumuz çok çok iyi. hsgde hiçbir sorun yok. hormon değerlerim hep normal tek sorun amh düşüklüğü. ne önerirsiniz? doktor genetik anormali de artıyor, embriyo sağlıklı olmuyor gibi bişeyler de geveledi tam anlayamadım zaten konuşturmuyorlar da.
fikirlerinizi bekliyorum

arkadaşlar selam, amh ım 0.6-.07 0.8 arası gidip geliyor. regl iken 0.6 değilken 0.7 0.8 çıkıyor. toplam yumurta/folikül sayım 8-9 olarak değişiyor sağda 5 solda 3-4 şekilde.
bugün yunus emre devlet hastanesine gittim tüp bebek bölümüne. hsg çektirdim sorun yok. sperm sonuçlarımız iyi. 5 ay oldu deneyeli. doktor 1 sene dedi. sonra amh değerimi bi açtı 0.7, tüp bebek bu değer dedi. 33 yaşıma giriyorum.
tüp bebek hakkım olduğu için sizce denemelimiyim? devlette tüp bebek mantıklı mı? doğal yolla gebelik çok zor mu? sperm sonucumuz çok çok iyi. hsgde hiçbir sorun yok. hormon değerlerim hep normal tek sorun amh düşüklüğü. ne önerirsiniz? doktor genetik anormali de artıyor, embriyo sağlıklı olmuyor gibi bişeyler de geveledi tam anlayamadım zaten konuşturmuyorlar da.
fikirlerinizi bekliyorum
Canım amh göre yumurta sayın çok iyi

fikirlerinizi bekliyorum

Merhaba,

AMH 0.5, HSG sorunsuz, sperm sorunsuz, hormonlar sorunsuz
AMH düşüp yükseliyor bir ay 1 diğer ay 0.5 gibi
teşhis; sebebi açıklanamayan infertilite
6 aylık denemeden sonra 2 aşılama yaptırdık sonuç olumsuz
sonrasında tüp bebeğe geçtik, benim de folikül sayım 8 10 ilaçlarla
doğal yolla gebelik kesin olarak zor ya da değil diyemez kimse doktorlar bile,
0,1 AMH ile doğal yolla gebe kalan da var, 2.5 AMH ile tüp bebek yaptıran da.
Ama AMH düşüşe geçtiyse rezerv azalmaya başlamış demektir haliyle düşünmek gerekir diye düşünüyorum.
özel klinikler ücretsiz ön görüşme yapıyorlar bence özel bir klinikle görüşüp bilgi alabilirsiniz,
ayrıca özel klinikler devletten alınan raporu da kabul etmiyorlar galiba, maddi durumunuz varsa özel düşünebilirsiniz,
yoksa üniversite hastanelerine bakabilirsiniz.

Sağlıklı embrıyo olmuyorsa doktor diiyor ki embrıyoları transfer etmeden önce genetik test yapalım sağlık sonuçla gelenı transfer edelim araştırın bunu . Önemli

Merhaba,

AMH 0.5, HSG sorunsuz, sperm sorunsuz, hormonlar sorunsuz
AMH düşüp yükseliyor bir ay 1 diğer ay 0.5 gibi
teşhis; sebebi açıklanamayan infertilite
6 aylık denemeden sonra 2 aşılama yaptırdık sonuç olumsuz
sonrasında tüp bebeğe geçtik, benim de folikül sayım 8 10 ilaçlarla
doğal yolla gebelik kesin olarak zor ya da değil diyemez kimse doktorlar bile,
0,1 AMH ile doğal yolla gebe kalan da var, 2.5 AMH ile tüp bebek yaptıran da.
Ama AMH düşüşe geçtiyse rezerv azalmaya başlamış demektir haliyle düşünmek gerekir diye düşünüyorum.
özel klinikler ücretsiz ön görüşme yapıyorlar bence özel bir klinikle görüşüp bilgi alabilirsiniz,
ayrıca özel klinikler devletten alınan raporu da kabul etmiyorlar galiba, maddi durumunuz varsa özel düşünebilirsiniz,
yoksa üniversite hastanelerine bakabilirsiniz.
Bahçeci bursa şube kabul ediyor

Sağlıklı embrıyo olmuyorsa doktor diiyor ki embrıyoları transfer etmeden önce genetik test yapalım sağlık sonuçla gelenı transfer edelim araştırın bunu . Önemli
Daha hiç gebe kalmadım ki
Gebe kalmadan zaten transfer olmadan genetik bakılıyor onu söylemiş doktorunuz .

Hani doktorunuzun gevelediği şey bu demek istedim :)

Gebe kalmadan zaten transfer olmadan genetik bakılıyor onu söylemiş doktorunuz .

Hani doktorunuzun gevelediği şey bu demek istedim :)
bunun için zaten tarama testlerine giriyorum. bunu bana sadece amh değerim düşük diye dedi. yumurta kalitemi anlayamaz ki bu değerden öyle değil mi

Bahçeci bursa şube kabul ediyor
O halde gidip detaylı görüşün bence bu arada evet yaş ilerledikçe sağlıklı ve kaliteli yumurta olasılığı düşüyor AMH ile ilgili değilse de yaşınızla ilgili söylemiş olabilir diye düşünüyorum

bunun için zaten tarama testlerine giriyorum. bunu bana sadece amh değerim düşük diye dedi. yumurta kalitemi anlayamaz ki bu değerden öyle değil mi
Aynen anlayamaz bu bahsettıgı şey opu yapıldıktan sonra embrıyo 5. Güne gidince yapılıyor .

Yumurta kalitenizi artıkmak ıcın spor ve sağlıklı beslenme şart ozellıkle .

Aynen anlayamaz bu bahsettıgı şey opu yapıldıktan sonra embrıyo 5. Güne gidince yapılıyor .

Yumurta kalitenizi artıkmak ıcın spor ve sağlıklı beslenme şart ozellıkle .
O yüzden geveledi dedim. Cuma tekrar görüşücrm kendisiyle ne demek istediğini sorucam

O halde gidip detaylı görüşün bence bu arada evet yaş ilerledikçe sağlıklı ve kaliteli yumurta olasılığı düşüyor AMH ile ilgili değilse de yaşınızla ilgili söylemiş olabilir diye düşünüyorum
Yaşımı büyük bulmadı ekranda 32 yazıyordu daha 33 e girmedim. Amh düşük olduğu için tüp bebek dedi direkt. Belkide 1 in altında olan her hastaya söylüyordurx

Belki amh testi yanlıştır
4 kere yaptırdım regl iken 0.6 değilken 0.7-0.8 çıkıyor. Folikülüm uyumlu değilmiş amh ile bir doktor öyle demişti. İngilizce bir makale okudum. Folikül sayısı amh dan daha önemli diyor. 0.6 amhı olan arkadaşım tüp yaptırdı 4 folikülü görünüyordu opu da 5 toplanmış. Benim şuan için allahtan 8-9 folikül. Cuma regl olursam kontrol edecekler tekrar

0.2 amh ile doktorlar direk sağlıksız emnriyo olur tüp bebek yap acele et diyordu yaşım 34
Birkaç ay sağlıklı beslendim arı sütü ve hayıt tohumu kullandığım ay gebe kaldım
Zamanla yarışılan bir durum olduğu için çokta bir yılı beklememek gerekir diye düşünüyorum ben 6 ay zaman vermiştim kendime 0.8 amh iki üç ay içinde 0.2 ye düşmüştü ultrasonda 7 folikülüm vardı ama bu foliküllerde kesin yumurta var demek olmuyor maalesef

4 kere yaptırdım regl iken 0.6 değilken 0.7-0.8 çıkıyor. Folikülüm uyumlu değilmiş amh ile bir doktor öyle demişti. İngilizce bir makale okudum. Folikül sayısı amh dan daha önemli diyor. 0.6 amhı olan arkadaşım tüp yaptırdı 4 folikülü görünüyordu opu da 5 toplanmış. Benim şuan için allahtan 8-9 folikül. Cuma regl olursam kontrol edecekler tekrar
Oh iyi canim belki daha fazla çıkar sevindim adına maşallah evet önemli olan folukül sayısı mesela benimki 0.04 4 yumurta toplandı 3 dölendi 3. Embriyo taze transfer oldum negatif aldim dün 2 tanesini 5. Gün dondurdum 3 ay sonra yapılacakmış birdaha tramsfer

Back
X