• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amh testi yanilir mi ?

Benzeytinnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2020
9
2
1
27
Arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz . Fsh yüksek çıkmıştı geçen sene . 17 21 arası . Amh 2.88 cıktı en son 3 Ay önce yaptırdım amh 'yi . Doktora göründüm doktor yumurta sayıma amh testime bakınca çok şaşırdı .bol yumurtam var amh çok iyi . Fsh nin yalnış ölçüldüğünü düşünüyor . Hatta amh yalnış çıkmış olamaz mi dedim yanilma ihtimali az amhnin dedi . Fsh yalnış ölçülmusse isime gelir inşallah fsh yalnistir. Böyle bir şey olabilir mi

Fsh aydan aya değişebilir bir kaç kere daha ölçtürün .Ama önemli olan ultrasondaki folikülleriniz , doktorunuz ona da iyi demiş zaten .Amh bazen yanlış çıkabiliyor açıkçası bende kendimDe bu durum olduğunu düşünüyorum .Ama yumurtanın Kalitesini Fsh belirliyor galiba .Yaşınız gençse kalitelidir yumurtalar inşallah .Ama testleri tekrarlatın başka hastanede aklınızda kalmasın bence

Bende de tam tersi br durum var. Hormonlar normal fsh lh 8 civarında. Ama amh ilk defa bakıldı ve 7,66 çıktı. Bu direkt pko mu demek?

Ama referans aralığı 0,66 - 7,55 olarak yazılmış. 7,50 çıksaydı normal mi olacaktı yani... internette 3,4 yazıyor maksimum.

Bikac hafta once ayni gun icinde iki farkli lab.a Amh icin kan verdim. İkisinin sonucu da ayni cikti. Amh'de yaniltici sonuclarin ciktigini pek duymadim 🙃

Ama referans aralığı 0,66 - 7,55 olarak yazılmış. 7,50 çıksaydı normal mi olacaktı yani... internette 3,4 yazıyor maksimum.
Lab.tan laba fark ediyor bu referans araligi. Mesela arastirma hastanesinin ref araligi amh icin 0,334 - 7,834. Amh ye baktirdigim ozel bi labta ise Optimal fertilite araligi 1.5 - 5 arasinda. 5 uzerini yuksek duzey (PKOS suphesi) olarak yaziyor. 🤷

Fsh aydan aya değişebilir bir kaç kere daha ölçtürün .Ama önemli olan ultrasondaki folikülleriniz , doktorunuz ona da iyi demiş zaten .Amh bazen yanlış çıkabiliyor açıkçası bende kendimDe bu durum olduğunu düşünüyorum .Ama yumurtanın Kalitesini Fsh belirliyor galiba .Yaşınız gençse kalitelidir yumurtalar inşallah .Ama testleri tekrarlatın başka hastanede aklınızda kalmasın bence
Evet tekrar fsh yapılacak amh nin yanılma payı yok dedi doktorum. Inşallah öyle olur ve normal yoldan kalabilirim. Sizinde bebek le ilgili sıkıntınız var ise umarim en kisa zaman da mutlu haber alirsiniz🙏

Herkese merhaba. 36 yaşındayım. 3 yıldır aşılama bir tüp denedik olmadı bu ay Amh 1.35 çıktı nasıl sizce ? Lütfen bilen yazsın

Back
X