AMH, Hsg ve Laparoskopi ne kadar güvenilir?

vanilla06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
25
30
88
37
Çocuk sahibi değilim, çocuk yapmayı da denemedim ancak bir süredir AMH ve FSH dertleri ile 3 hocaya görünmüş, birçok makale okumuş, hocalarla mailleşmiş biri olarak paylaşmak istediğim şeyler var.

Size bir tanı kondu nam-ı diğer "infertilite". Kimimiz hormonlardan kimimiz rahimden kimimiz tüplerden vs. ötürü testlere tabii tutulduk. İlk olarak söylemem gerekir ki test yaptırdığımız yere göre sonuçlar farklılaşabiliyor. O yüzden başkaları ile sonuçları kıyaslamak mantıklı değil. Kendimden örnek vereyim, belki benim yaptıklarımdan belki laboratuvar farklılığından dolayı AMH değerim arttı. Tıbben imkansız diye bir olgu yoktur. %100 diye bir olasılık yoktur çünkü. Özellikle de Hsg ve Laparoskopi için. Hsg'nin güvenirliğini sarsan durumlar var. Her forumda (yerli ve yabancı) Hsg'de kapalı çıkan tüplerinin Laporoskopi ile açık olduğunu yazan kadınlar mevcut, spazm oluşması durumu var. Bunu tecrübeli bir uzmanın değerlendirmesi gerekmekte. Ayrıca kapalı tüplerin açılmasında "Selektif Salpingografi" tekniği mevcut. Bu yöntem özellikle tüp ile rahmin birleştiği yerdeki tıkanıklar için avantajlı imiş.

Özellikle belirtmek istediğim şey ise bir doktorun bana Laparoskopinin bile %97,5 güvenirlik ile çalıştığını belirtmesi. Her zaman %2,5'luk kısımda olma ihtimaliniz var unutmayın. Her test sonucunda karalar bağlamayın, benim gibi günler geceler boyunca araştırmalar yapmayın. Gerçekten güvendiğiniz bir uzmanla ilerleyin. Ve sigara kullanmayın, en büyük düşman sigara. İbrahim Saraçoğlu Hocanın da söylediği her şeyde haklılık payı var, videolarını izledim hepsinin açıklaması var. Zaten işin özü sağlıklı olmakta. Önce ruhen sonra bedenen. Demem o ki, her zaman bir olasılık vardır. Evrenin düzeni bizim anlayabileceğimizden çok daha komplex. O yüzden içinizi rahat tutun. Vakti gelince olacak ancak.

Dilerim bu başlık umudunu kaybedenlere kaybetmemeleri gerektiğini hatırlatır ve bizimle paylaşmak istedikleri olan arkadaşlarımız vardır. Hepinize kalpten sevgiler :)

Son düzenleme:
ibrahim saraçoğlu doktor değil yalnız.
Doktor değil evet Kimya profesörü, buna istinaden de hoca dedim. Dünya çapında ses getiren biyokimya çalışması olan bir hoca ve Tıbbi Biyokimyadan bahsetmeme gerek yok sanırım. Bitkisel kürlerinden de yarar gören (kendim de dahil) bir çok insanla karşılaştım hastahanelerde. Zarar gören oldu mu bilmiyorum ama sanmıyorum. Yine de olan varsa paylaşılırsa ben de sevinirim.

Ben bu yollarda çok koşturdum görünen bir sorunda yoktu sadece olmuyordu işte..!saece pko vardı,d vitamini ve b12 vitamini eksikliği varmış Ama ben iki yılda 41 kilo verdim gebelikler olmaya başladı ama bir sebepten üç kez bebeklerimi kaybettim 3. Ay bittiğinde kalp atışı duruyordu o sorunu da hallettim genetik pıhtılaşma testlerimi yaptırdım iki gende heterozigot mutasyon çıktı dr çok önemli değil desede son gebeliğimde kan sulandırıcı iğne kullandım her gün evliliğimin 9. Yılında dünyalar güzeli kızım doğdu şu an bir yaşında:anne: vakti gelince oluyor vaktini bekliyor bebişler :KK46:

Laparskopi olan arkdaslar hsg cektrmismiydimiz oncesinde.ben cektrdim cekem kadim dogumcu sivi gecti dedi.ama radyolji uzmni sivinim beklenenden az gectigini rapor etti ozellikle sol tarafta.ve filmdede bikac bogum goruntulemis.o filme bakan her dr laparoskopi onerdi.dun prfla gorustum oda hepsinden olumsuz konustu.kesin tikalidr acilma sansi cok zayf.almamizda gerekebilir ozaman tek sansin tuo bebek olur dedi :(f orumlarda okuyrm bitkisel seylerle acilan yada film cektrmektem acilan vakalar var.tuplerimin alinmasi durumu cok gereksiz ve korkutucu geldi :(

Laparskopi olan arkdaslar hsg cektrmismiydimiz oncesinde.ben cektrdim cekem kadim dogumcu sivi gecti dedi.ama radyolji uzmni sivinim beklenenden az gectigini rapor etti ozellikle sol tarafta.ve filmdede bikac bogum goruntulemis.o filme bakan her dr laparoskopi onerdi.dun prfla gorustum oda hepsinden olumsuz konustu.kesin tikalidr acilma sansi cok zayf.almamizda gerekebilir ozaman tek sansin tuo bebek olur dedi :KK43:f orumlarda okuyrm bitkisel seylerle acilan yada film cektrmektem acilan vakalar var.tuplerimin alinmasi durumu cok gereksiz ve korkutucu geldi :KK43:
Yerinizde olsam kesinlikle laparoskopi yaptırmam.. Ama siz bilirsiz tabii

Bana da laporoskopi dediler, yaptırmadım. Sözde iki tüp de tıkalıydı. Sonuç: hamileyim.
Benim aslidna tikalida deil.sonradan sevk edildigim klinik tikanik gozukmuyir ama tedaviye yanit vermezse yaparz dedi.gecen gun.nasil hamile kaldin peki.gercekten cok kotuyum suan ya birini istihareye yatrmisti..kolay kolay olmiycak diye gormus :KK42:

Rüyalara inanmam o yüzden o konuya yorum yapamayacağım ama hastahanelerden uzak kaldım ve yediklerime dikkat ettim. incir ve çörek otu tükettim, folibol adlı bir markadan folik asit içtim. 10 liraydı fiyatı.

Benim aslidna tikalida deil.sonradan sevk edildigim klinik tikanik gozukmuyir ama tedaviye yanit vermezse yaparz dedi.gecen gun.nasil hamile kaldin peki.gercekten cok kotuyum suan ya birini istihareye yatrmisti..kolay kolay olmiycak diye gormus :KK42:
Canım anladığım kadarıyla hamilesin yaptırmış mıydın laparoskopi ??
Bende bu ayda tutmazsa laparoskopi olucam..

Yok canim yaptrmadim.tum ameliyt islemlerini yaptrdik.5 temmuza randevu aldik.ramazanda hamile oldugumu ogrendim.dünde ikiz oldugunu ogrendim :)
Aaa inanmıyorum tıkalı mı demişti dr..
Bana açık ama çok hafif açık dar yani dedi..
Bu ayda olmazsa gelecek ay laparoskopi olucam:(

Aaa inanmıyorum tıkalı mı demişti dr..
Bana açık ama çok hafif açık dar yani dedi..
Bu ayda olmazsa gelecek ay laparoskopi olucam:KK43:
Benim hsg de ilac gecmisti ama soldan gecerken biraz zorlanmisti.bunca ay olmayincada acaba sivi gecti ama yinede kismi yapisikliklarmi var diye yapalim dediler.sonra ben bursada yasli bi teyze duydum o dedi ben sana cay tarifi vercem tuplerini herseyini temizliycek.bide gobegimi topladi.ben pek inanmadim ama bi yandan ameliyt islemlerini tahlillerini yaptrdim.sonra adetime 1 gun kala belirtiler olunca test yaptim ve ogrendim hamile oldugumu

Benim hsg de ilac gecmisti ama soldan gecerken biraz zorlanmisti.bunca ay olmayincada acaba sivi gecti ama yinede kismi yapisikliklarmi var diye yapalim dediler.sonra ben bursada yasli bi teyze duydum o dedi ben sana cay tarifi vercem tuplerini herseyini temizliycek.bide gobegimi topladi.ben pek inanmadim ama bi yandan ameliyt islemlerini tahlillerini yaptrdim.sonra adetime 1 gun kala belirtiler olunca test yaptim ve ogrendim hamile oldugumu
Canım öyle çay falan yapan insanlar oluyormuş duydum ama bizim burda yok başka şehirlerde hep:(:(
Göbeğini nasıl topladı ??
Benimde hsg biraz zor oldu..
Hatta hsg çektirdiğim doktor farklıydı..
Hgs sonucumu tüp bebek doktoruna gösterdim kanalların çok hafif açık rahim filminde zor olmuş dedi..
Sonuçlara bakarak söyledi bende şaşırdım evet sancılı oldu dedim kanalların çok dar oyüzden dedi:(

Yok canim yaptrmadim.tum ameliyt islemlerini yaptrdik.5 temmuza randevu aldik.ramazanda hamile oldugumu ogrendim.dünde ikiz oldugunu ogrendim :)

Ne güzel ya Allah bağışlasn cnm bende üç ay bitti hsg çektirdim yer yer yapışıklık varmış sonuçlar temiz her an gebe kalabilirsin dedi dahada bekliyoruz bende şöyle senin gibi sevinebilicekmiyim acaba ya ;) ;)

Canım öyle çay falan yapan insanlar oluyormuş duydum ama bizim burda yok başka şehirlerde hep:KK43::KK43:
Göbeğini nasıl topladı ??
Benimde hsg biraz zor oldu..
Hatta hsg çektirdiğim doktor farklıydı..
Hgs sonucumu tüp bebek doktoruna gösterdim kanalların çok hafif açık rahim filminde zor olmuş dedi..
Sonuçlara bakarak söyledi bende şaşırdım evet sancılı oldu dedim kanalların çok dar oyüzden dedi:KK43:
Banada tupler kotu demekki tup bebegin disinda olmaz demislerdi.gobegime masj falan yapti bagladi. Sut maydnz buharina otrdum eve gidince.sonra iliski sonra baglasigi bezi çozdüm.cayi ben kendim aldim. 1 tatli kasigi anason 1 kibrit copu kadar pelin otunu 1.5 subardagi suda 1 bardak olana kadar kaynatyorsun.adetin 1. Gunu baslayip 7 gun sabah aksam iciyorsun.sadece her ay 7 gun icebiliyorsun fazlasi olmaz demisti.bide sicak oicmek gerekiyor.cok aci mentollu sakizla ictim ben hep

Ne güzel ya Allah bağışlasn cnm bende üç ay bitti hsg çektirdim yer yer yapışıklık varmış sonuçlar temiz her an gebe kalabilirsin dedi dahada bekliyoruz bende şöyle senin gibi sevinebilicekmiyim acaba ya :KK66: :KK66:
Ims sevinirsin canim hayat mucizelerle dolu.yukarida benim mesajlarim var.nekadar umutsuzdum :)

Back