• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amh düşüklüğü+fsh yüksekliği+ tüp bebek

mucizesahibi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
14
11
1
38
Herkese merhaba. Bir gün çocuğum olursa buraya yazacağıma dair kendime söz verdiğim için yazıyorum. Çünkü minik mucizem kollarımda. 31
Yaşındayım. 4 yıllık evliyim. Evliliğimizin 2. Yılında çocuk yapmaya karar verdik ve ben bi jinekoloğa gittim her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Ancak 6 ay geçmesine rağmen çocuk olmayınca eşim de gitti doktora bir sorun çıkmadı. Kendi kendime şüphelendim ve tahlil yaptırdım fsh değerim 16 çıktı. Güvendiğim başka bir doktoru aradım amh testi istedi sonuç 0.23 çıktı. Kendim 29 yaşındaydım ama yumurtalıklarım yaşlıydı. Hemen tüp bebek yaptık 6 yumurta oluştu bu benim durumumdaki biri için çok iyiydi 3 tanesi 3. Güne kadar geldi ams sonuç negatif oldu. Daha sonra 3 aylık bir dinlenmenin sonunda tekrar tedaviye başlayacaktık ki bir anneler gününde hamile olduğumu öğrendim
Mucize gibiydi ama 9 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu İnanın o yıkımın tarifi yok. Genetik test yapıldı kan pıhtılaşması çıktı bende. Daha sonra 2 kez daha kendiliğinden hamile kaldım ama düşük yaptım. Histereskopi de yapıldı sıkıntı yoktu. Psikolojik olarak çökmüştüm yeniden tüp bebek yaptırmaya karar verdim her şeyin en başından kontrollü gitmesi için sadece 2 yumurta oluştu ve ben hamile kaldım hamilelik boyunca kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullandım. Çok şükür oğluma kavuştum. Umut etmekten vazgeçmeyin

Merhaba benim durumumda sizinle aynı son tahlilde amh 0.24 fsh 10.7 e2 75 çıktı. Şuan tüp bebek tedavisi görüyorum. Neler yaptınız hangi ilaçları kullandınız biraz bahsedebilirmisiniz ?

Tedaviye başlamadan Bitkisel şeyler de kullandım hayıt otu suyu içtim yumurta kalitesi için arı sütü bal polen karışımı yedim. Tedavi başlayınca bıraktım hepsini ilaçlarla etkileşime girer diye sadece arı sütü bal polen karışımı yedim. Fsh değeriniz çok iyi benim en iyi 12 çıkmıştı 36 çıktığı bile olmuştu. Moralimi yüksek tuttum. İlk tedavide her şeye çok dikkat ettim sürekli yattım ama sonuç negatif oldu. Bu tedavide transferden sonra 3-4 gün dinlendim ve işe başladım böylece kafam da dağıldı.

Tedaviye başlamadan Bitkisel şeyler de kullandım hayıt otu suyu içtim yumurta kalitesi için arı sütü bal polen karışımı yedim. Tedavi başlayınca bıraktım hepsini ilaçlarla etkileşime girer diye sadece arı sütü bal polen karışımı yedim. Fsh değeriniz çok iyi benim en iyi 12 çıkmıştı 36 çıktığı bile olmuştu. Moralimi yüksek tuttum. İlk tedavide her şeye çok dikkat ettim sürekli yattım ama sonuç negatif oldu. Bu tedavide transferden sonra 3-4 gün dinlendim ve işe başladım böylece kafam da dağıldı.
Bir de biesteron diye bi ilaç kulkandım

Benimde 30 çıkmıştı ilk ölçtürdüğümde. Bende omepa q10 varupotent ve previt positve kullanıyorum. Onun haricinde arı sütü bal polen kullanıyorum. Çörekotu bal tarçın yaptım 2-3 gündür onlarıda yiyorum. Her sabah çörekotu yağı ve üzüm çekirdeği yağı içiyorum. Etkisi oluyomudur bilmem :(

Etkisi oluyordur inanarak yapın. Biesteronu her doktor önermiyor olabilir ama benim doktorum etkisine inanıyor en azından zararı olan bir şey değil. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim . Emin olun bi gün dizinde olacak tüm kalbimle dua ediyorum.
Biesteronu hep duyuyorum ama doktorum bana vermedi kendimmi alsam acaba..? Bu Arada rabbim evladınızı size bağışlasın.

Tüp bebek tedavisi nasıl yapıldı size ? Buraya yazdığınız içinde çok teşekkürler
Kısa protokol yapıldı az ama kaliteli yumurta toplanmaya çalışıldı. Adetin 2 ya da 3. Günü iğnelere başladım gün aşırı kontrole gittim duruma bakıldı yaklaşık 10-12 gün sonra yumurtalar toplandı. 3. Günde transfer edildi. Bu çaresizliğin ne demek olduğunu çok iyi bilyorum. O kadar ümitsizdimki kıbrasa gidip yumurta nakli nasıl yapılıyor ona bile baktım. Umudunuzu yitirmeyin biliyorum zor ama isyan etmeyip inanmamaktan ve dua etmekten vazgeçmeyin

Çok teşekkür ederim. Hangi ilaçlar kullanıldı sizde dozu kaçtı ? Birde yumurta gelişimi nasıldı ? Bunları soruyorum çünkü şuan bende bi tedavide olduğum için kıyaslama yapmak için soruyorum.

Çok teşekkür ederim. Hangi ilaçlar kullanıldı sizde dozu kaçtı ? Birde yumurta gelişimi nasıldı ? Bunları soruyorum çünkü şuan bende bi tedavide olduğum için kıyaslama yapmak için soruyorum.
Menogon kullandım 375 di dozu galiba emin değilim tam. Hamile kaldığım tedavide sadece 2 yumurta oluştu ama ikiside kaliteliydi 2 tane transfer oldu biri tuttu

Ben tedavinin 9. Günündeyim yarın kontrolüm var 7. Gün gittiğimde yumurtalarım 5,5-6-6,5 ve 14 mm olmak üzere 4 taneydi doktorum 1 tane yumurtan var dedi diğerlerini saymadı. Sanırım yeterli olgunluğa ulaşmıcaklar diye :KK43: sizdede böyle bi durum oldumu hiç ?

Ben tedavinin 9. Günündeyim yarın kontrolüm var 7. Gün gittiğimde yumurtalarım 5,5-6-6,5 ve 14 mm olmak üzere 4 taneydi doktorum 1 tane yumurtan var dedi diğerlerini saymadı. Sanırım yeterli olgunluğa ulaşmıcaklar diye :KK43: sizdede böyle bi durum oldumu hiç ?
Bende de öyle oldu 2 tanesi büyüdü küçükleri saymadı ama toplarken küçükleri de topladı belki bişey çıkar diye. Hamike kalmak için 1 yumurta yeter unutmayın moralinizi yüksek tutun

Çok teşekkür ederim

26 yaşındayım 1 yıllık evliyim. Bana moral verdiniz umut oldunuz çok teşekkür ederim. Allah razı olsun sizden..
Benim doktorum en büyük avantajımın yaşım olduğunu söylemişti ki ben 29 yaşındaydım siz daha gençsiniz. Ben bu konuda yerli ve yabancı bir çok makale okudum ve yumurtanız olduğu sürece yaştan dolayı şansınız yüksek. İnş tedaviniz olumlu sonuçlanır. Olumsuz olsa bile denemekten vazgeçmeyin. Yumurtlama testleri var onlardan alın ve yumurtlama gümlerinizi takip edin ben kendiliğinden hamile kaldığımda yumurtlama günlerini takip etmiştim

Bende sonuna kadar vazgeçmem vazgeçemem :( rabbim inşallah bigün Banada bu mutluluğu tattırır. Sizin adetleriniz düzenlimiydi ?

Back