• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amh düşüklüğü fsh yüksekliği erken menopoz

Merhaba yasim 29 bir buçuk yillik evliyim gecen sene eylulde ogrendim amh düşüklüğümü fakat o zamandan bu zamana ilerleme kaydedemedigim gibi hep daha kotuye gitti durumum yine gecikmelide olsa her ay adet olurdum fakat gecen ay fsh 83 cikinca erken menopoz dediler cyclo verdiler o bitti ustunden bir hafta sonra bugun adet oldum. Her ay yumurta gorememekten gorsem bile iki gune kaybolmasindan igneler kullanip hic fayda gorememekten ruhen ve psikolojikmen bitik durumdayim. Etrafımda duydugum hamilelik haberlerinde sonra kendimi toparlanamamaktan cok yoruldum. Hayir macunu denedim daha kotu oldum gonalf tedavimde hic ise yaramadi letuda ayni sekilde. Bi hafta once mfk takviyesine başladım iki haftadirda airz tiens ped kullaniyorum son umutlarim bunlar simdi sali gunu hastaneye gdip ayni seyleri duymaktan da çok sıkıldım ve gücüm yok artik her doktor cikisi yorgan altinda saatlerce aglamaya. Yasama sevincim yok gun içinde hic gülmuyorum nerdeyse cevremde benim gibi olan olmadigindan beni anlayabilecei bir tane insan yok yanlizim ve cok buyuk depresyona girmenin esigindeyim bana yardimci olabilecek var midir bu kanalda??
Merhaba öncelikle umarım bir nebze olsun yolunda gitmiştir süreciniz ve daha iyisinizdir. Ben de en başta sizinle çok benzer bir süreç yaşadım. 2024 ortasında 29 yaşımın son aylarında amh düşüklüğü öğrendim. 0,58 di değerim. Regl miktarım eskiye göre oldukça azalınca doktora gitmiştim ve o şekilde öğrendim. Bana miktar azalmasının önemsiz olduğunu söyleselerde bunun her kadın için farklı olabilme ihtmalini anlatamadım doktorlara. En başından beri az geliyor olsa belki evet ama bir anda böyle bi değişiklik yaşamamda bir göstergeydi bence. Yine de doktora güvendim. Hemüz neredeyse yeni evli olduğumuz için ve başka meselelerde olduğu için çocuk denemedik bir yandan da bu platformu her okudugumda umutlanıyordum değeri düşük olmasına rağmen doğal hamile kalabilenleri gördükçe. Ki bende bu yıl doğal yol ile deneme sürecine geçecektim. Ta ki yaklaşık 2-3 aydır yaşadığım korkunç sürecin başlamasıyla alt üst olana dek. Önce vücudumun farklı yerlerinde çok şiddetli ağrılarım oldu sırt kol bacak kalça gibi önce fibromiyalji sandım doktolarda öyle sandı çünkü tetkiklerm normaldi. Ama ben bi gariplik seziyordum çünkü geceleri de çok şiddettli terliyordum. Ta ki bu bir gün çok şiddetli ateş basması yaşamaya başlayınca anladım. O gün bugündür de kendime gelemiyorum. En son reglimde neredeyse kanama miktarı yok denilecek seviyedeydi. Şimdi tekrar regl bekliyorum ama ne gebeliğe ne bu sürecenin iyiye gideceğine dair umudum var. Normal yolla denemelimiyim regl devam edene kadar yoksa direkt tüp bebek sürecine mi girmeliyim bilmiyorum. Ne yapacağım konusunda çok çaresiz hissediyorum. Bu arada son kan tahlilim aralık 2025 fsh:11 amh:0,60 e2:40 prolaktin de 10 civarıydı ama tüm bu belirtleri yaşıyordum. Eylül 2025 te ise fshım 15 e2 değerim 38 di ve o zaman hiçbir belirtm yoktu. Gayet iyiydim kontrol amaçlı baktırmıştım. Kaldi ki 2024 ortasında ilk amh ölçtürdüğümde de 0,58 di değerim ve biraz miktar azalması dışında bhiçbir başka semptomum yoktu. Şimdi gitsem belki çok daha kötü veya çok daha iyi çıkcak ama bu tek başına gerçekten hiçbir şey demek değil aslında. Diyeceğim o ki bu değerler iyi veya kötü gerçekten tek başına bir şey göstermiyor. Yani daha doğru ifadeyle herkesin bedenine göre farklı anlamlara gelebiliyor. Sizin de fsh ınız bir sonraki ay 10 un altında bile çıkabilir. Bu değerlere takılmak değil de Bence asıl mesele bedenimizde olanlar burda belirleyici ve bu süreçte gördüm ki doktorlar dahi enine boyuna bu konuyu çözemiyorlar sebebi de normal menopoz yaşının ve beliritilernin tıpta kısıtlı şekilde incelenmiş ve biliniyor olması. Şunu demek istiyorum; değerlerm çok kötü olsa ama reglm sorunsuz devam etse ve gece terlemesi ateş basması yaşamasam bana erken menopoz tanısı koyarlardı. Ama şu an bu semptomlarla ve bu değerlerle gidin bana gidin 1 sene normal yoldan deneyin yaşadığınız semptomlar( ateş basması gece terlemesi ağrılar uyuşmalar) psikolojik diyen doktorlar bile oluyor ve sayıları birden fazla.. üstelik tsh ıma bakılmış olmasına rağmen bile sırf bana inanmayıp sorun belki tiroiddendir deyip tekrar tetkik isteyenler oldu ve normal çıkınca da psikolojik demeye devam edenler ve kimseye anlatamıyorum vücudumda olanı biteni. Amh 0,03 dahi çıksa bedeniniz normal seyrinde çalışıyorsa hiçbir doktoru dinlemeyin gerçekten ve bir an evvel önleminizi alın( bunu okuyanilcek herkes için yazıyorum ) ben geç kaldığıma çok pişmanım. Şu an ne yapabilirm bilmiyorum. Siz bu süreçle ilgili ne yaptınız son durum nedir bana da yazsrsanız çok sevinirim.

Back