AMH degerim 1.01'den 2.41'e yukseldi...

Merhaba bende bebeğin kalbi durduğu için yeni kürtaj oldum malum hamilelikten dolayı regl olmuyorum 2 buçuk aydır amh değerm çok düşük çıktı ve ben bunu adet olamadığımdan diye düşünüyorum ve vücudumda henüz gebelik hormanlarıda atılmadı.Ama doktorlar hiç alakası yok amh değeri kesinlikle değişmez diyor yazınızı okuyunca demekki değişebiliyor dedim

Merhaba herkese,

Bi suredir bu basligin takipcisimyim, cok sey ogrendim burdan. 33 yasindayim, amerikada yasiyorum..endometriosis hastasiyim...2 negatif tup bebek tedavim var ve yakin zamanda doktor degistirdim, sizinle de yasadigim tecrubeleri paylasmak istedim, henuz hamile degilim (bir dure daha ailevi sebeblerden hamile kalmaya calismicam) ama belki benim gibi olup isine yariyanlar olur..:KK5: malum yas ilerledikce insan daha da tedirgin oluyor...

oncelikle dokturumu internetteki tavsiyelerden buldum, alisilmisin disinda yaklasimlari oldugunu okudum, genellikle ilk gorusmeden sonra tup bebege hemen baslamadigini, detayli kan testleri ve 2-6 ay arasi vicudu hazirladiktan sonra tedaviye basladigini ogrendim. Randevu aldim, soylendigi gibi ilk gorusmeden sonra 12 kucuk tup kan ve 2 tukuruk ornegi genetik test icin alindi.daha once hic bir doktorun sormadigi seyler sordu, uyku saatlerimden, gece kabus ve atesle uyanip uyanmadigimi, yeme aliskanligima, annemin menopoz yasindan kiz kardesimlerim durumuna akliniza ne gelirse.... toplam 1.5 saat ben anlattim o not aldi. aklima geldigi kadar yaptigi testleri yazayim

-18 genetik koda bakildi
-CPR
-TNF-alpha
-cortisol testi
-4-5 farkli antibodies
-tirod testleri
-buyume hormonu
-d vitamini
-histamin testi
-amh ve prolactin
-bazi bagisiklik hucreleriyle ilgili testler
-bazi genel virusler..vs eminim aklima gelmeyenlerde vardir..

2 hafta sonra sonuclar cikti, cok sukur genetik testler iyiydi, 2 genetik mutasyon bulundu, ama bunlarin hamilelige mani olmadigini soyledi, takviye olsun diye ek amino asitlere basladim.

detaylara girmicem ama bazi degerlerim bariz cok dusuktu, mesela buyume hormonu, kendi yas grubumun nerdeyse yarisi kadarmis, bu da yumurta kalitesini direk etkiliyormus. TNF-alpha nerdeyse yok denecek kadar azmis ve bu embriyonun tutunmasi icin cok onemliymis..bana soyledi en kaliteli embriyoyu da transfer etsek bu degerle tutunmasi mumkun degil idi. D vitamini yerlerde cikti...histamin cok yuksek, bu da yumurtalarin erken olgunlamasina sebeb verebiliyormus, yani o da kaliteyi dusuruyormus...bu arada endometrisisden dolayi dogum kontrol hapi kullaniyordum testler yapildiginda, ve AMH 1.01 cikti. Biraz dusuk ama dogum kontrolunu birakinca biraz daha yukselir dedi, ama yine de cok fazla bir artis beklemiyordu.

4 ay bu doktor takip etti beni. Ciddi bir diyet verdi, hergun 120gr protein sarti verdi, en az 30 dakika egzersiz sart dedi. aksam 7:30'dan sonra yemek yemek yasak (buyume hormonunu dusurdugu icin), en az 8 saat bolunmemis uyku sart dedi...12-15 arasi farkli vitamin, amino asit verdi. Bu listeyi birazda benim genetik testime ve test sonuclarina gore verdi, liste soyle:
-L-arginine
-COQ10 (son ay ekledi)
-PQQ (son ay ekledi)
-NADH (son ay ekledi)
-D vitamini
-Hydroxo B12
-5 htp- gece
-l-methionine
-megafolinic
-anti-histamine (gece ve gunduz farkli markalar)
-niacin
6 farkli receteli ilac, benim durumuma ozel...

neyse, gecen ay dogum kontrolu biraktim, hap sonrasi ikinci kez adet oldum...bu sureye kadar hergun olmasada 2 gunde bir gym'e gittim, yine duzenli olmada 60-120 gr protein almaya dikkat ettim. sonucta 8-9 kilo verdim ki bu benim icin supriz oldu...ve gecen hafta son kan tahlilimi yaptirdim ve tam bir sok yasadim...dogum kontrolu kullanirken AMH 1.01 cikmisti, son testte AMH 2.41...doktor biraz yukselme bekledigni soylemisti ama acikcasi o da 0.5'den fazla olmaz diye dusunuyorum demisti...bu arada buyume hormonum nerde iki katina ulasti, TNF-alpha normalin alt sinirinda cikti, biraz daha yukselse daha iyi tabi..

neyse, daha gidecek cok yol var, hemen tup bebek veya tedavi de dusunmuyorum aslinda..bazi ailevi sebeblerdenden dolayi..zaten doktorum da boyle devam ederse bana tup bebek onermiyecegini soyledi..belki hazir hissettigimde normal yolla doktor kontrolunde denemeye devam ederim...

Sizden cok sey ogrendim, ins birilerinin isine yarar yazdiklarim...Saglicakla...
Bu yazı o kadar umut oldu ki, 2016 da yazmış arkadaş ama Umarim buralardadir... Detayli konuşma şansimz var miii sizinle 🙏🏻

Bu yazı o kadar umut oldu ki, 2016 da yazmış arkadaş ama Umarim buralardadir... Detayli konuşma şansimz var miii sizinle 🙏🏻
Geçen sene tüp bebek transferi aşamasında mesaj atmış en son. Profilinin altında da doğumdan sonra 237 gün geçti yazıyor.

Back