AMH değeri kaç olmalı?

Cevabınız için çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum. Gelecek ay miyom sebebiyle ameliyata giricem, dr ne olur ne olmaz diye bu testi yaptırdı, korkuyodum kötüdür diye, çok şükür..

Ben 22 yasindayim. Bekarim amh degerim 0.912 lab. Araliklari 0.83- 14
Bu degerim galiba cok dusuk. Bekarim.. benim bu yasta boyleyse ilerde daha mi duser. Napmaliyim.... yardim edin lutfen. Evlenmeyi dusunmeye bsladim hemen

Amh degerı. 1-3 arası norml kabul edılıyormuş

Ben 22 yasindayim. Bekarim amh degerim 0.912 lab. Araliklari 0.83- 14
Bu degerim galiba cok dusuk. Bekarim.. benim bu yasta boyleyse ilerde daha mi duser. Napmaliyim.... yardim edin lutfen. Evlenmeyi dusunmeye bsladim hemen

cnm ben daha dr a sonucumu göstermedim, 12 ocakta gidicem, normali ne bilmiyorum ama yaptığım araştırmalara göre sonuçlar bazen yanlış çıkabiliyormuş. İstersen başka bir yerde bidaha yaptır ve mutlaka bi doktora danış...

Merhabalar 22 yaşındayım ve amh değerim 0.52 çıktı. Doktorlar yumurta dondurmamı söylüyorlar. Ne yapmalıyım bu değe yükselir mi ?

Tek doktora mı gittiniz? Bence testi başka bir yerde daha yaptırın ve birkaç doktorun görüşünü alın. Eğer hepsi aynı şeyi söylüyorsa dondurun, çok basit bir işlem..

3 doktorla görüştüm hepsi ya hamile kalmalısın yada dondurmalısın diyorlar. Ben çok kararsızım yani dondurma konusunda bütcesi verdikleri hormonlar beni ne derecede etkiler ?

Evli değilsiniz galiba, eğer adetiniz düzenliyse çok fazla hormon yüklemesi yapılmaz ama düzensizse yumurta toplama öncesinde bazı ilaçlar kullanarak önce adet düzene sokulur. İllaki ilaçların verdiği sıkıntı oluyor ama geçici bi durum sonuçta. Özel hastanede yaptırırsanız maliyeti fazla oluyor ama tıp fakültelerinde de yapılabiliyor sanırım. O zaman çok bir mali yükü olmaz.

Evli değilim yaz sonu gibi planlıyorduk evlenmeyi. Maalesef düzensiz adetlerim bilgiler için çok teşekkür ederim. Peki tavsiye edebileceğiniz fakülte ve bir doktor var mı ?

Belki evlenmeyi biraz öne çekebilirsiniz, amh değerini ilk kez duydum ve burada paylaştım sonra diğer arkadaşların paylaşımlarını okudum, çok daha düşük değerlerle hamile kalanlar olmuş, bu yüzden moral bozmamak lazım. Ben Eskişehirde yaşıyorum ve buraya yeni taşındık, bu yüzden pek tanıdığım ve tavsiye edebileceğim bir doktor ya da fakülte yok malesef

1.5'un üstü iyidir arkadaşlar.

Merhabalar 22 yaşındayım ve amh değerim 0.52 çıktı. Doktorlar yumurta dondurmamı söylüyorlar. Ne yapmalıyım bu değe yükselir mi ?

Canım bu değer yükselmez, aksine düşer. Bir gün başka bir testte yüksek de çıksa AMH değerin şimdiye kadra ölçülen en düşük değerine eşittir.
Eğer canım şu an evlilik söz konusu değilse kesinlikle yumurta dondur

Tek doktora mı gittiniz? Bence testi başka bir yerde daha yaptırın ve birkaç doktorun görüşünü alın. Eğer hepsi aynı şeyi söylüyorsa dondurun, çok basit bir işlem..

Hence çok basit değil ama değer.

Olsun ozaman İstanbula hoşgeldin diyelim teşekkür ederim
Bende yumurta dondurma hakkında fikrimi söylemek istiyorum kesinlikle dondurmaslisin keşke bende evlenmeden önce bu amh yi ogrenseydim ve dondursaydim yumoslari şimdi bu kadar uzgun olmazdım bende bir buçuk yıllık evliyim amh 0.33 tek çare tüp bebek oda zor bi ihtimal keşke daha önce bilincinde olsaydım bunun

Merhabalar,
Tek çare tüp bebek diyorsunuz ama sizin en azından bir çareniz var :) Zor belki ama şansınız var. Bende gidip dondurma işlemine başlamak istemedim ama ne yazıkki yumurtalarımın dondurulmaya bile pek mecali yokmuş. Kaliteleri çok düşük dondursamda çözdürüldüklerinde ölmemeleri için %10 şans bile veremediler. Evli değilim. Şuan değerim daha çok düştü ve hiç bişey yapamıyorum. Lütfen üzülmek yerine şansınızı deneyin. Moral çok önemli benim sansım hiç kalmadı, sizin var tekrar tekrar söylüyorum. Ben anne olamıycam ama siz lütfen pes etmeyin ve şansınızı değerlendirin.

Bu benim umudum ama belki benimki de siznki gibidir dondurulamaya bilir bunu henüz bilmiyorum ki . Ama sunu biliyorum ki ne kadar erken davranirsak başarı oranı o kadar iyi olacak . Sende sakin umutsuLuga kapılma Rabbim nasip ederse olur bunu unutma canım. Evleneceksin bu ya sanırım evlenene kadar kaliteli beslenen sağlıklı yasa gereken kür leri yap bak burda bi çok kadının başarısı paylaşıldı onları oku motive ol ve evlendiğini zaman bi tane kaliteli yumuryan olsun yetecek in anki tek yumurta ya tek yani adet görmeye devam ediyorsan ve duzenliyse ve ayda bir tane dahi yumurtan varsa umutsuLuga kapılma lütfen

Ve senin amh benimkine göre iyi yani düşün benim bile umudum var . Burada amh si 0.01. Olan bi çok arkadaş hamile çok şükür ki biz neden olmayalım . Sen sakin anne olamayacaim falan diye düşünme lutfenn .. biraz uzun olacak ama bana burdan bi arkdas yazmıştı bende tam senin dediğin gibi anne olamayacim diyordum hiç umudum yoktu. Özet geçiyorum hz musa zamanında bir çiftin çocuğu opmauyormus hz musaya danismislar dua istemişler hz musa da Rabbimize sormuş allahım bu çift çocuk sahibi olmak istiyor diye Allah c.c de çocukları olmayacağını söylemiş hz musaya . Hz musa da o aileye gidip asla çocukları olmayacağını söylemiş. Yıllar geçmiş hz musa o aileyi görmüş yanlarında bi çocuk demiş ki bu kim onlar da bizim çocuğumuz oldu demişler hz musa şaşırmış sonra Ey allahım bu ailenin çocuğu olmayacaktı yıllar evvel öyle demiştiniz deyince Allahu teala sen benden ümidi kestin ama onlar kesmedi demiss. Çok uzatmayayim diye özet geçtim ama umarım anlasiliyordur . Allahtan ümit kesilmez dua edelim gereken herşeyi yapalım.Sende gayret et canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…