Merhabalar geçen sene bu zamanlar çocuk yapmaya karar verdik. 2 ay denedik olmayınca 2019 Temmuz'da Ankara'da özel bir hastanede doktora gittim. Hormanlara, ultrasona bakıldı ve her şey normal dendi. Aynı zamanda eşim de sperm testi için gitti normal dendi. Progesteron geç çıkıyormuş bundan haberim yoktu. Doktor ben sana tahlil sonuçlarını haber vereceğim dedi, 1 hafta sonra her şey normal diye mesaj gönderdi. Bunun üzerine Ocak ayına kadar çalışmalar devam etti ve hamile kalamadım. Memleketimde başka bir doktora gittim. İlaçlı rahim filmi çekmemiz lazım dedi adetin bitiminin 2. gününde ilaçlı rahim filmi çektirdim. Tüpler açıkmış onda da bir sıkıntı yokmuş. Ankara'ya dönünce Temmuzda gittiğim doktora tekrar gittim. Önceki değerlerine bakalım neymiş dedi ve bana progesteron değerimi 8 ay sonra söyledi. Senin yumurtlaman olmamış progesteron düşük çıkmış dedi. 8 ay önce neden söylemediniz dedim geçiştirdi bunun önemi yok dedi. Adetliyken gel AMH bakalım dedi. Gittim AMH 0,78 çıktı ve bana direk tüp bebek öneriyorum dedi hiçbir açıklama yapmadı. Belki 8 ay önce progesteron düşük çıktı AMH bakalım deseydi şimdi çok yol almış olacaktım. Bu sebeple doktorlara olan güvenimi kaybettim. E2:78 FSH:6,4 LH:2.9 PROLAKTİN : 15 TSH:2,1 AMH:0,78 çıktı.
Sonrasında Ankara'daki tüp bebek merkezleriyle ön görüşmeler yaptım. 28 yaşındayım. Birçoğu henüz erken olduğunu birkaç ay daha denemem gerektiğini söyledi. Araya krona girince eşimle farklı şehirlerde kaldık. 2 ay hiç deneyemedik. Ne yapmamı önerirsiniz? Hangi tüp bebek merkezini tercih etmeliyim?