Amh değeri düşük olup tüp bebekle hamile kalanlar var mı? Desteğinize ihtiyacım var.

Bugün amh testi sonucum çıkmış. 0,79. Bayağı üzüldüm. 34 yaşındayım 2 aşılamam tutmadı. Tüp bebeğe başlayacağız bir iki ay içinde. Değeri düşük olup da tüp bebekle hamile kalan oldu mu? Çok üzgünüm iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.
Canım merhaba
Benzer durumdayız. Benimde amh 0.8 iki aşılama yaptım iğneli ama tutmadı. Dediğin gibi iki ve üç yumurtam oluştu eşimde de bir sorun yokancak gel gör ki sorun da yok bebekte. Benim görüştüğüm doktorların hepsi amh yı bir infertilite nedeni olarak görmüyor. Bana açıklanamayan infertilite teşhisi konuldu. Tüp bebekten başka çarem de yok gibi. 4 yıldır bekliyorum artık sabır kalmadı

Canım merhaba
Benzer durumdayız. Benimde amh 0.8 iki aşılama yaptım iğneli ama tutmadı. Dediğin gibi iki ve üç yumurtam oluştu eşimde de bir sorun yokancak gel gör ki sorun da yok bebekte. Benim görüştüğüm doktorların hepsi amh yı bir infertilite nedeni olarak görmüyor. Bana açıklanamayan infertilite teşhisi konuldu. Tüp bebekten başka çarem de yok gibi. 4 yıldır bekliyorum artık sabır kalmadı
Ben tüp bebeğe başladım canım. Benim de evliliğim 5 yıl oldu. İnşallah tutar. Ama nedense ümitsizliğim var :(

Canım ben 0.41 amh ile hamile kaldım femara kullandim başka tedavi uygulanmadı benim doktorum amh falan çok mühim değil ultrasonda baktigim zaman o ay yumurtan var mı o önemli dedi vardı ve yumurtam kaliteli büyüsün diye femara verdi uzulme zamanı geldiğinde Rabbim verecektir.

Merhabalar. herhangi bir tedavi uygulandı mı?

Merhabalar geçen sene bu zamanlar çocuk yapmaya karar verdik. 2 ay denedik olmayınca 2019 Temmuz'da Ankara'da özel bir hastanede doktora gittim. Hormanlara, ultrasona bakıldı ve her şey normal dendi. Aynı zamanda eşim de sperm testi için gitti normal dendi. Progesteron geç çıkıyormuş bundan haberim yoktu. Doktor ben sana tahlil sonuçlarını haber vereceğim dedi, 1 hafta sonra her şey normal diye mesaj gönderdi. Bunun üzerine Ocak ayına kadar çalışmalar devam etti ve hamile kalamadım. Memleketimde başka bir doktora gittim. İlaçlı rahim filmi çekmemiz lazım dedi adetin bitiminin 2. gününde ilaçlı rahim filmi çektirdim. Tüpler açıkmış onda da bir sıkıntı yokmuş. Ankara'ya dönünce Temmuzda gittiğim doktora tekrar gittim. Önceki değerlerine bakalım neymiş dedi ve bana progesteron değerimi 8 ay sonra söyledi. Senin yumurtlaman olmamış progesteron düşük çıkmış dedi. 8 ay önce neden söylemediniz dedim geçiştirdi bunun önemi yok dedi. Adetliyken gel AMH bakalım dedi. Gittim AMH 0,78 çıktı ve bana direk tüp bebek öneriyorum dedi hiçbir açıklama yapmadı. Belki 8 ay önce progesteron düşük çıktı AMH bakalım deseydi şimdi çok yol almış olacaktım. Bu sebeple doktorlara olan güvenimi kaybettim. E2:78 FSH:6,4 LH:2.9 PROLAKTİN : 15 TSH:2,1 AMH:0,78 çıktı.
Sonrasında Ankara'daki tüp bebek merkezleriyle ön görüşmeler yaptım. 28 yaşındayım. Birçoğu henüz erken olduğunu birkaç ay daha denemem gerektiğini söyledi. Araya krona girince eşimle farklı şehirlerde kaldık. 2 ay hiç deneyemedik. Ne yapmamı önerirsiniz? Hangi tüp bebek merkezini tercih etmeliyim?

2.tüp bebeğe başlayacağım ay hamile kaldığımı öğrendim..ilk denemem başarısızdı..benim yaşım senden daha genç ama amh değerim 0.74 idi...hamile kaldığım ay çok dua ettim Rabbimden evlat diledim .arı sütü ve bal çörek otu tarçın kürü yaptım
Merhaba benim de amh 0.78. bundan başka bir sorunumuz yok. 28 yaşındayım. Umutsuzluğa kapılıyorum. İlk tüp bebek denemenizi nerede yaptırdınız? Kürlerin detaynı anlatabilir misiniz?

Merhaba benim de amh 0.78. bundan başka bir sorunumuz yok. 28 yaşındayım. Umutsuzluğa kapılıyorum. İlk tüp bebek denemenizi nerede yaptırdınız? Kürlerin detaynı anlatabilir misiniz?
Arı sütünü eğriçayır marka tüp tüp olandan aldım..her sabah bi tane aç karına içmiştşmm adetin ilk gününden itibaren..aç katınnaçörek otu bal tarçın karışımını günde 3 kez yedim...birde keçiboynuzu pekmezi yiyordum...benimde yaşım 28 ..şu an doğum yaptım 36 günlük bebeim..rabbim sanada nasip etsin inşallah..ben o kadar umutsuz dumki Doğanay kadar inanmadım benim olduysa seninde olur inşallah stres yapma desemde yapıyor insan..ben 2 ay sonra amh ıma tekrar baktırcam eğer hala düşükse ara vermeden 2.çocuk istiyorum nasipse ..tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum

Ben de arı sütü yiyorum. Tekrar ölçtürmeyeceğim sanırım. Doktorum adetlerin düzenli, yumurtan da oluşuyor, düşük çıkmasına takılma dedi. 2 ay tedavi düşünmüyorum zaten. oluruna bıraktım şimdilik

Süreci biraz anlatır mısnız?
Tup bebekle estrofem priming le 12 tane yumurtam toplandı 1 tanesi 5.gune kaldı pgt ye gitti temiz çıktı transfer öncesi geçici menepoza sokuldum çikolata kistimi baskılamak için 2 ay sonra transfer oldum ve çok şukur 3. Denemem de pozitifi gordum çok çabaladım çok araştırdım ama pes etmedim siz de etmeyin

Ben varım çikolata kisti nedeniyle yumurta rezervim aşırı azalmıştı 4 deneme yaptık 1 hiç tutmadı 2 kalp atışı olmadı 3 kimyasal gebelik oldu 4. Hamile kaldım ikizlerimi dünyaya getirdim allah nasip ederse zor birşey yok üzülmeyin

Arı sütünü eğriçayır marka tüp tüp olandan aldım..her sabah bi tane aç karına içmiştşmm adetin ilk gününden itibaren..aç katınnaçörek otu bal tarçın karışımını günde 3 kez yedim...birde keçiboynuzu pekmezi yiyordum...benimde yaşım 28 ..şu an doğum yaptım 36 günlük bebeim..rabbim sanada nasip etsin inşallah..ben o kadar umutsuz dumki Doğanay kadar inanmadım benim olduysa seninde olur inşallah stres yapma desemde yapıyor insan..ben 2 ay sonra amh ıma tekrar baktırcam eğer hala düşükse ara vermeden 2.çocuk istiyorum nasipse ..tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum
Cevapladığınız için teşekkür ederim. Rabbim bebeğinize sağlıklı ömürler versin. ilk tüp bebek tedaviniz neden tutmadı? Açıklama yaptılar mı? Ben henüz tedaviye başlamadım. Haziran gibi başlamayı düşünüyorum. Çok stresliyim.

Son düzenleme:
Ben varım çikolata kisti nedeniyle yumurta rezervim aşırı azalmıştı 4 deneme yaptık 1 hiç tutmadı 2 kalp atışı olmadı 3 kimyasal gebelik oldu 4. Hamile kaldım ikizlerimi dünyaya getirdim allah nasip ederse zor birşey yok üzülmeyin
Çok tebrik ederim. Allah sağlıklı ömürler versin yavrularınıza. Tüp bebek tedavisini nerede yaptırdınız?

Cevapladığınız için teşekkür ederim. Rabbim bebeğinize sağlıklı ömürler versin. ilk tüp bebek tedaviniz neden tutmadı? Açıklama yaptılar mı? Ben henüz tedaviye başlamadım. Haziran gibi başlamayı düşünüyorum. Çok stresliyim.
İstanbul'da yaşıyorum kanuni sultan Süleyman Hastanesi'nde yaptırdım..devlet hastanesi malum çok detaylı bilgi vermediler 6 yumurta toplandı 3.güne 3 tane gitti aa kalite bi tane embriyo oluştu diğerlerinin kalitesi çok iyi değildi..tutmadı ve yumurta rezervin çok düşük bu nedenle yumurta kalşten düşük dediler...resveratrol diye bir ilaç verdi doktor önce yumurta kaliteni iyileştşreliö dedi...onu kullanmaya başladım 2 ay sonrada hamile kaldım canö

İstanbul'da yaşıyorum kanuni sultan Süleyman Hastanesi'nde yaptırdım..devlet hastanesi malum çok detaylı bilgi vermediler 6 yumurta toplandı 3.güne 3 tane gitti aa kalite bi tane embriyo oluştu diğerlerinin kalitesi çok iyi değildi..tutmadı ve yumurta rezervin çok düşük bu nedenle yumurta kalşten düşük dediler...resveratrol diye bir ilaç verdi doktor önce yumurta kaliteni iyileştşreliö dedi...onu kullanmaya başladım 2 ay sonrada hamile kaldım canö
Çok teşekkür ederim. Gerçekten çok faydalı bir bilgi oldu.

Back