Adetin ikinci günü ilk kontrolüme gittim üçüncü günü yaptırmamı istediği testler vardı sonrasında adetim bitince yumurta büyütme ilaçlarına başladım. FSH değerim kaç çıkmıştı inan hatırlamıyorum canım çünkü zaten bu sürecin içerisine girmiş olmak ve borç ile tedavi parasını bulmuş olmak beni çok üzmüştü o yüzden değerlerimi pek hatırlamıyorum hatırladığım tek şey AMH oda 0,62 ydi.
Gonal-f dediğim gibi yumurta büyütme iğnesi, sonrasında yumurtayı çatlatma iğnesi oluyorsun daha sonra transfer aşamasına gelince transferden 5 gün önce adet olmamak için Lucrin diye bir iğne vuruluyorsun, rahim kalınlaştırıcı haplar ve kan sulandırıcı iğneler bir de progestan iğnesi kullanıyorsun tabii tedavinin her aşamasında farklı iğne ve farklı dozlarda bunlar bir de kişiye değişiyor oda var herkese aynı süreci uygulamıyorlar canım.
Doktorum işinde çok iyi ve ekibi de çok ilgili o yüzden hiç aklımda soru işareti kalmadı tedavi boyunca. Herhangi bir ek gıda takviyesi almadım sadece folikasit kullandım ve vitamin değerlerime bakıldı gerekli olanlar için vitamin iğnesi ve vitamin hapları kullandım.
Tüp bebek tedavisi ile çocuğum olacağı hiç aklıma gelmezdi çünkü ben hep rutin doktor kontrolüne giden biriydim bekarken de evliyken de. Ama hiç iyi bir doktora denk gelememişim ki sorunları görüp söylememişler maalesef. O yüzden bir anda kendimi bu süreçte bulmuş olmak beni pskolojikmen çok yıprattı. Gerek iğnelerin acısı gerekse bu süreçte çalışıyor olmam stresimi 2 ye katladı ama Allah razı olsun eşim her zaman destekçimdi o olmasaydı bu kadar motive olamaz ve bu kadar az hasarla atlatamazdım.
Olumsuz düşünmemek, verirse de vermezse de nasip edecek olanın Allah olduğunu bilmek size her zaman kazandırır ben bunu deneyimledim. Rabbim bu yolda emek veren herkese nasip etsin, kucaklarınızı boş bırakmasın inşaAllah