• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Kizlar buraya umut olsun diye yaziyorum. Ben gecen sene amh dusuklugunden dolayi tup bebek ameliyat vesaire bi cok sey yasadim iki saglam embriyom vardi koydular ve tutmadi kismet degilmis. Bir taneside dondurulmus duruyor hala eylul sonu koyduralim derken hamile oldugumu ogrendim. Bu arada ayni zamanda o kdr cok umidimi kesmistim ki evlat edinme basvurusunda da bulunduk hala daha surecimiz devam ediyo rabbim nasipse karnimdakine kardes olsun o da diyoruz.
Benim amhim 0.83 tu. O korkuyka abimin karisinada dedik baktir diye yasida 35 . Baktirdi onunda 0.56 cikti. Bunkar gecen sene oluyot. Ve su an abimlerin kendiliginden bebekelri oldu iki aylik .ayrica yine kuzenim 42 yasinda amhi dusuktu ve o da tup bebege baslicakken hamile kaldi. Demem o ki ben bu amha o kdr takiktim ki yapmadigim sey kalmadi akliniza ne geliyosaisin komigi tup bebek yeniden yapmakta cok maliyetli bir suru korkum varken eylulde kendiliginden hamile kaldim nasipmis.
Size demem o ki nokur amh a cok takilmayin. Su an gittigim kadin dogumvuma bunlari anlattim ve doktorun tepkisi Amh Allah mi dedi yani herkes bu sreclerden cok korkuyor asla cocugu olmicak saniyor ama boyle bisey yok dedi . Kaldi ki benim esimdede morfoloji ve hareket problemi vardi. Tupbebek cok guzel bi sans heoimiz icin ama inanin bana en onemlisi tup bebek veya degil kafayi rahat birakmak. Banada cok dediler hic inanmadim dedim yok olmicak hic hamile kalamicam ama artik aklimdan cikardigim zmn mucizem gerceklesti. Lutfen kendinizi uzmeyin yipratmayin. En buyuk tavsiyem bol bol meyve ve sebze tuketip saglikli bir beslenme yapin bu surecte hayatimizda degisen tek sey esim de bende vegan beslenmeye basladik ve yediklerimizin bizi iyi yonde iyilestirdigine inaniyoruz. İns isteyeb herkesin kucagi bebekle dolar❤
Hayırlı olsun hamileliğiniz, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah, ekmek tükettinizmi

Hayırlı olsun hamileliğiniz, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah, ekmek tükettinizmi
Cok tesekkurederim biran once sizlerinde olsun insallah
Hamile olmakta dogurmak demek olmuyor ne yazik ki zorlu bi surec ins duzgun ilerler.
Ekmek tukettim ama bi sure kendim karabuday unundan glutensiz ekmek yapmstm gluten beni cok rahatsiz ettigi icin. Su an tam bugday veya kepek ekmegi tuketiyorum marketlerdeki kapali naylon icindekilerde cok ciddi katki maddeleri var firindan aliyorum o yuzden. Bir de tavsiyem muhakkak tsh hormonu yaninda anti tpo ve anti tg baktirmaniz bende hashimato varmis mesela tup bebek surecinde bi allahin kulu bu antikorlara bakmadigi icin anlamamistik. En azindan bu surecte hashimatoya uygun beslenmeye calistim.

Cok tesekkurederim biran once sizlerinde olsun insallah
Hamile olmakta dogurmak demek olmuyor ne yazik ki zorlu bi surec ins duzgun ilerler.
Ekmek tukettim ama bi sure kendim karabuday unundan glutensiz ekmek yapmstm gluten beni cok rahatsiz ettigi icin. Su an tam bugday veya kepek ekmegi tuketiyorum marketlerdeki kapali naylon icindekilerde cok ciddi katki maddeleri var firindan aliyorum o yuzden. Bir de tavsiyem muhakkak tsh hormonu yaninda anti tpo ve anti tg baktirmaniz bende hashimato varmis mesela tup bebek surecinde bi allahin kulu bu antikorlara bakmadigi icin anlamamistik. En azindan bu surecte hashimatoya uygun beslenmeye calistim.
Merhaba bende de hasimato çıktı. Beslenmenizi nasıl yaptınız?

Merhaba bende de hasimato çıktı. Beslenmenizi nasıl yaptınız?
Merhaba ben glutene cok dikkat ettim tiroidler kgluteni vucuda giren zehirli bi madde olarak algiliyor ve daha cok antikor uretiyor. Kendi ekmegimi kendim yaptim karabugday unu var Sade markasinin onu kullandim cnk yedigimiz butun ekmekler glutenli ama cnm arasira simit vesaire stediginde de yedim yedigimiz hersyde gluten var kacamayiz sonucta ama aza indirgeyebilriiz. Selenyum takviyesi aldim veya brezilya cevizi . Bu sekilde vucudumdaki kotu etkileri aza indirgendi. Onun disinda vegan beslenmeyi tercih ettigim icin bu hamile kaldigim sure zarfi icinde sut ve et urunleri hic tuketmedim disaridan b12 takviyesi ve d vitamini aldim sadecebol bol sebze ve tahil agirlikli beslendimki hala oyle besleniyorum. Evde badem sutumu kendim yaptim. Taze sebzeyi daha fazla tuketmeye calistim kuruyemislere agirlik verdim mercimek cok yedim yani vucuduma sutten ve etten geln hicbir katki maddesi zararli antibiyotik ve laktoz girmedi.ben acikcasi hamile kalmami buna bagliyorum kan tahlillerim eskisinden cok daha iyi cikti vucud agrilarim ve igne batmalari yasiyordum sirtimda onlar kesildi yoegunluklarim gitti siskinliklerim gitti alerjim eskiye nazaran iyilesti ama tabi size vegan olun diyemem bu bi etik tercih meselesi. Sdc vucudumuza iyi geldigini sandigimiz bircok seyi biraz arastirinca aslinda oyle olmadiklarini gordum tavuk eti ozellikle erkektede kadindada ureme organalrina zarar veriyor mesela. Biz hic yemedik .bu tarz bi yeme duzeni asla olmaz dedigim mucizemi gerceklesti hala inanamiyorum. Beslenme hersey bu iste kesinlikle buna inaniyorum . Birde o karisimlar falan yalan o kdr cok kullandimki oncesinde yapmadigim karisim kalmadi ama hic hamile kalamadim o donem bu is icin mucize bi karisim veya takviye yok. Kafamiz rahat olcak ve iyi beslencez nasipse olacaktır insallah

Merhaba ben glutene cok dikkat ettim tiroidler kgluteni vucuda giren zehirli bi madde olarak algiliyor ve daha cok antikor uretiyor. Kendi ekmegimi kendim yaptim karabugday unu var Sade markasinin onu kullandim cnk yedigimiz butun ekmekler glutenli ama cnm arasira simit vesaire stediginde de yedim yedigimiz hersyde gluten var kacamayiz sonucta ama aza indirgeyebilriiz. Selenyum takviyesi aldim veya brezilya cevizi . Bu sekilde vucudumdaki kotu etkileri aza indirgendi. Onun disinda vegan beslenmeyi tercih ettigim icin bu hamile kaldigim sure zarfi icinde sut ve et urunleri hic tuketmedim disaridan b12 takviyesi ve d vitamini aldim sadecebol bol sebze ve tahil agirlikli beslendimki hala oyle besleniyorum. Evde badem sutumu kendim yaptim. Taze sebzeyi daha fazla tuketmeye calistim kuruyemislere agirlik verdim mercimek cok yedim yani vucuduma sutten ve etten geln hicbir katki maddesi zararli antibiyotik ve laktoz girmedi.ben acikcasi hamile kalmami buna bagliyorum kan tahlillerim eskisinden cok daha iyi cikti vucud agrilarim ve igne batmalari yasiyordum sirtimda onlar kesildi yoegunluklarim gitti siskinliklerim gitti alerjim eskiye nazaran iyilesti ama tabi size vegan olun diyemem bu bi etik tercih meselesi. Sdc vucudumuza iyi geldigini sandigimiz bircok seyi biraz arastirinca aslinda oyle olmadiklarini gordum tavuk eti ozellikle erkektede kadindada ureme organalrina zarar veriyor mesela. Biz hic yemedik .bu tarz bi yeme duzeni asla olmaz dedigim mucizemi gerceklesti hala inanamiyorum. Beslenme hersey bu iste kesinlikle buna inaniyorum . Birde o karisimlar falan yalan o kdr cok kullandimki oncesinde yapmadigim karisim kalmadi ama hic hamile kalamadim o donem bu is icin mucize bi karisim veya takviye yok. Kafamiz rahat olcak ve iyi beslencez nasipse olacaktır insallah
Öncelikle Cook ama çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız 🤗
Aslında bir beslenme uzmanından destek aldım ama bana hiç bunları söylemedi. Ben normalde ekmek tüketmem ama o bana yemem gerektiğini vücudun ona da ihtiyacı olduğunu söylemişti. Gerçi ben de hamur işi şeyleri biraz fazla seviyorum galiba.. Onları hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum. Ekmeğimi ben de kendim tam bugday unundan yapıyorum aslında ama sizin dediğiniz markayı da temin edeceğim bir de öyle denemek isterim. Selenyum ben de kullanıyorum solar in.. Ama brezilya cevizini hiç duymamıştım ona da mutlaka bakacağım. B12 değerim referens değerlerin üzerinde bile ama d vitamini düşük bir türlü yukselmiyor ama onun için her gün 10 damla dvit alıyorum. Vegan olamam sanırım çünkü biraz süt ürünlerine düşkünlüğüm var. 😊 Özellikle yogurt.. Et ve süt ürünlerinin zararı mi oluyor peki? Çünkü genelde protein ağırlıklı beslenin diyorlar. O da bakliyat lar dışında hep hayvansal ürünlerde var çünkü.. Tavuk eti eskiden çok tuketirdim ama şu son aylarda mümkün olduğunca yemiyorum. Sizin gibi ben de beslenmenin önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah ben de mucizeme kavuşuruz sizin gibi 😊 siz de ınşallah sağlıkla bebisinizi kucağınıza alırsınız 🤗

Öncelikle Cook ama çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız 🤗
Aslında bir beslenme uzmanından destek aldım ama bana hiç bunları söylemedi. Ben normalde ekmek tüketmem ama o bana yemem gerektiğini vücudun ona da ihtiyacı olduğunu söylemişti. Gerçi ben de hamur işi şeyleri biraz fazla seviyorum galiba.. Onları hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum. Ekmeğimi ben de kendim tam bugday unundan yapıyorum aslında ama sizin dediğiniz markayı da temin edeceğim bir de öyle denemek isterim. Selenyum ben de kullanıyorum solar in.. Ama brezilya cevizini hiç duymamıştım ona da mutlaka bakacağım. B12 değerim referens değerlerin üzerinde bile ama d vitamini düşük bir türlü yukselmiyor ama onun için her gün 10 damla dvit alıyorum. Vegan olamam sanırım çünkü biraz süt ürünlerine düşkünlüğüm var. 😊 Özellikle yogurt.. Et ve süt ürünlerinin zararı mi oluyor peki? Çünkü genelde protein ağırlıklı beslenin diyorlar. O da bakliyat lar dışında hep hayvansal ürünlerde var çünkü.. Tavuk eti eskiden çok tuketirdim ama şu son aylarda mümkün olduğunca yemiyorum. Sizin gibi ben de beslenmenin önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah ben de mucizeme kavuşuruz sizin gibi 😊 siz de ınşallah sağlıkla bebisinizi kucağınıza alırsınız 🤗
Protein hep hayvansallarda var yazmissiniz kesinlikle oyle degil:) mercimek kuru fasulye nohut bunlar hep protein kaynagidir mesela baliga nazaran semizotu omega 3 kaynagidir. Dedigim gibi dogru bilinen cok yanlis var vegan olun demiyorum ama muhakkak rica ediyorum arastirin cok cok cok fazlasini ogreneceksiniz. Ulkemizin en buyuk sorunu bu beslenme ve diyet uzmanlari dahil herkes tek tip beslenmeyi biliyo proteun agirlikli derken o sutten geln proteinin nasil bir protein oldugu hic arastirilmiyor bugun yada yediginiz etin vucudunuza yarari mi yoksa zararimi var kimse bununla ilgilenmiyor ne yazik ki ogrenilmis bir duzen var kabuledilen dogrular mesela proteinin hayvansal gidadan alindigi gibi oyle gidiyor baska turlu ztn bu kapitalist duzen devam edemez tipki bundan elli yil once sigara icmek iyidir diye reklamlarda hamilellerin elinde bile sigaralar kullanilirdi doktorlar dahi sigara reklamlarinda oynardi tam olarak et ve sut urunlerine yapilanda bu sut iyidir sut ic buyursun ogretilmis bir duzen var ne yazik ki ... Neyse konumuza gelirsek hepiniz icin cok cok dua ediyorum ins en yakin zamanda guzel haberlerinizi aliriz kimse evlat hasreti çekmesin hepimizin kucaklari dolsun insallah sormak istediginiz bisey oldugunda elimden geldigince yanitlarim sevgiler iyi geceler ❤️❤️❤️ ayrica vegan bir kadin dogumvu var Zeynep Kamilde dr. İlter Yenidede instagramdan takip edin cok bilgilendirici seyler paylasiyor belki bu surecte isinize yarar

Protein hep hayvansallarda var yazmissiniz kesinlikle oyle degil:) mercimek kuru fasulye nohut bunlar hep protein kaynagidir mesela baliga nazaran semizotu omega 3 kaynagidir. Dedigim gibi dogru bilinen cok yanlis var vegan olun demiyorum ama muhakkak rica ediyorum arastirin cok cok cok fazlasini ogreneceksiniz. Ulkemizin en buyuk sorunu bu beslenme ve diyet uzmanlari dahil herkes tek tip beslenmeyi biliyo proteun agirlikli derken o sutten geln proteinin nasil bir protein oldugu hic arastirilmiyor bugun yada yediginiz etin vucudunuza yarari mi yoksa zararimi var kimse bununla ilgilenmiyor ne yazik ki ogrenilmis bir duzen var kabuledilen dogrular mesela proteinin hayvansal gidadan alindigi gibi oyle gidiyor baska turlu ztn bu kapitalist duzen devam edemez tipki bundan elli yil once sigara icmek iyidir diye reklamlarda hamilellerin elinde bile sigaralar kullanilirdi doktorlar dahi sigara reklamlarinda oynardi tam olarak et ve sut urunlerine yapilanda bu sut iyidir sut ic buyursun ogretilmis bir duzen var ne yazik ki ... Neyse konumuza gelirsek hepiniz icin cok cok dua ediyorum ins en yakin zamanda guzel haberlerinizi aliriz kimse evlat hasreti çekmesin hepimizin kucaklari dolsun insallah sormak istediginiz bisey oldugunda elimden geldigince yanitlarim sevgiler iyi geceler ❤❤❤ ayrica vegan bir kadin dogumvu var Zeynep Kamilde dr. İlter Yenidede instagramdan takip edin cok bilgilendirici seyler paylasiyor belki bu surecte isinize yarar
Protein, Baklagil dışında hep hayvansal gıdalarda var demiştim aslında 😊 ama haklısınız herseyin bir alternatifi var. Belki de daha çok araştırmamiz lazım. Ama özetle sizin dediğiniz şeylerin hepsine katılıyorum. Veganlik çok özendiğim ama yapabilir miyim emin olmadığım bisey.. Ama en azından yaklaşmaya çalışacağım 😊 zaten et ürünlerini sevmiyorum ve çok tuketmiyorum benim sevdiğim süt ürünleri sanırım. Belki vejetaryen olmak daha benim için uygun 😊 üzerine mutlaka düşüneceğim 🤗 çok faydalı şeyler yazmışsınız okuyan herkes bilgilenecek çok teşekkür ederim 😊 benden de size sevgiler 🤗 bahsettiğiniz doktora da hemen bakıyorum çok sagolun

Merhaba kizlar benim amh. 0.21 di tekyumurtam gelişiyordu.2 aydır yaptığım kürler ile değişim oldumu diye çokmerak ettim.bugün ahm icin kan verdim sonuçlarım çıkmadı ama şükürler olsun 4 yumurtam görünüyormuş cok mutluyum.tüp bebek tedavisi yumurtam gelismedigi icin iptal olmustu ilaclarla gelismeyen kürlerle gelişti.ne olur sizde umudunuzu kaybetmeyin.benim olduysa sizinde olur Allah ım tüm isteyenlere evlat sahibi olmayi nasip etsin insallah🙏🙏🙏
Amh cikti mi

Mrb cnm amh 0.21 den 0.25 e cikti çok buyuk bir fark değil ama prolaktin degerim 25 den 15 e düştü e2 21 den 43 e çıktı diğer değerlerimde büyük değişim olmadı tek yumurta gelişirken 4 humurta gelişmesi beni çok umutlandırdı.ibrahim saraçoglu na mail yazdım oda bana kür önerdi buay soğan kürü ile başladım .adetim çok azalmiştı onun içinde nar syyu içiyorum.hayırlîsı bakalım ümitliyim buay senin ahm kaç canım.

Mrb cnm amh 0.21 den 0.25 e cikti çok buyuk bir fark değil ama prolaktin degerim 25 den 15 e düştü e2 21 den 43 e çıktı diğer değerlerimde büyük değişim olmadı tek yumurta gelişirken 4 humurta gelişmesi beni çok umutlandırdı.ibrahim saraçoglu na mail yazdım oda bana kür önerdi buay soğan kürü ile başladım .adetim çok azalmiştı onun içinde nar syyu içiyorum.hayırlîsı bakalım ümitliyim buay senin ahm kaç canım.
Benim çokk düşük 0.10

Protein, Baklagil dışında hep hayvansal gıdalarda var demiştim aslında 😊 ama haklısınız herseyin bir alternatifi var. Belki de daha çok araştırmamiz lazım. Ama özetle sizin dediğiniz şeylerin hepsine katılıyorum. Veganlik çok özendiğim ama yapabilir miyim emin olmadığım bisey.. Ama en azından yaklaşmaya çalışacağım 😊 zaten et ürünlerini sevmiyorum ve çok tuketmiyorum benim sevdiğim süt ürünleri sanırım. Belki vejetaryen olmak daha benim için uygun 😊 üzerine mutlaka düşüneceğim 🤗 çok faydalı şeyler yazmışsınız okuyan herkes bilgilenecek çok teşekkür ederim 😊 benden de size sevgiler 🤗 bahsettiğiniz doktora da hemen bakıyorum çok sagolun
Bu yolda hepimiz biriz aslinda hepimizsaglikla bebeklerimizi gormek istiyoruz insallah siz ve diger arkadaslarim en kisa surede gebe kalirsiniz her gece tanimadigim arkadaslarim hep dualarimda emin olun. Hersey cok guzel olacak sevgiler 🧿❤️🍀

Soğan kürünü nekadar süre kullanacaksınız

Prolaktin nasıl düşürdünüz

Bu yolda hepimiz biriz aslinda hepimizsaglikla bebeklerimizi gormek istiyoruz insallah siz ve diger arkadaslarim en kisa surede gebe kalirsiniz her gece tanimadigim arkadaslarim hep dualarimda emin olun. Hersey cok guzel olacak sevgiler 🧿🍀
Siz hamile kaldınızmı

Bu yolda hepimiz biriz aslinda hepimizsaglikla bebeklerimizi gormek istiyoruz insallah siz ve diger arkadaslarim en kisa surede gebe kalirsiniz her gece tanimadigim arkadaslarim hep dualarimda emin olun. Hersey cok guzel olacak sevgiler 🧿🍀
Çok sağol canım hem bilgini paylaştığın hem de duaların için.. Allah bana, isteyen herkese nasip etsin inşallah.. Senin de sağlıcakla bebisini kucağına almanı nasip etsin inşallah 🙏 ❤️😊

Başka hangi kürleri kullandınız
Canım önce doktorunun verdiği bi vitamin vardı prowomen gunde 1tane sabah kalkinca
ondan içiyodum
Yarim saat sonra arısütü bal polen karışımı
Kahvsltıda doğal inrk sütü yumurta
Öğleden önce testeredişli aslan pençesi
Öğle yemegindn sonra balık yağı akşama doğru hayıt otu
Yatmadan öncede süt

Sonra ben saraçogluna yazdım.daha önce uyguladigim kürleri ve eski yeni degerlerimi
Oda bana erken menepoz kuru tavsiye etti
polen arısütü ve bal karışımı kullanmamsm gerekiyormus erken menepoz belirtisi olanlar uzak durmalıymış

Back