• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

merhaba , amh testi için adet döneminden önce yada sonra olması gerek diye bir şart varmı her zaman yapılabiliyormu .
benimde bir ölçtürdüğüm medikal parkta amh azlığı çıktı , bir kez daha ölçtürsem mi acaba bir umut diye sormak istedim.
Bir de fsh falan istememişti ozaman doktor bu değeri neden istiyorlar doktorlar , bilgisi olan yardımcı olabilir mi

merhaba , amh testi için adet döneminden önce yada sonra olması gerek diye bir şart varmı her zaman yapılabiliyormu .
benimde bir ölçtürdüğüm medikal parkta amh azlığı çıktı , bir kez daha ölçtürsem mi acaba bir umut diye sormak istedim.
Bir de fsh falan istememişti ozaman doktor bu değeri neden istiyorlar doktorlar , bilgisi olan yardımcı olabilir mi
fsh yükseklığınde gebelık zorlaşıyor çok yükseldiinde menepoza girmiş oluyorsun fsh vucudundakı östrojen kadınlık hormonuyla ilintili zamanla azalıyor menepozdada tükenmeye başladğından artık kanama görülmuyor fsh yükselıyor

Merhaba kizlar. Ben bir tup bebek merkezinde yumurta takibindeyim genelde her iki yumurtâlikta toplamda 3 yada 4 yumurta fln oluşuyor. Tedavimi yapan doktor bana iğnesiz hapla yumurta toplama işlemi yapalım dedi.benim kafam karıştı..neden igne değilde hap ? Iğne vurulunca yumurta sayisi artıyor diye biliyorum doğru degilmi sizin basta kac yumurta vardı iğnelerle kaça cıktı ? Olmadı doktora iğneli yap diye baskı yapcam yada doktor değiştircem. Sorum su: siz adetliyken muayene olduğunuzda kaç folikul görüldü ve iğnelerle folikul yani yumurta sayisi arttı mi ? Bu doktor bana hapla yapalım yumurta sayin az birkaç kez toplama işlemi yaparız dediacaba ticari bir derdi mi var?lütfen soruma cevap yazın kafam karıştı sagolun

Merhaba kizlar. Ben bir tup bebek merkezinde yumurta takibindeyim genelde her iki yumurtâlikta toplamda 3 yada 4 yumurta fln oluşuyor. Tedavimi yapan doktor bana iğnesiz hapla yumurta toplama işlemi yapalım dedi.benim kafam karıştı..neden igne değilde hap ? Iğne vurulunca yumurta sayisi artıyor diye biliyorum doğru degilmi sizin basta kac yumurta vardı iğnelerle kaça cıktı ? Olmadı doktora iğneli yap diye baskı yapcam yada doktor değiştircem. Sorum su: siz adetliyken muayene olduğunuzda kaç folikul görüldü ve iğnelerle folikul yani yumurta sayisi arttı mi ? Bu doktor bana hapla yapalım yumurta sayin az birkaç kez toplama işlemi yaparız dediacaba ticari bir derdi mi var?lütfen soruma cevap yazın kafam karıştı sagolun
Merhaba ben de sadece klomenle yaptırıyorum. Doktor bana zaten folikül az iğne kalitesini bozar dedi. O sebeple hiç denemedim iğne ile. 1 ya da 2 yumurta toplanıyor. Onlar da dölleniyor genelde. Ama bi kaç sefer yapman gerekiyor. Yumurta rezervi az olanlarda bu yöntem uygulanıyor genelde. Ama ben de sadece bir doktora gittim onun söylediğini yaptım. Başka bi yer ile görüşmedim hiç.

Doktor muayene ettiğinde görünebilir büyüklükte 2 folikül gördü ilk tedavide. Sonrasında 7 folikül iğneli tedavi ile toplanacak büyüklüğe ulaştı. 5 i toplanabildi. Bir sonraki tedaviye başlamak istediğimde bazen 1 yumurta bazen de hiç yoktu. İğneli tedavide çok fazla vücuda hormon veriliyor. Bu durum yumurtaları kalitesizleştiriyor diye biliyorum. Ayrıca var olan yumurtalar büyüyecek ve kaliteli olacak diye bişey yok. Ne kadar az hormon alınırsa bence o kadar iyi diye düşünüyorum. Birde bizim gibi rezerv sıkıntısı çeken hastalara havuz yöntemi uygulandığını çok gördüm ve duydum. Doktorunuzun sizde bıraktığı izlenim nedir paragöz biri gibi mi. Yoksa işini yapmaya çalışan birimi. Bence bir düşünün ona göre karar verin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Doktor muayene ettiğinde görünebilir büyüklükte 2 folikül gördü ilk tedavide. Sonrasında 7 folikül iğneli tedavi ile toplanacak büyüklüğe ulaştı. 5 i toplanabildi. Bir sonraki tedaviye başlamak istediğimde bazen 1 yumurta bazen de hiç yoktu. İğneli tedavide çok fazla vücuda hormon veriliyor. Bu durum yumurtaları kalitesizleştiriyor diye biliyorum. Ayrıca var olan yumurtalar büyüyecek ve kaliteli olacak diye bişey yok. Ne kadar az hormon alınırsa bence o kadar iyi diye düşünüyorum. Birde bizim gibi rezerv sıkıntısı çeken hastalara havuz yöntemi uygulandığını çok gördüm ve duydum. Doktorunuzun sizde bıraktığı izlenim nedir paragöz biri gibi mi. Yoksa işini yapmaya çalışan birimi. Bence bir düşünün ona göre karar verin. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Sagolun sizinde..bilemiyorum iyi bir doktor olarak anılıyor piyasada fakat sürekli birkaç kez toplama yapalım diyor sebebini anlamadım gerçi rezervim düşük..sizde de ilk önce 2 folikul görmüş ilaçla sayı artmış 7 olmuş degilmi ..yanı sayıyı artırmış.. Bana niye ilaçsız yapalım dediki

Merhaba ben de sadece klomenle yaptırıyorum. Doktor bana zaten folikül az iğne kalitesini bozar dedi. O sebeple hiç denemedim iğne ile. 1 ya da 2 yumurta toplanıyor. Onlar da dölleniyor genelde. Ama bi kaç sefer yapman gerekiyor. Yumurta rezervi az olanlarda bu yöntem uygulanıyor genelde. Ama ben de sadece bir doktora gittim onun söylediğini yaptım. Başka bi yer ile görüşmedim hiç.
Canım aynı durumdayız bana özelden doktorun ismini atarmisin. Bana sürekli birkaç kez yumurta toplama yapıcaz diyor sayı az olduğundan okey.ama iğnelerinde sayıyı artırdığını iddia edenler var .sende igne olmuyorsun sadece hapli oluyorsun ve sayı artmıyor klomenle degilmi peki ne ise yariyor

Sagolun sizinde..bilemiyorum iyi bir doktor olarak anılıyor piyasada fakat sürekli birkaç kez toplama yapalım diyor sebebini anlamadım gerçi rezervim düşük..sizde de ilk önce 2 folikul görmüş ilaçla sayı artmış 7 olmuş degilmi ..yanı sayıyı artırmış.. Bana niye ilaçsız yapalım dediki
İğne ile sayı arttırma telaffuzu yanlış olur. İğne ile var olan çok küçük folikül leri büyütüyor sadece. Normalde vücut her ay 1, 2 folikül büyütürse ilaçla daha çok folikül ün büyümesi sağlanıyor tabi bunlar ilaçların etkisi ile ne kadar sağlıklı olur orasını bilemiyoruz. Çoğu kişi karıştırıyor vucudumuz yumurta üretmiyor sadece var olan rezervi kullanıyor. Her tedavide var olan sayı biraz daha azalıyor. Kendimden örnek verdim ya bir sonraki tedavimde yumurta bile bulamadı doktor. Sonraki ay 1 yumurta oluştu onun içinde tedaviye almak istemedi seni boşuna yormayalım yumurta takibi yapalım dedi doktor.

Evet amh değeriniz kaç? Bende hep birkaç minik folikul oluyor doktor önden gelenler onu baskilamis diye önemsemiyor. Buay 2 folikul gördü aylardır takipteyim içim.sisti biktim ya😑😑

Herkese merhabalar foruma uye olali bir sene olmuş. Sizlere umut olmak için yazıyorum çünkü bende bu sıkıntıları çekerken en çok görmek istediğim mesajlardan biri buydu. Belki anlatacaklarım tanımadığım bilmediğim insanlara faydali olur. Geçen sene bu ay doktora gitmeye başlamıştım korunmadigim halde bebek sahibi olamıyordum ve 3 aylik evliydim doktor yasimin ve evliligimin yeni olduguni soyleyerek bir muayne edelim diye siradan tahliller istedi. Sonucunda fsh yuksek gelmişti ve duyar duymaz hemen arastirdim. Daha sonra amh istedi ve o da dusuk gelmisti 0,07 olmasi gerek. Telefonda bilgi aldim ve o gun basladi umutsuzlul aci. Sabah aksam ağlıyorum eşime üzülüyorum hadi ben buni yasayacaktim da onun ne sucu var diye. Bir gun sonra esimle beraber sonuclarimi tekrar görüşmek icin gittik. Bana çok acimasiz bir sekilde 5 degerin var hepsi cok kotu sadece yasin iyi (26) bir an once tup bebek tedavisi icin Adana Baskente gitmelisin hemen anne olman gerek bu degerlerle dogal yoldan imkansiz demisti. Dunyami bir defa daha basima yıktı o sözleriyle. Neyse bu konusmalar adetime 15 gun kala konuşuluyor. O ay adet olmadim ve nasil ağlıyorum menepoza girdim artik bitti diye. Meger hamileymisim teste silik pozitif gorunce
Yanlis görüyorum diye düşünüyorum. Ailem inanamıyor her doktora gidişim korkuyla oldu iyi mi bebegim hadi birsey olduysa diye. Simdi bebeğim iki aylik cok şükür sag salim aldik kucagimiza rabbim sizlere de yok yerlerden kapi acsin kucaklarinizi doldursun. Siz istemekten vazgecmeyin O verecegi gunu biliyor hepimizi ayri ayri sinavlara tabi tutuyor ama sonu mutlu bitecek buna inanın ben tevekkül edip allaha sığındım tup bebek icin pdofesorden randevu alıyordum bir suru insan sokmuştum araya rabbim yok yerde acti kapimi Bu mesajı okuyan herkesin icin ferahlasin inşallah allah en kısa zamanda kucaklarinizi doldursun

Yukarda çok uzun oldu belki okumak zor gelebilir. Hamile kalmak icin yaptığım dogal kürler oldu onları da anlatmak istiyorum. Ebru destanin bir kitabi vardi belki bilenler vardir yalnız degiliz diye ordaki kürü uyguladim bir litre inek sutune bir demet maydanoz atip kaynattim altini kapattiktan sonra icine bir cay bardagi raki koyup belimi hayluyla sarip buhari disari cok vermeyecek sekilde buharına oturdum rahat bir saat oturdum bunu adetim biter bitmez iki gun arayla uc defa yaptim yumurtalama dönemine gelmeden biraktim ve resmen icim temizlendi o ay hic olmadığı sekilde seffaf sekilde sunen akintim oluştu. Bir de dogal ari sutu polen cig badem cig findik karisimi yapip sabah aksam bir tatli kasigi esimle beraber yedik. Bunlari inanarak ve buyuk hevesle yaptim ve bir daha adet olmadim belki faydasi oldu belki rabbim çabalıyorum diye mükafatlandırdı. Insallah sizler de fayda görürsünüz. Allahim hepimize hayırlı sağlıklı nur topu gibi evlat sahibi olmayi nasip etsin

Yukarda çok uzun oldu belki okumak zor gelebilir. Hamile kalmak icin yaptığım dogal kürler oldu onları da anlatmak istiyorum. Ebru destanin bir kitabi vardi belki bilenler vardir yalnız degiliz diye ordaki kürü uyguladim bir litre inek sutune bir demet maydanoz atip kaynattim altini kapattiktan sonra icine bir cay bardagi raki koyup belimi hayluyla sarip buhari disari cok vermeyecek sekilde buharına oturdum rahat bir saat oturdum bunu adetim biter bitmez iki gun arayla uc defa yaptim yumurtalama dönemine gelmeden biraktim ve resmen icim temizlendi o ay hic olmadığı sekilde seffaf sekilde sunen akintim oluştu. Bir de dogal ari sutu polen cig badem cig findik karisimi yapip sabah aksam bir tatli kasigi esimle beraber yedik. Bunlari inanarak ve buyuk hevesle yaptim ve bir daha adet olmadim belki faydasi oldu belki rabbim çabalıyorum diye mükafatlandırdı. Insallah sizler de fayda görürsünüz. Allahim hepimize hayırlı sağlıklı nur topu gibi evlat sahibi olmayi nasip etsin
Çok sevindim senin adına güle güle büyüt bebeğini ❤ hiç kuşkusuz rabbim ol demese olmaz yaptiklarin da vesilesi olmuştur belki. Allahım dileyen herkese nasip etsin inşallah

Back