AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Yumurta boyutları iyi sayılır ancak kiste dönüşmeye başlayan çokta büyük değil aslında. Bildiğim kadarıyla normal yumurta büyümesinde de o boyutlara ulaşabiliyor. Bence endişe etmeyin. İnşaallah hepimiz bebeklerimize kavuşuruz

İNŞ CANIM BEKLİYORUM ADETİME 9 GÜN VAR YUMURTLAMADAN SONRA GÖĞÜS UÇLARIM SIZLAMAYA BAŞLADI NEDEN ACABA ?
SENİN SORUNUN NE TEDAVİ GÖRÜYORMUSUN AMA BENCE KİST OLDU GİBİ GELİYOR BANA ÇÜNKÜ 2 DÜN ÖNCE ÇOK FAZLA KASIK AĞRIM OLDU 5 DK KIVRANDIM BUNU KİST YAPABİLİR

Ağrı yumurta çatladığı zaman da oluşabiliyormuş. İnşallah o dur Benimki sebebsiz infertilite teşhisi. Ama benim de amh düşük. Yani sebep bu mu bilmiyorum. İğneli aşılama dışında bir tedavi de görmedim. Gözlerimiz yollarda bekliyoruz

kaç çıktı amh birde yaşın kaç bizede doktor çipli aşılamayı önerdi ama kararsısız hala, gözlerimiz hiç kapanmadan bekliyoruz valla

yumurta çatlamasındaki ağrıyı yaşadım o geçti ondan 4 gün snra oldu yine hayırlısı bakalım

0.9 amh 1 hafta once 4.tup bebek denememde ilk defa betahcg 881 hamileyim sakın pes etmeyin ama aşılama zaman kaybı rezerv azlığında hiç uğraşmayın direk tup bebek deneyin

Reactions: ozr
Merhaba ben ortalama 25 gün önce endometriozis ameliyatı oldum kistim 18 cm di çok büyük olması beni korkutmuştu ama Doç.Dr.Murat Bozkurt hocam laparoskopik cerrahi ile ameliyatımı gerçekleştirdi 5 10 gün içerisinde toparladım benimde üreterlerime yapışıklık var diye hatırlıyorum laparoskopik cerrahi kesinlikle açık ameliyata göre çok daha iyi kistektomi yöntemi ile yapıldı ve yumurta rezervim korundu çok başarılı bir ameliyat geçirdim bu yüzden sizede endometriosis çikolata kisti ameliyatlarında laparoskopik cerrahi yöntemini tavsiye ediyorum ekibine ve kendisine çok güvendiğim Doç.Dr.Murat Bozkurt hocamın alanında uzman ve çok başarılı olduğunu söylemeden geçemem ve dikiş izleride kalmıyor neredeyse ve küçük küçük delikler açılarak yapılan bir ameliyat açık Ameliyatta dikiş izleri kalıyor ama laparoskopide aynı şeyi söylemem kesinlikle laparoskopik cerrahi ameliyatları açık ameliyatlara göre çok daha iyi yumurtalık rezervimin korunması ilede ileride çocuk sahibi olmam engellenmedi amh değerlerim korunmuş oldu o yüzden çikolata kistinde laparoskopik cerrahi bana göre uygulanabilicek en iyi yöntem

Herkese merhaba :)
Uzun zamandır buralara pek uğramadım. Yeni gelen arkadaşlar için kısacık tanıtayım durumumu. 2017 yılında, 30 yaşındayken Fsh’ımın yüksek (22lerde), Amh’ımın ise düşük (0,06) olduğunu öğrenmiştim. Reglim düzenli. O yüzden de durumu asla fark edememiştim.
Şu anda 8 yıllık evliyim. :)
Tedavi sürecime Bahçeci’de 2017’de Güvenç Bey ile başlayıp, defalarca iptal olan aşamalar sonrası zar zor bir transfer yaptırmıştık. 2 embriyom oluşmuştu. Ne yazık ki negatif oldu.
Sonra Güvenç Bey’in iletişim sorunları sebebiyle, Erbil beyin kliniğine geçiş yaptık. Büyümü hormonları kullanımı, testler vs... Bir sürü süreçten geçtik. Geçtiğimiz yıl (2018) 2 kez opu oldum. Toplamda 3 embriyom oluştu. Hemen sonrasında era testi yapıldı transferin kaçıncı gün olması gerektiğini öğrenmek adına. Fakat bu test için rahimden parça alınışının ertesi ayında ben doğal yoldan hamile kaldım. Lekelenmem olduğu için regl oldum sanarak Erbil beye gittim. Transfer için ilaçlara başlayacaktık. İlaçlar için sökülmemi beklemem gerekiyordu ama bir türlü reglim adam akıllı başlamayınca test yaptırdım. Reglim 10 gün geçmişti. Pozitif çıktı. (400 civarlarında bir değerdi) Sonra testi tekrarladık 2 gün sonra 2 ye katlandı. Hiç beklemediğimiz bir şeydi, Erbil Bey için de bizim için olduğu kadar büyük bir şoktu. Fakat 8 haftalıkken kalbi durdu bebeğin ne yazık ki...
Bu düşük süreci bizi transferde 2 ay kadar ileri attı. 3 embriyomdan 2 tanesi (ikisi de birinci kalite embriyolardı) transfer edildi. Ne yazık ki tutmadı. Bu negatifi alışımız Kasım 2018... o günden beri doktora gitmedim. Erbil bey bize aşılama yapmak istedi. Reglimde sorun yok. Bütün negatif ihtimalleri elediğimiz ve embriyolar da çok kaliteli olmasına rağmen tutmadığı için ve elbette doğal yoldan sa gebelik olduğu için aşılama yapalım dedi. Fakat ben psikolojik olarak çok yorulmuş ve bıkmıştım. Bir süredir doğal yoldan deniyoruz yine ama sonbahar gibi yeniden erbil beyde başlayacağız.
Yaşım 32... Haşimato hastasıyım. (Düşüğün sebebini de buna bağlamıştık çünkü tsh ‘ım asla kontrol altına alınamıyor)
Eskiden donasyon benim için ihtimaller arasındaydı, durumumu ilk öğrendiğimde. Ancak doğal yoldan bir kez hamile kalınca, o ihtimalin benim gözümde çok itici geldiğine inanmaya başladım. Olmayanı zorla oldurmamak gerektiğine inanıyorum sanırım artık. :)
Umarım sizde güzel haberler vardır. Herkese yeniden merhaba... <3

Benzer durumlardayiz.34 yasindayim 2 kez tup bebek tedavisi ikisi de birinci kalite tek embriyoydu ama negatif spnuclandi.2 kez dogal yoldan hamile kaldim ilk gebelik mol gebelik cikti .2 .hamilelikte kalp atisi duyduk cok sevindik ama sonra kalbi durdu alındı. Hersey nasip neden kalp duruyor onu da anlamis degiliz . Kismette yoksa ne yaparsan yap olmayinca olmuyor

Kesinlikle. Ben o yüzden biraz oluruna bıraktım. Kısmette ne varsa onu yaşayacağız. Üstelik biz bir şeyleri eksik ya da yanlış yaptığımız için de bu durumda değiliz. Değiştiremeyeceğimiz bir şey için sanki cehennemi yaşıyormuş gibi davranmak da bizden başka kimseye zarar vermiyor zaten. Ben pozitifi ilk gördüğümüz gün, sağlıkla kucağıma alacaksam devam etsin bu hamilelik diye dua etmiştim. Tek duam buydu. Çünkü ilerleyen hamilelik kayıpları çok daha yıpratıcı... en azından bu konuda şükrediyorum. Ve daima aynı duayı ediyorum. Bebeğimizi sağlıkla kucağımıza alacaksak yaşayalım bu duyguyu inşallah. Hepimiz için güzel şeyler olsun. :)

Ben de bu forumdan seni tanıyorum Canım benim de iki gebeliğim oldu kalp durmasıyla sonlandı . Erken kayıp olması daha iyi tabi . Doğru hep üzülmek sadece bizi yıpratıyor eşim de dahil herkes kendi hayatını yaşıyor

geçmiş olsun Rabbim sabır versin. İnşallah tekrar nasip olur. Kendiliğinden gebe kalabilmeniz bile çok önemli aslında.

Herkese merhaba,

Uzun bir sure bu sayfayı takip ettikten sonra simdi sizinle güzel haberleri paylaşıp umut olmak icin yazıyorum. 2018 senesinin basında aslında çok tesadüfen olcturdugum AMH degerimin 0.7 oldugunu duyunca epey bir üzüldüm ve herkes gibi hemen tüp bebek uzmanları ile görüştüm. Ancak, o zamana kadar esimle cocuk sahibi olmayı hic denememiştik dolayisiyla acaba once bir denesek ondan sonra mi tüp bebek olaylarına gecsek diye dusundum. Ardindan tüp bebek degil de menopoz uzmanı birkaçıyla kisi ile görüştükten sonra, öncelikle 3 ay kadar bir sure boyunca normal yoldan hamile kalmayı denemeye kadar verdik. Bu 3 aylık bir deneme surecini de takipli yapalım dedik. Yani ne zaman yumurtlama oluyor, iliski takvimi ne olmalı diye baktık. Ayrica soğanı kaynatıp ictim ve Ibrahim saracoglunun kurunu kullandım. Ve ben hamile kalabildim. Su an kizim 9 aylık.
Bu sureye nasıl gelindi simdi durum ne paylaşmak isterim.
Ben cok uzun sure (10 yıl kadar) dogum kontrol hapı kullandım çünkü bana seneler boyunda polikistik over sendromumum olduğu söylendi. Tesadüfen bir basta doktora gözükmem gerekti ve o bana aslında PKOS olmadigimi yumurta rezervimin azaldigini söyledi. Bu rezervin ise dogum kontrol hapından etkilenmediği belirtildi. Demem odur ki eğer aramızda AMH degerini olcturdugunde dogum kontrol hapı kullanan varsa birakip olctursun ve denesin ama denerken de dizginleri siki tutsun, ne zaman yumurtlama oluyor diye baksın. Bu hapı kullananların bırakır bırakmaz hamile kaldigi söyleniyordu...ben de doğru cikti !

Herkese bol sans diliyorum !
Insallah benim yazim morali bozuk olanlara azıcık da olsa umut olmustur.

Sevgiler,

süper ya allh inş bizede nasip eder :) saraçoğlunun soğan kürü dışında başka hangi kürlerini uyguladınız acaba birde ne kadar süre sonra hamile kaldınız paylaşırsanız çok sevinirm allh uzun ömürler versin yavruna :)

Bu mesajı yazdığımda öyle çaresiz öyle mutsuzdum ki, bir çok tüp bebek merkeziyle görüştüm,eğitim araştırma hastanelerıne gittim,hepsi çocuk sahibi olmak istiyorsam bir an önce tüp bebek tedavisine başlamam gerektiğini,yumurtlarımın azalması bir yana erken menopoza girmek üzere olduğumu söylediler. tüp bebek raporu çıkartmak için bir sürü evrak topladım,hsg filmi çektirdim,smear yaptırdım. Ve tüp bebek raporu evraklarımı tamamlayıp teslim etmek için hastaneye gittiğim gün,smear sonucumda çıkan anormal sonuç için doktor kolposkopi yapmak istedi.Öncesinde ise kan testi yaptırmamı istedi,ben Beni acaba yine nasıl bir süreç bekliyor diye canım sıkılarak gittim kan vermeye.meğer hamilelik testiymiş istediği, ben o gün hamile olduğumu öğrendim.şimdi 6.5 haftalık hamileyim.
Bunları şu yüzden yazıyorum. amh değerimizin düşük olması asla doğal yollarla çocuk sahibi olamayız demek değilmiş,Allah bana kudretini gösterdi. Bu süreçte önce dibe battım, günlerce ağladım,kendimi eksik hissettim.ama sonra kendime şunu hatırlattım,tüp bebek ya da değil canı veren,içimize koyan Allah.kısmetimde,kaderimde evlat sahibi olmak varsa bunu bana verecek olan da O. Bunları yazıyorum çünkü ben de şuan yaşadıklarınızı yaşadım,acı çektim,üzüldüm.belki bir kaçımıza bile umut olursa bu yazdıklarım ne mutlu bana.siz Sadece elinizden geleni yapın,inanın ve dua edin.

Saracoglu'nun kirlerini bir ay uyguladım. Onun disinda b12 testlerde düşük cikmisti doktor iğne yaptı, omega 3, çinko ve folik asit kullandım. Yumurta takibinden bir ay sonra hamile kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…