- 10 Nisan 2016
- 2.738
- 3.346
- 133
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #6.821
Var. Fsh çıkıyor. E2 düşüyor. Bunlara bağlı olarak adet azalıyor. Ateş basmalari terlemeler oluyor. En net sonucu ultrasyonda yumurta baktirarak alırsın. Amh bazen yaniltabiliyorPeki dusuk olan amh nin bir belirtisi varmi ? Bu konuda hic bilgim yok
tsk ederim cevabın icin Allah hepimizin yardimcisi olsun cok zor bi durum anne olamama korkusuVar. Fsh çıkıyor. E2 düşüyor. Bunlara bağlı olarak adet azalıyor. Ateş basmalari terlemeler oluyor. En net sonucu ultrasyonda yumurta baktirarak alırsın. Amh bazen yaniltabiliyor
Yumurtan azsa kesinlikle tüp bebek yaptır yumurta sayıni falan takip ettir. Bize bunları diyen olmadi bilemedimtsk ederim cevabın icin Allah hepimizin yardimcisi olsun cok zor bi durum anne olamama korkusu
ilk FSH yuksek diyince 6. Yumurta var dedi az mi demek bu ? Bide senin kaç cikmisti ? Bebegin oldumu ? Tedavisi goruyorsunYumurtan azsa kesinlikle tüp bebek yaptır yumurta sayıni falan takip ettir. Bize bunları diyen olmadi bilemedim
Tedavideyim ama yumurta çıkmıyor 8 aydır. 6 yumurta fazlada değil kötüde değil yaşında önemliilk FSH yuksek diyince 6. Yumurta var dedi az mi demek bu ? Bide senin kaç cikmisti ? Bebegin oldumu ? Tedavisi goruyorsun
Adetimi bekliyorum yumurta takibi icin gidicem bu ay insallah. Bende dusuklerden sonra pıhtılaşma cikmisti cok doktora gittim ama hic kimse boyle birsey soylemedi anlamiyorum artik, profa da gittim korunma %99 olur dedi hatta bilmiyorum nasipTedavideyim ama yumurta çıkmıyor 8 aydır. 6 yumurta fazlada değil kötüde değil yaşında önemli
Bu yumurtaları değerlendir
İsteğini sorabilirsin fazlasıyla. Zaten hamile kalmak için 1 yumurta yeter dediği doğru hamile kalan çok. Doğal hamileliği yakalayabilirsinAdetimi bekliyorum yumurta takibi icin gidicem bu ay insallah. Bende dusuklerden sonra pıhtılaşma cikmisti cok doktora gittim ama hic kimse boyle birsey soylemedi anlamiyorum artik, profa da gittim korunma %99 olur dedi hatta bilmiyorum nasip
Amin. 32. Senin kaçdilerim istedigin gibi olur herşey Allah tum isteyenlere nasip etsin yas kac bu arada
Benimde 30. 5 senelik evliyim. Bu ay yumurta takibiyle herşey anlaşılır inşallah ,daha onceden hamile kaldinmi hic ?Amin. 32. Senin kaç
Valla bu konuda cok eksigim yani bu FSH,amh filan hic bilmiyorum cok sagolİsteğini sorabilirsin fazlasıyla. Zaten hamile kalmak için 1 yumurta yeter dediği doğru hamile kalan çok. Doğal hamileliği yakalayabilirsin
Ama tedbiride birakma
Kalmadım. Evlendiğim gün girdim menopoza 2.5 sene oldu. Zamanla insan her şeyi öğreniyorBenimde 30. 5 senelik evliyim. Bu ay yumurta takibiyle herşey anlaşılır inşallah ,daha onceden hamile kaldinmi hic ?
Benim sulalemde erken menopoz yok ama ben girdim. Genetik testlerimde temiz.Amin sende insallah :) bide genetik diyorlar sülale boyu 45 yasinda doğurdu bizimkiler bilmiyorum valla ama ben o teste inanmiyorum tüp bebek merkezine guvenmedim kendimi boyle teselli ediyorum
Canım seni yanlış bilgilendirmişler fsh ve diğer hormonların menopoz ile ilgili amh ise yumurta rezervin ile ilgili yani sayı ve kaliteyi amh belirler bunu bana birkaç dr söyledi amh testi ise adetin herhangi bir gününde bakılır adetin 2. 3. Gününü beklemene gerek yok ve yumurta sayın da çok kötü değil fsh da değişkendir düzene girer merak etmeBu testin adetin 2. yada 3. günü yapilmasi gerektiğini okudum ve benim adetimin 4. günüydü yada 5 tam hatırlamıyorum. İki defa hamile kaldim 6 ayda bu değerler bu kadar değişebilir mi ? Başka bir doktordan randevu alip gidicem muayene icin adetimi bekliyorum. Eger ayni sonuc cikarsa gecikmeden basliycam insallsh senin varmi cocugun ? İlk mi olacak ?
Bu konuyu da birçok dr a sordum ve araştırdım adetin gecikmesi fsh ile ilgili ve yumurta çok zayıflarsa da gecikmeler yaşanabiliyor bu da amh ile ilgili fakat adet miktarı rezerv ile ilgili değil bir damla bile gelse adet oldun olarak kabul ediliyorEvet azalır
Fsh cikincada azalır
İnşallah cok tesekkur ederim canim bilgi icin , normal muayene icin gidip direk tup bebek denilinince cok korktum Allah her isteyene nasip etsin anne olmayi siz özel hastanelere mi gidiyosunuz arastirma hastanelerine mi? Ben iki kayiptan sonra genetik test,sperm,rahim filmi testlerini yaptirdim ozelde devam ediyorum bu dogrumu yani bi profta falanmi devam etmeliyim ki bilemedimCanım seni yanlış bilgilendirmişler fsh ve diğer hormonların menopoz ile ilgili amh ise yumurta rezervin ile ilgili yani sayı ve kaliteyi amh belirler bunu bana birkaç dr söyledi amh testi ise adetin herhangi bir gününde bakılır adetin 2. 3. Gününü beklemene gerek yok ve yumurta sayın da çok kötü değil fsh da değişkendir düzene girer merak etme
Bende oyle biliyordum ozel hastanede bir kadindogumcu dedi basindan savdi belkide .ben baska bisey icin gitnisyim yumurta kistim vardi o zman onu takip ediyodu kac tane folikul var dedim muayene ederken o sekil cevp verdi.hic bi dr bana sayi olarak soylemedi folikulumu.kac tane olduğunu bilmiyorim.amh sonucu 1.17 gecen snee cikti ama sadece drlardan biri ultrasonda daha az gözüküyo dedi.hatta baya az falan dedi 4- 5 tane dedi cok moralim bozuldu.ama adetli degildim ve idrara sikisiktim ondanmi net gozukmiyo acaba dedim cok etkilemez dedi.Allah aşkına bunu diyen hangi doktor aslında net bilgiyi ultrasyon verir
Canim birden biremi girdin yani adetlerin duzenliyken birdenmi kesildi.benim genlerimdede var erken menopoz annem 40 yasinda girdi.offf allah hepimiizn yardimcisi olsun.Kalmadım. Evlendiğim gün girdim menopoza 2.5 sene oldu. Zamanla insan her şeyi öğreniyor
İnşallah öğrenmeden tam doğal yolla hamile kalirsin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?