AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

amh hormonu testi için alınan kan en geç bir saat içinde incelenmelidir.Kanın içinde bulunduğu tüpün duruş şekli sıcaklık ortamı tüpün çalkalanmaması gibi büssürü önemli durumları var bunu yabancı sitelerden çevirilerle araştırdım onun için amh hormonu testini çok güvenilir bir yerde yaptırın boşuna moral bozukluğu yaşamayın,amh hormonu her ay ayrı değer verebilir.
amh nin degisken oldugunu bilmiyordum.daha dogrusu yildan yila deger daha da duser diye dusunmustum.tesekkur ederim.ben sadece bir kez baktirdim 5 yil onceydi:) 0,71 cikmisti. degerlerim cok kotu ama ben pozitifim doktor kontrollerimi de fazlasiyla aksattim,doktora gitmiyorum, mucize bekliyorum...belli mi olur %3 veya %5 belki olur..insallah allah anneligi hak eden herkese mucize bebisler verir...

son iki tahlilim aşağıdaki gibi

fsh 4,50 - 4,82
lh: 3,20 - 3,09
plr : 18 - 21
e-2 : 55 - 79

şeklinde

ama yumurtalarımın büyüme durumuna bakılmadı ..
antral genelde 3-5 arasında oluyor
bence de degerlerin kotu degil. tez zamanda olumlu sonuclar alacagina inaniyorum.ben fsh sorunumu fark ettigimde degerim 20 idi.simdilerde 40 larda dolaniyor:)) sanslisin yani.hic sikma canini..zamanini iyi degerlendir.firsatin varken iyi bir doktor takibiyle kendiliginden hamile kalabilecegini dusunuyorum.bol sans..

Arkadaşlar merhaba benimde rezerv azlığım var amh 0.56 fsh 7.5 lh 4.5 e2 220 bir yildir hamile kalamiyorum tup bebek tedavisine baslayacagim ve olmamasindan cok korkuyorum yas 30 doktorum sadece 2yumurta gordu onerileriniz varmi neler yapmaliyiz

fsh : 6,26 Prolaktin : 13,14 Progesteron : 0,3 Tsh 0.68 E2 : 33 AMH 0,49 kızlar sonucum nasıl bılen varsa degerlendırebılırmı

Merhaba lar..benimde amh düşük fsh yüksek. .bu durumda doktorlar ayri bir tedavimi uyguluyor vitamin gibi..ne gibi ilaclar veriliyor..

adetın 3 gunu usg sonucum degerlendırebılırmınız d3 uterus normal görünümde endline düzenli sağ overde 1-2 antral folıkül sol over uterusun üzerinde 3-4 antral folikül birde kılolu oldugum ıcın bunu yazmıs obezite nedenıyle suboptimal degerlendırıldı bu sonuclara gore durumum nedir sızın fıkırlerınız benım ıcın degerlı

KIZLAR LÜTFEN BİLGİ VERİN. 2,5 AY İÇİNDE DOĞAL YOLLARLA HAMİLE KALDIM VE 8 HAFTALIK DÜŞÜK YAPTIM 4 AY ÖNCE. AKABİNDE DOKTORA GİTİM VE ESTRADOL: 49; FSH 7,1; LH 5,72 VE AMH 0,44 ÇIKTI VE TÜP BEBEK DEDİLER. ŞOK OLDUM NASIL HAMİLE KALDIM VE BUNDAN SONRA NE YAPACAĞIMA KARAR VEREMEDİM. EŞİM TÜP BEBEK İÇİN DAHA ERKEN DOĞAL YOLLARLA BİRKAÇ AY DAHA DENİYELİM DİYOR AMA YAŞIM 40 OLMAK ÜZERE.
Acil tüp bebek taşın geç bile tüp için

bize 0.01 amh ile tüp bebek sansı bile tanınmıyor. ben konya da ikamet ediyorum. buranın en ünlü prof. gittim en ünlü tüp bebek merkezine de amh ı görünce hersey bitiyor. gerçi bana erken menopoz teşhisi konunuldu.ne dersin yücel karama la bende mi görüşsem. cvp yazarsan sevinirim.
mrb...bende yüksek fsh ve düşük amh sahibi olanlardanım..26 yaşındayım ve malesef yuöurtalık adına hiç bişi olmadığını söyledi doktorum.ama yinede elimden gelen herşeyi yaptım.adetimin 2.günü tekrar doktora gittim yumurtalarn çok küçük olduğunu söyledi.hemen dha,omega-3,folik asit,d3, kuenzim q10 ve cylo-progynova başladı ve bunkarın yanında doktorum reishi shııtake maıtake adında ilaç olmayan mantardan üretilen kapdül önerdi.ben bunlaru kullanmaya başladım..tek yumurtayla bile mucizeler olabileceğini söyledi tabii oluşursa..umudumu kaybetmeden sabırla bekliyorum.ihtimaller çok düşük olsada rabbim verecektir mutlaka şuan yapmam gereken sadece bol bol dua etmek ve tevekkülü bırakmamak..rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inş..

kızlar merhaba adetın 3 gunu usg sonucum degerlendırebılırmınız d3 uterus normal görünümde endline düzenli sağ overde 1-2 antral folıkül sol over uterusun üzerinde 3-4 antral folikül birde kılolu oldugum ıcın bunu yazmıs obezite nedenıyle suboptimal degerlendırıldı bu sonuclara gore durumum nedir sızın fıkırlerınız benım ıcın degerlı

mrb...bende yüksek fsh ve düşük amh sahibi olanlardanım..26 yaşındayım ve malesef yuöurtalık adına hiç bişi olmadığını söyledi doktorum.ama yinede elimden gelen herşeyi yaptım.adetimin 2.günü tekrar doktora gittim yumurtalarn çok küçük olduğunu söyledi.hemen dha,omega-3,folik asit,d3, kuenzim q10 ve cylo-progynova başladı ve bunkarın yanında doktorum reishi shııtake maıtake adında ilaç olmayan mantardan üretilen kapdül önerdi.ben bunlaru kullanmaya başladım..tek yumurtayla bile mucizeler olabileceğini söyledi tabii oluşursa..umudumu kaybetmeden sabırla bekliyorum.ihtimaller çok düşük olsada rabbim verecektir mutlaka şuan yapmam gereken sadece bol bol dua etmek ve tevekkülü bırakmamak..rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inş..
Doktorunun ismi neydi ve hangi sehirdesin.ben de ayni durumdayım da.

Merhaba arkadaşlar. 2012 yılında AMH denilen hormonla tanıştım ben. o zamanlar 35 yaşında idim ve 7 yaşında bir oğlum vardı çok şükür. İkinci bebeği, istediğim zaman yaparım sanıyordum, bilseydim yıllarca korunurmuydum. AMH değerim ne zamandır böyleydi bilmiyordum ama 35 yaşında AMH mın 0,01 olduğunu öğrendim. İlk doktorum sana tüp bebek bile olmaz muhtemelen dört yıl sonra menapoza girersin dedi. Felaket tellalı olduğuna Ankarada başka doktorlara gidince karar verdim. Başka iyi doktorlar daha umutlu yaklaştı doğrusu. Diğer değerlerimin hepsi normaldi bu önemli bir avantajdı. Tüp bebeğe doğrusu önceleri sıcak bakmadım. Umutla doğal yolları denedim incir kürleri soğan kürleri saraçoğlu çayları ballar tarçınlar çörekotları.. Bugün geldiğimiz nokta hala umutla oğluma kardeş bekliyoruz. Rabbim nasip etmedi. Rabbim her şeyin sağlıklı ve hayırlı olanını nasip etsin öncelikle..Bunları sizlerle paylaşmak istedim çünkü görüyorum ki son üç yılda toplumsal bir soruna dönüşmüş AMH düşüklüğü.
Size ve bana umut ışığı olacağını düşündüğüm önemli bir detaydan bahsetmek istiyorum. Benim iki kız kardeşim benden sonra endişelenip AMH baktırdılar. benim küçüğüm şu anda 32 yaşında ve Rabbim bağışlasın en küçüğü iki yaşında olan iki evladı var. Amh sının 0,3 olduğunu öğrendiğinde ikinci bebeği iki yaşında idi.
Diğer kızkardeşim ise (27 yaşında) iki yaşında bir kızı varken operasyon esnasında tek yumurtalğını kaybetti. O arada yaptırdığı tahlilde Amh sının 0,6 olduğunu öğrenince hızlı bir şekilde ikinci bebeğe karar verdi ve bi kaç ay içinde doğal yollarla hamile kaldı. Hamdolsun, Maşallah kızımız üç aylık şimdi..
Arkadaşlar yazılanlara çizilenlere fazla aldırıp dünyanızı karartmayın, kısmetinizi nasibinizi ararken moralinizi bozmayın ben inanıyorum ki Rabbim yaratmayı dilerse kim engel olabilir..Yaşı genç olan arkadaşlar AMH değeriniz kaç olursa olsun yaşınızın büyük bir avantaj olduğunu bilin ve kürlerle falan oyalanmadan ne gerekiyorsa zaman kaybetmeden yapın nacizane önerim. Tüp bebekse tüp bebek. Çünkü sonra ikinciyi isteyecek gönlünüz..
Benim gibi yaşı kırka yaklaşmış olanlar için bile umutluyum ben. Düşünsenize benim AMH değerim 35 yaşımda 0,01 ise
oğlumu doğal yollarla hamile kalıp dünyaya getirdiğimde en fazla 0,6 civarındadır.
Dua edelim Rabbim önce sağlık versin bizlere..Herşey gönlünüzce olsun...

ahm değerim 0,60 çıktı. doktorum acil tüp bebek denemem gerektiğini söyledi. tüp bebek merkezine gittim (mustafa bahçeci) 2 ay kullanmak üzere vitaminler ve perriz verdi 3. ayda yaptırmam gereken tesleride getir tedaviye başlayalım diye söyledi. bu arada kendi doktoruma gitmeye devam ettim. 2. ayda aşılama denedik benim ısrarımla. doktorum çok ümitsizdi ancak sonuç mucize :) 6 haftalık hamileyim. RABBİM hepimize hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

X