- 2 Mayıs 2023
- 620
- 242
Merhaba.. Burda saatlerdir okuduğum yorumlar üzerine paniğe kapılıp burayı açtım.. çünkü asla toparlayamıyorum ve bu psikolojik bi sorun haline gelmeye başladı korkarım ki. Yaşım 29. 10 aylık evliyim. Nisan ayında öylesine gittiğim Hacettepede amh değerinin 0,11 olduğunu öğrendim. Fsh o ay normalken ertesi ay 25 oldu. Sonraki ay 8 e düştü. Şu an kaç bilmiyorum sebebini de anlamıyorum. 2 ay normal yolla denememiz gerektiğiini olmazsa tüp bebeğe başlayacağımızı söyledi doktor. Annelik trenine binmek istiyorsan acele et dedi. Nisan ayının ortalarında ya ne olur ne olmaz dedik eşimle bi de sperm testi verelim. Ve gördüğümüz şey kriptoazosperm. Yani tek tük sperm çıkışı var eşim de tedaviye başladı 1,5 ay. Böylece özel bi klinikte Mayıs ayında kontrole gittik. Bu arada bu yaşadıklarımızdan kimsenin haberi yok aile dahil. Ve hala da yok.. Haziranda iğne tedavim başladı. Temmuzda yumurta toplamam oldu. 4 görünen yumurtalardan 2 si toplandı. 3. Güne geldiler. 8 hücreliydi ikisi de. Biri donduruldu çünkü sperm faktörü de olduğu için 5 e riske atmak istemediler. Diğerini bekletmek istediler. Sebebini bilmiyorum... o gitmedi gelişimi durdu. 2. regli bekliyorum. Korktuğum içimi yakan şey şu; inşallah tutunur bana bebeğim.. ama duygusaldan çok mantıkla yanaştığımda bilmiyorum diyorum belki de sonradan hayal kırıklığı yaşamamak için.. ve olası bi 2. tedavide artık bu değerlerde yumurta görülmemeye başlamış. Olan döllenmemiş tutunmamış vs. Bu yaşımda yumurta kalmazsa ne yaparım 2. Tedavi için şansım bile olmazsa nasıl dayanırım bilmiyorum. Hemen tükenir mi, ne kadarlık bi deneme vaktim var. 0,01 ile hamile kalanlar var biliyorum okuyorum ama mucize gibi geliyo. Tabi ki kişiden kişiye değişir ama benim durumumda olanlar varsa paylaşabilir mi, yardımcı olabilir misiniz?