Amerika'ya gelin giden var mı ?

sanırım aynı durumdayız. ben de gider gitmez çalışmak istemiyorum. ilk önce biraz alışmam lazım. bi de biraz tatil yapayım gezeyim tozayım amerika'yı biraz tanıyayım, sonra çalışmak istiyorum :)
ingilizce teorik bilgim yeterli çok şükür zaten toefl ve gre'ye girip geliyorum ama kesinlikle konuşmamı geliştirmem lazım. o yuzden ilk gelince bir dil kursuna gitmek istiyorum. bu esnada da hem boş kalmamış olurum hem de çok yoğun olmam, sıkılmam :)
bazen korkuyorum açıkçası ailemden nasıl ayrılacağım diye. bir de var olan işimi bırakıp dünyanın bir ucuna gitmek düşününce çok akıl karı değilmiş gibi geliyor :) ama aşk işte
hakkımızda hayırlısı olsun ya. ben kolay olur diye ümit ediyorum. alışmada çok zorluk çekmeyiz inşallah :)

Turkiyeden amerikaya gelin gelicek olan herkese iciniz rahat olsun Ben 20 yildir burda yasiyorum yani burda buyudum. O yuzden
size vericegim tavsiye hemen cocuk yapmayin bir sene bir dil kursuna gidin. Long Island ve Denver genelikle sessiz sakin yerler sadece biraz can sikintisi yasayabilirsiniz bir ara ehliyet alana kadar. Bence laptop varsa onu getirin tr le gorusmek icin. yoksa burasi guzel bir yer eger dilini ogrenip calisirsaniz iyi gecinirsiniz. Kiyafet ceyiz hic kafa takmayin hersey burda var. Tr deki yorgan belki biraz daha dali gullu o kadar :) Ama mutlaka New York citye (merkez) gelin bayilirsiniz. Burasi benim sehrim ve cok seviyorum.

Sizin yazinizi okuyunca keske benim derdim bu olsa dedim icimden cunku bende tr ye gelin gidecegim ve ben bunun icin korkuyorum. Istanbulun kaldirimsiz yolllarina, dar issiz yokuslarina, duzensiz sistemine, ailemden uzak, yeni aileye alismayi ve yeni ulkeye nasiil yapicam bilmiyorum. Yani sizin icin buraya gelmek dert benim icin oraya gelmek dert. Allah yardimcimiz olsun ama dili ogrenin ehliyet alin is bulunca gurur yapmayin yeter :)

benimde derdim bu size Türkiye'ye gelmekten korkuorsunuz ben de oraya gitmekten.sonuçta yeni bir ülke. eşya, çeyiz vs onlar sadece bilmek istediğim şeylerdi. ucuz diyorsunuz ama neye ve kime göre ucuz :) mesela bir tencere takımı ne kadar ? 100 dolar mı aslına bakarsanız türkiye'de de öyle markasına, ve kalitesine göre farklılık gösteriyor. bir de parayı karşılaştırmayacaksın onu anladım.. karşılaştırınca ya orası daha ucuz oluyor ya da burası tabiki alacağınız şeye göre değişir. yani bugün dolar kuru 1,80 x 1usd yapmayacaksın :) benim herhalde en büyük sıkıntım o olur. 50dolarlık bi şeyi tutup x 1,80 yaparım soraa ooooo burası pahalı derim D alışmak zor olacak. ailemden ilk defa bu kadar uzaaaaaaak bir yere gidecem. hiçbir arkadaşım yok orada.ortama nasıl alışacağım bilmiorum. dil ve ehliyet konusunda sıkıntı yaşamıcam çok şkür. her ikisi de war :)

istnbul için endişe etmeyin bence. ben üniversiteyi orada bitirdim. ilk sene nefret ettim oradan :) ama sonra aşık oldum.. şimdi istanbul'da olmak vardı :) keşke Amerika yerine İstanbul'a gelin gidiyor olsaydım. ne yazıkki her yerde zorluk var. alışmak zaman alacak belki de ama alışırsınız inşallah. sanrım en büyük iş eşlerimize düşüyor. onların yardımıyla alışmak daha kolay olacağına inanıorum.

var olan iş demişsin : çok sevdiğim bir işim var. bunu bırakmak zor geliyor. böyle bir işi orada da yapmak isterim ama bakalım. zaman ne gösterecek. inşallah kolay olur.

ya nişanlım geçen sene los angeles'teydi, ben de california'ya gideceğim diye çok seviniyordum sonra işi nedeniyle denver'e taşındı, üzüldüm açıkçası çünkü ben sessiz sakin bir yere gitmek istemiyorum. sıkılırım diye korkuyorum. aslında en iyisi new york'a gitmek :) ny'ye bayılacağımdan eminim de işte. inşallah sessiz sakinlikten patlamam denver'de.
ya ben doktoraya başvurdum bu sene CA üniversitelerine ama kabul alamadım. seneye gelince orada kendim gidip görüşeceğim yüz yüze olmadı master'e başvururum tekrar bi y.lisans yaparım nolcek diye düşünüyorum... çünkü buradaki işimi bırakıp oraya gelip de evde oturmaya dayanamazmışım gibi geliyor. hele de sessiz sakin bir şehirde hiç yapamam. o yüzden kendimi oyalamalıyım. ilk sene dil kursu sonra eğitim işte. bakalım inşallah kabul alabilirim de.
istanbul'u çok seviyorum ben. eğer bir gün tr'ye dönersem istanbul'da yaşamak isterim :) eminim siz de alışırsınız ya. ben amerika'dan sadece ailemden ayrı olacağımdan değil tüm arkadaşlarım, işim yani kısacasa çevremden ayrı kalacağım için korkuyorum. ama siz türkiye'de emin olun o izolasyon duygusunu yaşamayacaksınız :)

var olan iş demişsin : çok sevdiğim bir işim var. bunu bırakmak zor geliyor. böyle bir işi orada da yapmak isterim ama bakalım. zaman ne gösterecek. inşallah kolay olur.

oyyy bilmem mi işimi bırakmak çok zor geliyor bana. bakalım amerika'da iş bulup çalışabilecek miyim. çalışma vizesi almak da çok zor orada. hayırlısı ama düşündükçe ağlayasım geliyor bazen. zaten ailemi bırakıcam sanki o yetmezmiş gibi dünyanın öteki ucu yaw. avrupa olsa inan o kadar takmayacağım. sanki türkiye gibi geliyor bana avrupa

hayatımızla ilgili büyük bir değişime adım attık ya da atıoruz. inşalllah her şey hayal ettiğimiz gibi olur. bulunduğun şehir ya da biraz uzağına gitmek bu kadar zorlamaz ama dünyanın bi ucuuuuuu ... gerçekten korkunç.. büyük cesaretmiş bizimkisi :)) bazen ben de kafayı yiyecek gibi oluyorum. türkiye sana dar mı geldi de tee oralara gidiyorsun diyorum. ben şiddetle mesafeye karşıydım. Mersin dışında bir ilişki veya evlilik allah korusun derdim. meğer ne çok büyük konuşmuşum kısmet çıkınca resmen ağzım kitlendi hiçbir şey diyemedim. en büyük zorluğu sanırım anne adayı olduğum(z)da yaşarım gibi geliyor. ne anne var, ne de kayınvalide yardım edecek. eşin, hayırlı, iyi bir insansa bir problem yok ama değilse işte o zaman yük omza biner şu an nişanlım hayırlı gibi görünüyor tanıdğım kadarıyla :) allah daim etsin diye dua ediyorum. evet, keşke avrupa ülkesinden biri olsaydı :)

doğru diyorsun. ben nişanlımı çocukluğumdan beri tanıyorum, kendisine her ne kadar güvenim sonsuz olsa da sonuçta onun yanımda olamadığı zamanlar da olacak. insana eşinin yeterli olmadığı durumlar da olacak. yanında anneni, kardeşini, arkadaşlarını falan isteyeceksin mesela. of ya inşallah kolay olur. bi de yani dünyanın bir ucu!... gelmek istesen gelemezsin. dediğin gibi sanki türkiye yetmedi bize :) of of bilmiyorum ya nasıl gidecem ben nasıl çok ağlarım ben ya. nişanlıma da acıyorum gerçekten
en çok iyi ve mutlu bir evliliğimin olması için dua ediyorum. hayırlı olsun, huzurlu olsun. çünkü ayrılığın yanı sıra bir de huzursuzluk çok korkunç olur. inşallah hep bu şekilde mutlu, huzurlu, sevgi, saygı ve güven üzerine kurulu bir ilişkimiz olur hayatımız boyunca.

Ben de nişanlımı uzun süredir tanırım. uzaktan akrabam. hatta ve hatta ben ona "abi" derdim :))) ne garip şimdi o adamla evlilik hazırlığındayım.
arkadaş falan dedin de nişanlın şu an orada ,mutlaka onun bir çevresi vardır. arkadaşlarının eşi ve sevgilisi falan mutlaka vardır. seni herhangi biriyle ön görüşme yaptırmadı mı? benim nişanlım öyle bir şey yaptı. yıllardır orada tanıdığı arkadaşının eşiyle tanıştırdı. henüz yüz yüze hiç görüşmedik, kızı sadece resimlerden biliyorum :) ama o kızla görüşüyorum. en azından o bana biraz ferahlık veriyor. biraz korkularım azalıyor en azından arkadaş açısından tamamen yalnız değilim diyor rahatlıyorum. o, oraya gideli 1 sene olmuş ne yazıkki o çevre edinememiş ( inşallah biz öyle olmayız ve çevre edinebiliriz. bunun için de çalışmamızlazım yoksa arkadaş falan biraz zor. sonuçta eşinin arkadaşıyla kafan tutmaya da bilir :s allah yardmcımız olsun.

bende evlenip amerikaya gelenlerdenim yaa ben hala kuru mayami alismisim birkeree biber salcami ev yapimi gibisi yok tarhanami kuru dolmalliklarim getiiririm trden cay bardagi kasigi celik tenceremi burda en azindn benm oldgm yerde pahali cezvemi caydanligimi baharat takimi bicaklarimi kasikcatal takimi fincanlarimi sebzeligimi yer sofrasi turkiyeden getirdim cnku turk marktleri war ama cok pahali bence

bide cnmm ben yorgan getrdim uyku setii bence sende al yorganini uygn nevresm takimini vakkumla bide burada havlular cok suyu almioo o yuzden bornozumu havlularimi getirdim inanmicaksin ama turkiyeye gidince su mutfkta kullanilaan sari bezlerden alicam banyo lifini ev terligi misafir iicin ben getiriyorm burda aldigim 1 fiyatina turkiyeden 3 alirsin hemde geldiginde insan maddi accidan nasil olur bilinmez birde esler bayanlar gibii heryeri bilmezzherseyi bilemez senin orayi kesfetmende daha surer bence getir sen bunlari tabiki sadece oneri

ya şanslısın sen :) bizimki yeni taşındığından dolayı kendisinin de henüz türk arkadaşı yok ki beni tanıştırsın evet haklısın kafan uyuşmayabilir. çalışırsan çevre edinebilirsin. inşallah bir iş buluruz da çalışırız ya.

ya bunları taşırken sorun olmadı mı?? çok ağır olmadı mı bu kdr eşya? ben ancak kıyafetlerimi getirebileceğim sanırım bi de siz nerede oturuyorsunuz? pahalı demişsiniz inşallah denver çok pahalı değildir.

ayy ama suyu çok almayan havlulardan da nefret ederim haaa şu kadifemsi oluyorlar yeni havlular dokunamıyorum onlara ben kadifeden huylanıyorum zaten bi de siliyorsun siliyorsun suyu çekmiyor :) havlularımı taşıyayım ben en iyisi :d

hah terliği iyi hatırlattın :) terliksiz yere basamam mutlaka kendim için bi tane atmam lazım :) havlu kesin götürürüm, bornoz falan. yorgan yerine pike takımı koymayı düşünüyorum. ağır şeyleri kesinlikle yük etmicem. bu tupperware ler gerçekten de orada ucuz mu? türkiye'de çok pahalı diye biz benimkileri almanya'dan getirtmiştik. tupperware i neredeyse hepsini dizdim :) bi kısmını gönderdim ama orada ucuz ise geri kalanı burda bırakcam. dönünce burada kullanırım.

yaaaa uyuz oldumm özelden mesaj atamıyorum :)) ben bu kuralı sevmedim. 100 ü tamamlamam lazım en kısa zamnda :) konu dışna çıktığım için özür :)

ııyyyy bende hiç sevmem suyu almayan havluları :) daral gelio valla :))

ya çatal bıçak takımını biliyordum nişanlım getirsen iyi olabilir demişti. annem çok ısrar etti götür diye ama çok ağır olur o ya. benim acele bi valiz yapmam lazım babam yarından sonra gidiyor. hemen toparlanıp onla göndermem lazım.
ben de bornoz takımı almıştım o yuzden onları gotureceğim. bir de senin gibi kendime pike takımı almıştım zamanında çok hoşuma gitmişti 2 tane onları goturmek istiyorum ama yer olur mu bilmiyorum ya.
evet bu arada ben de nefret ettim o 100 msj olayından.

şekeyim ben çatal bıçak takımı gönderdim. evde duruo annemin çeyizinden :) manevi değeri var diye gönderdim ama öyle antik model değil .antik modern :)) misafirim olursa bunları kullanırım dedim. hatta günlük kullanabilceğim çatal bıçak seti de gönderdim abartmıorum 3 kilo geldi :))) sanırım bir kişin 50 kilo hakkı oluo. 20şer kilodan 2 bavul yaptım. walla elinde hazırda ne warsa gönder :) en azından oraya varınca derde düşmessin şu lazım bu lazım diye :) ama kendini de çok kasma gönderebildiğin kadar. sonuçta daha sen de gideceksin. götürmek istediğin başka şeyler çıkabilir.

benim bahsettiğim amerikadaki bayan arkadaş war ya o dediki tuvalet banyo için paspas takımı var ya onlardan getir dedi. orda pahalıymış hatta çaydanlık falan da getir dedi :))

ooooo ya sen iyi yapmışsın bence. liste yapsam iyi olacak haa. bizimkine soruyorum ben ne getirmek lazım diye aynen şöyle diyor:

ımmmmm bilmem kiiii burda herşey var yaaa... ama perde biraz zor bulunuyor, nevresim takımları da pek kaliteli diil, eh çaydanlık getirsen de iyi olur, ooo çatal bıçak takımı getirmek lazım mutlaka... ama yaa neyse var burda herşey taşıma boşuna... gerçi bilmem havlu getirebilirsin vs vs vs

kararsızlıktan muzdaribiz biz. bi de ev eşyalarına karşı olan ilgizisizlikten

:))) süper bir dialog koptum walla :)) ya kalite markasına göre değişir bence bizim ülkemizdeki gibi. bence fazla bir şey yük etme. sadece hazırda var olan ufak tefek bir şey varsa onu al. çaydanlık kız getir dedi ama hayatta yük etmem :) sadece oraya varır varmaz ertesi gün dükkana falan gitme şansın olmayabilir. en acil ihtiyacın ne olabilecekse onu götür/gönder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…