• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amerika'ya gelin giden var mı ?

Butun kiralik evlerim beyaz esyalari var.Kirada oturdugunuz muddetce beyaz esya almiyorsunuz zaten.Alacaginiz koltuk yatak giysi dolabi mutfa esyaniz .Hepsi Ikea larda cok uygun fiyatli.Tek kotu tarafi oturup siz monte edeceksiniz esinizle beraber :))

ben de tam bunu diyecektim. beyaz eşyaları evlerin içindeymiş diye :) beyaz eşyadan yırttık, geriye geri kalanlar kalır. onlarda sırasıyla aciliyetine göre, zamanla alınır herhalde.

koltuk moltuk bana da itici gelio yani başkasının oturduğu yattığı şeyi "bende kullancam" böhhhh :)

Esra, galiba kuaför konusunda ben de zamanla kendim yapmaya alışırım herhalde adam akıllı o işi yapan birini bulamazsam :) ben de herkesin kaş bıyık alma olayını beğenmiyorum. connecticut hiç duymadım :) daha doğrusu henüz abd haritasını açıp ne nerede, nerede ne yapılır vs vs hiç bakmadım.. belki de merak etmedim.

hehehe evet kiralar çooook yüksek gerçekten. benim nişanlım geçen sene LA'da idi.. orada kiralar çok daha absürddü. 1200-1300 dolardan aşağıya düzgün ev bulamıyordu. denver'de nisbeten daha azmış kiralar. bakalım.. gitmeme az kaldı ama 4 senedir ha gittim ha gideceğim :) artık gideyim yani :)
ya ben açıkçası bu kdr eşyamı oraya nasıl taşıyacağım onu düşünüyorum en çok. kışlık kıyafetlerimi toparladım, 7-8 gun sonra babam gidiyor oraya onunla göndereceğim. ama geri kalan eşyalarım yine sığacak mı bilmiyorum.

:/

ben de sana özelden atmaya çalıştım ama ne yazıkki 100 msjı geçmesi gerekiyormuş :) 4 senedir ha gittim ha gideceğim demişsin. neden o kadar uzadı? işlemlerden dolayı mı yoksa siz mi hemen istemediniz :) merak ettim walla

ya bizimkisi uzun sürdü çünkü benim y.lisansım bitti işe başladım zart zurt. ayarlaması ancak olabildi. şimdi gideceğim inşallah haziran sonunda evleniyorum :)

amin yaa :) bakalım aslında benim kafamı en cok kurcalayan sey buradan oraya esya tasıma sıkıntısı. çok fazla sey var nasıl goturcez onları bilmiyorum :)
sen ne zmn evleniyorsun?

ne yazıkki benimki henüz belli değil canım benim yaa :( ama inşallah bi akslilik olmazsa bu sene bitmeden olur :)) inşallah diyorum çünkü biliyorsun çok zor oluor. o orda, ben burda 7 saat zaman farkııı amaaan alllahım bazen çıldırtıyor :)

heheheee sorma :) biz alıştık gerçi. yazın daha garip oluyor ikimiz de türkiye'de olunca geceler günler aynı oluyor insana garip geliyor :)
hayırlısı olsun cnm ya. zamanından çok zaten mutlu huzurlu olmak önemli. inşallah hepimiz için güzel olur :)

Amerika'ya gelin giden var mı? ya da Amerika'da yaşayan? ben nişanlımla 2 bavul kadar çeyizimde bulunan ufak tefek eşya gönderdim ama sanırım daha fazla bir şey de götüremem. en acil ihtiyaçlarımız ne olabilir? yani oraya gittiğimde en acil ihtiyaclarım ne olabilir? 1 nevresim, 1 pike takımı, vücut + baş havlusu, çatal bıçak seti, Türk kahvesi fincanı, 5-10tane de Tupperware kapları gönderdim. artık bir şey gönderemem. İnşallah düğünden sonra birlikte gittiğimizde bir şeyler götüreceğiz. ama en gerekli,acil şeyler ne olabilir. orada pahalı ve burada ucuz olan ne olabilir? bana yardımcı olabilecek olan var mı ?

merhaba canım bende kısa sürelide olsa new yorkta yaşamıştım saç düzleştirici gibi aletlerini götürebilirsin bn Tr^'den gitmeden önce Amerikaya uygun fiş almıştım ordan bağlantı sağlanabiliyor iphone şarjımda mesela Amerikadan aldığım için farklı Türkiye'de o aparata bağlayıp takabiliyorsun.Orda her çeşit yemek var canım hiç aç kalmazsınız :) ve uygun fiyata hiçbirşey götürme kıyafetler ucuz ben oraya gittiğimde çay ve türk kahvesini özlemiştim sadece ve bir de ailemi Türkiyeyi.

saç düzleştiricisi götürebilmişsin demişssin hani volt farkı var yaa benim korkum bi şey olmazsin :) küçük çaplı bir yangın vs vs :) yoksa ben onlarsız yapamam. tamam mutlaka oradan yenisini alabilme şansım olur. ama bugün gittim ertesi gün acil olan başka bi şey varken tutupta düzleştirici, fön makinesi, epilady vs derdine düşmek biraz saçma olur. aslında saçma değil. onlar benim olmazsa olmazlarım :) benim saç tam başa bela nereye kadar jöleyle idare edebilirimki :s hele istenmeyen tüyler amaan alaaam çıldırtır insanı :D türk kahvesi,çay vs türk bakkaları varmış :) aile özlemi!! fazlasıyla yaşıcam :((( uzun bir süre ailemi göremicem.

saç düzleştiricisi götürebilmişsin demişssin hani volt farkı var yaa benim korkum bi şey olmazsin :) küçük çaplı bir yangın vs vs :) yoksa ben onlarsız yapamam. tamam mutlaka oradan yenisini alabilme şansım olur. ama bugün gittim ertesi gün acil olan başka bi şey varken tutupta düzleştirici, fön makinesi, epilady vs derdine düşmek biraz saçma olur. aslında saçma değil. onlar benim olmazsa olmazlarım :) benim saç tam başa bela nereye kadar jöleyle idare edebilirimki :s hele istenmeyen tüyler amaan alaaam çıldırtır insanı :D türk kahvesi,çay vs türk bakkaları varmış :) aile özlemi!! fazlasıyla yaşıcam :((( uzun bir süre ailemi göremicem.[/QU

Voltaj farki far tabiki.Amerika da 110 turkiye de 220 v.Bazi elektrikli cihazlar 110-220 v arasi calisir.Voltaj ceviriciyi takar calistirirsiniz.Bazilarida calismaz.10 dolara bile sac duzlestirici satiliyor arkadaslar bu kadar dusunmeyin bu konulari :))

düşündüren başka bi şey daha var o daaa önemli vize olayı :(( onu atlatsaydım.. başka hiçbi şey istemem. hiçbir şey götürmesem de olur yeterki vize çıksın ;)

esra, iiiice gaza getirdin haa :) elimi kolumu sallaya sallaya gelcem :))

:)) Ben iki valiz yapmistim kislik yazlik giysilerim ve ayakkabilarim.Baskada hic bir sey getirmedim.Hersey var burada inan cok uygun fiyatlarlar.Kiyafetlerim benim icin cok degerleridir onlari birakmaya kiyamadim :)) yinede bir suru getiremedigim olmustu hepsini ablama vermistim.Mesela bu ulkede yetismeyen 3 iki meyve vardir.Yesil erik.cagla,ayva.Hicbiri bilmez bu meyveleri.Ben onlari bile buluyorum.Turk bakkalimiz var.Sagolsun getirtiyor.O da bulamazsa. Trk Mzii, Trk Mutfa1, Trke Kitaplar, Nazarl1k, Mcevher - Tulumba.com her ihtiyacimiza yetisiyor :)) 3 aylik hamileyim sukurler olsun rabbime.Erik aserdim.1 gun sonra buldum.Yani diyecegim hic dusunmeyin bunlari herseyi bulmak mumkun.

:)) Ben iki valiz yapmistim kislik yazlik giysilerim ve ayakkabilarim.Baskada hic bir sey getirmedim.Hersey var burada inan cok uygun fiyatlarlar.Kiyafetlerim benim icin cok degerleridir onlari birakmaya kiyamadim :)) yinede bir suru getiremedigim olmustu hepsini ablama vermistim.Mesela bu ulkede yetismeyen 3 iki meyve vardir.Yesil erik.cagla,ayva.Hicbiri bilmez bu meyveleri.Ben onlari bile buluyorum.Turk bakkalimiz var.Sagolsun getirtiyor.O da bulamazsa. Trk Mzii, Trk Mutfa1, Trke Kitaplar, Nazarl1k, Mcevher - Tulumba.com her ihtiyacimiza yetisiyor :)) 3 aylik hamileyim sukurler olsun rabbime.Erik aserdim.1 gun sonra buldum.Yani diyecegim hic dusunmeyin bunlari herseyi bulmak mumkun.

Site ismi yazilmiyormus :))) Bilmiyordum.Yasakmi acaba.Iste bir site var.Oradan herseyi bulmak mumkun.Newyork tan gonderiyorlar bir gunde eve teslim

hiç boşuna yük etmicem başka şeyleri. sadece yeni- yeniye yakın kıyafetler ve ayakkabilarımı götürürm.madem her şey var türk bakkalarımız bile :) bol bol fotoğraf, albüm götürürüm :) özledikçe onlara bakarım :(( oraya ilk gittiğinde çok zorlandın mı? özellikle hangi şeyde kendimi hazırlamalyım? tamam aile hasreti çekecem orası kesin. ama başka neyin zorluğunu yaşıyor insan? alllah hayırlsıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin. çok sevindim senin adına :)

hiç boşuna yük etmicem başka şeyleri. sadece yeni- yeniye yakın kıyafetler ve ayakkabilarımı götürürm.madem her şey var türk bakkalarımız bile :) bol bol fotoğraf, albüm götürürüm :) özledikçe onlara bakarım :(( oraya ilk gittiğinde çok zorlandın mı? özellikle hangi şeyde kendimi hazırlamalyım? tamam aile hasreti çekecem orası kesin. ama başka neyin zorluğunu yaşıyor insan? alllah hayırlsıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin. çok sevindim senin adına :)

Cok tesekkur ederim.Sagol. Ingilizcen varsa ve araba kullanabiliyorsan bir cok seyde zorluk cekmezsin.Sanirim sen long island a gidicektin.Long island New York gibi degildir yani metro ve her yere toplu tasima yoktur.Herkesin arabasi vardir.Benim oturdugum yerde de oyle.Heryere,her saatte toplu tasima gitmez.Metro yoktur.Herkesin arabasi vardir ulasim icin.Calismayi dusunuyormusunuz bilmiyor?
Ben kendimden ornek vereyim.Surekli calisan bir insan oldugum icin.Geldikten 3 ay sonra bir sirkette calismaya basladim.Ehliyetimi aldim.Kaybola kaybola yollari ogrendim :)) bu yuzden cabuk adapte oldum ama etrafmda cok fazla buraya geleli seneler olmus hala ingilizce bilmeyen,araba kullanamayan,ingilizce bilmedigi icin ehliyet alamayan,hemen coluk cocuga karisip evde tikili kalmis bu yuzden cooook mutsuz buradan gitmek isteyen tanidiklar var.Benim size tavsiyem.Sayet ingilizceniz yoksa yada yetersizse ucretsiz dil okullari var hemen kayit olun.Bir sure sonra calismaya baslayin.Ehliyetinizi alin.Bunlari yaparsaniz hayat burada daha kolay.

benim inglizcem var, ehliyetim de var. oraya gider gitmez çalışmayı düşünmüyorum önce bir eve, eşe , çevreye alışma olayı yapmak istiorum sonra inşallah iş bulabilrsem çalışcam.. boş boş oturamam.. alıştım uzun süredir çalışmaya. ama ben öyle kasiyerlik falan yapamam gibi :( ben masa başı işe alıştım.. bilmiyorum yaa. korkuorum bazenn

benim inglizcem var, ehliyetim de var. oraya gider gitmez çalışmayı düşünmüyorum önce bir eve, eşe , çevreye alışma olayı yapmak istiorum sonra inşallah iş bulabilrsem çalışcam.. boş boş oturamam.. alıştım uzun süredir çalışmaya. ama ben öyle kasiyerlik falan yapamam gibi :( ben masa başı işe alıştım.. bilmiyorum yaa. korkuorum bazenn[/QUOT

Zamanla hersey olur korkmayin.Allah once saglik,huzur,agiz tadi versin gerisi nasil olsa gelir.

Back