• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amerika'ya gelin giden var mı ?

laala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
166
0
26
İçel Mersin
Amerika'ya gelin giden var mı? ya da Amerika'da yaşayan? ben nişanlımla 2 bavul kadar çeyizimde bulunan ufak tefek eşya gönderdim ama sanırım daha fazla bir şey de götüremem. en acil ihtiyaçlarımız ne olabilir? yani oraya gittiğimde en acil ihtiyaclarım ne olabilir? 1 nevresim, 1 pike takımı, vücut + baş havlusu, çatal bıçak seti, Türk kahvesi fincanı, 5-10tane de Tupperware kapları gönderdim. artık bir şey gönderemem. İnşallah düğünden sonra birlikte gittiğimizde bir şeyler götüreceğiz. ama en gerekli,acil şeyler ne olabilir. orada pahalı ve burada ucuz olan ne olabilir? bana yardımcı olabilecek olan var mı ?

kimse yardım edemeyecek anlaşılan :( sorumu değiştiriyorum o zaman. evlenince en acil ihtiyaç ne olur? evlendiniz ve farklı bir yerdesiniz en acil, en öncelik ihtiyaçlar ne olur? olmazsa olmaz dediğimiz ne olabilir? hiç mi gurbete gelin giden yok yaaaa :( illa Türkiye dışı bir yer olmasına gerek yok sınırlarımız içerisi de gurbet sayılır :) sonuçta doğduğun şehirde olmayacaksınız.

meraba
ben de evlenip amerika'ya gidiyorum :) ozel msj atmıştım aslında ama meğerse yeni uye olduğum icin gonderemiyormusum. ama bence başka bir platformdan da tecrube paylaşımı yapabiliriz :) facebook falan gibi mesela ;)

7 yildir Amerika da yasiyorum.Hic bir seye ihtiyaciniz yok.Herseyi bulmaniz mumkun.Uygun fiyatlarla.Yapacaginiz giysilerinizi getirmek.Fiyatlarda uygun.Turk bakkalari var oradanda turk kahvenizi,cayinizi yada istediginiz herseyi alabilirsiniz.Nisanlinizin bilmesi lazim burada yasiyorsa.
Ozlediginiz ve ihtiyaciniz olan tek sey aileniz oluyor :) Gerisi teferruat.

Esra1 = teşekkür ederim cevap için. evet, nişanlım orada yaşıyor. kendisi baya yardımcı oluyor o konuda saolsun ama yine de acil ihtiyaçlar olur ya.. oraya varır varmaz hemen dükkanlara, mağazalara gitme şansım olmaya bilir diye. sonuçta parasal durumumuz ne olur tahmin yürütmek çok zor. ama seni dinleyeceğim. sadece kıyafet falan yük ederim kendime bir iki şeyde çeyizimde war olan bi şey. iyi ki zamanında anneme çeyiz yaptırmamışım ya da aldırmamışm :))
benim aslında merak ettiğim bir kaç şey daha var. komik olacak belki de ama en basiti profesyonel fön makinam ben onu kesinlikle götürmek istiyorum :))) volt olayı, priz olayı Türkiye'ye göre daha farklı olduğunu biliorum ama ne derece farklı yani fön makinemi orada kullanabilir miyim? aile içinse evet.. şimdiden kara kara düşünüyorum onlardan nasıl ayrılacam diye :((

Evaporate = yalnız olmadığıma sevindim :) sen ne zman gidiyorsun oraya?

Elektrikli getirdigin hic bir aleti kullanamazsin canim.Dedigin gibi voltaj olayi farkli.Burada daha dusuk.Inan bana cok uygun fiyata bulabilirsin burada.Benim en buyuk problemim kuafor cunku cok pahali.Bir sac kesimi ve fone $100 dolar vermek hic isime gelmiyor.Onun icin fon makinemi,duzlestiricimi,bigudilerimi aldim.Sacimi evde kendim boyuyorum boyamada esim yardim ediyor :)) .Senede iki defa sac kesimini gidiyorum o kadar.
Ben 7 senedir burada yasiyorum.Istedigim herseyi bulabiliyorum.Her keseye uygun secenekler var.Sormak istedigin birsey olursa cekinmeden sorabilirsin.

laala: ben temmuz'un 20'si gibi gideceğim. denver'e gidiyorum. orada yaşayacağız. sen nereye gideceksin?

Esra1: annem nevresim, perde fln goturmem icn cok ısrarcı... bulamazsın falan diyor. gercekten oyle mi?

laala: ben temmuz'un 20'si gibi gideceğim. denver'e gidiyorum. orada yaşayacağız. sen nereye gideceksin?

Esra1: annem nevresim, perde fln goturmem icn cok ısrarcı... bulamazsın falan diyor. gercekten oyle mi?

Sadece yorganin uzerine gecirdigimiz nevresimlerden ben bulamadim tatile gittigimde bir tane getirdim.Iki tane cift kisilik yorganim var donusumlu yikiyarak kullaniyorum.Perdenin her cesidini bulabilirsin.Zaten burada evlerin pencereleri bizim tr.deki evlerin penceresi gibi olmuyor.Getirsende olcuyu tam tutturamazsin.

peki yorgan boyutları falan standart mı oluyor? hani buradan alacağımız cift kişilik nevresim takımı oradakilere uyar mı?

peki yorgan boyutları falan standart mı oluyor? hani buradan alacağımız cift kişilik nevresim takımı oradakilere uyar mı?

Sorun orada zaten ben bir tane getirdim biraz buyuk geldi gittim baska yorgan aldim oda pek olmadi sonra kullanmadim nevresimi.Zaten o kadar guzel desenli yorganlar varki nevresime gerek yok.Nevresimi neden kullaniriz? Yorgan cabuk kirlenmesin diye.Yorganlar rahatlikla yikaniyor artik.Eskiler daha cok kullanirdi yorgana nevresimi.Dedigim gibi ben 2 tane ciftkisilik yorgan aldim donusumlu yikiyarak kullaniyorum.

Nisanliniza sorun hangi olculerde olacak yataginiz.Queen yada King cift kisilik yatak olculeri. Queen, King den daha kucuktur.Yorganlarda bu olculer adi altinda satilir.Turkiye de sorarsaniz ona gore nevresim takimi gosterirler size.

esra1= kuaför olayı beni çok düşündürüyor. saç boyama sık yapmıyorum zaten. ama şu kaş bıyık ağda olaylarımız var ya en çok onu kafaya takıyorum :( burda ağda işini yaptırmaya çok alıştım kendim hiç yapamıyorum :( elektrikli aletler de suya düştü o zaman :( bence biz elimizi kolumuzu sallaya sallaya gidelim :))) esra, iyi oldu senin orada yaşıyor olman artık ben oraya gelinceye kadar ha bire sana bi şeyler sorar dururum :) evaporate le bana baya bi faydan olacak ;)

yorgan olayına gelince ben de kışlık, yünlü yorganlar olur ya ondan götürmeye niyetlendim ama nişanlım evlerin ısı olayının o kadar mükemmel olduğunu söylüyor. gerek yok yeteri kadar sıcak oluyor dedi. ama tabi istersen götürürüz problem değil dedi. ısı olayını duyduktan sonra yorgandan vazgeçtim.

ben bir tane nevresim takımı gönderdim. eğer ki yorgan ölçüsü vs tutmuyorsa başka yük etmiim o zaman.

evaporate , oo senin gitmene çok az kalmış :) benim henüz ne zaman gideceğim belli değil. bu sene sonuna doğru bi aksilik olmazsa orada olacam. benim daha vize işlemlerim falan var. vize çıkmazsa diye de tırsıom bi taraftan. sonuçta eşimden uzakta olmak istemem. long island/NY 'a gidecem.

orada kiralar uçuormuş :(( 1 oda 1 salonlar 1000 dolarmış.. burda mersinde 1000 dolara kral dairesinde yaşarsın :((

esra1= kuaför olayı beni çok düşündürüyor. saç boyama sık yapmıyorum zaten. ama şu kaş bıyık ağda olaylarımız var ya en çok onu kafaya takıyorum :( burda ağda işini yaptırmaya çok alıştım kendim hiç yapamıyorum :( elektrikli aletler de suya düştü o zaman :( bence biz elimizi kolumuzu sallaya sallaya gidelim :))) esra, iyi oldu senin orada yaşıyor olman artık ben oraya gelinceye kadar ha bire sana bi şeyler sorar dururum :) evaporate le bana baya bi faydan olacak ;)

yorgan olayına gelince ben de kışlık, yünlü yorganlar olur ya ondan götürmeye niyetlendim ama nişanlım evlerin ısı olayının o kadar mükemmel olduğunu söylüyor. gerek yok yeteri kadar sıcak oluyor dedi. ama tabi istersen götürürüz problem değil dedi. ısı olayını duyduktan sonra yorgandan vazgeçtim.

ben bir tane nevresim takımı gönderdim. eğer ki yorgan ölçüsü vs tutmuyorsa başka yük etmiim o zaman.

evaporate , oo senin gitmene çok az kalmış :) benim henüz ne zaman gideceğim belli değil. bu sene sonuna doğru bi aksilik olmazsa orada olacam. benim daha vize işlemlerim falan var. vize çıkmazsa diye de tırsıom bi taraftan. sonuçta eşimden uzakta olmak istemem. long island/NY 'a gidecem.

orada kiralar uçuormuş :(( 1 oda 1 salonlar 1000 dolarmış.. burda mersinde 1000 dolara kral dairesinde yaşarsın :((

hehehe evet kiralar çooook yüksek gerçekten. benim nişanlım geçen sene LA'da idi.. orada kiralar çok daha absürddü. 1200-1300 dolardan aşağıya düzgün ev bulamıyordu. denver'de nisbeten daha azmış kiralar. bakalım.. gitmeme az kaldı ama 4 senedir ha gittim ha gideceğim :) artık gideyim yani :)
ya ben açıkçası bu kdr eşyamı oraya nasıl taşıyacağım onu düşünüyorum en çok. kışlık kıyafetlerimi toparladım, 7-8 gun sonra babam gidiyor oraya onunla göndereceğim. ama geri kalan eşyalarım yine sığacak mı bilmiyorum.

Esra1: siz nerede oturuyorsunuz peki? bir de şunu soracağım biz simdi tr'den geleceğimiz için orada bir evi baştan döşememiz lazım. tr'ye dönerken eşyalarımızı getiremeyeceğimiz için de orta halli eşyalar alacağız yani lüks değil. ne kadara mal olur? nişanlıma göre 10.000 dolara falan bitirebilirmişiz ama ben pek emin olamıyorum açıkçası :/

yalnız var ya ben burdan sevdiğim adamla evlenip newyork'a gitmek ve orda yaşamak isterdim ha güzel olsa gerek amerikada yaşamak :31:

evaporate : woow o zaman çoğu gitmiş azı kalmış diyoruz :) hakkında hayırısı neyse o olsun. inşallah her şey gönlündeki gibi olur. en büyük avantajın baban oraya gidio onunla eşya gönderebiliyorsun.. o yüzden fazla tereddüte gerek yok ;) ben sadece 2 bavul gönderebildim. evlenince de 4 bavul anca götürebilcem :))
dayalı döşeli evler de varmış bilmiyorum bunun hakkında bilgin var mı. biz evi zaten lüks döşemicez eninde sonunda vatanımza döncez inşallah. ve en büyük dezavantajımız ise ne onun ailesi orada olacak ne de benim. yani koskoca ülkede sadece o ve ben :( belki iyi belki kötü.

esra1 : bende merak ettim :) nerede ikamet ediyorsun?

atractive : kulağa belki hoş geliyor "amerika" ama yine de buradaki düzenim geride bırakıp başka bir ülkeye gidiyor olmak kısmen düşündürüyor. keşke o buraya gelse :))) daha kolay.

laala: ya ailem orada yaşamıyor, babam 1 haftalığına gidecek, o giderken ben de onden gondereyim dedim. aynen evi lüks döşemek biraz israfa kaçıyor. dönerken eşyaları taşıyamayacaksın nasıl olsa :) aman inşallah dönelim de :) dayalı döşeli evler varmış evt. ama ben herhalde öyle koltuklu falan istemem de beyaz eşyası olan evler olabilir. çünkü koltuklu falan evlerden tiksinirim sanırım. millet kullanmış. pistir onlar ya. annemin bi arkadaşı evlenince kanada'ya gitmiş, evi oyle döşeli bi evmiş. çok pisti, temizleyene kdr canım çıktı, sakın başkasının eşyasını kullanma dediydi bana :)

attractive: ya abd'yi gormek guzel. gercekten ben cok merak ediyorum. ama ailemden nasıl ayrılacağım diye dusundukce de hafakanlar basıyor. cok uzucu bir duygu. nasıl olacak bilmiyorum su an.

evaporate : woow o zaman çoğu gitmiş azı kalmış diyoruz :) hakkında hayırısı neyse o olsun. inşallah her şey gönlündeki gibi olur. en büyük avantajın baban oraya gidio onunla eşya gönderebiliyorsun.. o yüzden fazla tereddüte gerek yok ;) ben sadece 2 bavul gönderebildim. evlenince de 4 bavul anca götürebilcem :))
dayalı döşeli evler de varmış bilmiyorum bunun hakkında bilgin var mı. biz evi zaten lüks döşemicez eninde sonunda vatanımza döncez inşallah. ve en büyük dezavantajımız ise ne onun ailesi orada olacak ne de benim. yani koskoca ülkede sadece o ve ben :( belki iyi belki kötü.

esra1 : bende merak ettim :) nerede ikamet ediyorsun?

atractive : kulağa belki hoş geliyor "amerika" ama yine de buradaki düzenim geride bırakıp başka bir ülkeye gidiyor olmak kısmen düşündürüyor. keşke o buraya gelse :))) daha kolay.

Ben Connecticut ta yasiyorum.Her yerde IKEA lar var.En ucuz, sirin,guzel ev esyalarini oradan alirsiniz.Evet nisanliniz dogru soylemis.Sayet yatak,yatakodasi takimi,koltuk takimi,tv,mutfak esyalari,hali filan alacaksan hepsi 8 ile 10 bin dolar arasi tutar.Yunlu yorgana ne gerek var :))) Evler sicacik.Ustelik iki valizden fazlasi (toplam 46 kg.yani valiz basi 23 kg) ucrete tabi ve cook pahali.Hava sirketine vereceginiz valiz parasini gittiginizde eviniz icin harcarsiniz.Turk kuafor bulursaniz kasinizi iple alirlar :)) bulamazsaniz burada agda isini yapanlarin hepsi uzakdogulular.Onlarda sir agda kullaniyor kas,biyik ve butun vucut icin.Ben biraz pipirikli oldugum icin (hijyen konusunda ) disarida agda,manikur ,pedikur yaptirmiyorum.Hepsinin aletlerini aldim kendim yapiyorum.Zamanla ogrendim kendime yapmayi :)) sartlar boyle olunca.

Long Island guzel yerdir.Orada Tanger Outlet diye bir yer var cok buyuk bir alisveris merkezi ve butun unlu markalar buyuk indirimlerle satiliyor.Ben bana uzak olsada senede iki defa gidiyorum alisveris icin.

laala: ya ailem orada yaşamıyor, babam 1 haftalığına gidecek, o giderken ben de onden gondereyim dedim. aynen evi lüks döşemek biraz israfa kaçıyor. dönerken eşyaları taşıyamayacaksın nasıl olsa :) aman inşallah dönelim de :) dayalı döşeli evler varmış evt. ama ben herhalde öyle koltuklu falan istemem de beyaz eşyası olan evler olabilir. çünkü koltuklu falan evlerden tiksinirim sanırım. millet kullanmış. pistir onlar ya. annemin bi arkadaşı evlenince kanada'ya gitmiş, evi oyle döşeli bi evmiş. çok pisti, temizleyene kdr canım çıktı, sakın başkasının eşyasını kullanma dediydi bana :)

attractive: ya abd'yi gormek guzel. gercekten ben cok merak ediyorum. ama ailemden nasıl ayrılacağım diye dusundukce de hafakanlar basıyor. cok uzucu bir duygu. nasıl olacak bilmiyorum su an.

Butun kiralik evlerim beyaz esyalari var.Kirada oturdugunuz muddetce beyaz esya almiyorsunuz zaten.Alacaginiz koltuk yatak giysi dolabi mutfa esyaniz .Hepsi Ikea larda cok uygun fiyatli.Tek kotu tarafi oturup siz monte edeceksiniz esinizle beraber :))

Back