Yöresel Tarif Amerikan mutfağı:) en güzel cheesecake tarifi

Yöresel Yemekler

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
Alıntı: gizliteras . com

Tatlı cazibelere uzun bir ara vermiştim. Bu yüzden geri dönüşümü size parmaklarınızı yedirecek bir tarifle yapmak istedim :) Cheesecake benim en en sevdiğim tatlılardan biridir. Özellikle krema kısmının yumuşacık ve dolgun olması, dengeli bir tatlı & tuzlu tada sahip olması sebebi ile insanın yedikçe yiyesi gelir. Sizlere bir tarif sunmadan birçok yabancı tarifi okuyup hepsinden bir şeyler alıp kendimce mükemmele yakın tarifi oluşturmak boynumun borcudur :) Bu sefer de New York’ta oldukça ünlü bir butik cheesecake dükkanının tarifini bizim ölçü ve malzemelerimize uyarladım, sonuç mu? Muhteşem oldu :) Şimdiden sizi uyarmalıyım, bu cheesecake’i misafiriniz geleceği zaman yapmaya özen gösterin, zira dolapta onun varlığını bilerek evde yalnız olmak oldukça tehlikeli! :) bir dilim asla yetmiyor benden söylemesi!

Gelelim malzemelere;
6 Yumurta
1,2 Su bardağı şeker
1 çimdik tuz
800 gram labne peyniri (suyu tamamen süzülmüş)
200 ml krema
1 Paket pasta kreması (yurtdışında yoğun krema olarak geçiyor)
2 Paket Burçak bisküvi
8 Yemek kaşığı erimiş tereyağ
1 Limon suyu
3 Yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı vanilya özü (ben markette bulamadığım için toz kullandım)

Önce şeker ve yumurtaları çırpıyoruz, normal kek pişirirken çırptığımız kadar uzun ve hızlı değil fazla köpürtmeden biraz beyazlaşana kadar düşük hızda çırpmanız yeterli (eğer yüksek hızda ve hızlı çırparsanız kek kısmı taşar ve krema kısmı fazla hafif ve kabarık olur). Üşenmezseniz tel çırpıcı ile çırpabilirsiniz

Bir yandan labne peynirini ince delikli süzgeçte altına kağıt havlu koyarak (sürekli havluyu değiştirin) süzün. Tüm suyu çıkana kadar altındaki havluyu birkaç kez değiştirin.

Cheesecake’in tabanı için Burçak bisküvileri ufak ufak kırın ve kelepçeli kek kalıbınızın tabanına yayın.

Üstüne 8 yemek kaşığı erimiş tereyağı gezdirin ve tüm karışımı elinize ufalayarak yağı karışıma yedirin.

Sonra da bastırarak dümdüz bir hale getirin.

Ben tereyağ olarak tuzsuz Fransız tereyağ kullandım, hamur işlerinde özellikle denemeniz, tavsiye ederim çok yakışıyor.

Pasta kremasını süt ile çırpın. Fırınınızı 175°C’de ısıtın.

Daha sonra çırpılmış şeker ve yumurtaya labne, sıvı krema, un, tuz, limon suyu, vanilya özü ve katı pasta kremasını ilave edin ve düşük hızda homojen bir hal alana kadar mikserle çırpın.

Sıvı karışımı, taban üstüne dökün ve bir spatula yardımı ile yüzeyi düzleştirin.

Cheesecake’inizi fırının orta karında 170°C’de 1 saat pişirin.

Bu sırada peynir krema kısmı kabarıp daha sonra cheesecake üzerinde çatlaklar oluşturabilir. Mümkün olduğu kadar keki haşlamadan yavaş yavaş pişirmeniz yumuşaklığı için önemli bir nokta. Ayrıca cheesecake pişirirken mutlaka kelepçeli kek kalıbı kullanmanız gerekiyor aksi halde piştikten sonra tatlınız kalıba hapsolabilir :)

1 saatin sonunda kekimizin üstü de kızarınca fırından çıkarıp dinlendiriyoruz. Kek kalıbı içerisinde krema kısmının ortası hala biraz sıvı gibi oluyor (kabı hareket ettirince sallanıyor) bu normaldir, ancak cheesecake’in piştikten sonra minimum 8 saat dolapta dinlenip soğuması gerekiyor. Peynir krema katmanı soğudukça ve dinlendikçe suyunu çekiyor ve ağzınızda eriyen yumuşacık bir form alıyor. Cheesecake’i mümkünse bir gece önceden yaparsanız çok daha iyi olur. Unutmayın, püf noktası uzun süre dinlenmesi. Servis ederken üzerine hazır satılan çikolata, karamel ya da böğürtlen sosları ekleyebilirsiniz hepsi ayrı yakışıyor.

Kızlar ben bu tarifi dört bes kere denedim ve cheesecake konusunda uzman oldugumu söyleyebilirim artık bence en guzel tarif bu biraz ugrastırıyor bence ama daha güzelini yemedim sımdıye kadar... Yalnız bu tarifte cheesecake bayagı kabardıgı icin fırında üstü çatlıyor üstünün catlamaması icin tepsinin icine su koyun sonra tepsiye kabınızı oturtun öyle fırına koyun

öneri için teşekkürler,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…