amerikalı asker dönmeden evvel annesini arar ve...

italim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
10.130
7
geçmiş zamanlarda vietnam - amerika savaşının bitmesiyle geri dönmeye başlayan askerlerden biri araca binmeden evvel içinden bi ses ailesini aramasını söyler;

telefon kulübesinin yanına gider bi arkadaşıyla.

telefon numaralarına elleri titreyerek ve istemeyerek gider.

telefon calar.

annesi acar telefonu.

asker:
annecim benim oğlun, dönüyoruz bugün der.

annesi sevinç gözyaşlarıyla beraber haykırarak oğlumuz geliyor oğlumuz geliyor diyerek kocasını cağırır yanına.

asker:
annecim bi problem var ama der!

annesi:
nedir canım oğlum?

asker:
benim bi arkadaşım var.aynı birlikteydik.yan yana yatardık.beraber yemek yerdik.beraber çatışmalara girdik...

annesi:
evet oğlum ne olmuş ona?

asker:
anne bu arkadaş mayına bastığı için bir kolu ve bir ayağı koptu.göz ve kulaklarından birini kaybetti.kimsesi yok.onunda benimle gelmesini ve bizde kalmasını istiyorum.herşeyiyle ben ilgilenicem.

annesi:
oğlum arkadaşına cok üzüldüm.ama bizim yanımızda yaşayamaz arkadaşın.sen bakamazsın çünkü çok zordur bakımı.her zaman yanında olman gerekir.uğraşamazsın.

asker:
ama anne kimsesi yok bizden başka.gidecek bi yeri yok.burada bırakamam ki onu.bize gelmesini istiyorum.

annesi:
oğlum onun için artık yapılacak pek bişi kalmamış.senin de hayatını zehir eder. sen onu bırak gel der.

o sırada olayları dinleyen babası telefonu alır. biraz sert ve sinirli sesle:
oğlum arkadaşını sen orada bırak ve gel evine. hayat ona yaşaması için bir yol gösterecektir der.

asker yanında duran arkadaşının gözlerine ıslak ve puslu gözlerle bakarak yavaşça telefonu kapatır.

ertesi gün evin telefonu çalar ve askerin babası telefonu acar.

arayan askeriyeden bir albaydır.oğullarının bi binanın tepesinden düştüğünü ve hayatını kaybettiğini söyler. başsağlığı ileterek cesedi teşhis etmeleri icin askeri hastaneye gelmelerini ister.

evde kıyametler kopar.anne ve baba sinir krizleri gecirirler.kendilerini hemen hastaneye atarlar.

doktor teşhis için babayı morg a götürür.

cesedi acar ve oğlunu gösterir.

oğlunu gören baba yıkılmıştır.

baba:
fakat der neden bi ayağı, bi kolu , bi gözü ve bi kulağı var?

doktor:
bilmiyormuydunuz. oğlunuz vietnamda dönmeye 3 gün kala mayına bastı ve bu duruma geldi der.

senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama

senağlamasenağlamatşkler canım,çok etkileyici gerçekten

yorumunuz için
23mf8.gif
arkadaşlar

ay cok etkilendim ya tüylerim diken diken oldu gözlerim doldu okurken
tskler canim bu anlamli paylasimin icina.s.

X