Amerikada üniversite okumak

deedoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2013
46
2
34
Konuyu nereye açacağımı bilemedim, yanlış yerdeyse özür dilerim.

Ben yurtdışında üniversite okumak çok istiyorum, özellikle Amerika hayalim.
Acaba bu konuda neler yapabilirim? Bir bilginiz var mı?

Tekrar üniversite sınavlarına hazırlanıyorum ama aslında ben yurtdışında eğitim almak istiyorum
Ama ne yapacağımı bilmiyorum.

Lütfen yardıııımmm...

Konu açılalı çok olmuş,merak ettim neler yaptın?

Evet, kimse cevap vermedi. :KK70: Ben mi ne yaptım? Ne yapayım işte oradan oraya savruluyorum. :KK70:
Bu sene tekrar sınavlara girmeye karar verdim ama hayalim tabii ki hala yurtdışında okumak.
Bir de benim farklı dillere, kültürlere merakım var, o yüzden de yurtdışında okumak çok isterdim.
Bir yandan kendime de güvenemiyorum aslında. :KK70:

Birçok ülkeyi araştırdım, neredeyse konunun uzmanı oldum. :KK70: Eğer merak ettiğin bir ülke varsa özelden sorabilirsin, buradan yazarsan göremem belki.

İstediğim ülkelerin fiyatı çok pahalı, o kadar parayı hadi verdim diyelim, okuyamazsam çok fena olur.
Daha ortalama fiyatlı ülkeler de var, onlara da ya burada daha iyisini kazanırım diye gitmedim.

Aslında şu anki aklım 2-3 sene önce falan olsa yapacağım şey çok basit;
kesinlikle yüksek hedef falan diye zaman kaybetmeyip ilk seneden beğendiğim mesleği yazıp giderdim.
nerede olduğu da önemli değil. bir sene okuduktan sonra norveçe geçerdim.
norveç'te 13 sene okudukları için bizim ekstra bir sene daha okumamız gerekiyormuş.
gerçekten de norveç'i çok da beğeniyorum, ne güzel olurdu. :KK43:
ama şimdi üniye başladığım 21 olacağım, biraz daha zaman kaybetmek istemiyorum.

Akadasimin ablasi burda iyi bir üniversitede iyi bir bölümde 4 yil okuduktan sonra hocalarinin da yonlendirmesiyle Harvard'da yuksek lisansini yapti ve orda çalışıyor. . Siz de böyle bir yol izleyebilirsiniz. .

X