Amerika’da tüp bebek tedavisi oldum. Kızlar size tüp bebekle ilgili bir sorum var

Merhaba bende amerikadayim siz nerede basladinuz tedaviye California da cok pahali 35 bin dolar civarinda

Kusura bakma canım mesajını şimdi gördüm. New Jersey de yaptırdım ben. İlk tedavi yaklaşık $12bin civarında ilaçlar $2600 civarında oldu. 2. Denemeyi yine aynı merkezde yaptırdım. İndirim yaptılar. Tedavi $8600 dü galiba (evde değilim yanımda kâğıt yok) ilaçlar bedava. Çünkü kullanmadıklarını bağış yapanlar oluyormuş. Onu bana vermişlerdi

Aslında çok güzel başlamışlar tedaviye. Ama sonunda dediğiniz gibi biraz saçmalamış. Hani 7-8 yumurta çok kötü değil geride kalanlar çok minikse zaten onlardan bişi çıkmıyor. Önemli olan çapı iyi olan döllenme kabiliyeti yüksek yumurtaları almak. Orda da tamamız Ama embriyo oluşturma aşaması bence de daha iyi olabilirdi. 7/8 kaliteli yumurtadan hani en kötü 1 tanecik sağlıklı embriyo çıkamaz mıydı bilemedim. Burda da bazı doktorlar 3. gün embriyosuyla hiç uğraşmıyorlar bu arada artık. Eğer hastanın yumurta rezervleri sıkıntılı değilse, yaşı 40 üstü vs değilse

Benim tedavimde de önce dozu yüksek başlatıp sonra düşürdüler bu arada. Önden giden yumurtalar iyice büyümesin diyeymiş. Nitekim en önde giden yumurtam en kaliteli embriyoyu oluşturan yumurta oldu, onu koruyarak akıllılık etmişler şimdi anlıyorum zira o en önden giden yumurta döllenip şu an 17 haftalık bir kız bebek olarak yolculuğuna karnımda devam ediyor

Hayır sizin yaşınızda 7/8 yumurta toplancak diye bişi yok ben 37 yaşındayım 16 yumurta toplandı. 10 u döllendi 5 i embriyo oldu donduruldu

Tüp bebek biraz şans işi . Siz 4 embriyodan 5 ci güne 1 tane geldi diyosunuz . Benim türkiyedeki denememde 53 yumurtadan 10 tane embriyo oluşturup 6 cı güne 1 tane kaldı dediler . 2 tedavimi almanyada oldum 3 cü opuma gün sayıyorum . Cidden tüp bebek sadece şans işi . Ve şunu unutmayın insanlarda 5/6 ay deneyip 1 tane hamile kalıyorlar herkes 1/2 seferde tutucak diye birşey yok . Yola tam gaz devam moralde bozmayın ilk deneme hiç deneme der almanlar .
Bu arada amh değerime göre türkiyedeki doktor çok fazla ilaç kullandı (170) zaten bulantı baygın galde uyuyarak geçirdim tedavi sürecini . Almanyadaki ilk tedavimde ise 112 gonal f ile başladılar sonra 100 e indiler yine çok bulantım oldu . Şimdi üniversite hastanesine gittim ve orada başladım tedaviye onlar gonal f i tamamen çıkardılar Rekovelle diye bir ilaç verdiler 5,3 günlük dozum . Geçen doktor kontrolünde (başhekim yardımcısı) yine çok fazla yumurta olduğunu keşke ilaçla toplama yapsaydık dediler . Yani demem o ki deneme yanılma yöntemi biraz . Hedeflenen max yumurta sayısı 15 di kadın saymak bile istemiyorum taze transfer iptal dedi . Bende tek denenilmeyen taze transfer. Birde şunu söyleyim çok yumurta toplamak istemiyorlar kalite açısından . 8/15 yumurta az ilaç en temiz iş. Hayırlı olsun tedaviniz .

Son düzenleme:
Mesenger üzerinden bir kadın bana orgazm sırasında gelen akıntının Amerika'da tüp bebek tedavimde kullanılması lazm ve 5milyon TL teklif etti bana çok saçma geldiği için kabul etmedim yumurta bağışçısı olmak istiyorum bir aileye nereye basvurabilirin

Merhabalar, çok fikrim yok tabii ki ama, toplanan yumurta sayısı dozdan bağımsız olarak her ay değişebiliyor diye biliyorum. Benim ilk tedavimde 9 yumurta toplandı, 4 döllendi, 1 tanesi 5.güne gitti. (3.gün trasnferi bazı doktorlar her zaman tercih etmiyor, sanırım burada embriyolarla ilgili bizim bilmediğimiz farklı pek çok özelliğe bakılıyordur). İkinci ve son denememde ise, daha yüksek doz kullanıldı ama 4 yumurta toplandı, 3 döllendi ve yine 1 tanesi 5.güne gitti... Yani doz arttı ama yumurta sayım düştü... Üstelik ilkinde sigarayı yeni bırakmıştım, ikincide sigarayı bırakalı 6 ay olmuştu. Bende çok şaşırmıştım ama yumurta sayısı bence çok fazla farklı değişkenden etkileniyor...

Merhaba hanimlar bende amerikadayim Pennsylvania dayim. Cny fertility center de tup bebek yaptirdim ilk denememden 3 bucuk yasinda bir kizim var suanda da ikinci denememden ikinci kizima hamileyim cok sukur isterseniz birde bu klinigi arastirin. Rabbim en kisa zamanda emeklerinizin karsiligini versin InsaAllah.

Neredekine yaptırdınız ? Ben onlarla bi türlü fiyatı anlasamadım ilaçlar dahil 20 bin dolar diyorlar başka biri 15 bin diyor. Siz kaça yaptırdınız acaba

Neredekine yaptırdınız ? Ben onlarla bi türlü fiyatı anlasamadım ilaçlar dahil 20 bin dolar diyorlar başka biri 15 bin diyor. Siz kaça yaptırdınız acaba
Ben syracuse te ki klinikte yaptirdim ilk tedavim 2019 da. benimde 20 bini buldu buna yol mastaflari dahil Pennsylvania dan gittim

Bende amerikada tüp bebek merkezi arıyorum nerede hangi şehirde yaptırdınız?

O kadar gereksiz yere yormuşlar ki iyi doktor işi gerçekten şans burda eşden sperm testi isteniyor bir sene düzenli ilişkşye ragmen olmadıyda kadında tüp filmi cekildi aşılama yapıldı yumurtlama var ama grbelik olusmadıysa asılamada denendiyse daha fazla uzatmıyorşar tüp bebege geçiliyor gonal f 225 le baslandı banada 10 yumurtam toplandı 3 tanesi donduruldu 5 gün olarak bir taze transferim oldu o tutmadı dondurulmus embriyodan cok şükür ilki pozitif oldu 2 embriyom kaldı çatlatma iğnesinin yanında gonalply miydi neyse onuda vurdular

Amerika’da tup bebek yaptiran arkadasim 20 bin usd civarinda tuttugunu ancak sigortasinin odeme yaptigini yalnizca 1500 usd civarini kendisinin ödediğini soyledi. Benim Turkiye’de verdigim paradan daha az odemis oluyor. Sigortaniz yok ise zaten saglik harcamalarini karsilamak zor orada, tabi burada da…

Evet malesef oyle 25bin usd civarinda o da tutar mi tutmaz mi burda ki doktorlara guvenilmiyor en iyi yerde 2500$ aşılama yaptırdım onuda doğru düzgün yapamadılar. para cop olur düşünceside cabası. Bizde bu yüzden tüp bebek yapamadık 2 senedir eşimin green card gelmesini bekliyoruz türkiyeye gidelim diye. Bu arada benim yaş 42 değerler düşüyor ne yapıcaz bilmiyorum.

Bu arada her sigorta karşılamıyor iş yeriyle alakalıdır. Çok araştırdık ama malesef

Mrhb yazınızı sonuna kadar okudum bir farklılık varmı diye , bahsettiğiniz tedavi şekli Türkiye ile birebir aynı ,sadece doğum kontrol hapı kısmı farklı olabilir,benimde ilk tüp Bebek tedavisi 32 yaşımda oldu 7 yumurtadan 5 i dollendi 2 tane transfer edildi kızım var şükür,aradan 7 yıl sonra kendiliğinden hamile kaldım ama 9 haftalık kalbi durdu sonra 2 aşılama 1 tüp Bebek yaptık tutmadı tabi buarada yaşım 43 oldu işin en sıkıcı yeri,benim aklınıza doktorlarin aklına gelecek bütün tahlillerim çok şükür genç bir kizinki gibi ,ve amh 1.52 rahim filmim güzel ,enson geçen ay tüp Bebek tedavisi yaptık busefer genetik tahlil yaptık ben ve eşim için ayrı bizimki temiz çıktı embriyoyu ayrı gonderik yaşımdan dolayı ve düşük ve tutmayan tedaviler için , gonalf 150 kulandik , sonradan doz ayarları değişti falan ,bir tanede toz su karistirilan vardı ,son haftada büyüyen yumurtalar çatlamasın diye oxsotat ti galiba kullandım ,yumurta toplamada bu sefer 6 yumurta toplandı 6 yumurtadan 1 tane kaldı oda genetik tahlile gitti trizomi 2 çıktı transfer iptal oldu,benim eşim 12 yıl önce varikoselden ameliyat oldu sonuçta tedavi olumlu sonuç verdi tip 1 diyabetli günde 4 defa insülin kullanıyor ,şuan şekil bozukluğu var morfoloji ileri derecede,merkezde bize 1 adet sağlıklı bile olsa yeter dediler , yani inanın insanın ne engel oluyor neyi gözden kaçırıyorlar ona kızıyor ve üzülüyor ,insan okadar manevi maddi olarak yıpranıyorki bu durumu bizler gibi yaşayan bilir ,bir ev parası gitti şimdiye kadar Allah'ım bizlere yardım etsin kolaylık versin sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin,sizin durumunuz nedir acaba varmı olumlu bir gelişme sevgiler

Mrhb sizin adınıza çok sevindim, acaba hangi doktorda tedavi oldunuz

Merhaba birçok arkadaş yazmış ama ben de okurken kendiminkiyle kıyasladım. İlk seferde genetik test yapmaları ve ilk seferde histeroskopi yapmaları hoşuma gitti sizin klinikte. Benim ilk tedavide 5.gün embriyosu taze transfer oldu negatf olunca histeroskopi yapıldı. Ayrıca ikinci denemem 3.gün embriyosuydu. Şimdi de beşinci güne gitmesini bekliycez diyorlar. İkincide neden beklemediler o zaman anlamadım deneme yanılma işi resmen. Ve inanılmaz yoruldum artık. Maddi olarak ise burası da çok pahalı belki iki araba parası harcamışızdır. Allah sabır güç kuvvet versin hepimize. Emeklerimizin karşılığını sağlıklı hatırlı güzel ahlaklı evlatlarla alalım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…