Amerika’da tüp bebek tedavisi oldum. Kızlar size tüp bebekle ilgili bir sorum var

E eserel öncelikle hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağıniza almayı nasip etsin ben de şuan şişli Memorial de tedavi görüyorum genetik test sonucunu bekliyoruz sizin ne kadar sürede belli olmuştu?

teşekkür ederim. Sanırım iki haftaya belli olmuştu. Her cihazın dolması için bekliyorlar cihazlar 100 tane ile doluyordu sanırım. Bu da yoğunluğa bağlı değişiyor. laboratuvar ile telde görüşmeyi deneyim bir tahminde bulunurlar. İnşallah iyi sonuçlanır.

Merhaba,
Yazınızı simdi gorup cevap vermek istedim.
Ben de uzun sure tup bebek tedavisi gormus biriyim, simdi ikiz bebeklere sahibim. Allah isteyen herkese nasip eder inşallah.
Bu surecte anladigim tek şey iyi bir laboratuvarı olan merkezi seçmek, lab. Bu isin neredeyse yüzde 70 i oluyor.
Yaşadığınız surec Türkiye ile benzer.
Benim de son tedavimde 39 yaşındayken oldu ve 12 olgun yumurta toplandi 12 si de dollenmisti. Doktor dediğiniz gibi her gun kan testi yapip ilac dozunu ayarladi fakat onceki merkezler de 5 yumurta ancak toplanıyordu. Sonrasi zaten laboratuvarda bitiyor aslinda.

Ayyyy çok sevindim Darısı tüm isteyenlere..
Bende onu anladım artık ama erkekte sorun olunca laboratuvar bile çaresiz kalıyor maalesef ki.. Ellerinden pek de bir şey gelmiyor. En son 11 yumurta toplandı. 10 tane döllendi. Geriye 2 tane kaldı. Şimdi de genetik testine gönderdik sonuç bekliyoruz. Sperm bozuk olunca kromozomları da sorunlu oluyor. Pek ümitli değilim açıkçası

Merhaba , ben de tup bebekle bebegime kavustum. Turkiyede bilinen sisli memorial Prof Semra kahramanda yaptirdim.
Aslinda ben prosedurunuz ve uygulamanizda her hangi bir yanlis gormedim. Dozlara takilmissiniz fakat dozlar yukseldikce yumurtalar artmiyor.
Ilk muayenede zaten minik folukulleriniz oluyor o ay icin bunlari doktor sayiyor ve ilaca basliyorlar demekki o ay tedaviye baslarken o kadar yumurtaniz vardi.
Ilaclarla belirli boyuta geldiklerinde toplanacagi vakit doktor uyariyor genelde yuzde 60-80 ni dolu cikar diye , yani bos cikma olasiligida çok yuksek her yumurtanin dolu olmasi beklenmiyor.

Benimde 8 yumurtam toplandi , 8 i de dolu cikti bu tamamen yumurtayla alakali dozlarla alakali degil cunku toplanan yumurtamin 2 tanesi 10 mm di , 6 si 18 mm ve uzeriydi ama nasip o 10 mm olanlar dahil dolu cikti doktor dahi sasirdi 10Mm olanlar cogu yerde alinip bakilmaz bile dedi.

8 yumurtadan 6si döllendi 5 tanesi 5. Güne embriyo olarak geldi, bizde sizinkinden farki beni 3. Gun arayip bilgi verdiler .
Embriyolari 3. Gune getiren yumurta kalitesi, devamini getiren ise sperm kalitesi oldugunu soylemislerdi.

Soylediginiz gibi 15 20 yumurta sadece pcos hastalarinda oluyor, saglikli normal duzeyde yumurtalik rezervi olanlarda genel 8-12 arasi yumurta toplaniyor.

Benim yumurtalarimin hepsinin dolu ve kaliteli olma sebebinin aylarda aldigim takviyeler ve beslenme seklinden dolayi oldugunu dusunuyorum (28 yasindayim)
Omega 3 , Quenzim, L arginine, C vit, Ari sütü gibi bir cok sey kullandim bunlari arastirmanizi tavsiye ederim

Allahim en kisa zamanda nasip etsin insallah. Eger tekrar turkiyede tedavi olmak isterseniz Sisli memorial Istanbulu oneririm laboratuvarlari 1 numaradir

Bizde de eşimden kaynakli sorunlar vardı. Sperm sayisi az ve kalitesizdi boyle durumlarda lab. Kalitesi daha on planda oluyor.

Merhabalar ben 6.tüp bebek denememde 2015 yılında kızıma kavuştum. Size yapılan tedaviler bana da uygulanmıştı ilaç dozlarını unuttum çok uzun süre geçti.Histereskopi ,mikroenjeksiyon...vs.İlaç dozlariyla ilgili şunu paylaşmak istedim benim de haftada 3 kez kan tahlillerim olmasına rağmen yumurtaliklarım aşırı tepki vermesi sonucu 2 tedavimde ohss olup hastanede yatarak tedavi oldum karnımdan çok miktarda sıvı tahliye etmişlerdi. Çok yüksek doz ilaç çok kaliteli çok yumurta anlamına gelmiyor ne yazıkki.Toplamda 1 ev parası harcadım tedavilere desem abartmamış olurum.İnsallah siz de en uygun zamanda hayırlısıyla yavrunuza kavuşursunuz.Stres yapmayın umutsuzluğa kapılmayın Allah hayırlı evlat nasip etsin inşallah.

Kızlar siz doz miktarından kastımı yanlış anlamışsınız. Bende yazım yeterince uzun olduğu için daha uzun yazmamak adına kısa kesmek zorunda kaldım.

Size şöyle açıklayayım. Başlamadan önce siz kaç ay ultrasona girip kontrol ettirdiniz bilmiyorum. Ben 8 ay ultrasona girdim. Yani doktorum her ay yaklaşık kaç tane foliküle sahip olduğumu biliyordu(ortalama). Normal bir kadında 3-30 arasında yumurta olgunlaşır.(bu bilgiyi internette kolayca bulabilirsiniz) ancak en iyisi de salınır. Benim yaşım ve sağlık durumum için bu 10-15 yumurta arası oluyor. 1.si doktorum eğer o ay az folikül varsa neden o ay tedavi yapmayı seçti ? Çünkü tedaviye başlamadan önce kaç tane olabileceğini görüyorlar. Hepsi olgunlaşmıyor ama ihtimali biliyorlar anlayacağınız 2.si Doktorum bizzat kendisi en yüksek sayıda yumurtayı olgunlaştırmak için dozu yüksek kullandık dedi(2. Tedavimde) 3.sü kızlar bir sonraki tedavisinde yüksek doz kullanılan herkes ama herkesin daha çok yumurtası olmuş. 4.sü Careful arkadaşım maalesef kötü bir tedavi merkezi ya da önemsemeyen yapmak için yapan bir doktoru seçmişsin. Çünkü ohss bilinenin aksine hormonları almaya başladığın anda vücudun verdiği tepkime kan testi değil ultrasonda yumurtaların olması gerekenden daha hızlı büyütmesiyle kendini gösteriyor. Tedaviyi durdurmak yerine ne yazık ki muhtemelen dozu düşürüp devam etmeyi seçmişler.

Merhaba bende amerikadayim siz nerede basladinuz tedaviye California da cok pahali 35 bin dolar civarinda

Hangi sehirdesiniz?

Amerikada hangi sehirde denediniz. Ben de nisan ayinda asilama yapacagim. Tup bebek cok pahali oldugu icin

Üzerinden geçmiş ama okuduğumda kendi tecrübelerimden farklı bir şey göremedim açıkçası. Ben de istanbulda yaptırdım ve histeroskopisi dahil her türlü test yapıldı ve hatta rahim operasyonu da oldum. 2 kez yumurta toplandı ve her ikisinin protokolü farklıydı. Yani ben de baktığımda 100.000 civarı para harcadım belki ama ilk transferde imkansız bir vaka olarak gebe kaldım. Yaşım 34, size nazaran yumurta rezervim çok çok az. Bildiğim kadarıyla zaten tüm dünyada prosedür aynı. Bence güvenebileciğiniz bir doktorun olması en iyi başlangıç.. sevgiler

Merhaba arkadaslar, bende almanyada yasiyorum ve ilk üc tüp bebek denememi burda yaptirdim ve resmen hüsran. Acikcasi yurtdisi denince nedense insanin aklina otomatikmen tedavilerin bile daha iyi oldugu geliyo ama ben ve bilac tanidigim bunun aksini yasadik. Türkiyede,bence, bir ailenin cocuk sahibi olmasina, almanyaya nazaran, daha cok önem veriliyor. Biz bastan beri sorunun esimde oldugunu bilmemizr ramen asla esime bi tedavi dahi uygulanmadi. 3. günü embriyolarimiz zor görüyodu. 5. güne gelen hic olmamisdi ve son olarak bize bu durumda asla hamile kalamayacagimi, sperm baskasindan herhangi birinin spermini alip denememizi söylediler tabiki böyle bisey kesinlikle mümkün degil bizim icin. Tr de ise okadar kaliteli 5. gün embriyolarimiz olduki, tese diye bisey oldugunu bile biz türkiyede ögrendik. Genetigi saglikli bi Embryo yakalayamadik henüz ama cok cok ilerledik. En azindan tutunacak bi dalimiz oldu türkiyedeki doktorlar sayesinde

Resmen kendimi okudum. Amerikada 4. Basarisiz tup bebek deneme den sonra Turkiyeye gidecegim. Soyledilerine Kesinlikle katiliyorum. Hangi merkezinde gittiniz acaba Ben Acibadem Maslak dusunuorum.

Resmen kendimi okudum. Amerikada 4. Basarisiz tup bebek deneme den sonra Turkiyeye gidecegim. Soyledilerine Kesinlikle katiliyorum. Hangi merkezinde gittiniz acaba Ben Acibadem Maslak dusunuorum.
Ben kayseride bi Tüp bebek merkezine gittim, doktorlarimizdan aslinda memnunuz fakat pek zaman ayiramiyo hemsireler, ayri bi dünya ve fiyatlarla cok oynandigi icin degistirmeyi düsünüyorum

Ben kayseride bi Tüp bebek merkezine gittim, doktorlarimizdan aslinda memnunuz fakat pek zaman ayiramiyo hemsireler, ayri bi dünya ve fiyatlarla cok oynandigi icin degistirmeyi düsünüyorum
Istersen Istanbul deneyin belki zor olur ama daha sistemli çalışıyorlar diye düşünüyorum. Araştırdığım kadarıyla. Ben de hala araştırma asamasındayım. Eşinize nasıl bir tedavi uygulandı. Bizde sperm var ama 100 bin civarında. En son bize de donör kulllanalım dediler. tabiki kabul etmedik.

Genetik den iki embriyodan sonuc bekliyoruz olurda tekrar olumsuz gelirse, kayserideki merkezde iki tüp dondurulmus sperm oldugu icin tekrar kayseride bi merkeze gitmek isteme sebebim o yüzden. Il icinde onlari tasitmasi daha kolay olur diye. Ilk denememizde idrar yoluyla sperm toplandi, hareketlilik ve sayisi cok azdi. Ilac tedavisi uygulandi ve tese yapildi sonuc daha iyiydi. Son olarakda esime prp uygulandi ilac tedavisi ve 4 ay sonra tekrar tese yapildi. Suan dondurulanlarda hareketlilik daha canli ve sayi olarak daha cok denildi okadar. Iki defa genetikden olumsuz sonuc geldi bu ücüncü genetige yollamamiz. Heycanla bekliyoruz ama iki negativ sonuctan sonra biraz ümitsiziz acikcasi..

Baya yorucu ve stresli bir dönemden geçmişsiniz. Sizi çok iyi anlıyorum. Umarım iki embriyodan da hayırlı haberler alırsınız. Umudunuzu kaybetmeyin çok güzel ilerleme kaydetmişsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…