• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amerika'da doğum yapan ya da yapmayı düşünenler var mı?

Nrmnszn

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2019
6
0
1
40
Herkese Merhaba !

18 haftalık hamileyim :) Bir kaç hafta önce arkadaşlarımla buluştuğumuzda Amerika'da doğum yapan bir tanıdıklarından bahsettiler. Ben de konuyu biraz araştırmaya başladım. Amerika ve Kanada'da doğum yapıldığı zaman bebeğiniz vatandaşlık alıyormuş.
Benim arkadaşımın tanıdığı, kendi akrabalarının yanında kalmış ve tüm işlemleriyle kendileri ilgilenmiş. Ancak zorlandıkları pek çok konu olmuş.
Doğruyu söylemek gerekirse hiç bilmediğimiz bir ülkede evrak işlemlerini eşimle kendi başımıza halledebileceğimiz konusunda kendimize çok güvenemiyoruz.
İnternette konu ile ilgili danışmanlık veren firmalar var. Kimi daha güvenilir, kimi ise daha amatör duruyor. Hatta çoğu firma Türkiye'de bile değil Amerika'da. Dolayısıyla güvenli bir firma bulmak ilk konumuz.

Henüz erken ama şimdiden neler gerekli hazırlanmak gerek diye düşünüyorum. Sizin bu konuda önerdiğiniz bir firma ya da yöntem var mı?
Şimdiden teşekkür ederim :)

Selamlar!
Yaklaşık 4 yıl önce Los Angeles'ta doğum yaptım.
Aynen ben de sizin gibi benzer endişeleri taşıdım öncesinde... Kendimiz mi yapalım, firma ile mi gidelim derken firma ile gitmeye karar verdik ve geriye dönüp baktığımızda iyi ki böyle bir karar vermişiz diyoruz.
Yurt dışına, hele ki Amerika'ya doğum için gitmek, turistik olarak gitmekten oldukça farklı. O yüzden ben de risk almamanızı tavsiye ederim.
Dil bilmek yeterli olmuyor. Siz oradayken farklı masraflar çıkabiliyor. Güvenilir bir fimanın arkanızda olması size güven veriyor.
Biz Amerika'da Doğsun firması ile gittik ve çok memnun kaldık.

Sevgiler..

Selamlar!
Yaklaşık 4 yıl önce Los Angeles'ta doğum yaptım.
Aynen ben de sizin gibi benzer endişeleri taşıdım öncesinde... Kendimiz mi yapalım, firma ile mi gidelim derken firma ile gitmeye karar verdik ve geriye dönüp baktığımızda iyi ki böyle bir karar vermişiz diyoruz.
Yurt dışına, hele ki Amerika'ya doğum için gitmek, turistik olarak gitmekten oldukça farklı. O yüzden ben de risk almamanızı tavsiye ederim.
Dil bilmek yeterli olmuyor. Siz oradayken farklı masraflar çıkabiliyor. Güvenilir bir fimanın arkanızda olması size güven veriyor.
Biz Amerika'da Doğsun firması ile gittik ve çok memnun kaldık.

Sevgiler..
Merhaba Calimero;

Öncelikle güle güle büyüt bebeğini.. Gerçi artık çocuk oldu :)

Tavsiyen için çok teşekkürler. Kendileri ile mutlaka iletişime geçeceğim. İstanbul'dalar değil mi?

Bir de ne zaman gittiniz? Kaçıncı haftada

Sevgiler

Bununla ilgili ben de sana bir kontak verebilirim, bilgi alabilirsin ondan. Çok tatlı cok güvenilir biri. Miamide. Oradaki doktor da çok güvenilir çok ünlü bi doktor. Aracısız gitmek istersen direkt kendin doktorla görüşürsün. Ama cesaret edemem dersen dediğim gibi kontak bilgisi veriririm.

Bununla ilgili ben de sana bir kontak verebilirim, bilgi alabilirsin ondan. Çok tatlı cok güvenilir biri. Miamide. Oradaki doktor da çok güvenilir çok ünlü bi doktor. Aracısız gitmek istersen direkt kendin doktorla görüşürsün. Ama cesaret edemem dersen dediğim gibi kontak bilgisi veriririm.
Mandaris çok teşekkürler. İletişim bilgisini verirsen çok sevinirim. Açıkçası tek gitmeye cesaretim yok. Aracı ile gitmek istiyorum.
Sevgiler

Merhaba Calimero;

Öncelikle güle güle büyüt bebeğini.. Gerçi artık çocuk oldu :)

Tavsiyen için çok teşekkürler. Kendileri ile mutlaka iletişime geçeceğim. İstanbul'dalar değil mi?

Bir de ne zaman gittiniz? Kaçıncı haftada

Sevgiler

Evet evet İstanbul'dalar. Nişantaşı'nda ofisleri.
Biz 32.hafta sonunda gitmiştik. Çok rahat olmuştu giriş ve süreç.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)

Sevgiler..

Merhaba Mandarin; kontakt bilgisi verirsen çok sevinirim. Aslında Miami'de düşünüyordum. Ama biraz gözüm korktu; yok kasırga olabiliyor, sivrisinek ısırığıyla bulaşan bir virüsten bahsettiler (zika). Gerçekten öyle mi durum nedir görüşmek isterim.
Sevgiler

ne gibi avantajları oluyor?Amerika da eğitim ya da iş hayatında kolaylık sağlıyor mu?

Evet evet İstanbul'dalar. Nişantaşı'nda ofisleri.
Biz 32.hafta sonunda gitmiştik. Çok rahat olmuştu giriş ve süreç.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)

Sevgiler..
Calimero çok teşekkürler; telefonda görüştük kendileriyle. Yüz yüze görüşmek için de randevu alacağız. Dediğin gibi telefondan bile pek çok bilgi edinebildik. Yüz yüze görüşmelerden sonra kesin kararımızı vereceğiz.

Not: Umarım dolar biraz daha düşer

Merhaba Mandarin; kontakt bilgisi verirsen çok sevinirim. Aslında Miami'de düşünüyordum. Ama biraz gözüm korktu; yok kasırga olabiliyor, sivrisinek ısırığıyla bulaşan bir virüsten bahsettiler (zika). Gerçekten öyle mi durum nedir görüşmek isterim.
Sevgiler

sana özel mesaj atmıştım bununla ilgili. Biz gittiğimizde de zika vardı ama hamile arkadaşım da çok korkmuştu baştan ama birşey olmadı çok şükür. sinek kovucu fln süreri hep çıkarken.
sen benim sana özelden yazdığım öesaj bir bak lütfen. söylediğim hesabı da takip edersen, miami annelerinin fotolarını hayatını da görürsün eminim korkunun gececeğine.

ne gibi avantajları oluyor?Amerika da eğitim ya da iş hayatında kolaylık sağlıyor mu?

Evet aslında en önemli konu o. Bebeğiniz Amerika'da doğduğunda tüm vatandaşlık haklarından faydalanıyor. Söylediklerine göre devlet üniversitelerinde parasız okuyabiliyor. Orada yaşayabiliyor, iş kurabiliyor. Birçok ülkeye vizesiz giriş yapabiliyor. Biz bu yüzden çok istiyoruz orada doğum yapmayı inşallah bir sıkıntı çıkmaz

merhabalar,

ben de abde de doğum yapmayı düşünüyorum ilk doğumum olacak kısmetse, daha erken haftam. ama şimdiden düşünmek lazım. Yabancı dilim var ama tıbbi terimlere hakim değilim. çok kritik zamanlarda doktoru %100 anlamak önemli diye düşünüyorum. Açıkcası bu konu hakkında çekincelerim var. yeni doğum yapan bebeklere tr deki gibi aynı prosedürler mi uyuglanıyor. bu prosedürlere hakim değilim ama varsa aşısı filan onlar yapılıyor mu ?

merhabalar,

ben de abde de doğum yapmayı düşünüyorum ilk doğumum olacak kısmetse, daha erken haftam. ama şimdiden düşünmek lazım. Yabancı dilim var ama tıbbi terimlere hakim değilim. çok kritik zamanlarda doktoru %100 anlamak önemli diye düşünüyorum. Açıkcası bu konu hakkında çekincelerim var. yeni doğum yapan bebeklere tr deki gibi aynı prosedürler mi uyuglanıyor. bu prosedürlere hakim değilim ama varsa aşısı filan onlar yapılıyor mu ?

selamlar! Öncelikle sizi ve tüm ailenizi tebrik ederim :) Sağlıkla gelsin bebişiniz. Beklenen doğum tarihinizi görünce çok şaşırdım. Benim oğlum da 3 temmuzda doğdu. Tarihler yakın :)
Biz de eşimle Amerika'da doğum konusunu araştırırken bir çok tereddüt yaşamıştık. Dil konusunda bir problemimiz yoktu ama doktoru ve sonrasındaki prosedürlerle ilgili endişelerimiz olduğu için firma ile gitmeye karar vermiştik.
Amerika'da doğum sonrası bebeklere K vitamini aşısı ile Hapatit B aşısının ilk dozu uygulanıyor. Topuk kanı testi ile birlikte işitme ve görme testleri de yapılıyor. Süreç TR ile hemen hemen aynı.
İlgilenirseniz gittiğim firmanın iletişim bilgilerini paylaşabilirim.
Sevgilerr

Back