amerikada çalışma

calimenjero

bu aralar depresifim
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
125
0
42
merhaba arkadaşlar ben ve bir arkadaşım türkiyede bankada çalışıyoruz ama amerikaya yerleşmeyi ve orda çalışmayı düşünyoruz bu konuda neler yapmamız gerektiğini tam bilemiyorum 2010 ve 2011 yılları için green card için sanırım başvuruyu kaçırdık bu karta burdayken mi başvursak daha iyi olur yoksa oraya gidince mi? ilk etapta hangi tür vizeyle gitmemiz daha iyi olur hem çalışmak hemde yaşamk için problem çıkmaması adına yada başka tür vizelere çevrilebilmesi adına iyi seviyede ingilizcemiz var ve amerikada özellikle floridada bir türk işletmesinde satış ve pazarlama olarak çalışabiliriz tabi başka eyalet ve yabancı uyruklu bir firmada olabilir bu ay sonunda vize başvurusu ve pasaport işlemlerine başlıycaz kısacası böle bir süreç yaşayan arkadaşlardan yardım istiyorum

Green karta burda basvursaniz cok daha iyi olur..Burda basvurunca turkiyedeki gibi uzun yillar cevabi beklemiyorsun...Soylede bisey var calisacaginiz yer size davet formu yollarsa yani bu bayanlar burda benim tarafimdan finanse edilcek. su su isleri yapacaklar diye vize almaniz daha kolay olur
merikan Vizesiyle Çalışma ABD’de çalışmak istediğinize karar vermişseniz ve yabancı bir ülke vatandaşıysanız, vize için başvurmanız gerekmektedir. Ama başvuracağınız vizenin türü Amerika’da sonsuza kadar mı yoksa belirli bir süre için mi çalışacağınıza göre değişir. ABD’de belli bir süre çalışmak için başvurduğunuzu varsayalım, aksi takdirde kalıcı vatandaşlık istiyorsunuz demektir ve H1B vizesine ihtiyacınız olacak.

Birçok kişi H1B vizesini alamaz ve her yıl verilen bu tür vizelerin sayısında bir üst limit vardır. Yeni üst limit 1 Ekim’de başlar ve tamamen tüketilmesi birkaç ay alır. Bir Amerika çalışma vizesi alabilmek için gerekli olacak işe uygun eğitime sahip olmalı ya da 12 yıllık iş tecrübesine sahip olmalısınız veya sponsorunuz olabilecek ABD merkezli bir firmadan iş teklifi almanız gerekir.

Bu firma daha sonra ış Durumu Başvurusunu (form ETA-9035) Çalışma Bakanlığıyla doldurmalıdır. Bir cevabın alınması genellikle 30 günü bulmaktadır. ış Durum Başvurusu onaylandığında iş veren, güncel H-1B çalışma vizesi dilekçesi adı verilen başka bir form doldurmalıdır (USCIS form I-129 ve H-ek).

Bu sürecin tamamlanması 8 haftayı bulabilir. Şunu aklınızda bulundurmalısınız ki eğer çok yetenekli bir IT çalışanıysanız ve işvereninizin bütün evrak işlerindeki masraflarınızı karşılamak için yardım teklif ederse H-1B vizesi alma şansınız çok daha fazladır. ABD’de çalışmak için yapılan vize başvurularının birçoğunun reddedildiğini unutmayın.

Bunun sebebi eğitim durumu veya tecrübe iş tanımında yapılanlarla uyumlu olmayabilir yada vize için gerekli şartları karşılamayabilir. Bu tip vize en çok alınmak istenen vizedir ve bu vize sayesinde kişi en fazla 6 yıl boyunca ABD’de çalışabilmektedir.

Orijinal dilekçenin 3 yıllık çalışma hakkı veriyor olmasına rağmen bir çok kişi 3 yıl daha uzatılması için başvurmaktadır. Bu kuralın bir istisnası vardır, eğer kişi Savunma Bakanlığında çalışıyorsa 10 yıla kadar kalabilmektedirler. Kendi işi olan kişilerin normal olarak ABD’de çalışma vizesi başvuruları reddedilir.

Her yıl ABD’de 65000 çalışma vizesi verilmektedir ve bunun 6500’ü Şili ve Singapur ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yapılan serbest ticaret anlaşmaları ile bu ülkeler için ayrılmıştır. Amerikan Hükümetine, çalışma iznini ABD’ye gelmek için bir yol olarak kullanıp süresiz olarak burada kalmayacağınızı ileride ispat etmeniz gerekecektir.

peki maaşlı staj yapmak için gitsek en fazla 18 ay kalabiliyoruz peki daha sonra vize değişikliği yapabilirmiyiz ordayken ?? yada bu şeklde gittikten sonra eğer işveren bizden emmnun olursa vize değişikliği ve çalışma izni gibi konuşarda yardımcı oluyolarrr mıdır acaba??? yani bu maaşlı staj olayını bi basamak olarak kullanabilirmiyiz??? bidee son bi soruu ben burdayken cg başvurusu yapsam oraya çalışmaya vs. gittiğimde burdaki başvurum geçerlimidir? yadaa oraya normal vizeyle gidip ordayken bu karta başvuru yapabilirmiyim açıkçası ben bu yıl içinde gitmiş olmayı planlıyorum ona göre hazırlığımı yapmaya başladımm veee kafam çok karışık bu işi en az maliyetle ve en kısa zamanda yapmak istiyorum çünkü..:1rolleyes:

ben yakinda alman vatandasi olucam...suan almanyada yasiyorum yaklasik 9 yildir.. Alman vatandasi olarak Amerikada yasama sansim varmi ? Oraya sonradan gidip calismak ve yasamak zormu gelir? ingilizcem biraz var cok fazla deil pratigimde yok..ama yakinda meslegim olucak muhasebe isletme üzerine..tek dil sorunda dilde ögrenirim yani..
bilgi verirseniz cok sevinirim..

X