Ameliyattan 1 ay sonra ne halde olurum?

Nesheli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
508
13
118
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,

ben sanırım yani son anda vazgeçmezsem haftaya açık burun ameliyatı oluyorum. Ameliyata hem KBBci hem Estetisyen girecek. Ameliyattan yaklaşık 5 hafta sonra yurtdışına çıkıyorum gezmeye. Sizce çok şiş olur muyum yoksa o zamana kadar çoğu iner mi şişliğin. Ameliyatı erteliyimmi ertelemiyimmi ne dersiniz?
Doktor şişliğin yüzde 30-40ı iner dedi. Lütfen tecrübeli olanlar fikrini yazarsanız çok sevinirim :S

Ben 17. Gunumdeyim ama ona rağmen şuan her yere gidebilecek haldeyim. Buradan pay biçerek 1 aya kadar coook rahat gidersin hiçte bisey olmaz diyorum. Sanki halinde öyle dışardan bi insanin fark edec gi bi sisligim yok . hatta ben bile anlamicam neredeyse :)

Bir bucuk ay kadar once ameliyat oldum. 2. hafta gayet rahat her yere gidiyordum. Bir aya hayli hayli duzeliyor meraketmeyin

ooooohhh çok şükür sesimi duymuşsunuz... Çok teşekkür ederim büyük motivasyon oldu benim için. Genelde hep kapalı ameliyatla kolay toparlanıyor diye okudum açık ameliyat olunca süreç daha uzun diye çok korkuyordum ama ertelemekde istemiyorum. Gün geçtikçe korkum artıyor neredeyse ameliyattan vazgeçecek hale geliyorum. Bir an önce oldu oldu

Carsamba günü ameliyat tarihiiiim.. Eyvah eyvah cok heycanlıyım..umarım dediğiniz gibi 1aya normale dönerim.. Şişlikler ve morluklar daha kolay geçmesi için ne önerirsiniz?

Carsamba günü ameliyat tarihiiiim.. Eyvah eyvah cok heycanlıyım..umarım dediğiniz gibi 1aya normale dönerim.. Şişlikler ve morluklar daha kolay geçmesi için ne önerirsiniz?

Bende cok fazla morluk olmadi az biraz sislik oldu. Sislikler de bir haftada yanaklarima dogru inerek kayboldu. Doktorum ilk 2 gun basim yuksekde yatmami, uyanikken saatte bir 10-15 dakika buz uygulamami soylemisti. Aynen dedigi gibi yaptim, cok sorun olmadi. Ameliyattan once morluk olursa diye sordum, gerekirse arnica krem kullaniriz dedi. Ben ameliyattan once aldim, hatta abartip kendime gelir gelmez morarmasin diye surmeye basladimDoktorum morarma yok kullanmana gerek yok deyince biraktim. Ama herkeste morarma sislik farkli olurmus ciltten cilde degisiyormus. Insallah sizde de az olur

Canım arkadaşın da dediği gibi mutlaka yüksek yat . gün içerisinde de yatar pozisyonda çok durmamaya çalış.. Ben iki uç yastıkla yattım hep nerdeyse oturur gibiydim. Ve buz hep elindeydi. Birini indirip diğerini kaldiriuodum hemen:) cabuk duzeldim oyuz n 1 haftada neredeyse yok olmuştu. Arnica kremde kullandım morluk için. Erken iyilesmesinde onunda rolü var sanırım baya

Canim kimeseye kulak asma inmeye bilir herkeze yapilan isken ayni degil iyilesme sureci ayni degil benim burnun kirildi yeniden yapildi ustelik 2. Ameliyatim di buyuzden 2.5 ay oldu hala cok sis kalin ve kaba kimseye bakma yapilicak islemleri sen biliosun derinin icindeki burun kemigi iskeletine alismasi ustune yapismasi cok uzun zaman aliyo derin birakmiyo hemen kendini incelmiyo inmiyo burun kemigine sisliklerin esit dagilmio benim sag tarafim daha sis yamuk degildi cnku burnum oyuzden odem oldugunu dusnuorum yani ne bilim kendi kararini kendin ver sonucta gittign yerde foto cekilceksin bide omrun boyuncada o fotolara bakcan fotograflarda sislikler cok daha belli oluyo bide

yaaaa selen23 deme öyle.. ciddi misin? ne yapim ben şimdi çarşamba günü ameliyat günüm. Doktor 2 haftaya bir şey kalmaz dedi KBB ci, estetisyen sen bilirsin yüzde 30-40 iner birazı kalır sana bırakıyorum dedi.. Genelde herkes çoğu geçer dediği için randevu aldım.. Buz ve arnica ile iyileşme sürecini hızlandırırım diye düşünmüştüm.. Şimdi yine kafam karıştı :S

Ben arnicayi 1 ay kullandin ole mucizeler yaratmadi vala dedigim gbi herkeze yapilan islemde farkli canim yinede kararigini sen ver

Canım valla selen23é katiliyorum.süreç o kadar yıparticiki tatile çıkmanı o tatili bile unutturur tadın tuzun kalmaz sonra.herkesin süreci çok farklı ama ben kendimden örnek vereyim 1ay eve kapattım kendimi zaten aynaya bakinca kendimi taniyamiyodum.iyileşmesini en iyi sen bilirsin benim elime ufak bi kesik bile olsa uzun süre anca geçiyo.yani morluklarim çok uzun süre yüzümde kaldı 1ayda hala sarı sarı görünüyodu yanaklarım.göz alti morluklarini hiç söylemiyorum.ve sanırım benimkiler kalıcı oldu.iyi düşün öyle karar ver.ben başima gelenleri anlatiyorum karar verdiysen degistiremem ama olmama konusunda bidaha düşün derim.hiç olmazsa şu süreçte biyere uçakla yolculukta vs.

Ve bide burun akıntılarıda var bahseden oldu mu bilmiyorum.kuruyup içerde kalır ara ara çok tıkanıyosun.burun spreyi sıkman lazım 4ayda bile burun tikanikligi yaşayanlar var.bünyeye göre akıntı ve nefes almakda rahatlama değişiyo ama 5haftada nefesin normale girmeyebilir döndükten sonra istirahat edebilecek bi sürecinde bidaha düşunüp karar ver.çünkü kendine bakman lazım.burun kökündeki şişlik bile insanı fotoğraflarda şaşı yapıyo valla ben söyliyimde muhakkak bu süreçleri yaşayanlar anlar ne demek istediğimi.süreci yaşamamış olanlarada naçizane tavsiye

Aynen canim milyon kez düşün mesela ben elimle dokunuyorum kemiklerim ince guzel icerde ama sonra aynaya bi bakiorum hayatim kayiyo resmen dolma gibi bu etin sisligimi yoksa burnun seklimi bu mu off napicam inan hic bilmiyorum bana sorarsan bence olma yani dusunsene kac aylar boyunca bu pskolojiyle yasicam gecicek diye umut ederek 6 ay 1 sene sonra ne olucak onuda bilmiyorum off yani sıkıntı hemde buyuk sıkıntı

Evet aynen binbirtürlü soru.bekleyiş umut incelecek mi nolacak geçecek mi.beynini yer bitirir bu sorular valla ben yerinde olsam sadece bu stresi yaşattığı için bile hayatta olmam.tatiline odaklanıp eğlenmene bak şimdilik bence kesinlikle başka bişey düsünme valiz eşya hazırla.nemlendirici kremlerini al ooh mis gibi sağlam cildine sür sürüştür ödemsiz ödemsiz ne güzel buurun ucunu hissederek fıstık gibi.yine bahsedildi mi bilmiyorum burun ucunda acayıp hissizlik ve odun gibi kaskatı hissedemiyosun ayrica kapkalın şiş.fondoten sürsen nerden kapatsam kalinliği vs vs ay içim karardı bak döndüğünde teşekkür bile edersin.başına gelmeyen anlayamaz o da ayrı bi sorun

gel biz icmeye gidelim seninle belki kafamiz bi milyonken aynada kendimizi eskisi gbi gorururz :-D

ben geçen hafta çarşamba ameliyat oldum.. cuma günü tamponlar bugünde atel ve dikişler alindi bantlar takildi.. bantlari pazartesi çikarabilirsin dedi estetisyenim.. ancak burnum inanilmaz şiş.. alçı çıktığı gibi bu kadar şişmesi normalmi? alçıdan sonra şiştiğini okuyordum ama hani ertesi gün veya akşama dogru şişmeye başlar diye tahmin etmiştim.. çıkar çıkmaz şişer mi? bu şişlik ne zaman bir nebze normale döner? dikiş yerlerimde kızarık baya bir ilac birsey vermedi..

tabiki cok sis oluyo benimki bildgn patlican vardi suratimda gerci smdi de hala ayni kapkalin duruyor 2.5 ay oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…