Ameliyat sonrası spora başlamak

Leoncivciv

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2022
59
11
Merhaba arkadaşlar ben ameliyat olalı bu hafta 1 ay oldu. Benim merak ettiğim konu ameliyat olanlar spor yapmaya ne zaman başladınız? Ben evde çok ağır olmayan egzersizleri yapıyordum 1 ay sonra başlayabilirim dendi ama korkuyorum hala yapmaya. Yapan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum

Merhaba benim 3. Haftam ve kollarımı çok fazla kaldırdığımda bile ağrım oluyor bence ağır kaldırmamalısın ağır sporda yapma bir süre

Öncelikle geçmiş olsun bu durum kişiden kişiye değişir . 5Litrelik bir suyu kaldırdığında , ağrın oluyorsa ; test et kendini. Ağrın olduğu gibi bırak . Onu test ede ede göreceğiz. Kendini ilk zamanlar zorlama , yavaş yavaş.

Merhaba benim 3. Haftam ve kollarımı çok fazla kaldırdığımda bile ağrım oluyor bence ağır kaldırmamalısın ağır sporda yapma bir süre
Merhaba ağır değil bel ve kalça için çalışıyorum ama tabiki kollarımı da kullanıyorum size doktorunuz bu konuda bişey dedi mi

Ben yeni ameliyat oldum kas altı doktorum 3. aydan sonra spora başlayabileceğimi söyledi bence sizde acele etmeyin burda erken spora başlayıp pişman olan çok yorum okudum tabiki her bünye farklıdır ama aceleniz yoksa beklemeniz daha sağlıklı olabilir

Teşekkür ederim size de geçmiş olsun ağırlık çalışmıyorum, 1. Ayım da hafif eğzersizler yapabileceğimi söylediler bel ve kalça için çalışıyorum artık yapmam da gerekiyor çünkü vücudum 1 ayda saldı gerçekten kendini siz ameliyat öncesinde yapıyor muydunuz spor şuan başladınız mı? Yarın denemeyi planlıyorum yavaş yavaş dediğiniz gibi.

Bana da 1. Aydan sonra hafif 3. Aydan sonra ağır yapılabilir dendi işte o yüzden kafam çok karıştı bana göre benim egzersizlerim hafif ağırlık vs kaldırmıyorum ama bilemiyorum da açıkçası neye göre ağır hafif diye ölçülüyor bunun bi ölçüsü var mı.

Acele konusunda da vücudum alışık olduğu için bide ameliyatta kilo kaybettiğim için kalça sıkılaştırmam gerekiyor.

Hiç bilmiyorum bende çok merak ediyorum özellikle 3. Aydan sonra düzenli ve ağır spor yapan var mı bir sorun yaşadılar mı çok merak ediyorum ama henüz bir yanıt alamadım

Acele konusunda da vücudum alışık olduğu için bide ameliyatta kilo kaybettiğim için kalça sıkılaştırmam gerekiyor.
O zaman bence ağırlık kullanmadan bacak ve kalça hareketleri yapabilirsiniz veya ayak bileklerine takılan ağırlıkları kullanabilirsiniz ama çok dikkat edin umarım hiç sorun yaşamazsınız

Bana iki aydan sonra agirlik calismadan spor yapabilecegimi soylediler kol zorlama hic olmadan tabi

Bana iki aydan sonra agirlik calismadan spor yapabilecegimi soylediler kol zorlama hic olmadan tabi
Şuan korktum açıkçası kollarımı kullanıyorum çünkü ben çalışırken mecburen. Sadece squat gibi farklı egzersizlere bakayım ben biraz en iyisi.

O zaman bence ağırlık kullanmadan bacak ve kalça hareketleri yapabilirsiniz veya ayak bileklerine takılan ağırlıkları kullanabilirsiniz ama çok dikkat edin umarım hiç sorun yaşamazsınız
Evet düzenli yaptığım egzersize ilk başladığım 2 3 gün zaten baya zorlanmıştım zamanla alışmıştım ben onu yapamayacağım henüz sanırım daha basit şeyler yapmaya çalışacağım dediğiniz gibi sadece bacak kalça hareketleri squat gibi.

Bende yapıyorum ama , ağırlık fazla kaldırdığım zamanlar ağrı oluyor hemen bırakıyorum . Bazen gündelik değişiyor . Tamamen vücudu kullanma ile alakalı sanırsam bu olay. Sende kendini deneye deneye yap. Ağrı hissettiğinde devam etme . Küçük küçük yavaş yavaş yap önce . Birden sakın ağırlık kaldırma , göğüslerin düşecek gibi hissediyorsun :) o yüzden kendini kontrol ede ede yap

Evet ya zaten ben medikal sütyeni bile çıkartınca düşecekmiş gibi hissediyorum hala çıkartamadım sanırım medikal sütyen bağımlılığım oldu

Evet ya zaten ben medikal sütyeni bile çıkartınca düşecekmiş gibi hissediyorum hala çıkartamadım sanırım medikal sütyen bağımlılığım oldu
Başta öyle oluyor, benimde alışmam uzun sürdü. Ben şöyle yapmıştım; böylelikle alıştım diğer seçeneklere sende uygulayabilirsin hani sporcu crop atletler oluyor ya yarım onlardan giy. Medikal südyen var gibi hissediyorsun, yani bende öyleydi. Daha sonra doktorun tavsiye ettiğine geçersin :)))

Evet bende öyle yapmayı düşünüyorum hatta dün gidip birkaç tane baktım ama beden konusunda karar verip alamadım medikal sütyen gibi sıkı mı alsam yoksa biraz daha rahat mı alsam kararsız kaldım. S beden medikal sütyen gibi sarıyor dekolteyi de birleştiriyor M biraz daha serbest. Sen bu süreçte nasıl tercih etmiştin sıkı mı yoksa daha serbest mi? Mağaza çalışanı ölçüm yaptı 75c çıktım 75 bedene genelde s öneriyoruz dedi ama m de alabilirsiniz dedi.

Önemli olan senin istediğin, göğüs arasının yakın olmasını istiyorsan . Ortasını dikebilirsin. Sonuçta bu süreçte , nasıl şekil verirsen, o şekile oturur . Normal istiyorsan hiç elleme. Sıkı dedikleri şey, memeyi sarsın. Çok sıkmasın, sadece sarsın . Gevşek kalmasın yani meme içinde oynamasın :) aslında mantık bu. Zaten deneyince yok bu çok sıkı ya da yok bu çok gevşek oldu , diyebiliyorsun .

O zaman s tercih ederim ortasında boşluk olması benim tercihim değil açıkçası iki ayrı top gibi bir görüntü oluyor. Ben denediğimin s bedenini sipariş edeyim en iyisi Teşekkür ederim bilgi verdiğin için

Güle güle kullan o halde :)) Bu arada hangi marka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…