Ameliyat sonrası isotretinoin (roaccutane, zoretanin) kullanımı?

damaged lemon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2020
2.812
7.679
Ameliyat öncesinde zoretanin almıştım ama kullanmadım. 20 mg, günde bir kere vermişti cildiyeci doktor.

Ameliyatımın 12. günündeyim, plastik cerrahım kullanabilirsin dedi ama sonra şöyle bir makale buldum:

Ameliyat sonrası isotretinoin kullananlarda deformasyon olabileceğini filan söylüyor. Başka kaynaklarda da iyi gelir diyor, kafam karıştı epey. Sizce ne yapmalı?

Kalın derili mısınız kalınsa öneriyorlar fakat araştırma sürecinde onermeyen çok doktor da oldu,zararları kanitlanmis. 20 mg etkisi fazla değildir. Ödemi hızla indirip,deriyi inceltiği için aşağıda ki iskelete bol gelebilir deri. Tabi bu benim yorumum. Ince deriliyseniz zaten almayın riske girmeyin, benim de kullanma durumum var,kullanıp kullanmamakta kararsizim..Kortizon iğnesi de kalın derililere alternatif onunda kanser riski var vücuttan kortizonun atılması lazım...burnumun gidisatina gore 1. Aydan sonra karar vericem ben

Yok ince derili değilim, orta kalınlıkta. Ben de bekleyeyim madem 1 ay, haberleşelim lütfen.

Yok ince derili değilim, orta kalınlıkta. Ben de bekleyeyim madem 1 ay, haberleşelim lütfen.
Olur,haberleselim.Sivilceli,yağlı,gözenekli değilseniz çokta kalın deri değilseniz tabi burnun gidişatını da beğeniyorsanız bence kullanmayın. 1 ay da ödem tam olarak atılmaz ama yine bir fıkır sahibi olurum diye düşünüyorum. benim ucu sıkıntılıydı zaten deri acısından özellikle derimde inceltme de yapıldı,kemiğim varla yok arasıydı. Bana kesinlikle önerdi burun ucu ödemiini 8 9 ayda anca atarsin kullanmazsan dedi,kimi de kalıcı ödem kalabilir dedi.Hic zararlarından bahsetmedi tabi ama ben bu türev ilaçların içeriğini, yasaklandığı ülkeri vs bildiğim için doktoru pek dinlemeyeceğim,çok çıkmazda kalırsam kullanırım. Arastirma sürecinde gorustugum bi kaç doktor üstüne basarak biz önermiyoruz dedi.Bakalim...duruma göre konuya eklerim gidisati

Çok teşekkür ederim. Ben ödem için değil zaten akne için kullanacaktım. Sivilce az çıkıyor ama çıktığında büyük ve iz bırakan cinsten, siyah noktalarım çok var, genel olarak kendime bakmaya çalıştığım bir dönem o yüzden ikisi denk geldi aynı zamana. Cildim yağlı epey.

Ameliyatını roaccutane tedavin bitince olsaydın keşke. Bu tedavi deriyi inceltiyor ve kurutuyor burun ameliyatı için daha uygun hale getirdiğini düşünüyorum. Benim burun derimde bariz incelme olmuştu. Sonrası için bilemiycem tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…