• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amcam ve yengem

leylam123

Ey GônüL, Ses Etm£, BeKL£
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
776
6
46
- Yurtdışı
merhaba kizlar,
nerden basliyacagimi bilmiyorum yasadigim o kadar cok sey varki ben babami 15 yasinda kaybettim amcamlarla ayni evi paylasiyorduk babamin olumunden sonrada beraber yasadik bize sahip cikti sokaga atmadi allah razi olsun ondan amcamin 3 tane kizi vardi biri ozurluydu onlarin en kucukleriyle aramda 12 yas fark var. yillarca onun kizlarina baktim okuldan alip getirdim yemek yedirdim .... ozurlu kizini bile yikadim gezdirdim yeri geldi cunku onlari oz kardesim gibi goruyordum ama ben asiriya kactim sanirim yani hic hayir diyemedim cunku desem yengem ve amcam kizlariyla ilgilenmedigim zaman bana kuserlerdi dusunsenize sizlerin bile cocuklari bazen oglum kizim kardesine bak dediginiz zaman anne isim var diyebiliyor dimi ? ama ben diyemezdim
amcam zengin biri ben onun gozune girmek icin hic bisey yapmadim cocuklarina baktiysam sirf sevdigim icindi onlari ve amcama olan minnetim den dolayi kimse kimseye kolay kolay sahip cikmaz bu devirde. amcam ve yengem yillarca bana oz kizimiz gibisin dediler ama oyle degilmisim. hep inandim onlara, su an evliyim ve esimin evlilik teklifine cok zor karar vermistim hayir ve evet arasinda gidip geliyordum kararsizdim, korkuyordum ya beni sevmiyorsa ya beni birakirsa diye babam intihar etti ve ben erkeklere karsi bi guvensizlik duyuyordum ve esime karsi bu durum devam ediyor babam bana seni asla birakmiyacam demisti ama gitti kabullenmek zor aradan yillarda gecse neyse evlilik hazirliklarimda ne amcam ne yengem vardi yanimda senle ugrasamayiz ne halin varsa gor dediler dugune geldiler ama dugun sahibi gibi degil yabanci gibi uzerlerinde basit kiyafet sac bas yapili degil ben onlarda bu hareketi haketmedigimi dusunuyorum yasim 19 du evlendigimde.
amcami ve yengemi kahvaltiya davet ettigim halde evime gelmediler, neyse caniniz sag olsun baska bi sefer gene hazirlarim dedim amcam bana demisti ki senin oturdugun apartman gece kondu gibi oraya luks arabalarla gelemem cok bozulmustum o lafina seslenmemsitim kusmemistimde hic bir zaman evime gelmediler. esimle sorunlarim oldugu zaman amcama icimi dokmustum ve bana dediki basiyin cagresine bak benim kafami agritma cok caresizdim tutunacak bi dalim yoktu sonra sakat kizi ameliyat oldu yengem yani annesi kizinin yaninda hastanede kalmami istedi beni aradi bende kalamam dedim cunku esim istemedi ben isten eve gelip ne yiyip ne icecem annesi kalsin cocugunun yaninda dedi. kuzenim 2 gun hastanede kaldi ve 3uncu gun vefat etti ben cok uzulmustum onu cok seviyordum oda beni cok severdi sadece sen beni hesaba aliyorsun hic bi kuzenim yanima gelmiyor derdi evlendikten sonra bile yanina ugrardim o benim sirdasimdi herseyimdi onu sakat biri gibi gormuyordum diger insanlar gibi onu ayirt etmiyordum insan yerine koyuyordum benide onudaz allah yaratti tek fark onun sakat olmasiydi.
yengem ve amcam gunlerce beni sucladilar onun olumunden, dilemeseydin esini senin yuzunden oldu dediler sen yaninda olsaydin mudahale ettirebilirdin doktor cagirabilirdin dediler can cekisti senin yuzunden dediler. amcam otopsi istedi ve inanin aylar suren raporda olum nedeni belli degildi kalp krizi degildi.
halen aynilar bana karsi ne mutlu gunumde ne aci gunumde yanimda degiller ben kotumuyum ??? lutfen soyleyin bana benim sucum hatam neee ? ben her zaman onalrin yaninda oldum iyi ve kotu gunlerinde hic birakmadim onlari etraflarindaki sahtekar menfatci insanlar onlara hic destek olmadi ama hepsi benden kiymetli neden ? nasil davranmam gerekiyor ? bakiyorum da onlarin ardindan laf atanlar cikarlari icin peslerinde kivrananlar onlara zerre kadar deger vermeyenler benden kiymetli neden ???
ben cikarci olamam ben herseye ragmen minnettarim amcama ama yengemin ve onun bana davransilari beni cok uzuyor diger yigenleri benim kadar cabalamadi onlar icin ama benden kiymetliler neden ??? benimde 1 oglum var ben hastaneye gitsem yengem ona bakacakmi sanki bakmiyacak ama onlarin her zaman benim herseyi yapmami istiyorlar hep pesimizde pervane olsun diyorlar neden ??? cunku karsiliginda beni hesaba bile almiyolar bende uzak durmaya karar verdim allahin selamini verecem ama otesi olmiyacak haksizmiyim bu kararimda sizce oyle yaparsam biseyler degisebilir mi ?

canım sen kuzeninin yanında kalmayınca yalnız mı kaldı hastanede kuzenin anlamadm neden seni sucladıklarını?eşin izin vermyebilir tabiki (ki cogu erkek buna sıcak bakmaz)seni suclamaları cok anlamsız geldi bana:(

evet yanliz kaldi hastanede cunku annesi yaninda kalmak istemedi beni sucladilar cunku ben yaninda kalsaymisim yani o fenalasinca felan doktor hemsire cagirirmissim kuzenimde belki olmezmis olseymiste en azindan ben onu kurtarmaya calistim ama kader derlermis yani

annesi babası neden kalmadı yanında canm ya kendini bos yere suclama derim bi insan cocugunu nasıl yalnız bırakır hastanede aklım almıo denin böle bi mecburiyetn yok..
kuzennden baska kimse kalamaz mı dmişler töbe töbee..ayy cok kızdım yaa böle insanlar varya cıldrtıo beni..

sadece benim amcam ve yengem mi boyle yoksa diger insanlardami hani yaparsin cabalarsin ama hic yuzune bakilmaz sence onlara nasil davranmaliyim ? mesafeli dursam hatalarini belki anlarlar

Mesafeli davranmak yerine hiç olmadığınız kadar yanlarında olaraki sıcak, içten ve samimi olabilirsiniz.Sonuçta evlatlarını kaybetmişler.Allah kimseye evlat acısı göstermesin, içleri yanıyordur, birilerini suçlayarak kendilerini rahatlatmak, acılarını azaltmak istiyorlardır belki kimbilir?Kim anyalabilirki evlat acısını ve sonrasında hissedileni, ana babadan başka?
Bunca yıl öyle ya da böyle ekmeklerini yemişsiniz, size kol kanat, yuva açmışlar.
Bence size yakışanı yapın, yanlarında olun.
Baktınız hiç olmuyor, zaten size gelip gelen tipler değilmişler, siz de onca yılın, emeğin hatrına bayramdan bayrama bir uğrar, ellerini öper, ayrılırsınız.

Merhaba leylam,
Öncelikle başın sağ olsun.
Senin suçun iyi olmak.Onun dışında bir suçun yok.Az çok seni anlayabiliyorum,yaşadığın durum...Hepimiz bir şekilde sınanıyoruz.
Sen elinden geleninin fazlasını yaptın.Onlar ne derse desin kulağını kapatmaya bak.İyilik yap çöpe at.Sen seni biliyorsun,başkalarının bilmesi önemli değil.Vicdanın rahat olsun.Sana yapmaması gerekleri onlar yaptı.Kendini üzme.
Zaten onları mutlu etmek için yeterince uyumlu davrandın.Kötülük acı çeken iyilikten başka bir sey değil.Eğer seni yaptığın davranışlar kötü yapıyorsa bırak yapsın.Ama sen zaten seçimini yaptın
"“İyilik içten gelir. İyilik bir seçimdir. Bir insan seçemezse, insanlıktan çıkar.”
İçin rahat olsun.Dua et onlar için de umarım bir gün onlarda iyiliği seçerler.

Huzurla kal.

merhaba,

bence kendini hicbirsey icin suclama. Birincisi ölüm Allahin emridir kimi nerede ne zaman alip götürecegi hic belli degildir. Eger kizcagizin vakti dolmussa ne sen ne de dr.lar hicbirsey yapamazdiniz.

Üstelik, annesi neden kalmamis yaninda. Bence onlar kendi vicdan azaplarini sizden cikariyorlar. O kiza sen gönül rizasiyla onlardayken baktin ilgilendin, ama artik evlisin, kendi sorumluluklarin var.

Bana göre onlar bir tek kendi vicdanlarini rahatlatmak icin sizi suclu görüyorlar.

Birdaha konu acilirsa, siz neden durmadiniz, ben kuzeniysem siz de anne babasisiniz de ve gec...

takma kafana..

onlar seni yanlarina aldiklari icin senin onlara bir ömür minnet duymani, hizmet etmeni bekliyorlar anladigim kadariyla. sen evlenince ki tepkileri de bu yüzden. Ama eger gercekten vicdanli insanlar olsalardi, sana gercekten sahip cikmis olsalardi senin her aninda hicbir karsilik beklemeden olurlardi.

Bence onlarla konusmayarak sen birsey kaybetmiyorsun..

onlar asil yüzlerini göstermis oluyorlar.

yine saygida kusur etme, ama el pence divan olmana da gerek yok.

bence de senin hiçbir suçun yok canım.. annesi babası 2 ablası neden kalmamış? orda o gece kalabilecek tek allah ın kulu sen miydin sanki? sonuçta evlisin eşin var çocuğun var her çağrıldığında gidemezsin kendini hiç suçlama. allah rahmet eylesin ve başın sağolsun tatlım

aayy çok sinirlendim nasıl seni suçlayabiliyolar ya nasııl buna ne hakkı varki o anne diye geçinen yengenin sen neden kalmadın diemedinmi yarrabim sen böyle insanları ıslah et bide küçük oğlun varmış bak yaa bide bunu bile bile senin kalmanı istiyolar annesi dururken seninde sana ihtiyacı olan çocuğun eşin var aayyy:47::47::47::47::47:

merhaba kizlar,
nerden basliyacagimi bilmiyorum yasadigim o kadar cok sey varki ben babami 15 yasinda kaybettim amcamlarla ayni evi paylasiyorduk babamin olumunden sonrada beraber yasadik bize sahip cikti sokaga atmadi allah razi olsun ondan amcamin 3 tane kizi vardi biri ozurluydu onlarin en kucukleriyle aramda 12 yas fark var. yillarca onun kizlarina baktim okuldan alip getirdim yemek yedirdim .... ozurlu kizini bile yikadim gezdirdim yeri geldi cunku onlari oz kardesim gibi goruyordum ama ben asiriya kactim sanirim yani hic hayir diyemedim cunku desem yengem ve amcam kizlariyla ilgilenmedigim zaman bana kuserlerdi dusunsenize sizlerin bile cocuklari bazen oglum kizim kardesine bak dediginiz zaman anne isim var diyebiliyor dimi ? ama ben diyemezdim
amcam zengin biri ben onun gozune girmek icin hic bisey yapmadim cocuklarina baktiysam sirf sevdigim icindi onlari ve amcama olan minnetim den dolayi kimse kimseye kolay kolay sahip cikmaz bu devirde. amcam ve yengem yillarca bana oz kizimiz gibisin dediler ama oyle degilmisim. hep inandim onlara, su an evliyim ve esimin evlilik teklifine cok zor karar vermistim hayir ve evet arasinda gidip geliyordum kararsizdim, korkuyordum ya beni sevmiyorsa ya beni birakirsa diye babam intihar etti ve ben erkeklere karsi bi guvensizlik duyuyordum ve esime karsi bu durum devam ediyor babam bana seni asla birakmiyacam demisti ama gitti kabullenmek zor aradan yillarda gecse neyse evlilik hazirliklarimda ne amcam ne yengem vardi yanimda senle ugrasamayiz ne halin varsa gor dediler dugune geldiler ama dugun sahibi gibi degil yabanci gibi uzerlerinde basit kiyafet sac bas yapili degil ben onlarda bu hareketi haketmedigimi dusunuyorum yasim 19 du evlendigimde.
amcami ve yengemi kahvaltiya davet ettigim halde evime gelmediler, neyse caniniz sag olsun baska bi sefer gene hazirlarim dedim amcam bana demisti ki senin oturdugun apartman gece kondu gibi oraya luks arabalarla gelemem cok bozulmustum o lafina seslenmemsitim kusmemistimde hic bir zaman evime gelmediler. esimle sorunlarim oldugu zaman amcama icimi dokmustum ve bana dediki basiyin cagresine bak benim kafami agritma cok caresizdim tutunacak bi dalim yoktu sonra sakat kizi ameliyat oldu yengem yani annesi kizinin yaninda hastanede kalmami istedi beni aradi bende kalamam dedim cunku esim istemedi ben isten eve gelip ne yiyip ne icecem annesi kalsin cocugunun yaninda dedi. kuzenim 2 gun hastanede kaldi ve 3uncu gun vefat etti ben cok uzulmustum onu cok seviyordum oda beni cok severdi sadece sen beni hesaba aliyorsun hic bi kuzenim yanima gelmiyor derdi evlendikten sonra bile yanina ugrardim o benim sirdasimdi herseyimdi onu sakat biri gibi gormuyordum diger insanlar gibi onu ayirt etmiyordum insan yerine koyuyordum benide onudaz allah yaratti tek fark onun sakat olmasiydi.
yengem ve amcam gunlerce beni sucladilar onun olumunden, dilemeseydin esini senin yuzunden oldu dediler sen yaninda olsaydin mudahale ettirebilirdin doktor cagirabilirdin dediler can cekisti senin yuzunden dediler. amcam otopsi istedi ve inanin aylar suren raporda olum nedeni belli degildi kalp krizi degildi.
halen aynilar bana karsi ne mutlu gunumde ne aci gunumde yanimda degiller ben kotumuyum ??? lutfen soyleyin bana benim sucum hatam neee ? ben her zaman onalrin yaninda oldum iyi ve kotu gunlerinde hic birakmadim onlari etraflarindaki sahtekar menfatci insanlar onlara hic destek olmadi ama hepsi benden kiymetli neden ? nasil davranmam gerekiyor ? bakiyorum da onlarin ardindan laf atanlar cikarlari icin peslerinde kivrananlar onlara zerre kadar deger vermeyenler benden kiymetli neden ???
ben cikarci olamam ben herseye ragmen minnettarim amcama ama yengemin ve onun bana davransilari beni cok uzuyor diger yigenleri benim kadar cabalamadi onlar icin ama benden kiymetliler neden ??? benimde 1 oglum var ben hastaneye gitsem yengem ona bakacakmi sanki bakmiyacak ama onlarin her zaman benim herseyi yapmami istiyorlar hep pesimizde pervane olsun diyorlar neden ??? cunku karsiliginda beni hesaba bile almiyolar bende uzak durmaya karar verdim allahin selamini verecem ama otesi olmiyacak haksizmiyim bu kararimda sizce oyle yaparsam biseyler degisebilir mi ?

üzüldüm duruma, ama inan ki herkes kendi kalbinden su içer,

kalbi zehirliyse zehirler kendini, temizsse şifa bulur.

sen elini vicdanına koydugunda canını yakmıyiorsa dogru bildigin şekilde hayatını yaşa,

zaten düşene tekme vurmuş onlar,

insanın ana babasından daha yar olmaz insana, kim söylesede çocugum gibisin inanma, kimse kendi yavrusu gibi sevmez yabancı birini, her ne kadar akraban bile olsa,

üzme tatlı canını, hayatına devam et, bebegini kucagına al, allah herkese kalbine göre verir, sen kalbini saf tuttukca herşeyin en bereketlisi gelecek sofrana, herşeyin en iyisi çıkacak karşına.

sevgiler.

o kadar suçlayacaksa kendilerini suçlasınlar iki ablası var anne baba var onlar kalmıyo senden mi istiyolar. Üstelik senin eşine karşı sorumluluğun var,onlarında çocuklarına karşı. Belki kalmaman senin için daha iyi olmuş ya sen yanındayken olsaydı yine seni suçlarlardı bence.
inanamıyorum ya insan kardeşini çocuğunu üstelik engelli çocuğunu hastahanede yalnız bırakır mı hiç, birde seni suçluyolar sinir oldum valla

Tövbe Tövbe..:41:
Canı Veren de Allah Alan da Allah..
Tövbe Haşaa Sen İlah mısın ?
Onu mu Kurtaracaktın ?

Olmuşla Ölmüşün Önüne Geçilmiyor Ne Yazık ki!! :50:
Anne Olsaydı da Çocuğuna Sahip Çıkıp Yanında Kalsaydı..(Ya da Ablaları Kalsaydı..)
O Annesi, Çocuğunu Daha İyi Tanır..

SEn Kendini Suçlama Sakın!!:20:
Onlar Çamur Atacak Yer Arıyorlar..
Akraba Akrep Derler Unutma..:34:
Hatta 7 Kat Elin Akrabadan Daha İyi ve Samimi Olduğunu Düşünenlerdenim..:31:
Her Sülale de Bir Kaç Tane Numune Çıkar..:34:

Yalnız Değilsin.. :38:

Son düzenleme:
Tövbe Tövbe..:41:
Canı Veren de Allah Alan da Allah..
Tövbe Haşaa Sen İlah mısın ?
Onu mu Kurtaracaktın ?

Olmuşla Ölmüşün Önüne Geçilmiyor Ne Yazık ki!! :50:
Anne Olsaydı da Çocuğuna Sahip Çıkıp Yanında Kalsaydı..(Ya da Ablaları Kalsaydı..)
O Annesi, Çocuğunu Daha İyi Tanır..

SEn Kendini Suçlama Sakın!!:20:
Onlar Çamur Atacak Yer Arıyorlar..
Akraba Akrep Derler Unutma..:34:
Hatta 7 Kat Elin Akrabadan Daha İyi ve Samimi Olduğunu Düşünenlerdenim..:31:
Her Sülale de Bir Kaç Tane Numune Çıkar..:34:

Yalnız Değilsin.. :38:

Allahı tanısalar babasız bi kıza böyle muamele etmezler hemde kim kim ? AMCA.

evet kendi pis çamurlarını nereye yayacaklarını bilmiyorlar.

Mesafeli davranmak yerine hiç olmadığınız kadar yanlarında olaraki sıcak, içten ve samimi olabilirsiniz.Sonuçta evlatlarını kaybetmişler.Allah kimseye evlat acısı göstermesin, içleri yanıyordur, birilerini suçlayarak kendilerini rahatlatmak, acılarını azaltmak istiyorlardır belki kimbilir?Kim anyalabilirki evlat acısını ve sonrasında hissedileni, ana babadan başka?
Bunca yıl öyle ya da böyle ekmeklerini yemişsiniz, size kol kanat, yuva açmışlar.
Bence size yakışanı yapın, yanlarında olun.
Baktınız hiç olmuyor, zaten size gelip gelen tipler değilmişler, siz de onca yılın, emeğin hatrına bayramdan bayrama bir uğrar, ellerini öper, ayrılırsınız.

evlatlari vefat edeli 2 yili gecti ve hep yanlarinda oldum hic yanliz birakmadim onlari anlamiyorum mesafeli duruncada niye gelmiyorsun diye soruyorlar ne yapmaya calisiyorlar nazlari bana mi sizce ? neden benim onlarin destegine ihtiyacim oldugu zaman yanimda olmuyolar

bu kadar kendini neden ezdiriyosun ki
anne baba olarak onlar yalnız bırakmasalarmış madem
neden kendini savunamıyosun hadi savunamıyosun
bi de bunlara inanıp kötü müyüm diye soruyosun
adam olsalarmışta ölmek üzere olan evlatlarının başında dursalarmış
bunu söylemek mi daha zor yoksa yok yere kendini üzmen mi?
bu kadar ezik olmayın sizin ne suçunuz var
ailesi varken kalma mecburiyetiniz mi varmış
böyle hasta ruhlu insanların sizi yıpratmasına izin vermeyin
onlar ne mal olduğunu size defalarca göstermişler zaten

canm ben mesafeli davran derim artık cünkü böle insanlara iyi davrandıkca kerameti kendilerin de sanarlar o yüzden artık mesafeni koymalısın bence

sana kim değer verirse onların yanımnda ol, amcanlar paraya değer veriyor pek kaliteli insanlar değilmişler insan yakın olan yiğenine gitmez mi ?sanırım eşini beğenmediler , artık sende onları düşünüp üzülme ,seni sevmemeleri olmazsa olmuyor

Back