- 13 Eylül 2022
- 5.127
- 23.172
Bakın defalarca kez anlattım, son kez bir daha anlatayım.Ben birine yalanlar söyleyip sevgisini kazanana kadar oyunlar oynayıp sonra istediği şeyi yaşadıktam sonra bırakan adamla birşeyler yaşayan kıza kendi rızası ile yaşadı diyemem.nasılki dolandırılan insanlara kendi rızanla verdin denmediği gibi burda bir nevi aldatmaca dolandırcılıl gibi bir şey. Çünkü en başta amacını bilseydi sevmez ve o şeyleri yaşamazdı
Kuzeninizin ailesi tutucu insanlarsa ve kuzeniniz de o kültürü kabul edip kendini tutucu olarak tanımlıyorsa, ilk başta kendisine "senden hoşlanıyorum, seninle evlenmek istiyorum" diyen kişiyi tanımaya çalışır, ilk buluşmada başbaşa kalmak istemez. Hatta gerçekten tutucu biriyse, tanısa da başbaşa kalmaz. Kuzeniniz ona bir şey hissetmiyormuş ki zaten, adam ona kıskançlık yapmış, ilgili davranmış , kuzeniniz de gidip adama hesap sormuş hoşlanıyor musun benden diye, adam da hoşlanıyorum demiş. İnsan bunun doğruluğuna o anda ikna olur mu? Adam hoşlanıyorum der demez onda da aynı duygular mı alevlenmiş?Kavramları karıştırmayın.
Ben tutucu biri değilim, ama yeni tanıdığım ve benden hoşlandığını söyleyen biriyle başbaşa kalmak istemem. Ben de hoşlanıyor olsam bile istemem.
Buna kandırmak/kandırılmak değil, karşılıklı rıza göstermek denir.
Beni elin uğursuzunu savunuyorum durumuna düşürmeyin doğru anlayın söylemek istediğimi. Kuzeniniz bir kere hata etmiş ve gerçek yüzünü görmüş diyelim o 'pisliğin' ve sonra yakasına yapışmış. Adam kendini gizlemiyor ki. Niyeti ortada, oyalıyor. Koskoca kadın niye hâlâ herifin yakasında?
Resmen Stockholm sendromu.
Niye görmek istemiyorsunuz bu detayı.
Kimsenin kandırıldığı yok. Çıkarlar çatışmış ve dünkü dost bugün düşman olmuş. Biz bu senaryoların farklı versiyonlarını çok gördük hayatın bizzat içinde. Kandırıldık deyip sıyrılmak en kolayı.
Hâlâ bir adamı evlenmek için ısrarla darlayan bir yetişkin var.
Hadi herif pislik, kuzeninizin derdi ne?
Onun zerre kadar tavsiye istemediği bir konuyu sizin bu kadar içselleştirmeniz de bir garip. Herkes yaşadığı berbat hayattan bir şekilde memnun ki devam ediyorlar. Uyarmışsınız, almamış uyarıyı. Tamam o zaman, sizin misyonunuz orada bitiyor.
Son düzenleme: