• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

altınnnn:))

adana burma aldir, 30 dan a$agi olmasin ama grami( bi tanesinin grami bu olucak ) artik guçleri neye yetiyorsa 3-5 Allah ne evridyse :)
besi bi yerde de aldiriyolar ama onun i$çiligi çokmus satarsan çok kaybederisn, adana burma en az kayip yasanan altin seçimi
yuzuuk ve taki seti satilmaz zaten ne istiyorsan onu aldir
hani su sari sari çil çil gorunenler varya setlerde iste onlarla en az 3 adet beyaz taki seti alirsin :) ama satinca ikiside deger kaybediyor yok parasina gider
bence taki setini ucuz tut bilezigin sayisini fazla tut

altin takisi vs bizim geleneklerimizde var
ben evlenirken esim altin aldi 27 ydi grami
5 sene sonra 100 oldu fiyat oalrak, hiç bisey bu kadar kâr birakmazdi bize
ve esimin bana dedigi laf, niye daha fazla istemedin altini oldu :)))
dugunde elimizde olan paralar harcandi gitti ama altin oyle olmuyor kolay kolay bozdurulmuyor , ufak çapli bi yatirim gibi dusunn

bu arada esimin ailesi deil kendisi almisti tabi

arkadaş bizde mi bi terslik var :KK57::KK57::KK57:
seç kızım dediydi kayipeder !
ben suratımda şok olmuş bi ifadeyle yok daha neler demiştim :KK53::KK53::KK53:
tanıdık olan kuyumcu da bi kahkaha patlatmisti:KK70::KK70::KK70:
aslinda oraya gitmekteki tek amacım herzaman severek kullanabileceğim seti secmekti:KK48:
sakin olun Şampiyonlar
nedir bu altın da altın takıntısı:KK14:

Baslik bile bana itici geldi insallah zannettigim sey degildir dedim ama yanilmadim.

Ya herkes evleniyo,kimsenin kimseden ustunlugu yok herkes cocuguna iyisini yapmak ister ama sartlar farkli insanlar ne yapsin.

Ben nisanlanlandigimda bile soyledim her zaman bu tur seylere deger vermedigimi,ne kuyumcuya gittim ne bilezik sordum. Aldiklarini gostermek istediler begenmezsen degistirelim dediler bakmadim bile,siz secip aldiysaniz tamamdir gerek yok dedim. Dugun gunumde gordum hepsini,hic de biseyim eksilmedi. Kime neyi kanitliyoruz bu altinlarla anlamiyorum ki.

Soyguna ugramisa cevirmeyin insanlari,gittiginiz yer market degil kuyumcu.
Sonra da niye bana tavirlari degisti demeyin,notunuzu verirler.

Ya bence konu sahibine cok yuklenmissiniz o kadar uyanik somurucu biri olsa zaten bilirdi altin islerini buraya konu bile acmazdi ben bunu toyluk olarak goruyorum.

Pahalı olması sizin daha çok değer göreceğiniz anlamına gelmez.. İhtiyacınız olanı aldırın, eğer ileride satacaksanız işçiliği az olanı alın, yüzük konusu pırlanta vs li alırsanız kesinlikle zararda olursunuz satarsanız. Ama ebedilik diyorsanız zevkinize göre alın.. Bakmayın siz etrafınızda duyduklarınız genelde 30bin tl lik derler ama o 5 binden fazla değildir genelde, hatta kalanını imitasyonla kapatanlar oluyormuş :KK48: O yüzden dozunda alışveriş yapın, sonra 2-3 sene düğün borcu tantanası çekersiniz.. Kv öder bi yandan siz ödersiniz ve başınıza kakılır.. Bu riskler yok, eşimle sorun çıkmaz, para gani diyosanız, her gördüğünüze saldırın :KK53:

Bana da siz gidin alın, biz size ödeyelim demişlerdi.

Eşim iletti tabi bu mesajı..

Hakaret sayarım duymamış olayım lütfen dedim . :mad:

Abartmıyorum ben erken evlendim böyle şeyler olduğunu bilmiyordum . Annem de hiç kız annesiyim diye süzülen Bi tip değil.

Sonra onlar beğenip almışlar . Düğünde gördüm ilk ben.

Benim fikrim şu.bunlar düğün hediyesidir ve hediye alırken karşı tarafa seç beğen denmez.

Şu gözetilebilir işte hediye alınacak olan kişinin zevk-i öğrenilir , güçleri yettiğince onu karşılamaya çalışırlar falan. Ancak kastettiğim sarı altın beyaz altın tarzı şeyler yoksa 24 ayar 14 ayar diye zevk mi olur?

Baslik bile bana itici geldi insallah zannettigim sey degildir dedim ama yanilmadim.

Ya herkes evleniyo,kimsenin kimseden ustunlugu yok herkes cocuguna iyisini yapmak ister ama sartlar farkli insanlar ne yapsin.

Ben nisanlanlandigimda bile soyledim her zaman bu tur seylere deger vermedigimi,ne kuyumcuya gittim ne bilezik sordum. Aldiklarini gostermek istediler begenmezsen degistirelim dediler bakmadim bile,siz secip aldiysaniz tamamdir gerek yok dedim. Dugun gunumde gordum hepsini,hic de biseyim eksilmedi. Kime neyi kanitliyoruz bu altinlarla anlamiyorum ki.

Soyguna ugramisa cevirmeyin insanlari,gittiginiz yer market degil kuyumcu.
Sonra da niye bana tavirlari degisti demeyin,notunuzu verirler.

:KK9::KK9::KK9:

aylık maaşı en az 3000 olan bayanlat yazıyor genelde amannn altında neymiş diye.ya bu kadınların çoğunun 20 tl harçlığı yok hayat boyu ev temızleyecekler kaynana görümce kahrı çekecekler sizin gibi özgürlükleri olmayacak.Bırakın da bari gelin olmanın tadını çıkarsınlar hayatlarında bir kaç ay istedikler altını giyimi kıyafeti eşyayı aldırsınlar.Zaten çoğunun hayat boyu görüp görecegı en iyi şeyler bunlar olacak altınların da çoğunu ellerinden alacaklar

hayatta hiç bişi görmemiş olan
göreni neden sömürsün aç gözlülük değil mi bu
hazır fırsatını buldum vur allah vur yani öyle mi
bıraksın ona ne alınıcağına o aile karar versin
valla içten pazarlıkçı olanın daha şimdiden bunu yapanın evlenince neler yapacağını bi düşünür oldum sizlerde düşünün derim

18 tane mi yaptırdın maşallah sana gramları ne karardı ?? Ben de 6 tane yaptırdım diye kendime yükleniyordum !!
3 tanesi uclu burgu 31 gr.
Gerı kalanı ikili burgu 28 gr her bırı.

Hepsı eşimden degil.

8 tanesı eşimden, bırde takı setı, bıde saat aldı. Dıgerlerı benım ailemden. Dugundeki ceyreklerı de bırlestırıp bılezık yaptım. Sımdı yarım kilo altınım var.

aylık maaşı en az 3000 olan bayanlat yazıyor genelde amannn altında neymiş diye.ya bu kadınların çoğunun 20 tl harçlığı yok hayat boyu ev temızleyecekler kaynana görümce kahrı çekecekler sizin gibi özgürlükleri olmayacak.Bırakın da bari gelin olmanın tadını çıkarsınlar hayatlarında bir kaç ay istedikler altını giyimi kıyafeti eşyayı aldırsınlar.Zaten çoğunun hayat boyu görüp görecegı en iyi şeyler bunlar olacak altınların da çoğunu ellerinden alacaklar

okumamışlık, işsizlik ayrı göremişlik ölü yiyicilik ayrı.
öğrenim görmemiş olmak 3 tane tenekeye salya akıtmaya sebep değildir.
insanın gözü tok olacak.

Back