• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altinlarimi esimin borclari icin satmayi göze almisken o bana ne yapti

gurbetfidani

Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
27
0
16
Almanya
selam kizlar öncelikle okuyandanda okumiyandanda rabbim razi olsun! fikirlerinize cok ihtiyacim var.Öncelikle esim ve ben 20.05.2012 severek evlendik.
ben ailemden uzak bir sehire gelin gittim.
aslinda esim (ALLAH biliyorya) iyi saf kalbli bir insandir! simdiye kadarda hic büyük bir
kavgamizda olmadi bir konu haric (birazdan yazicam insallah)!esim bir büyük firmada calisiyor ve geliride cok iyi sükürler olsun rabbime.parayi hic sikinti haline getirmez hatta banka kartlarini hepsini bana verdi (bunu nisanliyken kendisi özellikle istedi cünkü kendisi parayi idare etmesini bilemdigini söyledi) neyse zaten senin benim param yoktur evlilikte...ben biraz daha idareli oldugum icin yüklendim hepsini...esimin isi iyi oldugu halde kendine bir ek is acmak istemis ve oto-lastik-cant garaci acmis(biz daha tanismiyorduk) babasindan ve bankadanda bir takim borc almis bunun icin biz evlendik hersey yolunda derken esim eve hep gec gelmeye basladi (eee kolaymi iki isi idare etmek) yemegini bile zor yiyordu ek isine yetissin diye ve beni aksaltmaya baslamisdi
! bende uzak yere gelin gittigim icin kimseyi tanimam etmem, evde otur bekle esin gelsinde sohbet edelim ki onuda yorgun oldugu icin yapamiyorduk...hem bu ek is bize borcdan baska birsey getirmiyor kazandigi garacin kirasina bile yetmiyor! neyse birgün ben patlayinca kavga gürültü derken bu bana söz verdi orayi kapatacagina dair! kapattida satti bütün cantlari,lastikleri,makinalari ve o paraylada bankadaki borcu ödedik! satti ama birtürlü orayi (garaci) iptal etmiyordu ve biz hala kirasini ödüyorduk..neyse bir bildigi vardir dedim...birgünde babasi makinalari sattigini duyunca kavga cikarmis ve borc verdigi parasini istemis...esim eve geldi morali bozuk ve anlatti bana babasinla arasinda geceleri bende dedimki ozaman satalim altinlari ödiyelim babana olan borcunu (cünkü babasi herzaman kavga cikarirdi borc verdigi icin) neyse anneme anlattik olayi bize yardim etsin diye (annem kuyumculari tanidigi icin ee bizde acemiyiz) gittik annemide alip kuyumcuya sorduk ettik derken annem bize o altinlari sattirmadi gönlü el vermedi ve bulup bulusturup (borc alarak) o parayi bulmus bize! esimede dediki : oglum acelesi yok siz sIkIntiya girmeyin bana yavas yavas ödersiniz yeterki huzurlu olun! (canim anam benim) neyse annemlerden döndük evimize hallettik derken ertesi gün esim bana yalan söyledigini ek isini birakmadigini ve üstüne üstük daha yeni makina aldigini söyleyince ben beynimden vuruldum...ve bunu bir ay önce yapmis benden habersiz gitmis makinalari almis gelmis! ve ben sordugumda neden yalan söyledin diye bana su cevabi verdi: söyleseydim izin vermiycektin...ben onun bu ek isi icin yaptigi borclar icin altinlarimizi vermeyi göze almisken o arkamdan neler yapmis ki ALLAHIM affetsin ne diyeyim...ama su an ona cok kizginim ve güvenmiyorum gercekten güvenemiyorum...bende bunu kaldiramadim ve beni annemlere götür dedim bir iki hafta kalmak istiyorum biraz düsüneyim dedim...getirdi ve su an annemlerdeyim kafamda cok karisik annem babam cok saf kalbli insanlar ve bana hala diyorlarki bosver kocan iyi biridir yine beterin beteri var o kazanmaya calisiyor vs vs vs...ben birkac gün sonra döncem yine evime yuvama ama hazmedemiyorum bana yeminler etti ve yalan söyledi ben simdi nasil davranayim ? ne yapayim? Rabbim hepimizin hakkinda hayirlisini eylesin...

bu arada kayinbabamada parayi vermedim...parayi anneme geri getirdim cünkü kayinvalidem (Allah ondan razi olsun cok iyi bir insandir) parayi kabul etmedi ve bana bu parayi oldugu gibi anneme götürmemi söyledi oglunada cok kizdi sen kimin parasini kime getiriyorsun biz yabancimiyiz dedi o senin baban kizar sen ona bakma vs vs...

Allah yardımcınız olsun oncelikle. gercekten acı birsey ewlilikte yalanla karsılasmak tekrar aynı güveni sağlamak.aynı konuyu görümcem yasadı tek bi farkla ortada yalan yoktu! eşi de gelir amaçlı ek iş yaptı görümcem istemese de yine de yaptı hala da dewam ediyor.su sekilde bakın olaya tabi ki onaylamıyorum yalanı soncta kazanc amaclı bsy yapmaya çalısmıs insanlar ne güven kaybı yasıyolar eşlerinn aldattığını ögreniyolar düşünsenize ne büyük bi acı! sizden cekndiği için yapmıs eşinize anlatın kesinlkle yanlıs yaptgını yalanla ewlilik yürümez konusmadan da bsy çözülmüyor umarım geri döner çözersinz sorunlarınızı

Eşinde sorumsuzluk hat safada maşallah :19:
Hayır madem üstesinden gelemiyorsun bunalıp daralıyorsun çıkarsana elden o işi .
Hem maddi hem manevi zor durumdasınız sonuçta.
Ama eşin ısrarla bırakmak istemiyor.Kirasını ödemeyediğiniz halde hem de.:44:
Madem öyle,senin karnın doyuyorsa eksiğin gediğini karşılıyorsa bırak umursama.
Kendi gelsin üstesinden .
Buarada kayınvalidene maşallah :nazar: bu devirde böyle kayınvalidelere zor rastlanıyor valla :nazar:
Hele şu forumda çok nadir görülür böyle düşünceli kayınvalideler.
Allah muhabbetinizi bozmasın :nazar:

öncelikle kayınvalideni tebrik etmek istiyorum
Rabbim bizimkilere de iyi niyet versin

merak ettim eşinin ek işinin olduğu garaja gittin mi hiç

öncelikle derdimi dinlediginiz icin rabbim hepinizden razi olsun hakkinizi helal edin! evet esimde öyle söylüyor kötü amacli yapmadigini ve benim bukadar üzülecegimi bilseymis asla yapmazmis diyor...ama ben öyle biriyim biri beni üzdügu zaman icime atarim üzülürüm üzülürüm durmadan aglarim...gercekten cok agrima gitti ben ona annemlere gelmeden onca bayaaa soguk davraniyordum peki simdi evlilik yildönümümüzde var ben simdi nasil davranayim devam etmesinide istemiyorum cünkü ben yine yanliz onu camlarda beklemeye devam etcem demek bu...allaha emanet olun

evet kayinvalidem cok iyi bir insandir gercekten ben böyle bir insan görmedim bana geldigi zaman namaz kilmak ister misal bende birsey yaparim (orda olmam) kalkip namazlayi bile dolaptan almaz yani karistirmak istemez (bilmem bunj simdi neden anlattim :) ) yani böyle bir insandir rabbim onu basimizdan eksik etmesin insallah

ya çok özür dilerim ama oto lastik cant garac nedir ?

oto lastik jant garaj olmasın o?
lütfen yanlış anlama ama senı çok okumamış cahil gösteriyor o kelimeler nolursun kızma:34:

yok canim kizmadim niye kizayim ki...kusuruma bakmayin yanlis yazdiysam ben almanyadan katiliyorum ve almancadan türkceye direk cevireyim derken bu cikti cok düsündüm ne olarak yaziym diye böyle oldu...bilmiyorum ama ben bunu cahillik olarak görmüyorum saglicakla kal

nickine dikkat etmemiştim aslında baksam gurbetfidanı almanyada yaşadığını anlayabilirdim, evet haklısın başka dilden türkçeye çevirince zor olabiliyor, ben senı türkiyede doğmuş büyümüş sandım kusura bakma cahil derken öyle yani hani karakter bakımından değil dil bakımından türkçe bakımından demek istedim.kusura bakma.

evet kayinvalidem cok iyi bir insandir gercekten ben böyle bir insan görmedim bana geldigi zaman namaz kilmak ister misal bende birsey yaparim (orda olmam) kalkip namazlayi bile dolaptan almaz yani karistirmak istemez (bilmem bunj simdi neden anlattim :) ) yani böyle bir insandir rabbim onu basimizdan eksik etmesin insallah

biz kıskanalım diye anlatmışsındır :)
şaka şaka kayınvalidene alkış :46::46:

garaj işi aslında iyi bir iş
lastik sökme takma, jant düzeltme işini biliyorum
karlı da bir iştir, zarar etmemesi lazım aslında
tabi Türkiye 'de böyle ama Almanya da bilemiyorum
sonuçta bu işten vazgeçeceği yok eşinin
o kendiliğinden vazgeçene kadar ılımlı olmaktan başka çaren yok gibi görünüyor
sen de destek ol gönlü olsun, yarın öbür gün sen bana destek olmadın demesin
evlilik yıl dönümünü de zehir etme bence kendine de eşine de

nickine dikkat etmemiştim aslında baksam gurbetfidanı almanyada yaşadığını anlayabilirdim, evet haklısın başka dilden türkçeye çevirince zor olabiliyor, ben senı türkiyede doğmuş büyümüş sandım kusura bakma cahil derken öyle yani hani karakter bakımından değil dil bakımından türkçe bakımından demek istedim.kusura bakma.

çok sakin karşıladı yazdıklarını, öyle değil mi?
başkasına yazsan estirirdi burda muhtemelen

yok kiiiz bak gercekten icten söylüyorum insallah rabbim herkezi hayirli insanlarla karsilastirsin :) evet onu desteklemek isterdim ama elimde degil ona böyle soguk davranmam! annem herzaman der aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar diye. Babam bizi hic üzmedi simdiye kadar gercekten...esimde pek üzmez ama bu konu ikimizide yipratiyor vazda gecmiyor lütfen dua edin sogusun o ek isinden

ya çok özür dilerim ama oto lastik cant garac nedir ?

oto lastik jant garaj olmasın o?
lütfen yanlış anlama ama senı çok okumamış cahil gösteriyor o kelimeler nolursun kızma:34:

sizde sadece bir harfi düzelterek çok kültürlü olduğunuzu gösterdiniz, bravvo size...

herşeyi iyi taraftan görmek lazım baze.benim eşimde 1 yaz dönemi kpss için dersaneye gitti.her hafta sonu camda kapıda onu beklerdik.herkes eşiyle çocuğuyla pikniğe giderdi biz kızmla balkondan onlara bakardık.çok zordu canım sıkılıyordu bazen onuda sıkıyordum .ama o herşey daha iyi olsun diye.üçümüz de daha mutlu olalım diye yapıyorum yoksa sizi bırakıp gitmeyi bende istemezdim diyordu.saolsun bizim için yaptı herşeyi.
senin eşinde böyle ikiniz için yapıyor.daha güzel olsun diye herşey.bu konuda destek ol ama artık sohbet etme ihtiyacın olduğunuda o yoksa paranın çok olmasının da önemi olmadığını tatlı dille yumuşak ses tonuyla anlat ve ikna et. ikinci işi satmasa bile belki kiraya verebilir.devredebilir.bağırma çağırma onu gtmekle tehdit etme bilakis herdaim yanında olduğunu hissettir.çünkü siz bütünsünüz artık.biri diğeri yok bütün var.
umarım ikna olur.bu yuva tatlılıkla yıllarca evlilik yıldönümü kutlar...
sabırlar versin Rabbim

Sonucta size soylenen bir yalan var daha dogrusu soylenmeyen bir gercek..

Bu kadar da yumusak karsilamayin derim ben..

Ustelik simdiye kadar kar edemedigi bir isi yurutme pesinde ..

Ne malum daha cok borca girmeyecegi.. olmayan para ile kumar oynanmaz..

Son düzenleme:
Iyi geceler arkadaşlar..başlıktada belirttiğim gibi eşime güvenmiyorum..maddi durumu çok iyi biz ailelerden uzak bir yerdeyiz ama pinti bir alıyorsa 10 kısıyor bunun yanında iyi maaş alıyo ama gezme sosyal hayat giyim doğru düzgün olmamasına rağmen ozaman dedimki bende bugün ev alalım borca girelim madem öyle paranın nereye gittiği belli değil oda tamam dedi kendimize dedim,oda bana benle babamın kesesi bir,ayrımız yok,babamın üstüne olsa nolur ev alırsamda onun üstüne yaparım ne sendeki bu parapul merakı tamam annenlerin taktıklarını verim sana babamın taktıklarıda onda kalsın amacın ne senin? Dedi bana..şok oldum güvensizliğe bakarmısınız?ben neden kendi geleceğimi düşünmeyim neden üstüme olmasın?istediği zaman hayatımı kısıtlarken ben neden hakkımı savunmayım?aylardır kısıyo zaten bişelerden ailesiylede aram pek iyi değil,önceleri en ufak tartışmada kapıyı gösteriridi birde severek evlendim...haksızmıyım?

özür dilerim konuyu okuyunca buraya yazmışım yanlışlıkla kusura bakkamyın daha yeniyim forumda..yanlış oldu::(

yok canim canin sagolsun yazabilirsin tabiki yardim edebilecegimiz birsey varsa bunu seve seve yapariz...ama haklisin tabikide esin herhalde senin üstüne olmasininistemiyor tmm babasiyla kesesi bir olabilir ama sendende parayi kisitlamaya hakki yok hem eger evlendiyse evler ayrildiysa o kesede ayrildi demektir bazi erkekler evleniyorlar ama sade evini yattiklari yer degisiyor madem böyle insanlar evlenmesin...nedemek babasinin altinlarida babasinda kalsin o altinlar senin nikahinin altinda sen helal etmedikten sonra birsey yapamazlar...ben esime razi oldugumu söylemisdim ama canim annem sattirmadi bize arka cikti seninde hakkinda hayirlisi olsun

Back